Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Vár kerékpár

Én anno ott néztem szét/vettem.

vcsabesz

vcsabesz

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok,
Országúti cipõt szeretnék vásárolni kb 20-25k árkategóriában.
Hol érdemes körülnézni? Hol van viszonylag nagy választék cipõkbõl (ahol próbálni is lehet) ?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Én inkább az O.o- t nem értem a CC feltételezem CX azaz cyclocross akart lenni. :)

az O.o az olyan, mint az XD meg a szeri meg a jha :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Majdnem. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Jha cyclocross.. az a CC, CX
cross country az XC

Vagy rosszul tudom? >.<

cyclocross = CX
cross country= XC, CC

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Jha cyclocross.. az a CC, CX
cross country az XC

Vagy rosszul tudom? >.<

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Pro Bike: Vincenzo Nibali?s Liquigas-Cannondale SuperSix Evo - BikeRadar

Nibali örülhet hogy nem alacsonyabb, mert így is szinte csak azért megy 56-os vázzal (695 gramm, pfff) hogy nagynehezen átlépje a bringa a 6,8 kg-t

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én inkább az O.o- t nem értem a CC feltételezem CX azaz cyclocross akart lenni. :)
11:38:11 IM 2012

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Tárcsaféket milyen kategóriában használnak outin? O.o Kanti helyett CC-n? ^^

hogy jön ide a CC? O.o

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A fentebb linkelt Millar bringának, ha jól látom, a trendnek megfelelõen acél váltótartó füle van. Néhány éve én is gondolkodtam ilyenben, mert szemmel láthatóan hajladozik az alu, fel is vetettem egy bringásboltban az ötletet, de csak megmosolyogták. Profi gépeken ahol lehet inkább a váltásprecizításra mennek, mintsem a súlyra, a Red elsõváltók is rendre acél terelõvel vannak szerelve.

Azért mosolyogtak meg, mert annak az a szerepe hogy hajoljon, nyilván :) Acélból is lehet csinálni, csak akkor azt kockáztatja az ember hogy hamarabb hajlik a váltókanál vagy a váz, ami van ahol nem szempont, mert adják egybõl az ember alá a másikat...

Dormi: Például igen. 2011-tõl ismét szabályos a tárcsafék.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Tárcsaféket milyen kategóriában használnak outin? O.o Kanti helyett CC-n? ^^

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
valami egyszerûbb tárcsafékkonzolos villa kéne nekem. ötlet? egyáltalán van ilyenbõl választék itthon?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>mert szemmel láthatóan hajladozik az alu
Ez kicsit eros azert, szerintem. :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Puha alu a fül, hogy eséskor az deformálódjon. A bikeradaron láttam, hogy a tavaszi egynaposoknál nem ritka az acél fül, kell a precízebb váltáshoz. Esésnél meg nem szempont hogy mi törik.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

A fentebb linkelt Millar bringának, ha jól látom, a trendnek megfelelõen acél váltótartó füle van. Néhány éve én is gondolkodtam ilyenben, mert szemmel láthatóan hajladozik az alu, fel is vetettem egy bringásboltban az ötletet, de csak megmosolyogták. Profi gépeken ahol lehet inkább a váltásprecizításra mennek, mintsem a súlyra, a Red elsõváltók is rendre acél terelõvel vannak szerelve.

miért? ez az acél fül extra dolog? Azt hittem ez normál...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az a gond az acéllal, hogy így eséskor a váltó fog törni, hajolni, rosszabb esetben a váz.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem megy fel. Lehet, ha kistanyer 28-rol fel lehetne tenni nagyra, de annyira nem akarom, hogy mukodjon.

Lehet egyszerûen csak öreg az a váltó vagy tényleg nincs rendesen beállítva. A 7-es rendszerek nem annyira kényesek erre, de az utolsó fokozatokban már észrevehetõ.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
az alsócsõnél feszíts a bovdenen a kezeddel ;)
nekem is már csak így teszi fel nagytányérra a Sipmlonon bármilyen áttételnél..:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Nem megy fel. Lehet, ha kistanyer 28-rol fel lehetne tenni nagyra, de annyira nem akarom, hogy mukodjon.

Állíts a váltó végpontján, hátha.