Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2011. május 31. - 22:47
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 31. - 21:24
A mai defektem után csereérett lett a 10e+ km-t futott Vredestein Volante külsõm.
Nagyon meg voltam vele elégedve de eljárt felette az idõ.
5-7e Ft-os kategóriában keresnék valamit helyette.
Van esetleg valami különösen ajánlott illetve mindenképpen kerülendõ tippetek.
A választ elõre is köszönöm!
Írta 2011. május 31. - 20:55
nekem is sidi cipõm van.3csatos.az alsó kettõt az elején állítgattam.aztán sikerült belõnöm kényelmesre.azóta csak a fölsõ csattot használom,be-ki lépésnél.ebbõl kiindulva most is csattos cipõt nézek/vennék.ahogy bloke is írta cserélhetõ,de egyébként is örök élet.nálam már 4. éve van ráadásul mountin(ahol elvileg nagyobbak a külsõ behatások)Nekem az elöbbi van (pontosabban 5.5, ránézésre nem nagyon van különbség), talán az szólhat ez mellett, hogy ha a csattal valami történik, akkor cserélhetõ (bár ugye két-két tépõzár ezen is van, de nem látom jelét, hogy öregednének)
apropó...
tudtok olyan boltot bp-n ahol gaerne cipõt lehet tapizni/próbálni?biondónál néztem,de ott semmi sincs raktáron
Írta 2011. május 31. - 20:43
meddig tart hozzászokni a használatához?Gondolok itt az elindulásra és hirtelen megállásra.
Sztem az elsõ eldõlésig tart a megszokás
Más: vki említette, hogy Michelin Speedium 2 külsõt fog felrakni, vannak már tapasztalatok?
Írta 2011. május 31. - 20:33
Kell egy kis idõ, hogy ráérezzen az ember, de szerintem egyáltalán nem törvényszerû, hogy el kell vele esni.
Engem is jól beszarattak vele, mondván elsõre mindenki eltaknyol a patentpedállal, de nem volt gond.
Az elindulás szerintem elsõre sem kifejezetten problémás, megálláskor meg érdemes elõre gondolkozni és idõben lecsatolni a megfelelõ oldalon.
Montin viszont nem tudnám elképzelni. Eldõlnék, mint egy zsák.
Írta 2011. május 31. - 20:05
Köszi a tanácsot,és még érdekelne szeretnék a pedálhoz Sidi cipõt venni,csak nem tudok dönteni a genius 5 pro és a sidi logo között.Nem tudom van-e errõl tapasztalatod.Nekem a sidi logo jobban tetszik csa ezen 3 tépõzár van a genius 5 pro-n pedig más a rögzítés.Attól félek a logo típus kevesebbet bír ki a tépõzárak koraibb elhasználódása miatt.Vagy bizonyos idõ után ugyanúgy elhasználódik mind a kettõ?Nem spórolni szeretnék csak az érdekelne melyik cipõben rögzül jobban a lábam.Elõre is köszönöm a választ!
Nekem az elöbbi van (pontosabban 5.5, ránézésre nem nagyon van különbség), talán az szólhat ez mellett, hogy ha a csattal valami történik, akkor cserélhetõ (bár ugye két-két tépõzár ezen is van, de nem látom jelét, hogy öregednének)
Írta 2011. május 31. - 18:00
Pro Bike Gear,
Ezt probaltad mar?]
Nem, még nem próbáltam. Megkérdezem.
Köszönöm szépen!
Írta 2011. május 31. - 17:45
Hozzászokás: Én pl a SPD-hez (Shimano SPD), még montin 1-2 használat után hozzászoktam annyira, hogy ne akadjak fel megállásnál és dõljek el.
Írta 2011. május 31. - 17:36
jaro, gondolom nem SPD-SL-re gondoltal, hanem sima SPD-re...
Ha keveset is bringazol, de ha akkor csak bringazol akkor inkabb LOOK vagy SPD-SL (ezek kiallnak a cipo talpabol), ha biciklizessel osszekotve gyalogolnod is kell, akkor celszeru a sima SPD (ez a cipo talpaba van sullyeztve), mert az orszaguti stoplikkal nem jo gyalogolni, a montis SPD-vel meg majdnem olyan, mint utcai cipoben.
Köszi a tanácsot,és még érdekelne szeretnék a pedálhoz Sidi cipõt venni,csak nem tudok dönteni a genius 5 pro és a sidi logo között.Nem tudom van-e errõl tapasztalatod.Nekem a sidi logo jobban tetszik csa ezen 3 tépõzár van a genius 5 pro-n pedig más a rögzítés.Attól félek a logo típus kevesebbet bír ki a tépõzárak koraibb elhasználódása miatt.Vagy bizonyos idõ után ugyanúgy elhasználódik mind a kettõ?Nem spórolni szeretnék csak az érdekelne melyik cipõben rögzül jobban a lábam.Elõre is köszönöm a választ!
Írta 2011. május 31. - 17:22
Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.
Köszi a választ igazán sokat segítettél.Kezdek hajlani a look rendszerhez,azt hiszem azt fogom használni.És egy számotokra amatõr kérdés :meddig tart hozzászokni a használatához?Gondolok itt az elindulásra és hirtelen megállásra.
Írta 2011. május 31. - 16:55
Te kerestel Easton kullot, ugye? Ezt probaltad mar? Allitolag van kullo is, most irta valaki egy indexes forumon. Országúti kerekek
Írta 2011. május 31. - 11:07
Írta 2011. május 31. - 10:25
Ave! Törölj a privát üzeneteidbõl, mert nem lehet neked küldeni...
ave has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.
Írta 2011. május 31. - 08:43
Az elhiszem, hogy berendelni gyorsabban megy egy kis szervezetben.
De ugye sokan nem berendelni szeretnenek bringat, hanem beleszeretni egybe a boltban.
Mint en az elso teniszutommel, bakker, hetekig jartam be megnezni a boltba, fogni egy kicsit.
Aztan nagy nehezen kikuncsorogtam otthon, es megkaptam, fuu, volt orom.
Én pedig mindig olyan vagyok, hogy pont az kell ami nincs készleten:))
Írta 2011. május 30. - 23:20
Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.
Én meg valahogy úgy nézek ki, hogy Campa szett, Look pedál és Shimano cipõ
Írta 2011. május 30. - 21:49
Ha keveset is bringazol, de ha akkor csak bringazol akkor inkabb LOOK vagy SPD-SL (ezek kiallnak a cipo talpabol), ha biciklizessel osszekotve gyalogolnod is kell, akkor celszeru a sima SPD (ez a cipo talpaba van sullyeztve), mert az orszaguti stoplikkal nem jo gyalogolni, a montis SPD-vel meg majdnem olyan, mint utcai cipoben.
Írta 2011. május 30. - 21:46
Pontosan így van.Az elhiszem, hogy berendelni gyorsabban megy egy kis szervezetben.
De ugye sokan nem berendelni szeretnenek bringat, hanem beleszeretni egybe a boltban.
Mint en az elso teniszutommel, bakker, hetekig jartam be megnezni a boltba, fogni egy kicsit.
A sebesség mindent megold.
Írta 2011. május 30. - 21:41
Írta 2011. május 30. - 21:39
41,5-es asszem. Megpendítem már itt is, hátha. Amúgy a csatok (egy ilyen pöckölgetõ csat + 2 tépõzár), a karbon talp, meg ilyenek kifogástalan állapotban vannak még mindig. Anno (~4 éve) 25ezer volt.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére