Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2151 hozzászólás a témában

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Vasarlaskor is lehet kerni a telo cserejet es beszamoljak a regit. Ebbol az RST arabol kijon egy RS Pilot C. Ha cserelnek inkabb azt kerd.. Vagy rafizetve egy megjobb RS.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Perillustris

Perillustris

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
sziasztok,

kelly`s magic-et neztem ki,

velemeny-tapasztalat?

elore is koszi

perill
P E R I L L U S T R I S

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
RST Gila SL Plus

Nos mit is mondjak? Röviden: 2hónap, 1500km -> 3 szervíz és mindegyik után mikor jól át volt kenve jól csillapított, de aztán mikor a fölösleges olaj kijött belõle egyre sz*rabb lett, biztos porosodott is... Lock out-ja is kedveskedett már párszor de ma véglel meghalt. Egy hét múlva vissza, aztán meglátjuk cserélik-e.
26ezer újonnan: rendben nem egy drága spéci darab de én csak túrázgatok vele (beton, murva, föld úl), semmi ugálás, freeride stb... és csak 60kg vagyok.

Ha vki beleszeret a vázba az vegyen külön és szerelje fel más cuccokkal! 1. hónapban monoblokk, most 2. hónapban teló cserém lesz (remélem cserélik!)

Szüccser

Szüccser

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Bár már homályosak az emlékeim, de a lomnici nyeregtõl egy láncos út megy a csúcsra, ami valaha meg volt nyitva a széles közönség elõtt is. A legendárium azt tartja, hogy a számos baleset - ami a sok "roppant tapasztalt" túristát érte - után az tette be a kaput, amikor egy madamka körömcipõnek tûnõ alkalmatossággal a lábán nyáron beesett egy kuloárba. Állítólag nem sok maradt belõle. Amikor még kiscsikó koromban arra jártunk, hegymászó igazolvánnyal ugyan, de folytathattuk az utunkat gyalog a csúcsra. Kötél, meg egyéb cucc nem kelett. Na azt viszont, hogy ott vannak-e még a láncok, azt nem tudom. Azért én óvatosságra intenék mindenkit a nem engedélyezett helyen történõ bicajozástól, mert a TANAP-osok elég keményfejû népek. Nekem nincs tátrai kerékpáros tapasztalatom, de túrázás/alpinistáskodás okán volt szerencsém hozzájuk. Hozzá teszem nem ok nélkül cudarok, mert tényleg mindig akad egy-két alfa hím (vagy nõstény...vagy mi?), aki nincs tisztában az erejével, képességeivel és a hegyi etikettel.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Lefelé jó volt nagyon is!

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Nem szólt nekünk senki, inkább hülyének néztek a gyalogosok szerintem, hogy ott tekerni próbálunk...
Lefelé is elég cifra volt...
Latolgatni tízszer kell, dönteni csak egyszer.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
OFF
Na így már jobban hangzik:)
Meglepett volna, ha a nyeregig is feljutottatok volna.És nem szólt senki a tekerés miatt, mert alig van út, ahol lehet tekerni hivatalosan (én is voltam kint bringával). Tervezem megint kimenni, de nagygéppel (150+mm)..
az való oda
ON

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Ott voltam én is ultioval a Lomnicra "feltekerésen"... :)

A Hoteltõl még tekertünk kicsit a felvonókig, de aztán gyötörtük még kicsit magunkat és a bicajokat, majd a vállunk lezsibbasztása következett.
Végül bicaj be a bokorba, és gyalogosan! :)))

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Nem hiszem, hogy a Lomnici csúcsról beszélsz, hiszen annak a vége 3-4-5-ös fal, útvonaltól függõen...sztem max az Encián Hotelig mehettetek, vagy a Lomnici nyeregig a felvonók mellett....nemde?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Elmondod, hogy a Lomnicra hogy tekertél fel???

Azt hittem, egyértelmû :mad: .
Lomnicra nem tekertem fel, mert nagy kövek voltak az út végén. Egy darabig bicajjal mentünk, utána pedig gyalog.
Viszont a Felkai tóig feltekertem.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Felvitte a Lanovkával.. :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Háát én biztos nem Tiberius-ra gondoltam.. És közben rá is jöttem, hogy hol olvastam. Egy másik Kelly's-es fórumban írta egy srác, hogy váz-üléscsõ-kormánycsapágyon kívül mindent lecserélt már, legalább egyszer.. 2004-es Salamander-e van (volt)..

