Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kelly's

- - - - -

• Please log in to reply
2151 replies to this topic

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A csapagyakat nem kell telibe es nincs semmi gaz. Vazat, felnit, stb. nagynyomasuval gyors es teljesen okes. Ha nem a csapagyra kuldod, akkor csak rafolyik, az meg olyan, mint az eso.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Én enyhén nedves ronggyal törlöm át minden szer nélkül és az tuti nem kérosítja! :D

A nagy nyomású slag tényleg nem ajánlott, nekem is mondták a szervízben mikor cserélték a noname monót és mondtam nekik h WatchFun már a 4.-nél tart fél éven belül és erre õk is a nagynyomásút mondták. De vmelyik maraton képei közt láttam h a bringákból verseny után nagynyomásúval veretik ki a sarat, meg azzal mossák az egészet.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
[quote name='ultio'][quote name='thommey']Azért ez a folyamatos középcsap csere nekem fura...nem szoktad nagynyomásúval mosni????[QUOTE]

Én nagynyomásúval mosom rendszeresen a mostani bribgámat és a régit is azzal mostam és semmi gond![/QUOTE]
Nincs is, ha jól csinálja az ember...csapágyirányra merõlegesen nem szabad, mert nincs az a tömítés ami azt a nyomást kibírja...

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

Azért ez a folyamatos középcsap csere nekem fura...nem szoktad nagynyomásúval mosni????
Nekem évekig elment mindegyik, pedig nem 60kg vagyok---

Nekem is fura, meg a szervizes srácnak is az volt. Nagynyomásúval nem mostam, csak higított mosogatószeres ecsettel (kb. mint az autósamponos víz) szoktam a bringát átkenegetni, majd csorgatott vízzel, tehát nem nagy nyomással leöblítem és szárazra törölgetem.
Van egy cimborám, a trekkingjében van kb. 8000km, 4 éves a gép, a középcsap-nak semmi baja. Pedig az nem is finom LX vagy XT.
Nekem a mostaniban van kb.350km, még nem recseg:)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
[quote name='thommey']Azért ez a folyamatos középcsap csere nekem fura...nem szoktad nagynyomásúval mosni????[QUOTE]

Én nagynyomásúval mosom rendszeresen a mostani bribgámat és a régit is azzal mostam és semmi gond!

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Azért ez a folyamatos középcsap csere nekem fura...nem szoktad nagynyomásúval mosni????
Nekem évekig elment mindegyik, pedig nem 60kg vagyok---

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

Sziasztok!

Én április 1-n vettem egy Salamander Disc-et, de már csak a váz és a korm.csapágy van benne eredeti...

Teló: a Gila 8km-t bírta, csere Omega T4-re gariban 3e Ft ráfizetéssel, majd önerõbõl MZ Comp-ra. Az Omega cseréje nem lett volna feltétlenül szükséges, igazából feleségemnek kerestem egy olcsó de jó telót, aztán mivel a Marzo erõsebb, az lett az enyém.
Középrész kb. 500km alatt kuka, bekerült egy LX. Az megint 800km-t bírta, majd (mondok, biztos gyenge hozzám a cucc) egy XT. Na, ez közel 900km-t teljesített, jelenleg megint LX van benne. Ha ez is kattogni vagy kotyogni kezd, megint cserélem.
T.fékek: egydugattyús volta miatt állandóan zörgött, meg nem is volt túl meggyõzõ a fékhatása (igaz, ancitrus? Pap-rétrõl lefelé...), csere LX-re.
Elsõ tengely kónusza berágódott, csere (csak a tengely kónuszokkal, az agy maradt.)
A többi alkatrészt - SPD pedál, kormány, üléscsõ és ülés, markolat, váltókarok és sor (fejlesztés 8-ról 9-re) saját elhatározásból lettek lecserélve, nem hiba miatt.
A bringa annyiban van, mint két másik, de a maradékból valóban kijött még egy, persze a váz és a kerekek kivételével.

Viszont, hogy dicsérjem is, nekem nagyon kényelmes a váz geometriája, kellõen erõs is a váz (100kg-os testem+csomagok alatt is szépen teljesít), festése jó és szép. Bár, ha most vennék bicót, valószínûleg építenék, a vázat 19.900-ért meg lehet venni és azt rakok rá amit akarok. Úgy sem lenne drágább (sokkal), viszont az van rajta, ami tényleg jó nekem.

