Jelentkezz be Regisztrálj
Teló tuning
Írta 2007. május 30. - 07:59
Írta 2007. május 29. - 14:48
melyik a híg, melyik a sûrû?
milyen volt, és milyet tettél bele? vonj átlagot és....
De jó is lenne. Ezt így sajnos nem lehet kevergetni.
Írta 2007. május 29. - 13:27
Írta 2007. május 28. - 21:48
milyen volt, és milyet tettél bele? vonj átlagot és....
Írta 2007. május 28. - 20:30
Írta 2007. május 28. - 20:05
Írta 2007. május 28. - 16:05
Írta 2007. május 28. - 16:04
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. május 28. - 15:42
Tudnátok nekem segíteni egy cseppet abban hogy manitou metel rp típusú rugóstagomba milyen viszkozitású olajat tegyek a csillapításhoz? Eddig túl sûrû volt benne most meg túl hígat sikerült találni bele...
LÉCCI csak az írjon akinek van ilyenben tapasztalata mert már 2x is ráfáztam...
Segítsetek légyszi, köszi, hello!!!
Írta 2007. május 08. - 15:28
Köszi
Írta 2007. április 20. - 20:57
sikerült megcsinálnom a csillapítást.
csináltam teszteket, úgy, hogy leragasztottam a nyomórúd teteján a kis lyukat (hasonló a hatása mint a szelep amit kitaláltam hozzá) és különféle olajokat próbálgattam. (azóta is tiszta olaj a padló a mûhelyben
Arra jutottam hogy semmi értelme ennek a csillapításos dolognak, mert mikor
nagy volt a csillapítás, akkor viszíntes terepen 2 bukkanótol lekoppant, mert nem bírt feljönni, ráadásul nehezen indult meg. Híg olja meg csak teljes telóúton csillapít. Ráadásul ha sokat töltöttem bele nagy nyomáson kijött a szimeringeknél
Szóval visszaállítottam eredetibe és egy '86 os évjáratú díjjazot motorolajat tettem bele, amibõl sokkal többet töltöttem mert sûrû és nagyobb nyomás kell hogy kinyomódjon a 2 szimeringen, ettõl viszont tökéletesen mûködik. kis mozgásokra érzékeny, nagy mozgásoknál a kevés levegõ nagy kompressziója miatt még nem is sikerült lekoppantanom.
Most már végigzúzhatok a Mátrán és Bükkön .
ui. nem a legujabb z1-em van azért kellet ez.
Írta 2007. március 26. - 20:18
Üdv.
Kikotyogósodott villára van orvosság?
Nagyon kicsit de kotyog a durom. Szal lehet vele vmit csinálni?
amit nemrég írtam, az csak egy ötlet, megvalósítása elég nehéz lenne, de találtam mást:
http://www.tenline.hu/tenline.html
Itt 4-5000ft-ért vállalják a teló teflonozását max 0,3mm (30mikron) vastagságig. kívül-belül
Mellesleg úgy tudom hogy Magyarországon ez az egyetlen hely ahol TARTÓS, NORMÁLIS teflonozást csinálnak hozzáértõ emberek.
Írta 2007. március 26. - 19:52
ez csak egy saját vélemény:
ha normál olajjal nem csillapít rendesen akkor tehetsz bele zsírt azzal sem fog. valószinüleg a szeleprész megadta magát...
amugy ha már telóépítés(tuning)
Kérdezd meg Lor-t mennyire könnyû munka, Õ csinált USD villát.
Az már más kérdés, hogy az Õ átlagon felüli mûszaki érzéke és ismeretsége ellenére nem lett mûködõképes....
soxerencsét
Sala
kösz a segítséget (olaj)! szeleprész nemhiszem hogy önmagában tönkre tudna menni: egy szimpla csõ. a baj az, hogy túl nagy a furat-sok olaj megy át. szétszedve beleraktam a csõbe egy vasrudat, érezni lehetett a klönbséget, alig akart mozogni
Én is akartam saját telót építeni, de csak azért nem, mert kb 60-80e Ftkörül jönne ki az is, és nem lenne valami csili-vili.
becsúszókat csak teflonoztatni tudnám ennyi pénzért (meg technikailag) ami önmagában nem olyan jó. 1 elõnye lenne az egésznek: csereszabatos alkatrészek.
Írta 2007. március 26. - 10:20
Írta 2007. március 26. - 10:16
azért akarok ilyesmit csinálni, mert nem kapok olyan sûrûségû olajat amitõl megfelelõen csillapítana (jó sûrû kéne), ha tud valaki bp-en, hol lehet kapni, szóljon.
meg kéne egy kis sebességre érzékeny csillapítás, enyémben csak sima áramállandósító szelep van.
motorolajat meg nem akarok beletenni, bár lehet ez a megoldás marad.
lockout: szerintem nagyon jó dolog lenne, nekem fölfelé berugózik a telóm, tök szar.
más: láttam egyszer egy olyan cikket, amiben arról van szó, hogy a jármû lengéscsillapítóját figyelték menet közben, regisztrálták az elmozdulását és hogy milyen idõközönként jutott megint abba a pozícióba (kb. út-idõ diagramm, csak komplex számsíkon) és ezt ábrázolva egy fraktál jött ki. ez alapján el lehetne indulni a telók vezérlésének a megalkotásához, jövõ évi modellek már mikroproceszoros vezérléssel és ellemmel kerülnek forgalomba
ez csak egy saját vélemény:
ha normál olajjal nem csillapít rendesen akkor tehetsz bele zsírt azzal sem fog. valószinüleg a szeleprész megadta magát...
amugy ha már telóépítés(tuning)
Kérdezd meg Lor-t mennyire könnyû munka, Õ csinált USD villát.
Az már más kérdés, hogy az Õ átlagon felüli mûszaki érzéke és ismeretsége ellenére nem lett mûködõképes....
soxerencsét
Sala
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. március 26. - 10:14
azért akarok ilyesmit csinálni, mert nem kapok olyan sûrûségû olajat amitõl megfelelõen csillapítana (jó sûrû kéne), ha tud valaki bp-en, hol lehet kapni, szóljon.
A Motul-nak van 20-30wt-s telóolaja. Ha az nem jó, akkor más lesz a gond (olajszint, stb...)
Bolt itt: http://www.motul.hu/ , de van egy Újpest kp-nál is, itt:
Írta 2007. március 26. - 00:12
Írta 2007. március 25. - 23:03
meg kéne egy kis sebességre érzékeny csillapítás, enyémben csak sima áramállandósító szelep van.
motorolajat meg nem akarok beletenni, bár lehet ez a megoldás marad.
lockout: szerintem nagyon jó dolog lenne, nekem fölfelé berugózik a telóm, tök szar.
más: láttam egyszer egy olyan cikket, amiben arról van szó, hogy a jármû lengéscsillapítóját figyelték menet közben, regisztrálták az elmozdulását és hogy milyen idõközönként jutott megint abba a pozícióba (kb. út-idõ diagramm, csak komplex számsíkon) és ezt ábrázolva egy fraktál jött ki. ez alapján el lehetne indulni a telók vezérlésének a megalkotásához, jövõ évi modellek már mikroproceszoros vezérléssel és ellemmel kerülnek forgalomba
Írta 2007. március 25. - 20:11
de akkor is esélytelennek tartom hogy megcsináld, de ha ennyi szabadidõd van hajrá..