Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kelly's

- - - - -

• Please log in to reply
2151 replies to this topic

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts

Nekem is ráfogták a recsegés egy részét az alura, kérdés, hogy mikor mondanak igazat.. :)

rc

Ezt nem értem. Mi tud az alun recsegni? Mire gondoltak ilyenkor?:chin:
Szerintem ha valami recseg, ott valami bibi van. Pl. ha a lánc beleér az e.váltóba, az súrlódó hangot ad, állítással rendbe hozható.
De a vázrecsegést nem értem? Léccci....

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts
A te korodban? Mennyi az, ha szabad kérdeznem?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Sopronban voltam a Flash-en (még a gyári gumival) (50km)
valamint Zalaszentgróton (45? km)
középmezöny eleje felé végeztem.

Megnézettem bringaboltossal a recsegést azt mondta hogy az alu vázaknál ez elöfordul. elhittem neki, de lehet majd lecsrélem a hajtómüvet valami jobbra.

Mennyire nehéz egy ilyen verseny? Még soha nem voltam ilyenen, báár, az én koromban már lehet, hogy nem érdemes elkezdeni.. :) Az 5 óra szint idõ nem tûnik kevésnek, de aki 2 óra alat tette meg, azt nagyon durva átlagnak számolom..

Nekem is ráfogták a recsegés egy részét az alura, kérdés, hogy mikor mondanak igazat.. :)

rc

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Lehet, hogy ez a recsegés nem ugyanonnan jön, ahonnan a csilingelés, de valahogy ezt nem tudom megállapítani. Most akkor recseg, ha indulok, és erõsebben rátámaszkodom, meg akkor, amikor felfelé tekerek.

Én leginkább városban használom. A legrázósabb terep az epreserdeõ utcai bicikliösvény. :)

Az a támaszkodás szinte biztos, hogy a kormány. Ha sima gurulás közben megterheled az egyik, majd a másik oldalt felváltva, akkor könnyen teszetlheted. Nekem az szervíz ráfogta az aluminiumra..

Nna, arra se jártm még soha.. :) Ha nem célod a maratoni tekerés, akkor lehet, hogy nem kell az spd. Arról nem esik le a lábad, de elõdlegesen a húzás miatt érdekes. A városban a sok megállás miatt nem biztos, hogy jó az spd.. Esetleg nézz át a pedálos topikba..

rc

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts
Lehet, hogy ez a recsegés nem ugyanonnan jön, ahonnan a csilingelés, de valahogy ezt nem tudom megállapítani. Most akkor recseg, ha indulok, és erõsebben rátámaszkodom, meg akkor, amikor felfelé tekerek.

Én leginkább városban használom. A legrázósabb terep az epreserdeõ utcai bicikliösvény. :)

nyuszipok

nyuszipok

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sopronban voltam a Flash-en (még a gyári gumival) (50km)
valamint Zalaszentgróton (45? km)
középmezöny eleje felé végeztem.

Megnézettem bringaboltossal a recsegést azt mondta hogy az alu vázaknál ez elöfordul. elhittem neki, de lehet majd lecsrélem a hajtómüvet valami jobbra.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Szia!
A kormánynál nekem is recseg valami, eleinte csak csilingelt, most már recseg. A hajtómû felõl szintén jött valami hang, aztán rájöttem, hogy a lánc ér az elsõ váltóhoz, állítottunk kicsit rajta, és rendben lett. Aztán mostanában megint hallottam egy két nagyobb roppanást, de szerintem az a pedálból jön, mert a bal pedál nem fut olyan szépen, két-három pörgetés után megáll, a másik meg pörög percekig.
Tényleg milyen pedált érdemes venni? Nem akarok spd-t,mert félek, nagyon nagyokat zakóznék.

Arra a csilingelésre emlékszem, mintha írtad volna. De nem azt mondtad, hogy a bóvdenek lehetnek a ludasak? Nekem biztos a kormányrúd a ludas, mert csak akkor recseg, amikor tekerésnél az ellenkezõ oldalt jobban terhelem kézzel..
A láncra gyanakodtam én is, mert nekem surrog rendesen, de megnéztem és nem ér a váltó szerkezethez. A szervízes azt mondta illene kicsit megkenni, mert olyan száraz, mint a Szahara..

Én most gondolkodtam pedál cserén, bár nekem semmi bajom vele (a két csavar elhagyásának kivételével). Én szeretnék egy-két alap trükköt megtanulni és ahhoz jobb lenne egy olyan, ami fog rendesen. Ez terepen annyit segít, hogy a (cserélhetõ) tüskéknek köszönhetõen nem csúszik le a lábad a pedálról. De ha inkább kvázi úton tekersz, akkor nem kell félned a spd-tõl sem.
Mire használod leginkább?

rc

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Szerintem elég nagy emelkedõ, fõleg a budai oldalon. Nem az autóúttal együtt megy föl, hanem valahol a híd harmadánál, mindkét oldalon. Persze nem egy hegynyi, de azért nekem elég fárasztó. :)

Nekem az elsõ igazi emelkedõm Szentendrén a fõúton egymás után következõ két "hupli" volt. Addig csak síkterepen bicikliztem, szóval megdöbbentõ volt, hogy van mire használni a váltót.. :) De felfele erõltetett tekerés mellett is szépen váltott, szóval ebben sem csalódtam..

rc

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts
Szia!
A kormánynál nekem is recseg valami, eleinte csak csilingelt, most már recseg. A hajtómû felõl szintén jött valami hang, aztán rájöttem, hogy a lánc ér az elsõ váltóhoz, állítottunk kicsit rajta, és rendben lett. Aztán mostanában megint hallottam egy két nagyobb roppanást, de szerintem az a pedálból jön, mert a bal pedál nem fut olyan szépen, két-három pörgetés után megáll, a másik meg pörög percekig.
Tényleg milyen pedált érdemes venni? Nem akarok spd-t,mert félek, nagyon nagyokat zakóznék.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Ja, a gumikkal kapcsolatosan. Lehet, hogy érdemes lecserélni, de attól függ, hogy mire is fogod használni. Igazi terepre kell a mélyebb mintás, de sok aszfaltozásra, illetve könnyebb terepre ez sem rossz.. A barátnõmnek a biciklijén sokkal durvább mintás gumi van és érezhetõen gyorsabban lassul azonos tempójú gurulásból, mint én..

De ez már gumitopik.. :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Szóval megbizható a gép. Ez jóóó.

Én is lefogom cserélni majd a gumikat, meg befelejövet a merkolatot találtam keménynek, lehet azt is...mást nem. :chin:

Háát, a markolat nem túl puha, és szép mintát nyom az ember kezébe, de max olyan leszel, mint abban az autóreklámban, ahol beleégett a váltón lévõ jel.. :) Hmm, kellene egy Kelly's mintás markolat..:)

De hogy ne csak offoljak. Két hete hétvégén megmentettem a barátnõm éles látásának köszönhetõen egy foltos szalamandrát.. Vagy az is off? :)

rc

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Sziasztok!

Én is egy2004-es Salamander tulajdonos vagyok tavasz óta.
Nekem ez az elsõ montim , és általa megszerettem a montizást.
Probálok minnél többet erdöben nyomulni. Két középtávú maratont már teljesítettem vele.

Eddigi tapasztalataim:
Gumikat lecseréltem jobbra igaz a régivel sem kaptam defektet csak nagyon kicsi volt a mintázata.
Egyet pereceltem vele mindkét kormányszarv lezáró mûanyag eltört.
Valami kattog/recseg a hajtómú felöl, de minden müködik rendesen.

Ha lehetek kiváncsi melyikeken indultál, mekkora távon és milyen eredménnyel?

Végülis ezt a semi-slick gumit nem is igazi terepre találták ki..
Nekem is voltak az elején ilyen recsegések, és én azt hittem onnan jön, de aztán kiderült, hogy a kormány illesztések körül van valami.. Aztán késõbb jött recsegés a hajtómûtõl is, de az talán azért van, mert még nem takarítottam meg rendesen szegényt..
Mindenesetre érdemes lehet megnézetni, mert, ha a tengelynél van valami gond, akkor kellemetlen lenne, ha szétkoptatna valamit, ami késõbb már javíthatatlan..

rc

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Szóval megbizható a gép. Ez jóóó.

Én is lefogom cserélni majd a gumikat, meg befelejövet a merkolatot találtam keménynek, lehet azt is...mást nem. :chin:

nyuszipok

nyuszipok

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Én is egy2004-es Salamander tulajdonos vagyok tavasz óta.
Nekem ez az elsõ montim , és általa megszerettem a montizást.
Probálok minnél többet erdöben nyomulni. Két középtávú maratont már teljesítettem vele.

Eddigi tapasztalataim:
Gumikat lecseréltem jobbra igaz a régivel sem kaptam defektet csak nagyon kicsi volt a mintázata.
Egyet pereceltem vele mindkét kormányszarv lezáró mûanyag eltört.
Valami kattog/recseg a hajtómú felöl, de minden müködik rendesen.

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Üdv.

Na, ma már a salamanderrel jöttem melózni. Háát, elég szuper a géép...:bananadan

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,011 posts
Szerintem elég nagy emelkedõ, fõleg a budai oldalon. Nem az autóúttal együtt megy föl, hanem valahol a híd harmadánál, mindkét oldalon. Persze nem egy hegynyi, de azért nekem elég fárasztó. :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Tin:
Nekem fekete minden, stucni, kormány, nyeregcsõ, hajtókar is.
raycoon:
köszi, ezek szerint most már biztos 2005-ös.

Nincs mit. A lényeg különben is, hogy indulásnál le tudsz gurulni a hegyrõl és ha utána vissza is tudsz pedálozni, akkor minden redben.. ;)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Neked fekete a nyeregcsõ? Mert nekem minden ezüst (stucni, kormány, szarvak, hajtókar) de a nyeregcsõ az fekete.

Hmm, lehet, hogy rosszul emlékszek és a nyeregcsõ nekem is fekete.. Meg kellen néznem..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

A Lágymányosi, vagy az elsõ nagyobb emelkedõ? :)

Hmm, a Lágymányosiig még soha nem mentem.. :) Nagy emelkedõ? :)
Ezzel elérek a Margit-híd budai oldalára, és ott a Rózsadomb.. Igaz útközben akár érinthetem is az Árpád-hídat is, ami akár nevezhetõ emelkedõnek is.. :D

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Tin:
Nekem fekete minden, stucni, kormány, nyeregcsõ, hajtókar is.
raycoon:
köszi, ezek szerint most már biztos 2005-ös.