Jelentkezz be Regisztrálj
Teló tuning
Írta 2007. augusztus 18. - 18:39
Írta 2007. augusztus 18. - 15:38
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. augusztus 18. - 12:42
Írta 2007. augusztus 16. - 10:42
Írta 2007. augusztus 15. - 22:57
Írta 2007. augusztus 15. - 20:40
Ha a rugó alapállapotban 120-szal hosszabb, mint összenyomott állapotban, akkor nincs gond. Mivel összenyomtad rugó nélkül, vagy ez a gond, vagy csak nem urottál vele elég magasról.
Ha lejössz vele a magas járdáról és úgy mozog 80-at, az nagyon jó, 120-ig csak akkor menjen el, ha 2 m-rõl leugrasz vele.
Írta 2007. augusztus 15. - 15:11
Van egy RST Big mountain telóm ami elvileg 120-as! De így csak olyan 80 at mozog ki és azt is csak elég nehezen! Már szedtem szét sárga rugó van benne és semmi elastomer ugyhogy nem tudom hogy mit kéne tennem h többet mozogjon! Mert ha kiveszem a rugót és lenyomom akkor a 120 simán megy neki szal a lock out-os résszel nincs semmi baj! Esetleg nem tudtok valami másik telóbol rugót ami ebbe jó lenne pl valami manitouból?? Vagy valami megoldás??
Elõre is köszi!
Írta 2007. augusztus 12. - 17:37
Nem néztem meg az útmutatót, mert nincs fönt az Acrobat.
Írta 2007. augusztus 12. - 17:31
http://www.marzocchi...7&Submit=Search
Próbáld meg itt! Ha nem segít, kezdd el egyedül.
Csavard ki az elõfeszítés szabályozó gombot, remélhetõleg lentrõl nem fogja a rugót semmi. Akkor kiveheted a rugót. Ha nincs benne gumirúd, tegyél bele, hátha jó lesz (bringaboltban hátha tartanak belõle egyet-kettõt). Az biztos, hogy nehezebben fogja kimozogni az útját, viszont legyen kicsivel rövidebb a rugónál. Ha van benne gumi, ráadásul elég hosszú, akkor próbálj szerezni tömörebbet. Ha nem jönne ki a rugó, akkor lent is csavard ki a csavarokat.
Az a gumirúd a rugóban van benne? Vagy a teló alján lévõ koppanásgátlóról beszélsz?
Írta 2007. augusztus 12. - 17:24
Próbáld meg itt! Ha nem segít, kezdd el egyedül.
Csavard ki az elõfeszítés szabályozó gombot, remélhetõleg lentrõl nem fogja a rugót semmi. Akkor kiveheted a rugót. Ha nincs benne gumirúd, tegyél bele, hátha jó lesz (bringaboltban hátha tartanak belõle egyet-kettõt). Az biztos, hogy nehezebben fogja kimozogni az útját, viszont legyen kicsivel rövidebb a rugónál. Ha van benne gumi, ráadásul elég hosszú, akkor próbálj szerezni tömörebbet. Ha nem jönne ki a rugó, akkor lent is csavard ki a csavarokat.
Írta 2007. augusztus 12. - 11:38
Írta 2007. augusztus 11. - 22:51
Vedd ki a rugót, vidd el egy-két kerékpár üzletbe, hátha tudnak adni akkorát, csak erõsebbet.
De ha nincs benne rugóstop, lehet, hogy a pótlása is megoldaná a gondot.
Írta 2007. augusztus 11. - 13:56
Elvileg a sima spirál rugók nem különböznek egymástól nem? Tehát ha egy manitou stance static vagy ehhez hasonló villa keményebbik rugóját belepakolnám akkor faszán mûködne azzal is...ha a rugók ugyanolyan méretûek...
Na mindegy...ha még valaki tud ebben segíteni akkor írjon...
Írta 2007. augusztus 10. - 22:47
Üdvözlet!
A segítségeteket kérném!
