Pro Bike Gear,
Ezt probaltad mar?]
Nem, még nem próbáltam. Megkérdezem.
Köszönöm szépen!
Pro Bike Gear,
Ezt probaltad mar?]
jaro, gondolom nem SPD-SL-re gondoltal, hanem sima SPD-re...
Ha keveset is bringazol, de ha akkor csak bringazol akkor inkabb LOOK vagy SPD-SL (ezek kiallnak a cipo talpabol), ha biciklizessel osszekotve gyalogolnod is kell, akkor celszeru a sima SPD (ez a cipo talpaba van sullyeztve), mert az orszaguti stoplikkal nem jo gyalogolni, a montis SPD-vel meg majdnem olyan, mint utcai cipoben.
Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.
Az elhiszem, hogy berendelni gyorsabban megy egy kis szervezetben.
De ugye sokan nem berendelni szeretnenek bringat, hanem beleszeretni egybe a boltban.
Mint en az elso teniszutommel, bakker, hetekig jartam be megnezni a boltba, fogni egy kicsit.
Aztan nagy nehezen kikuncsorogtam otthon, es megkaptam, fuu, volt orom.
Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.
Pontosan így van.Az elhiszem, hogy berendelni gyorsabban megy egy kis szervezetben.
De ugye sokan nem berendelni szeretnenek bringat, hanem beleszeretni egybe a boltban.
Mint en az elso teniszutommel, bakker, hetekig jartam be megnezni a boltba, fogni egy kicsit.
Aztan nagy nehezen kikuncsorogtam otthon, es megkaptam, fuu, volt orom.
A sebesség mindent megold.
Szerintem Trek is van noi, nem? Legalabbis piszok sokfele Treket listaznak. Mondjuk az nem eppen eros ar/ertek aranyban.
Meridaval semmi baj, ha jo a geometria.