Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Campa-hoz van patentszem?

sztem a tiedhez nincs.

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

van

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Szerintem felesleges. Célszerû patentszemes láncot használni így azt egy mozdulattal le tudod venni és a tányérokat váltógörgõket meg nem sorolom szóval az egész meghajtást könnyen lehet tisztítani. A láncot meg valami szerves oldószerben pl benzin lehet áztatni. (3 edényt kell rendszeresíteni, minden tisztításkor az 1.számúba áztatod elõször a láncot így az hamarabb fog elkoszolódni, viszont a 2es és hármas edényekben levõ oldószereid akár évekig is elég lehet. Ja és a már koszos oldószert benzinkúton szakszerûen tudják kezelni.
11:38:11 IM 2012

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
lenne egy olyan kérdésem, hogy érdemes-e venni láncmosót?
valami hasonlóra gondoltam:
Bike24 - Park Tool CM-5 Chain Cleaner

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Versenykörülmények között "toleránsak" ezek a rendszerek. A postásos srác akivel dumáltam, egyik versenyen 9-es soros kereket kapott defekt után a 10es rendszerhez, és azzal is elment valahogy...dobálta meg minden, de ment. :D

Valemelyik körversenyen volt talán tavaly, mikor Cadel E 11-es Campa rendszeréhez akartak a neutál kocsiból 10 SH-t adni...:)) és csodálkoztak miért nem tudják összehozni:)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Az indexeles elegge el volt csuszva... Hm, lehet a bukasban sikerult valamit azert elhajlitanom?
Akarhogy is, most hogy egyenesbe huztam a vezetogorgot a lanckerekkel ismet tokeletes minden.
De azert az nem akarmi, hogy ahhoz kepest, hogy el volt csuszva tokeletesen valtott felfele es lefele is, csak a kis "szalajtas" jelezte, hogy gond van.

Versenykörülmények között "toleránsak" ezek a rendszerek. A postásos srác akivel dumáltam, egyik versenyen 9-es soros kereket kapott defekt után a 10es rendszerhez, és azzal is elment valahogy...dobálta meg minden, de ment. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Az indexeles elegge el volt csuszva... Hm, lehet a bukasban sikerult valamit azert elhajlitanom?
Akarhogy is, most hogy egyenesbe huztam a vezetogorgot a lanckerekkel ismet tokeletes minden.
De azert az nem akarmi, hogy ahhoz kepest, hogy el volt csuszva tokeletesen valtott felfele es lefele is, csak a kis "szalajtas" jelezte, hogy gond van.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Más: vki említette, hogy Michelin Speedium 2 külsõt fog felrakni, vannak már tapasztalatok?

Még mindig nem érkeztek meg...

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sor ugyanolyan? nem pl 12-21 vs 13-26 ?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Tegnap visszatettem az uj kereket, amin vadi uj racsni van, es a szinten vadi uj lanccal most szinte minden levalataskor "szalajt" egy picit, vagyis nem tudok meg csak kis terheles alatt sem valtani. Mi a banat okozhatja ezt? Az indexeles az most 95%-os lehet, ezt persze majd korrigalom, lehet csak ennyi?

Nekem kerékcserénél mindig újra kell állítani a végálláscsavarokat (nem tökéletesen egyforma a más-más hátsóagy). Nem lehet, hogy nálad is ez a gond?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tegnap visszatettem az uj kereket, amin vadi uj racsni van, es a szinten vadi uj lanccal most szinte minden levalataskor "szalajt" egy picit, vagyis nem tudok meg csak kis terheles alatt sem valtani. Mi a banat okozhatja ezt? Az indexeles az most 95%-os lehet, ezt persze majd korrigalom, lehet csak ennyi?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem nem. TA volna a legolcsóbb megoldás, itteni fórumtag talán tud rendes ár alatt is.

A TA elég drága, az FSA olcsóbb. Kire gondolsz?

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Szerintem nem. TA volna a legolcsóbb megoldás, itteni fórumtag talán tud rendes ár alatt is.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kompakt hajtómûhöz kistányért értelmes áron lehet itthon beszerezni?

A sebesség mindent megold.

vcsabesz

vcsabesz

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok,
A mai defektem után csereérett lett a 10e+ km-t futott Vredestein Volante külsõm.
Nagyon meg voltam vele elégedve de eljárt felette az idõ.
5-7e Ft-os kategóriában keresnék valamit helyette.
Van esetleg valami különösen ajánlott illetve mindenképpen kerülendõ tippetek.
A választ elõre is köszönöm!

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Nekem az elöbbi van (pontosabban 5.5, ránézésre nem nagyon van különbség), talán az szólhat ez mellett, hogy ha a csattal valami történik, akkor cserélhetõ (bár ugye két-két tépõzár ezen is van, de nem látom jelét, hogy öregednének)

nekem is sidi cipõm van.3csatos.az alsó kettõt az elején állítgattam.aztán sikerült belõnöm kényelmesre.azóta csak a fölsõ csattot használom,be-ki lépésnél.ebbõl kiindulva most is csattos cipõt nézek/vennék.ahogy bloke is írta cserélhetõ,de egyébként is örök élet.nálam már 4. éve van ráadásul mountin(ahol elvileg nagyobbak a külsõ behatások)

apropó...
tudtok olyan boltot bp-n ahol gaerne cipõt lehet tapizni/próbálni?biondónál néztem,de ott semmi sincs raktáron
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

meddig tart hozzászokni a használatához?Gondolok itt az elindulásra és hirtelen megállásra.

Sztem az elsõ eldõlésig tart a megszokás :D

Más: vki említette, hogy Michelin Speedium 2 külsõt fog felrakni, vannak már tapasztalatok?
Alex

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Az SPD témához:

Kell egy kis idõ, hogy ráérezzen az ember, de szerintem egyáltalán nem törvényszerû, hogy el kell vele esni.
Engem is jól beszarattak vele, mondván elsõre mindenki eltaknyol a patentpedállal, de nem volt gond.

Az elindulás szerintem elsõre sem kifejezetten problémás, megálláskor meg érdemes elõre gondolkozni és idõben lecsatolni a megfelelõ oldalon.

Montin viszont nem tudnám elképzelni. Eldõlnék, mint egy zsák.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Köszi a tanácsot,és még érdekelne szeretnék a pedálhoz Sidi cipõt venni,csak nem tudok dönteni a genius 5 pro és a sidi logo között.Nem tudom van-e errõl tapasztalatod.Nekem a sidi logo jobban tetszik csa ezen 3 tépõzár van a genius 5 pro-n pedig más a rögzítés.Attól félek a logo típus kevesebbet bír ki a tépõzárak koraibb elhasználódása miatt.Vagy bizonyos idõ után ugyanúgy elhasználódik mind a kettõ?Nem spórolni szeretnék csak az érdekelne melyik cipõben rögzül jobban a lábam.Elõre is köszönöm a választ!

Nekem az elöbbi van (pontosabban 5.5, ránézésre nem nagyon van különbség), talán az szólhat ez mellett, hogy ha a csattal valami történik, akkor cserélhetõ (bár ugye két-két tépõzár ezen is van, de nem látom jelét, hogy öregednének)