Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2151 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

A kempingestol se, de vajon van ertelme? :-)

Amikor harcmûvészetet "gyakoroltam", több ismerõsöm megkérdezte, hogy mennyi értelem van "összeveretni" magam, vagy edzõtáborban fizikialag szétszakadni.. Én élveztem, kihívás, amit ha az ember "túlél", akkor eszméletlen energiákat szabadít fel..
Lehet, hogy õ is így volt vele, kihívás..
Tudom, lehet, hogy szimplán hülye volt..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

jó az laza terepre (jó minõségû dózerút) amire ki van találva...de egy dm-et lenyomni vele...az nem volt semmi teljesítmény....

Pláne, hogy javított egy órát az idején vele.. :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A kempingestol se, de vajon van ertelme? :-)

jó az laza terepre (jó minõségû dózerút) amire ki van találva...de egy dm-et lenyomni vele...az nem volt semmi teljesítmény....

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Buddha, ne hagyd magad.. :) Ha neked ez jön be jobban, akkor nyomd azzal.. És a marcikra is menj nyugodtan, ha engedik, úgysem a dobogóra hajtasz, magadért meg akármit.. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Trekking kategoria viszont nincs. Ugyanazt irjak - most elolvastam, ha mar mondtad - amit en mondtam. MTB geo, nagy kerekek. Szerintuk mindenre, szerintem semmire jo kategoria. Varosba trekking vagy mazoknak (itthon mazoknak, nyugatabra utak is vannak) outi, terepre monti. Ez a nagy kereku cross jatekos semmi nem fordul terepen. A vekony gumi pedig nem fog meg. Ezen kivul nehez. Az pedig mar csak hab a tortan, hogy olyan gumi nincs, ami aszfalton kussol es terepen pedig tapad, van sarferohely, stb. Tehat amit irtak az olyan marketing duma, annak aki vevo ra. Vegyed, vigyed, mindenre jo.
Es ehhez a kategoriahoz alig van teleszkop es kerek kinalat. Szoval nemtom. De aki ilyet akar, hat hajra :-)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Trekking kategoria viszont nincs. Ugyanazt irjak - most elolvastam, ha mar mondtad - amit en mondtam. MTB geo, nagy kerekek. Szerintuk mindenre, szerintem semmire jo kategoria. Varosba trekking vagy mazoknak (itthon mazoknak, nyugatabra utak is vannak) outi, terepre monti. Ez a nagy kereku cross jatekos semmi nem fordul terepen. A vekony gumi pedig nem fog meg. Ezen kivul nehez. Az pedig mar csak hab a tortan, hogy olyan gumi nincs, ami aszfalton kussol es terepen pedig tapad, van sarferohely, stb. Tehat amit irtak az olyan marketing duma, annak aki vevo ra. Vegyed, vigyed, mindenre jo.
Es ehhez a kategoriahoz alig van teleszkop es kerek kinalat. Szoval nemtom. De aki ilyet akar, hat hajra :-)

Bocsi, de cross kategória van az Author honlapján is, érthetõen el is magyarázzák és brutális kínálatot vonultatnak fel...
www.author-hungary.com

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

na példának :
"10. A Maratonon csak 26”-os kerékméretû terepkerékpárral lehet indulni!"

ez a mátra maraton szabályzatából van

Nem voltam elég gyors.. :D Vagy csak lusta vagyok? :)
Pont ezt kerestem..

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

na példának :

Akkor Mátra helyett legyen Szumátra ! (Vagy Borneó)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Mingyá' jövök, csak be kell zárnom a hotelt....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
na példának :

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Cross kategoria csak a kelly's-nel van. Maradjunk annyiban, hogy trekking, 28-as kerek, terepgumival es egy ertelmesebb teloval. Es persze LX/XT szereltseg melle 14kg-os sulyal. Ezzel sok mindent lehet csak nem ugy terepezni, mint egy montival es nem ugy zugni betonon, mint egy outival. Ez egy ilyen. Vegulis 28-as kerekeken monti. Kerek/telo/gumi valasztek igen szereny.

Bocsi, de cross kategória van az Author honlapján is, érthetõen el is magyarázzák és brutális kínálatot vonultatnak fel...
www.author-hungary.com

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

A fair play nem gond...

Ezért írtam idézõjelbe.. :) Nem rád gondoltam, hanem általában arra, hogy egy adott kategória-versenyen belül másfajta gépek is versenyeznek, akkor kevés alapja van az összehasonlításnak.. Egyébként egyetértünk, szerintem is az ember magával küzd. (Tudom, valaki a dobogó felé hajt.. :) ) Én legalábbis azért szeretnék eljutni egy versenyre, mert ki akarom próbálni milyen lehet, és meg akarom nézni mit tudok én.. Jobb az embernek magát leküzdenie..

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

képzavarban vagyok.... cross meg cross country meg outi... meg ilyen vázzal maratonra?...

A cc=xc a cross country. Van külön cross is?

Nem mindegy milyen mûködõképes bringával megyek egy versenyre 3-4ezer ft-os nevezési díjjal?

Ne agódj a képzavar miatt. Mindenki fejében az van jelenleg. A gyártók meg rátesznek egy lapáttal. Az igazságot én sem tudom, csak azt amit én annak tartok. Tehát a teljesség igénye nélkül:

26-os kerekûek (és elöl 24-es társaik): XC v. CC, maraton, dirt, street, freeride, 4cross, ATB,stb... A single speeddel mi van?

28-as (700-as) kerekûek: országútiak és alfajaik, cyclocross, fitness, trekking, cross, city, touring,stb...

A különbség sokszor csak egy gumi, dinamó vagy sárvédõ. De nagyon ne merülj el a témában, mert el fogod veszteni a bringázás lényegét!

Üdv!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ezt tudnam szeretni :-)

http://www.kellys.sk...y&cat=1&class=1

Enyim Paripa

Let the people speak

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

a vázzal lehet mert ha megnézed a kellizt is meg a conát kb ugyanaz a cc váz más színben......tán a vfék szemek vannak máshol ,ami kizárná a maratonból, hogy elvileg csak 26" kerékkel lehetne...de sztem erre meg a lõtéri döglött kutya sem figyel ott..

Lehet, hogy sok sületlenséget írtam össze, de pont a kerék méretére gondoltam én is, mint korlát.. :)

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Cross kategoria csak a kelly's-nel van. Maradjunk annyiban, hogy trekking, 28-as kerek, terepgumival es egy ertelmesebb teloval. Es persze LX/XT szereltseg melle 14kg-os sulyal. Ezzel sok mindent lehet csak nem ugy terepezni, mint egy montival es nem ugy zugni betonon, mint egy outival. Ez egy ilyen. Vegulis 28-as kerekeken monti. Kerek/telo/gumi valasztek igen szereny.

Enyim Paripa

Let the people speak

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Igazából sárban és homokban sokkal jobban besüllyed, mint a montis kerék. Ez nyilvánvaló hátrány. Jó, ha erõs a felni és minõségi a gumi. Jelenleg Schwalbe Light Fast Fredet használok, mert a Schwalbe van olyan kedves és gyárt profi gumit 700-as (28) méretben is.

A fair play nem gond, mert a rekordszámú résztvevõ ellenére úgyis csak magammal versenyeztem. Vagy inkább meditáltam. Nem is vagyok versenyzõ típus. XC-n csak egyszer indultam, de a nagy versenyzésben nem maradt idõm kerékpározni. Ezért inkább a maraton...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Azon a Duna Maratonon, amin mentem vele, lehetett. Rá nem kérdeztek sehol, a rajtszámot kiadó hölgy pedig szerintem nem is volt tisztában a különbséggel. Egyébként jó a kérdés, ha tudsz rá hivatalos állásfoglalást, légyszi tudasd velem. Vannak nemzetközi maratonos terveim és ez tényleg fontos lehet. De ha nem lehetett volna, elmentem volna a mezõny után rajtszám nélkül is. Talán ha dobogós helyen végzek (hahahahahahaha....), lett volna gond...
Különben indult 2 BMX-es arc, akik 30 km környékén eltûntek és egy Csepel kempinges srác, aki megdöbentõen jó idõt ment. (Alkatából ítélve az Ironman helyett tévedt oda...)

a vázzal lehet mert ha megnézed a kellizt is meg a conát kb ugyanaz a cc váz más színben......tán a vfék szemek vannak máshol ,ami kizárná a maratonból, hogy elvileg csak 26" kerékkel lehetne...de sztem erre meg a lõtéri döglött kutya sem figyel ott..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

képzavarban vagyok.... cross meg cross country meg outi... meg ilyen vázzal maratonra?...

A cc=xc a cross country. Van külön cross is?

Nem mindegy milyen mûködõképes bringával megyek egy versenyre 3-4ezer ft-os nevezési díjjal?

Hmm, nekem régebben az a kép élt a fejemben, hogy a monti és az outi között a trekking van, de a Kelly's-es besorolás között van egy Cross kategória, ami MTB szerû váz geometriának tûnik, de nagyobb kerekekkel..

Egyébként meg nem biztos, hogy bármivel el lehet indulni egy versenyen, legalábbis, ha annak komolyabb tétje is van.. Pl pontszerzés...
De mint írtam, én ehhez kevés vagyo, csak a logika ezt diktálja nekem..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Háát, azt hiszem nem én vagyok a megfelelõ ember a válaszadásra.. :) Sajnos én még csak igen "friss" vagyok a témában, és egyelõre még egy versenyen sem indultam, csak a tervek vannak meg.. Persze, kezdõnek már lehet, hogy túl koros vagyok.. :)

Szóval csak azért említettem meg, mert biztos van hátránya is egy crossnak egy mtb-s terepen, de talán nem annyi, mint elõnye a sebességben.. Persze, ez csak elmélkedés, mert tudja a fene mennyit számít. A te idõdön elvileg javított.. Ami, ha tényleg a kerék méretnek tudható be, akkor nem biztos, hogy "fair". Félre ne értsd nem a versenyen való indulásod kritizálom, csak eszembe jutott, hogy hogyan is van ez..