Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2151 hozzászólás a témában

fetishsaman

fetishsaman

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
a merevfarút lehet kényelmesebbé tenni pl.: egy rugós nyeregcsõvel, jó markolattal, és rázosabb terepen ki kell állni a nyeregbõl:) ha tetszik, ha nem,
tehát el kellene dönteni hogy mit is szeretnél, egy krosszmotorból nem kell, és ennyibõl arra is futja:)
szóval ez sport, ami nem a nyugalomról és a kényelemrõl, hanem saját határaink tapasztalásáról, önismeretrõl, és az akaratról szól
persze ez mind az én saját véleményem, a tapasztalatom, ami rendkívül szubjektív, de ettõl még lehetnek mások akik így gondolják,:)
vannak is:)

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ja jó!
Már nézegettem. Túl sok van.:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
alul és fölül is van egy számsor. rákattintasz az "elsõ" re és szépen lapozgatsz 1, 2, 3, 4 ...

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Bocsi de azt hol tudom megnézni?
Nemvagyok vmi fórumman

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
1986 db hozzászólás kellys témában ;)

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Nem olvastam a topicot?
Miért mi van benne?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Topicot átolvastad?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Spoti

Spoti

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdnék h mennyire megbízható a Kelly's?
És az igaz hogy 5 év gari van a vázra?
Tudnátok vmi infót írni róla, mer lehet veszek egyet?

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Megmondom öszintén ha telene rá sem adnék ki egy bringára 200k-nál többet.Foleg igy hogy csak hobby szinten tekerek egy kicsit, nem rendszeresen és verseny szinten.Azt meg föleg nem szeretném, hogy veszek egy jo merevfarut és késöbb meg ugyan annyiért csak egy ösztelos vázat ,mert abba meg már nem minden paszolna össze ami csak megint felesleges pénzkidobás.

Egyébként a kelly's-nél hogy vannak a méretezések a 190cm-es magassághoz elég a 19,5-ös vagy a 21,5-ös mert elég nagy az ugrás a két méret között.Más gyártóknál van egy köztes 20-as méret is.

Hát alapvetõen ami jó egy merevvázasra, az jó szokott lenni egy fullyra is, szóval a fejlesztés értelmetlenségével annyira nem tudom egyet érteni, de persze ez a te választásod. Azt viszont tudni kell, hogy egy jó fullyból csak a váz legalább 200-250, és ilyen nagyságrendû különbség azért nyilván nem csak a véletlenek összejátszása, hanem van is mögötte valami. De ezt már Tigger is írta, aki finoman szólva sem csak pár éve van benne a fullys világban, és látott egyet-mást.

Ha mégis össztelós Kelly's mellett döntesz, mindenképp nézesd meg azzal, akitõl veszed, hogy rendesen be van-e ragasztva a hajtómû mögötti forgáspontban lévõ csavar. Iszonyatosan nagyot lehet bukni, ha kicsavarodik, és ezzel teljesen leblokkolja és tönkreteszi a hajtómûvet. Ez a ragasztóhiány a múltban sajnos több össztelós példánynál is elõfordult.

A másik dolog, amit nézz meg, de ez valószínûleg (remélhetõleg) csak egyes 2006-osakat érintett, az a hátsó papucs. Mindenhol ép kell legyen rajta a festék, ha a váltóval ellentétes oldalon köszörülésnyom van, ne vedd át, tönkre fog menni.

Párom Wandalja egyébként 185 cm magassághoz 21,5 méretû, ez azért kicsit nagy. Az átlépési magasságnak azért nem árt kényelmesnek lennie, a hmm kényelmetlen felütések elkerülésére...

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
A végsõ döntést mindenki maga hozza, s igazából úgyis te tudod, hogy mit szeretnél. Amit írtam, az a saját véleményem. S én 3 éve tekerek merev farúval és v-fékkel, s ez 3 év múlva is így lesz. Mert amire nekem kell a bringa, arra egyszerûen felesleges a komolyabb, s ugyanakkor bonyolultabb technika. Ami ráadásul drágább is.
Mindenesetre kívánok neked mielõbbi jó vásárlást, s további jó tekerést!
Két keréken szép a világ...