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Voltam ezzel a telóval Romániában (Bihar hegység) és Szlovákiában (pl. Lomnici csúcs) is. Soha nem volt vele gond.

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

Alap, hogy vásárláskor mindent megnézek...
Üdv:Thy

És az is alap, hogy a bolt úgy adja át, hogy mindent megnéz és beállit rajta. Szerintem.
Tényleg nem néztem meg a kereket. Ez az ÉN hibám.
A bolté meg az , hogy ilyen kerékkel odaadta.;)

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás
Igen, én vagyok az a srác, akinek egy Sabotage vázra átszerelték a Majestic alkatrészeit. :)

Jó a gép, kivéve mint ultio korábban is írta a telót cseréltem, mert az kotyogott egy idõ után rendesen.
Végül nem kis nehézségek és fõleg hetek alatt sikerült kicserélnem egy Blackre.
A Kelly's rendes volt, mert visszavették a majdnem 1 éves Axel Compot, és kifizették az árát újban, így ráfizetéssel kaptam a Blacket.

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Néha olyan érzésem van, hogy amit mások visszavittek gariba, azt jól lecserélték, az enyémre rápakolták.

Ry:

Ha surlódik hátul, lehet állitani kell a váltón ill. bovdenfeszességen. Az szokot segíteni.

Tin

Tin

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.011 hozzászólás

Nagyon én se értek hozzá. Tisztán tartottam mindig, a kosz, zsírt gyakran letöröltem a becsúszókról, sõt sokszor a porvédõt szorítõ gyûrût is levettem és csavarhúzó végével óvatosan a porvédõ alól is kitöröltem a koszt. Ilyen mûvelet után mindig érezhetõen finomabb lett a mozgása. Félévente szervízben átzsírozták és nem sajnálták belõle a zsírt.
A becsúszókra, porvédõkre mindig fújtam TF2-t, utána letöröltem a nagyját. Soha nem koppant fel, nem kotyogott.
Az elõfeszítõ állító nekem se változtatott sokat a telón, azt nem is tekergettem. Voltam ezzel a telóval Romániában (Bihar hegység) és Szlovákiában (pl. Lomnici csúcs) is. Soha nem volt vele gond.

Én csak törölgettem, meg vigyáztam, hogy ne menjen bele víz, amikor lemostam. (mondjuk nem mosogattam sokszor). Az az állító nekem sem ért sokat, igaz nem is nagyon tekergettem, csak akkor, mikor megvettük, és valahol azt olvastam, hogy kb 500 km után puhul a teleszkóp.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Azért egy-két dolgot nem kell elfelejteni. Egy ilyen kategóriájú villától nem kell sokat várni, hiszen nem lehet a 26000ft-os árban Skareb mûködést, és élettartamot elvárni...nem tom mi volt vele a probléma...
Ha az agy gyári hibás volt, akkor te kifogtad az egyet a többezerbõl...ez nem nyugtat, de elõfordul...még a legfelsõ kategóriában is...
Ha vásárláskor is benne volt a nyolcas,akkor miért vetted át úgy a gépet?
Alap, hogy vásárláskor mindent megnézek...
Az alkatrészproblémához meg annyit, hogy ha a nagyker sem kap, akkor neked sem tudják megcsinálni...nem geciségbõl....
Üdv:Thy

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Én egy olyan srácra emlékszem, akinek valahogy a Majestic, és a Sabotage van összegyúrva. De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Szerintem jól emlékszel, valszeg a haveromról van szó. Neki a Majestic cuccai vannak felpakolva egy Sabotage vázra. Jól mûködik a bringa, de a telóval (Manitou Axel Comp) neki is voltak problémái.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Nagyon én se értek hozzá. Tisztán tartottam mindig, a kosz, zsírt gyakran letöröltem a becsúszókról, sõt sokszor a porvédõt szorítõ gyûrût is levettem és csavarhúzó végével óvatosan a porvédõ alól is kitöröltem a koszt. Ilyen mûvelet után mindig érezhetõen finomabb lett a mozgása. Félévente szervízben átzsírozták és nem sajnálták belõle a zsírt.
A becsúszókra, porvédõkre mindig fújtam TF2-t, utána letöröltem a nagyját. Soha nem koppant fel, nem kotyogott.
Az elõfeszítõ állító nekem se változtatott sokat a telón, azt nem is tekergettem. Voltam ezzel a telóval Romániában (Bihar hegység) és Szlovákiában (pl. Lomnici csúcs) is. Soha nem volt vele gond.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti