Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ha nincs baja a villának, és a kormánycsapágynak, akkor ne cseréld le.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Ha még pár évig szeretném használni az acél országútim, mielõtt újabbra váltanék, érdemes-e lecserélni a hagyományos, menetes villát és a hagyományos stucnit egy a-heades rendszerre? Mennyivel nyújtana többet? Montin mindig a-heades cuccaim voltak, de országúton még nem próbáltam.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

könnyebb, kisebb légellenállású. Szerintem.

Azt választottam 12-21-es sorral. Elég furcsán néz ez ki a montis szememnek. :)

Mivel bolyban fogsz menni elõreláthatólag azt válaszd amelyik jobban irányítható.

Nem érzek különbséget köztük ebbõl a szempontból. Dögnehéz mindkettõ.

Van valakinek 2db unused kulacstartója? Vagy két embernek 1-1, ami már nem kell neki, mert szebbre cserélt? Nem érdekel, ha le van kopva a festék, meg ilyen esztétikai gondok. Pláne, hogy 'nehéz'. :D Amit olcsón megszámít..

Vagy ehhez hasonlók.

Bikefun mûanyag kulacstartó, 1390ft a fogyasztói ára. Jól tart, könnyû, olcsó. Új termék, még nincs róla kép a neten, de a boltokban már van. Ja és nincs közöm a márkához úgy ajánlom.

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

A legnagyobb problémám most az, hogy melyik kerekemmel induljak a pelson. :) A könnyebb, kisebb légellenállásúval vagy a nehezebb, de könnyebb felnissel? Persze tudom, hogy teljesen mindegy az én bringámnál, de azért mégis szenvedek rajta. :D
Vélemények?

könnyebb, kisebb légellenállású. Szerintem.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mivel bolyban fogsz menni elõreláthatólag azt válaszd amelyik jobban irányítható.
11:38:11 IM 2012

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A legnagyobb problémám most az, hogy melyik kerekemmel induljak a pelson. :) A könnyebb, kisebb légellenállásúval vagy a nehezebb, de könnyebb felnissel? Persze tudom, hogy teljesen mindegy az én bringámnál, de azért mégis szenvedek rajta. :D
Vélemények?

A sebesség mindent megold.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

karbonban levõ gyanta vagy nemtudommi: ragasztó.

epoxy gyanta

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Van nekem egy elég régi országútim, amivel nemrég kaptam defektet. Belsõt cseréltem, és az elsõ próbakörnél lefordult a gumi. Észrevettem, hogy a felni belsõ oldalán nincs "perem, vágat"(a belseje elég simának tûnik) , amiben a gumi pereme megkapaszkodhatna. Ugyanakkor a gumi pereme sem tûnik túl egészségesnek.
Kérdés: ezeket így együttesen érdemes kukába vágni, vagy csak a gumival van valami gond? [...]

Acélból van (mágnessel vizsgálható)? Van több pár ilyen régi acélfelnim is -nem szingós-, azokban sincs külön vájat a gumiperemnek (meg is lepõdtem annakidején), ettõl még jártam velük 2-3 éven át, Michelin és Hutchinson peremes gumikkal, sosem jöttek le (gyors városi/országúti Peugeot gépen, ua. úton minden nap 40-50 km/ó sebességgel is és sok kanyarodással). Nehezek ugyan, de nagyon tartósak és ellenállók, a baj azonban az velük, hogy esõben nagyon erõsen csökken a fékhatás, ezért végül cseréltem a kerekeket. Ha csak száraz idõben használnád (nem kockáztatnám...) elég lenne gumit cserélni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nem lehet hogy szingós a felnid? Bár ha peremes a gumi akkor a felninek is annak kell lennie, meg írtad hogy belsõ is volt benne. Kéne róla egy kép.

Kisütés: a gyártó szerint ha felmelegíted a cipõt (csak a Bont modellekre vonatkozik) és zokniban beledugod a lábad, tudsz rajta formálni egy kicsit amíg újra le nem hûl, mert megolvad a karbonban levõ gyanta vagy nemtudommi: ragasztó. Praktikusnak tûnik, de nem merem betenni a sütõbe nehogy odaégessem. :D Bomba mázlim volt vele, postával együtt 30alatt volt az egész. Egy angol boltban találtam, most néztem az ebay lapjukat hogy belinkelem, de már elkapkodták az összes modellt és az összes méretet.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Van nekem egy elég régi országútim, amivel nemrég kaptam defektet. Belsõt cseréltem, és az elsõ próbakörnél lefordult a gumi. Észrevettem, hogy a felni belsõ oldalán nincs "perem, vágat"(a belseje elég simának tûnik) , amiben a gumi pereme megkapaszkodhatna. Ugyanakkor a gumi pereme sem tûnik túl egészségesnek.
Kérdés: ezeket így együttesen érdemes kukába vágni, vagy csak a gumival van valami gond?

