Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kelly's

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2151 hozzászólás a témában

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Köszi a véleményeket! Igazából azért kérdezõsködök ennyit mert soha nem volt még lockout-os telóm és nem szeretnék egy év múlva venni egy másikat. Tudom, hogy ennél ami a 2006-os Salamanderen van létezik jobb is de arra amire nekem kell egy teló szerintem abszolút jó, sõt... Nekem csak arra kell, hogy a durvább hatásokat ellensúlyozzam valahogy, normál utakon nem is kéne, szerintem. Éppen ezért amióta telókat nézegetek mindíg is az volt a célom, hogy olyan találjak ami csak egy kicsit mozog, tudom ez sokmindentõl függ: súly, beállítások, stb... De most van egy gép ami tetszik és az azon lévõ teleszkóp pedig egy jó megoldásnak tûnik, mozog is + nem is :) szóval minden OK csak az élettartam a kérdés. Ezért ez a "sok" kérdés :)

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég

Na azért csak elõjönnek a "rejtett hibák". Ugye ez nem komoly, hogy ha egy lockout-os telóval ha be van kapcsolva és belemegyek egy gödörbe akkor tönkremegy??!!! Nagyon remélem, hogy ez nem így van! :-/

Nagyot üt, de nem megy szét. De ha sokat teszteled akkor igen. ha ugrálni akarsz vagy durva úton vagy terepen mész arra ott a teló... Sõt legutóbbi tapasztalataim szerint van h lock nélkül jobb hegyre is menni de ez lehet h cask nálam igaz a nyeregcsõ, gumi elhelyezkedés, emelkedõ és minden más fügvényében. Állításomat még tesztelem, de lock-al nagyon hátul van a súlypontom sztem...

A másik meg amit Tigger írt, h az rst lock az egy az egyben merev villa és kõ kemény, de van ahol a lock még mozog azért egy keveset. (fõleg az ilyen nagy ütések miatt, és a teló és tulajdonosa védelmében)

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Én egy nagyobb ütésrõl beszéltem:confused: ....

Kisebb gödrök ilyesmi nem probléma....

Csak egy kérdés: maradjunk egy egyszerû földútnál, semmi gond?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Na azért csak elõjönnek a "rejtett hibák". Ugye ez nem komoly, hogy ha egy lockout-os telóval ha be van kapcsolva és belemegyek egy gödörbe akkor tönkremegy??!!! Nagyon remélem, hogy ez nem így van! :-/

Én egy nagyobb ütésrõl beszéltem:confused: ....

Kisebb gödrök ilyesmi nem probléma....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás
egyébként jobb telók -pláne amelyikben nem kõkemény a lock /mcd-s roksoksz, meg a rókák pl/ simán bírják, én tavaly egyszer-kétszer lokolva felejtettem a pike-ot lejtõzés elõtt, és mindegyikünk kibírta gond nélkül
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
md88: Na nem! Én nem ilyen dolgokra gondoltam, a hegyen lefele persze, hogy kikapcsoltan jön az ember /illetve ezek szerint nem mindíg :)/ de mondjuk egy síma úton elkerülhetetlen, hogy ne találjak valamit, még akkor is ha az közút, pláne Magyarországon. Márpedig hibák mindíg lesznek. Abszolút síma úton pedig nem lehet menni-> erdõ, mezõ, le és fel, némi mûút... szóval garantált az állandó rázkódás még ha vigyáz is az ember! Nekem mondjuk nem az a hobbim, hogy ha találok egy 10m mély szakadékot tekerés közben akkor egybõl leugrom hátha meghalok de ha estleg nem és a biciklim is egybe van még akkor "kúlrályderkodhatok" tovább. De én is szoktam kemény terepen menni csak én fölfelé :) aztán persze lefelé is. Egyébként ezt a lockout-os dolgot kétféle esetben használnám: hegyen fel és a símább utakon /mûutak/. Szerintem ezt bírnia kell, legalább is illene!

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
azért ez függ a telótól, a gödörtõl és ridertõl is! mondjuk aki lefele zárt telóval közlekedik az barom....

avus a hétvégén lement egy kisebb lépcsõn, aztán elégedetten jelentette ki: "be volt lockolva:D"
Szóval ennek is van egy határa!!!!

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Csak azért tanácsoltam ezt mert ha megveszi a salamandert(jó döntés) aztán kimerevítve meg véletlenül beleszab egy gödörbe akkor meg szétmegy a lockut.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Gratula! Remélem, sok örömöd lesz benne. Nem akarnék okoskodni, de az eredeti nyerget még ne dobd a kukába... Hosszabb távon, esetleg mászáskor változhat az álláspontod. Nekem sok-sok nyereg koptatta már a seggem és a Lookin életem egyik legnagyobb csalódása volt. A Kbix viszont kellemes meglepetés. Ez is töri a valagam, de a pöcsöm nem zsibbad legalább.
Nem tudom, a villád milyen. Az általam használt Imagine-ben egy Manitou Axel Comp van és a lockout 360 km után megadta magát. Mint kiderült, csupán olajat kellett utántölteni. Ezt ingyen megcsinálták a boltban kb 10 perc alatt. Állítólag már gyárilag sem töltik nagyon túl és ezért könnyen elõfordul ilyen jellegû probléma. MINIMÁLIS bemozdulás persze természetes.
Kellemest tekergést!

Na megvan a kicsike Magic!
Meg a boltba csereltettem nyerget mert nagyon durvan kemenynek tunk a gyari, lett egy zseles Lookin. Tegnap kivittem terepre, szanto fold, traktor nyomok, 10km-ert tekertem es nagyon franko. Az elso valto kicsit el volt allitva, dorzsolte a lancot ha a nagy fogaskerekre tettem de ezt most rendbehoztam. Ami kicsit fura, bar lehet en baktam el valamit, hogy lockolva a telot bemozdul kicsit. Ezt majd megkerdem a boltba ha viszem elso szervizre ha hiba gondolom kicserelik.
Ezen kivul nagyon franko a bringa!

Ma is megyek egyet csak hat 10 ev kihagyas utan nem egyszeru :)

md88

md88

törzsvendég

• fórumtag
  • 469 hozzászólás
gratula az új bringákhoz! sok kilométert beléjük:D remélhetõleg együtt:D

Jaja a teló lockolt állapotban való pár miliméter mozgása teljesen normális! ez ilyen lesz, de azért a merevséget teljesen jól biztosítja!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Ami kicsit fura, bar lehet en baktam el valamit, hogy lockolva a telot bemozdul kicsit. Ezt majd megkerdem a boltba ha viszem elso szervizre ha hiba gondolom kicserelik.

Ez a jelenség teljesen normális.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

vendég_avus_*

vendég_avus_*
  • vendég
Az a durván keménynek tûnõ nyereg azért nem kényelmetlen, legalábbis az utóbbi túrák (a tegnapi vagy akár a múltkori pilisi) során egyáltalán nem éreztem semmi problémát fenéktájékon, pedig a természet nem nagyon párnázott ki htsó téjékon :).

Amúgy gratula az õj bringához, használd egészséggel.

slick

slick

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Na megvan a kicsike Magic!
Meg a boltba csereltettem nyerget mert nagyon durvan kemenynek tunk a gyari, lett egy zseles Lookin. Tegnap kivittem terepre, szanto fold, traktor nyomok, 10km-ert tekertem es nagyon franko. Az elso valto kicsit el volt allitva, dorzsolte a lancot ha a nagy fogaskerekre tettem de ezt most rendbehoztam. Ami kicsit fura, bar lehet en baktam el valamit, hogy lockolva a telot bemozdul kicsit. Ezt majd megkerdem a boltba ha viszem elso szervizre ha hiba gondolom kicserelik.
Ezen kivul nagyon franko a bringa!

Ma is megyek egyet csak hat 10 ev kihagyas utan nem egyszeru :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

szijasztok!

megvettem a Kelly's Scarpe-t, nagyon teccik, köszönöm a segitségeteket. :)

Használd egészséggel és leld benne örömedet!!!:cheers:

vendég_rainman_*

vendég_rainman_*
  • vendég
Gyere át ide chat-elni:
http://forum.bikemag...read.php?t=2332

Üdv a klubban! Ugye felírhatlak a 16.-ai listára is nem csak a tagokéra? Infóidat várom priviben!

:thunder:

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás

szijasztok!

Használd egészséggel.:)

b4l1ka

b4l1ka

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
szijasztok!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás

Nem tom ki írta, h. nincs olyan bolt az országban, ahol élõben vannak Kelly'sek a falon. Én itt Tatabányán találtam egyet!
Jah ha van rá igény elküldöm priviben a címét....

bocsi, pedig elolvastam, mielött beraktam!!
(Az elõzõt vegyétek nem megírtnak)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Tündér virágszálak. A "testbike" hozzászólásai nem mérvadóak számunkra. A minõsítés nem tûr nyomdafestéket, így ide nem is kerülhet be.:D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
Nem tom ki írta, h. nincs olyan bolt a falon, ahol élõben vannak Kelly'sek a falon. Én itt Tatabányán találtam egyet!
Jah ha van rá igény elküldöm priviben a címét....