WF

Nna, pont téged emlegettelek tegnap, de nem akartalak név szerint idézni.. :)
Meg a másik fórumot sem "reklámozni", hátha nem illik.. :)

rc

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

raycoon: Nem ismerlek, meg csak a héten keztem el olvasni a fórumot, de te vagy az egyetlen Salamanderes akinek nincs baja vele. Mennyit mentél már vele, meg mire használod? Még egy 2004-est is láttam és azon is már alig voltak gyári cuccok.

Szerintem általában fórum betegség, hogy az emberek a bajaikat osztják meg inkább, pláne egy kis forgalmú fórumon. Legalábbis néhány éves fórumozás alapján én ezt vettem észre..

Sajnos tavaly akkor vettem meg, amikor egy költözési hullámban voltam, és ez idén sem maradt abba.. Szóval jórészt csak az idén használtam, és nem sokkal vagyok túl 1000 km-en.. Ebbol nagyjából látszik, hogy mennyire volt idom használni.. :( Csak pár alkalommal volt terepen.. Rendszertelen tekeréshez nehéz "társat" keresni..

De azt is írtam, hogy nem sokat értek a biciklikhez, vagyis lehet, hogy már egy csomó mindent cserélnem kellene, csak nem tudom. hogy sz*r..

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 posts
Na üdv.

Most van szervizben az enyém, biztos emlékeztek , a telo hibával.
Kicseréltettem az RST-t ami szar volt egy RS-re. Közben szétszedték az RSt-t is , valami patronrögzitõ csavar szétvolt szakadva benne, az okozta a csattanást.
Két hónap alatt kétszer volt javitva, egyszer Lockout-tal, aztán most meg a belsejével.
Nem vagyok egy telo szakértõ, de inkább egy rs mint rst. Bár, az is igaz, hogy a páromnak egy régi RST 281-es van fönt, és még soha semmi baj nem volt vele.

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

A hollowtech I es II bazira nem ugyanaz a jatek. Egyben van a tengely, ez nem fog tudni kattogni soha. Nincs kulon kozepcsapagy. Olyan, mint egy A head csak elforditva... Amugy nekem mindegy, de mennyibe fajt a 2 LX es 1 XT kozepcsapi? Lassan egy '05 LX ara.

Azért gariban cseréltetve olcsóbb volt sokkal:) 1ébként értem én, hogy ahead elfordítva, de csapágy ugyanúgy van mindkettõben, nekem meg az kattogott. Mondjuk a '05LX 6e Ft-tal lett volna drágább, mint a '04LX, utólag kicsit meg is bántam de akkor már mindegy volt.

WF

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
RST Gila Plus SL (26e HUF) és RST Omega SL (42e HUF) összehasonlítása:

Eltérés a külsõ szár. Gila: alu, Omega: magnézium
A magnéziumos az erõsebb vagy könnyebb vagy mindkettõ?

Végülis ha csak a külsõ szár az eltérés akkor uazt a sz*r belsõ mechanikát kapja az ember 16ezerrel többért az Omegánál mint amit a Gilánál?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A hollowtech I es II bazira nem ugyanaz a jatek. Egyben van a tengely, ez nem fog tudni kattogni soha. Nincs kulon kozepcsapagy. Olyan, mint egy A head csak elforditva... Amugy nekem mindegy, de mennyibe fajt a 2 LX es 1 XT kozepcsapi? Lassan egy '05 LX ara.

És akkor a '04 LX-emet 2000km-re dobjam el? Egyébként a Hollowtech I. is ip.csapágyas, csak a tengely és a hajtókar rögzítése más (meg persze a csapágyak nagyobb átmérõjûek talán és messzebb vannak egymástól)

Enyim Paripa

Let the people speak

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
És akkor a '04 LX-emet 2000km-re dobjam el? Egyébként a Hollowtech I. is ip.csapágyas, csak a tengely és a hajtókar rögzítése más (meg persze a csapágyak nagyobb átmérõjûek talán és messzebb vannak egymástól)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Vegyel bele '05-os LX-et. Az nem fog kattogni garantaltan. Hollowtech II, nincs mi kattogjon. :-)

Középrész kb. 500km alatt kuka, bekerült egy LX. Az megint 800km-t bírta, majd (mondok, biztos gyenge hozzám a cucc) egy XT. Na, ez közel 900km-t teljesített, jelenleg megint LX van benne. Ha ez is kattogni vagy kotyogni kezd, megint cserélem.

Enyim Paripa

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Nem tudom, hogyan sikerült. A gyárival még földúton sem voltam nemhogy terepen, de a többivel sem jártam murvánál bonyolultabb talajon. A szervizben sem értették, nem ütöm-vágom a bringát, 2500km után még szinte karcmentes és nem tekerek kiállva sem. Tényleg érthetetlen, de ez van. Mondjuk a gyári középpel nem egyedül jártam így, na de a többivel...

WF

hm akkor egyedi balcseresznye....:(
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Nem tudom, hogyan sikerült. A gyárival még földúton sem voltam nemhogy terepen, de a többivel sem jártam murvánál bonyolultabb talajon. A szervizben sem értették, nem ütöm-vágom a bringát, 2500km után még szinte karcmentes és nem tekerek kiállva sem. Tényleg érthetetlen, de ez van. Mondjuk a gyári középpel nem egyedül jártam így, na de a többivel...

WF

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Sziasztok!

Én április 1-n vettem egy Salamander Disc-et, de már csak a váz és a korm.csapágy van benne eredeti...

Teló: a Gila 8km-t bírta, csere Omega T4-re gariban 3e Ft ráfizetéssel, majd önerõbõl MZ Comp-ra. Az Omega cseréje nem lett volna feltétlenül szükséges, igazából feleségemnek kerestem egy olcsó de jó telót, aztán mivel a Marzo erõsebb, az lett az enyém.
T.fékek: egydugattyús volta miatt állandóan zörgött, meg nem is volt túl meggyõzõ a fékhatása (igaz, ancitrus? Pap-rétrõl lefelé...), csere LX-re.
Elsõ tengely kónusza berágódott, csere (csak a tengely kónuszokkal, az agy maradt.)
A többi alkatrészt - SPD pedál, kormány, üléscsõ és ülés, markolat, váltókarok és sor (fejlesztés 8-ról 9-re) saját elhatározásból lettek lecserélve, nem hiba miatt.
A bringa annyiban van, mint két másik, de a maradékból valóban kijött még egy, persze a váz és a kerekek kivételével.

Viszont, hogy dicsérjem is, nekem nagyon kényelmes a váz geometriája, kellõen erõs is a váz (100kg-os testem+csomagok alatt is szépen teljesít), festése jó és szép. Bár, ha most vennék bicót, valószínûleg építenék, a vázat 19.900-ért meg lehet venni és azt rakok rá amit akarok. Úgy sem lenne drágább (sokkal), viszont az van rajta, ami tényleg jó nekem.

WF

WatchFun 1 et mondj el nekem....ennyi idõ alatt hogy tudtál ennyi középcsapit legyilkolni ? nekem van 03-as lx-em 03-as xt-m, idei xt-m, sok kilcsit kapnak hóban fagyban sárban patakban de még egyiknek se volt semmi baja...pedig még pucolva sem voltak..és nem vagyok spagettihuszár alkat...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

WatchFun

WatchFun

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
Sziasztok!

WF

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Perillustris: Ha már összehasonlíjuk a Salamander V-fékes verziójával akkor egyértemûen alul marad sztem a Salamander felszereltségben. Magic ha jól tom nincs disc-es...
De sztem minden kelly's (de salamandert biztos) ilyen noname monoblock-kal szerelnek uh. alapból annak a cseréjével kezdj, vagy kérdezz rá milyen van benne!

raycoon: Nem ismerlek, meg csak a héten keztem el olvasni a fórumot, de te vagy az egyetlen Salamanderes akinek nincs baja vele. Mennyit mentél már vele, meg mire használod? Még egy 2004-est is láttam és azon is már alig voltak gyári cuccok.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

sziasztok,

kelly`s magic-et neztem ki,

velemeny-tapasztalat?

elore is koszi

perill

Azon kívül, hogy szép? :) Sajnos nincs.. Nekem a Salamander bejött, bár néhány embernek mocskosul sok baja volt vele.. Szóval, vagy én fogtam ki jót, vagy õk a rosszat. Tegyük fel nem vagyok annyira szerencsés, és akkor biztos a Magic is nagyon jó lesz.. :)