Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Pro Bike Gear,
Ezt probaltad mar?]

Nem, még nem próbáltam. Megkérdezem.
Köszönöm szépen!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Éppen volt téma pár héttel ezelõtt, hogy nem feltétlen kell ez a csatos dolog sem, mert a profik között is van aki fûzõ + tépõzár kombós cipõt használ (mondjuk az is elég jó minõségû, nem az alsó kategóriás :D ), szóval nem feltétlen kell az a csat. Ha a tépõzár minõsége jó (errõl nem tudok nyilatkozni, hogy Sidinél milyen), akkor azzal sincs semmi gond. Meg nem tudom milyen szinten használnád, de szerintem nem kell attól tartani, hogy szanaszéjjel téped úgy rakod neki.

Hozzászokás: Én pl a SPD-hez (Shimano SPD), még montin 1-2 használat után hozzászoktam annyira, hogy ne akadjak fel megállásnál és dõljek el. :D Looknál is gondolom könnyû ezt megszokni. Eleinte gyakorolsz kicsit valami forgalommentes helyen, illetve nem árt nagyon lazára állítanod, hogy könnyen ki és be pattinthasd. Meg eleinte mondjuk csak az egyik lábad akaszd bele, a másikat csak úgy tedd rá, hogy ne akadjon bele, aztán csak másik, aztán mind a kettõ. Kinek mennyi idõ, az emberfüggõ, de pár óra gyakorlás után azért tud rögzülni a reflexek közé a mûködése.

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

jaro, gondolom nem SPD-SL-re gondoltal, hanem sima SPD-re...
Ha keveset is bringazol, de ha akkor csak bringazol akkor inkabb LOOK vagy SPD-SL (ezek kiallnak a cipo talpabol), ha biciklizessel osszekotve gyalogolnod is kell, akkor celszeru a sima SPD (ez a cipo talpaba van sullyeztve), mert az orszaguti stoplikkal nem jo gyalogolni, a montis SPD-vel meg majdnem olyan, mint utcai cipoben.

Köszi a tanácsot,és még érdekelne szeretnék a pedálhoz Sidi cipõt venni,csak nem tudok dönteni a genius 5 pro és a sidi logo között.Nem tudom van-e errõl tapasztalatod.Nekem a sidi logo jobban tetszik csa ezen 3 tépõzár van a genius 5 pro-n pedig más a rögzítés.Attól félek a logo típus kevesebbet bír ki a tépõzárak koraibb elhasználódása miatt.Vagy bizonyos idõ után ugyanúgy elhasználódik mind a kettõ?Nem spórolni szeretnék csak az érdekelne melyik cipõben rögzül jobban a lábam.Elõre is köszönöm a választ!

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.

Köszi a választ igazán sokat segítettél.Kezdek hajlani a look rendszerhez,azt hiszem azt fogom használni.És egy számotokra amatõr kérdés :meddig tart hozzászokni a használatához?Gondolok itt az elindulásra és hirtelen megállásra.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Pro Bike Gear,
Te kerestel Easton kullot, ugye? Ezt probaltad mar? Allitolag van kullo is, most irta valaki egy indexes forumon. Országúti kerekek

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
mar van hely, latom, hogy gond volt, koszi.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás
OFF:
Ave! Törölj a privát üzeneteidbõl, mert nem lehet neked küldeni...
ave has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Az elhiszem, hogy berendelni gyorsabban megy egy kis szervezetben.
De ugye sokan nem berendelni szeretnenek bringat, hanem beleszeretni egybe a boltban.
Mint en az elso teniszutommel, bakker, hetekig jartam be megnezni a boltba, fogni egy kicsit.
Aztan nagy nehezen kikuncsorogtam otthon, es megkaptam, fuu, volt orom.

