Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

A fentebb linkelt Millar bringának, ha jól látom, a trendnek megfelelõen acél váltótartó füle van. Néhány éve én is gondolkodtam ilyenben, mert szemmel láthatóan hajladozik az alu, fel is vetettem egy bringásboltban az ötletet, de csak megmosolyogták. Profi gépeken ahol lehet inkább a váltásprecizításra mennek, mintsem a súlyra, a Red elsõváltók is rendre acél terelõvel vannak szerelve.

miért? ez az acél fül extra dolog? Azt hittem ez normál...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A fentebb linkelt Millar bringának, ha jól látom, a trendnek megfelelõen acél váltótartó füle van. Néhány éve én is gondolkodtam ilyenben, mert szemmel láthatóan hajladozik az alu, fel is vetettem egy bringásboltban az ötletet, de csak megmosolyogták. Profi gépeken ahol lehet inkább a váltásprecizításra mennek, mintsem a súlyra, a Red elsõváltók is rendre acél terelõvel vannak szerelve.

Az a gond az acéllal, hogy így eséskor a váltó fog törni, hajolni, rosszabb esetben a váz.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem megy fel. Lehet, ha kistanyer 28-rol fel lehetne tenni nagyra, de annyira nem akarom, hogy mukodjon.

Lehet egyszerûen csak öreg az a váltó vagy tényleg nincs rendesen beállítva. A 7-es rendszerek nem annyira kényesek erre, de az utolsó fokozatokban már észrevehetõ.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
az alsócsõnél feszíts a bovdenen a kezeddel ;)
nekem is már csak így teszi fel nagytányérra a Sipmlonon bármilyen áttételnél..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Nem megy fel. Lehet, ha kistanyer 28-rol fel lehetne tenni nagyra, de annyira nem akarom, hogy mukodjon.

Állíts a váltó végpontján, hátha.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>Rövid a láncod.
Talaltam fotot rola:
http://timeslip.hu/f...liLanchossz.jpg

Akkor nem tudom.
Hogy nem teszi fel a 28-ra? Elfogy a lánc vagy csak nem megy fel rá?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Rövid a láncod.
Talaltam fotot rola:
Posted Image

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

De ott 11-21 sor van általában, max 12-25, mert ugye felfelé felvonó vagy kisteher viszi õket, nem a lábuk :)

Ja. :)
Mondjuk mostanában egyre több a tekerhetõ nagy dög.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Az extrémebb szakágakban meg még inkább elterjedtebb az outi váltó használata.

De ott 11-21 sor van általában, max 12-25, mert ugye felfelé felvonó vagy kisteher viszi õket, nem a lábuk :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Valamit nagyon tudtok.
En 53x28-at mar nem tudom hasznalni a 1055-os valtoval.
Az pedig, hogy mekkora lanckereknel fer el a felso gorgo a valtofultol fugghet, szerintem az nem egyforma minden vazon. Aztan lehet igen.

Rövid a láncod. Nálam 53-39 11-28-cal volt használva a Hegyek Poklán, simán mûködött. Ha még egy szemmel hosszabb lenne a láncom akkor 32-es is mehetne hátra.
Elvileg szabvány a váltófül helye.

Orszagutit valtot? Melyiket es miert?

Igen. Sorát, tiagrát, 105-t, ultegrát. Jobban tartja a láncot, könnyebb. Nálam pl láncfeszítõnek volt véve, aztán tavaly bekerült az edzõmontimba, 42-32-22 11-32-vel volt használva tavaly az egyik versenyen, nem volt vele gond, persze a 22-esrõl csak a nagyokat váltottam hátul. Az extrémebb szakágakban meg még inkább elterjedtebb az outi váltó használata.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>53-39-et 11-32-es sorral, úgy, hogy minden áttétel váltható
Valamit nagyon tudtok.
En 53x28-at mar nem tudom hasznalni a 1055-os valtoval.
Az pedig, hogy mekkora lanckereknel fer el a felso gorgo a valtofultol fugghet, szerintem az nem egyforma minden vazon. Aztan lehet igen.

>Montin mi használjuk.
Orszagutit valtot? Melyiket es miert?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

>Hátul a 32-est nem viszik el a sram outi váltók?
Azert ez a valtofultol is fugg szerintem.
De pl. Di2-vel csinaltak egy demo MTB-t, sok helyen volt rola foto, no az peldaul nem volt hasznalhato, csak demonak raktak ossze.

Egyebkent a hosszu kanal is muszaj egy 11-32-es sornal, szoval edesmindegy, elviszi-e a Red hatso valto a 32-t onmagaban.
Az nem elfogadhato, hogy "figyu, ez igy jo lesz, csak ne hasznalj kistanyeron 13-nal kisebb lanckereket , es 52x28-nal nagyobbat."

Pedig jó a rövid kanalas is. Montin mi használjuk. Országútin is elviszi az 53-39-et 11-32-es sorral, úgy, hogy minden áttétel váltható. Nagyobb a valós kapacitásuk, mint amit a shimano megad.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Írja hogy villámár rosszul lett megadva. Egyébként haver bikemag apróból lõtt egy szettet 30ért...+valaki mondta hogy tud szerezni felniket, de már fogalmam sincs ki volt az :D

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Feltételezem lomis az eladó.. nem igen ért hozzá. Elég csak a többi termékére ránézni. Remélem valaki kimenti tõle. Sokszor vérzik a szívem amit ezek mûvelnek a piacon a ritkaságokkal. Gyanítom hogy tia956 nevû licitálók is õk lehetnek.. :(
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Hátul a 32-est nem viszik el a sram outi váltók?
Azert ez a valtofultol is fugg szerintem.
De pl. Di2-vel csinaltak egy demo MTB-t, sok helyen volt rola foto, no az peldaul nem volt hasznalhato, csak demonak raktak ossze.

Egyebkent a hosszu kanal is muszaj egy 11-32-es sornal, szoval edesmindegy, elviszi-e a Red hatso valto a 32-t onmagaban.
Az nem elfogadhato, hogy "figyu, ez igy jo lesz, csak ne hasznalj kistanyeron 13-nal kisebb lanckereket , es 52x28-nal nagyobbat."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ez most komoly? Campognolo Shamal bicikli kerék eladó

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Azért az ciki lenne ha egy szakasz alatt tönkremenne egy Apex szintû rendszer. Nem semmi, mi mindent találnak ki a szerelõk. Jameg a hosszú láncot a rövid kanalas váltó nem is vinné el. Vajon Millar xxes meghajtásához hány láncszemû lánc kellett?

Egy olyan Zipp 202õt hozzám vághatna valaki..
11:38:11 IM 2012

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hátul a 32-est nem viszik el a sram outi váltók? A shimanok ezt simán tudják.