Nem rég vettem egy Marzocchi Dirt Jam Comp villát (2005-ös oem villa) egész jó állapotban van...csak egy gondja van...nagyon puha a mozgása...jó persze xc re tökéletes lenne...csak mivel szinte az egész útját kimozogja kisebb cc során is...így hát nem igazán díjazom ezt...dirtre használnám. A 10 centibõl kb 8,5 kimozog...csakúgy...Azt nem tudom hogyha kihúzatom 12 centisre...akkor javul-e a helyzetem...Szóval lehet h rugócserére szorulnék...csak azt nem tom, hogy lehetne megoldani...mert ugyebár marzo dirt jam szériába való rugókat nem árul minden bolt...továbbá nem akarnék 3000-4000nél több pénzt kiadni egy ilyen rugócserére.
Ha tudnátok valamilyen más megoldást mondani erre akkor írjatok!
E-mailemre várom segítségetek: equinox@citromail.hu
Köszi elõre is!
1. ez a Villa nem való CC-re, hanem ahogy mondtad Dirt-re.
2. sztem lehet kapni hozzá rugót, de nézz körül bikemag-en is.
3. én mintha hallottam volna vmi olyat h jó bele a manitou rugó is. (de ez nem 100, mondom csak hallottam...)
Írta 2007. augusztus 10. - 22:27
A segítségeteket kérném!
Nem rég vettem egy Marzocchi Dirt Jam Comp villát (2005-ös oem villa) egész jó állapotban van...csak egy gondja van...nagyon puha a mozgása...jó persze xc re tökéletes lenne...csak mivel szinte az egész útját kimozogja kisebb cc során is...így hát nem igazán díjazom ezt...dirtre használnám. A 10 centibõl kb 8,5 kimozog...csakúgy...Azt nem tudom hogyha kihúzatom 12 centisre...akkor javul-e a helyzetem...Szóval lehet h rugócserére szorulnék...csak azt nem tom, hogy lehetne megoldani...mert ugyebár marzo dirt jam szériába való rugókat nem árul minden bolt...továbbá nem akarnék 3000-4000nél több pénzt kiadni egy ilyen rugócserére.
Ha tudnátok valamilyen más megoldást mondani erre akkor írjatok!
E-mailemre várom segítségetek: equinox@citromail.hu
Köszi elõre is!
Írta 2007. augusztus 10. - 20:34
Csak azért kérdezem, mert most ugyan visszatettem a felét kissé kilyuggatva, de az út végén koppan, bár kicsivel nehezebben, mint mikor üres volt. Mikor bent volt az egész, csak a legextrémebb ütések következtében koppant, ami ritkán fordult elõ.
Szerintem visszateszem a maradékot is.
Írta 2007. augusztus 08. - 18:10
Írta 2007. augusztus 08. - 17:29
Nem tudom, milyen volt ez a kupak, mûanyag vagy alu? Én a szár tetejére raktam egy esztergált alu kupakot, így elõfeszítést nem lehetett állítani. Nekem a 2005 XCP nem koppant le a rugóstop nélkül sem, 70 kg vagyok. Zsír ne a sima sárga zsír legyen, hanem valami jobb (kerékpáros üzletben kapsz).Csá!
Megtuningoltam a teleszkópomat. Egy kis gánymûvek is került bele, mert a csõfogó elmarta a kupakot, amit ezután remélhetõleg kézzel is ki tudok majd csavarni. Kivettem az elasztomert, amit majd részben vissza fogok tenni. A rugóutat biztosan nem lehet nagyobbítani, valamennyi elasztomer ugyanis kell bele, hogy ne koppanjon nagy ütéseknél (nemtom, tuning után mennyit megy). Csak azt kérdezném a tapasztalt tuningolóktól, hogy melyik a jobb? Bõven bekenni zsírral a rugót, vagy két szivacsot motorolajjal beáztatva a rugóba és a köré tenni?
Írta 2007. augusztus 08. - 16:00
akkor marad a 150. Amúgy a legtöbb netes adat szerint a z1 sport rv, 160-at mozog, pedig csak 150mili lóg ki a becsúszóból..
Írta 2007. augusztus 08. - 15:55
Amúgy sztem nem lehet. 150-es út mellett nem is lenne túl biztonságos a 30as becsúszó..