Én pedig mindig olyan vagyok, hogy pont az kell ami nincs készleten:))

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás

Szerintem mindegy, melyiket választod, a cipõk 99%a kompatibilis mindkét rendszerrel, amelyik szimpatikusabb. Ha Sram mal vagy Campagnoloval szerelt a bringád, célszerûbb a Lookot venni a márkakavalkád miatt. Mindkét rendszernek van fix (a pedálba bekattintva nem tudod mozgatni a cipõt rajta) és mozgatható stoplija (pár fokban kimozdítható a cipõ a pedálban mindkét irányban, ezzel jobban lehet fészkelõdni) a mozgatható stoplija a Shimanonak nagyobb, a Looknak kisebb a kitérése. Számadatokat nem tudok mondani, majd biztos linkel valaki. A shimano ár/érték arányban jobb választás talán, ott már a 105ös is egy jó pedál (páran a tagok közül használják is) a Look meg könnyebb, de drágább is kicsit. A csapágyazása mindkettõnek kifogástalan.

Én meg valahogy úgy nézek ki, hogy Campa szett, Look pedál és Shimano cipõ :D Na ez a márkakavalkád!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
jaro, gondolom nem SPD-SL-re gondoltal, hanem sima SPD-re...
Ha keveset is bringazol, de ha akkor csak bringazol akkor inkabb LOOK vagy SPD-SL (ezek kiallnak a cipo talpabol), ha biciklizessel osszekotve gyalogolnod is kell, akkor celszeru a sima SPD (ez a cipo talpaba van sullyeztve), mert az orszaguti stoplikkal nem jo gyalogolni, a montis SPD-vel meg majdnem olyan, mint utcai cipoben.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De ugye sokan nem berendelni szeretnenek bringat, hanem beleszeretni egybe a boltban.
Mint en az elso teniszutommel, bakker, hetekig jartam be megnezni a boltba, fogni egy kicsit.

Pontosan így van.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Hajj errõl jut eszembe jó lenne elcserélni, a NW Lizzard MTB spd, cipõmet ugyanezen márka outis cipõjére mondjuk. :/ De akár másmilyen 'kényelmesre' is. Igazából annyi a baja, hogy kicsit kopott a nem cserélhetõ stopli már az alján + egyik cipõ kicsavarható stoplija (az egyik, mert kettõ van abból s) kiesett. A gyári sárga mûanyag, ami amúgy sem volt jó semmire.

41,5-es asszem. Megpendítem már itt is, hátha. Amúgy a csatok (egy ilyen pöckölgetõ csat + 2 tépõzár), a karbon talp, meg ilyenek kifogástalan állapotban vannak még mindig. Anno (~4 éve) 25ezer volt.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
kipage kimerítette a témát, én is azt mondom, hogy válassz márka szerint
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
11:38:11 IM 2012

jaro1979

jaro1979

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Sziasztok.
Tanácsért fordulok hozzátok,most készülök új pedált venni és érdekelne a ti véleményetek, melyet válasszam az spd-t vagy a look szisztámát?Bár nem vagyok profi kerekes,hetente 1-2 alkalommal bringázok,szóval melyik lenne a megfelelõbb és jobb megoldás?
A válaszokat,tanácsokat elõre is köszönöm!

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"ugy ertem, hogy Trek idehaza! Orbeat lehet hogy tartanak itthon, de a Trek kepviselete azert nemileg erosebb, dealerhalozat is van."

Kíváncsi lennék, ha berendelnél egy olyan modellt ami nincs itthon Trek-bõl és Orbea-ból melyik jönne be gyorsabban. Gyanítom utóbbi. A Trek-nél volt nálunk 3 eset, 3 hét, 2 hónap és 4 hónap volt az érekzési idõ. Az Orbeám másfél hét alatt itt volt.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Pempõ

Pempõ

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Köszönöm a tanácsokat. Igyekszem valahol kipróbálni egy outit és az "élményrõl" majd beszámolok nektek.
Mondjuk ez megtetszett:
-27%::2010 ROAD 901-18 ( S) « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Csak azok a piszkos anyagiak ne lennének...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
ugy ertem, hogy Trek idehaza! Orbeat lehet hogy tartanak itthon, de a Trek kepviselete azert nemileg erosebb, dealerhalozat is van.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Szerintem Trek is van noi, nem? Legalabbis piszok sokfele Treket listaznak. Mondjuk az nem eppen eros ar/ertek aranyban.
Meridaval semmi baj, ha jo a geometria.

Ne menjünk túl messzire az Orbea, Diva sorozata pont nõknek készült. Meg is magyarázzák mi az oka a nõi geometriának (mert a nõknek hosszabba a lábuk - jó esetben- és rövidebb a felsõ testük)