Szia!
A kormánynál nekem is recseg valami, eleinte csak csilingelt, most már recseg. A hajtómû felõl szintén jött valami hang, aztán rájöttem, hogy a lánc ér az elsõ váltóhoz, állítottunk kicsit rajta, és rendben lett. Aztán mostanában megint hallottam egy két nagyobb roppanást, de szerintem az a pedálból jön, mert a bal pedál nem fut olyan szépen, két-három pörgetés után megáll, a másik meg pörög percekig.
Tényleg milyen pedált érdemes venni? Nem akarok spd-t,mert félek, nagyon nagyokat zakóznék.
Arra a csilingelésre emlékszem, mintha írtad volna. De nem azt mondtad, hogy a bóvdenek lehetnek a ludasak? Nekem biztos a kormányrúd a ludas, mert csak akkor recseg, amikor tekerésnél az ellenkezõ oldalt jobban terhelem kézzel..
A láncra gyanakodtam én is, mert nekem surrog rendesen, de megnéztem és nem ér a váltó szerkezethez. A szervízes azt mondta illene kicsit megkenni, mert olyan száraz, mint a Szahara..
Én most gondolkodtam pedál cserén, bár nekem semmi bajom vele (a két csavar elhagyásának kivételével). Én szeretnék egy-két alap trükköt megtanulni és ahhoz jobb lenne egy olyan, ami fog rendesen. Ez terepen annyit segít, hogy a (cserélhetõ) tüskéknek köszönhetõen nem csúszik le a lábad a pedálról. De ha inkább kvázi úton tekersz, akkor nem kell félned a spd-tõl sem.
Mire használod leginkább?
rc