Elõre is köszi a segítséget, választ.

Izomtéridõninja-geológus!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Túrtam az ebayon egy Bont cipõt, tegnap jött meg, ma már indult is az elsõ bevetésére egy fix Look stoplival. Elsõ benyomások:

-igényesen megmunkált, marha könnyû
-az egész tulajdonképpen egy fullkarbon "teknõ" amire rá van ragasztva némi bõr és szövet.
-még nem próbáltam ki, de mellékeltek egy leírást, hogy kell "kisütni" a cipõt, nem mertem betenni a sütõnkbe mert a minimumhõmérséklet 140fok, a cipõt meg 70-80fokon kell melegíteni.
-alig párnázott, de menet közben ez nem tûnt fel, nem volt kényelmetlen
-a kopórészek amik leérhetnek a földre, kaptak extra mûanyag védelmet
-menni benne viszont iszonyatos, a szokásosnál is jobban csúszik és kopog.

/me nagyon irigy :)

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

-még nem próbáltam ki, de mellékeltek egy leírást, hogy kell "kisütni" a cipõt, nem mertem betenni a sütõnkbe mert a minimumhõmérséklet 140fok, a cipõt meg 70-80fokon kell melegíteni.

Ez a kisütés konkrétan mire való? Eddig csak iPhonenál hallottam, hogy bizonyos problémákra megoldást jelent, ha rövid idõre alacsony hõfokon sütõbe rakják. Nekem most jött meg az elsõ cipõm, valami használt Erox. Kopott is, zipzáras is, de az enyém. Majd ha szétnyúztam, jövõre beruházok egy normálisba, tanulgatni meg jó ez:)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Amúgy szerintem bringabutikból fogok rendelni ilyen 2000ft-os alu-komposzt tartót, láttam olyat ami megfelelne. A BBB az 3000-nél kezd, olyan ami megfelelne, de 2000 már így is nagyon max ár/db..

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Túrtam az ebayon egy Bont cipõt, tegnap jött meg, ma már indult is az elsõ bevetésére egy fix Look stoplival. Elsõ benyomások:

-igényesen megmunkált, marha könnyû
-az egész tulajdonképpen egy fullkarbon "teknõ" amire rá van ragasztva némi bõr és szövet.
-alig párnázott, de menet közben ez nem tûnt fel, nem volt kényelmetlen
-a kopórészek amik leérhetnek a földre, kaptak extra mûanyag védelmet
-menni benne viszont iszonyatos, a szokásosnál is jobban csúszik és kopog.

Feltöltött kép

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.692 hozzászólás
Kicsit össze lehet nyomni és akkor már a feles kulacsot is tartja. Nem fog eltörni. Vagy használsz egy rendes méretõ kulacsot.
Marci

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Nekem van 1pár Minoura. A hagyományos pálcika forma, fekete. Ha kell valakinek.

Feltöltött kép

Ilyenre gondolsz? Nekem is ilyen van, csak a feles kulacsot nem tartja valami jól... :/ Azért akarok valami ehhez hasonlóra, amit linkeltem. Aluból mondjuk.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem van 1pár Minoura. A hagyományos pálcika forma, fekete. Ha kell valakinek.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Van valakinek 2db unused kulacstartója? Vagy két embernek 1-1, ami már nem kell neki, mert szebbre cserélt? Nem érdekel, ha le van kopva a festék, meg ilyen esztétikai gondok. Pláne, hogy 'nehéz'. :D Amit olcsón megszámít..

Ilyen kinézetû: (ofc nem ugyanilyen)

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Vagy ehhez hasonlók.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

lenne egy olyan kérdésem, hogy érdemes-e venni láncmosót?
valami hasonlóra gondoltam:
Bike24 - Park Tool CM-5 Chain Cleaner

Szvsz igen. Évek óta használok hasonlót, elég jól kitisztítja.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

van

11es record-hoz????????????