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Csak nekem a nyugalmas tekeréshez a kényelem is hozzátartozik, hogy ne keljen kiállnom a nyeregböl rázosabb terepen vagy ha sok a gödör.Ezért kell össztelos gép nekem és mint irtam a beast-böl tudok csinálni merev farut ,de egy merev farubol össztelosat nem.Illetve ki akarom azt a szakaszt hagyni, hogy egy merev vázut fejlesztegetek majd elhatározom hogy ösztelosat szeretnék és 1 év után ujabb sulyos pénzekért cseréljek.Aki kimegy terepre az elöbb utobb váltani fog ösztelosra.
Az egyik kollégám is azt mondta hogy neki nem kell tárcsafék és ösztelos gép, majd fél év után már hidraulikus tárcsa volt a bringáján és most meg már egy ösztelos merida vázat nézeget.

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szia Repvez!
Három éve lesz lassan, hogy Kelly's-el tekerek. Kezdtem egy 2005-ös Scarpe-al, mert olcsó volt és arra éppen jó, hogy kiderüljön, mi is lesz a bringázásból nálam. Aztán szépen lassan belemelegedtem, kicserélgettem ezt-azt, míg végül a váz következett. Tavaly óta egy 2005-ös Imagine váz tartja össze a gépet.
Igaz, hogy mindkét váz merev, te pedig össztelósat keresel. Ezt mondjuk nem teljesen értem, mert írod, hogy lájtosan, vigyázva, túrázva használod a gépet. Akkor minek is hátsó teló? Ráadásul szerintem ennyi pénzért pont hozzá lehet jutni egy jó bringához merev változatban! Össztelóshoz több lóvé kell szerintem, s ott mondjuk nem is ismerem a Kelly's vázakat.
Ezt a kettõt viszont nagyon szerettem és szeretem a mai napig. Eddig semmi problémám nem volt velük!
A Scarpe nekem 21,5"-os volt a 183cm-es magasságomhoz. Igaz a lábaim egy picit hosszabbak talán az átlagnál. Nekem sok gondom nem volt ezzel a vázzal. Az Imagine 19,5"-os, s igazából nehéz is összehasonlítani a két vázat. Ez jóval agresszívabb, mászáskor kifejezetten könnyebb kezelni, s a lejtõkön is jobban irányítható. Igaz nem vagyok egy száguldozós fajta, inkább túrázós tempóban haladok. Ehhez az igénybevételhez nekem teljesen megfelelnek ezek a vázak, mint ahogy a v-fék is tökéletesen teszi a dolgat ilyen körülmények között.
Tehát ha a nyugisabb bringázást élvezed, akkor felesleges össztelós bringát nézned, ugyanannyiért inkább egy masszívabb, megbízhatóbb vázat/bringát találhatsz.
Két keréken szép a világ...

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Köszi a jo tanácsokat,de épp azért esett a választásom a beast-re, mert nincs lehetöségem 2 vagy több kerékpárt beszerezni hogy mindig azt vegyem elö amelyik az utnak épp jobban megfelel.A beast meg a lock-olhato telóival variálhatok a 2 tipusu bringa között.Az ára meg még igy is egy kicsit borsos nekem,ezért késöbb is csak kisebb alkatrészeket cserélnék rajta.Ha a noname felszerelések kitartottak nálam több évig akkor egy márkás is ki fogja huzni.
Megmondom öszintén ha telene rá sem adnék ki egy bringára 200k-nál többet.Foleg igy hogy csak hobby szinten tekerek egy kicsit, nem rendszeresen és verseny szinten.Azt meg föleg nem szeretném, hogy veszek egy jo merevfarut és késöbb meg ugyan annyiért csak egy ösztelos vázat ,mert abba meg már nem minden paszolna össze ami csak megint felesleges pénzkidobás.

Egyébként a kelly's-nél hogy vannak a méretezések a 190cm-es magassághoz elég a 19,5-ös vagy a 21,5-ös mert elég nagy az ugrás a két méret között.Más gyártóknál van egy köztes 20-as méret is.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

nekem Exquisite disc van, ami szép ugyan, de azonkívül, hogy komplett hajtást cseréltem, fél év után, ami azóta jó, a váz nem egy stabil munka,
vagyél bármit ami merevebb, ha ilyen magas vagy, az enyém 21'5 méretû, és ha felpakolom csomaggal nagyon nagy a kilengése, míg a barátom meridájának nem, bár ár-érték arányban jó a kelly's, a vázaik nem kifejezetten,
de vannak jók
cube, cannondale,koga-miyata :)
,de itthon is találsz márkákat amik jobbak az említettnél

Ha esetleg nekem írtad, én boldog vagyok az Exquisite-emmel, még tárcsafékszem nélkül is, pedig montiként használtam másfél évig, most meg aszfaltos jószágnak - és nem vagyok pillekönnyû. De össztelós montinak nem Kelly'st vettem, ez is igaz.

fetishsaman

fetishsaman

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
nekem Exquisite disc van, ami szép ugyan, de azonkívül, hogy komplett hajtást cseréltem, fél év után, ami azóta jó, a váz nem egy stabil munka,
vagyél bármit ami merevebb, ha ilyen magas vagy, az enyém 21'5 méretû, és ha felpakolom csomaggal nagyon nagy a kilengése, míg a barátom meridájának nem, bár ár-érték arányban jó a kelly's, a vázaik nem kifejezetten,
de vannak jók
cube, cannondale,koga-miyata :)
,de itthon is találsz márkákat amik jobbak az említettnél

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

A Beast-en van tárcsafék szem, csak gyárilag V-fékkel szerelve jön a gép.

:cool2: Értem, akkor mindhárom ugyanaz a váz, ezt jó tudni.
Az Exquisite-nél ugyanis trükkösek, ott a 17,5-es vázon nincs tárcsafékszem, a két nagyobbon igen.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Beast-en van tárcsafék szem, csak gyárilag V-fékkel szerelve jön a gép.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás
Repvez, gondold meg azért jól. A Tigger által említett tapasztalatok az én barátom Wandaljával estek meg. A garanciális ügyintézés katasztrofális, ha olyan darabot fogsz ki, ami valamelyik több helyen "hibás szériából" van. Egy hónapja intézõdik a legújabb probléma, egyelõre még mindig eredménytelenül... Most per pillanat igen indulatos vagyok épp emiatt, szóval a fórum békessége kedvéért nem fogom részletezni a dolgot. Kivéve persze ha hamarosan nem jutunk megegyezésre velük...

Ráadásul a Beast vázon emlékeim szerint nincs tárcsafékszem, ha késõbb fejlesztenél rajta. Egy merevvázzassal mindenképp jobban járnál, azokkal azért nem szokott gond lenni, és érdemesebb késõbb venni bele egy igazán jó össztelós vázat.

Repvez

Repvez

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
Köszi legalább jo tudni hogy mire kell majd figyelni, de lehet hogy egy kis menetragasztó jo lesz majd a problémára.

Egyébként a beszerzés és az átszereléssel kapcsolatban van valami infod,(mennyire tudnám igy lefaragni az árat?) hogy melyik boltba tudom ezt megtenni esetleg melyiknél lehet normális hitellel fizetni (értsd 0% kamat).Ha nem veszprém megyében van akkor lehetséges-e futáros utánvét?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Egy TG gazdaságos bringárol váltanék sztem ahhoz képest semmi gondom nem lenne egy 5x annyiba kerülö bringával, föleg hogy mint mondtam lájtos terepen használnám olyan évi 1-2000km-t kb, tehát ahhoz mérten kell teljesitenie nem kell egyböl a high-tech cucc nincsenek nagy igényeim és tudok vigyázni a dolgaimra.Eddig egy thourney válto is ugyan ugy tette a dolgát a sima rugonál meg bármi jobb lehet a telóknál.
És a Beast esetében legalább tudnék variálni éppen az adott terepnek megfelelöen ha kell merev faru ha kell össztelos ként használnám.Számomra az a lényeg hogy minél olcsobban minél többet kapjak a pénzemért.

Ok. legyen így, és remélem semmi gondod nem lesz vele . azért én szóltam. (de pl mikor a kitekeredõ fõforgáspontcsavar, legyilkolja a kis lánctányért a hajtómûvön az elég kellemeteln...és ez csak egy példa volt)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való