Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34362 replies to this topic

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Igy vakon saccolva a maxbol (ha az tenyleg a max, ez azert kerdeses lehet) 150 fole nem nagyon kellene menned, csak resztavokon.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Jut eszembe az órám (ciclosport) szerint valahol kb. 130-160 között szokta optimálisnak jelezni, fölötte, alatta villog hogy túl kevés/túl sok.
Ezek szerint ezt a tartományt kellene tartani?

Én is azon lepõdtem meg, hogy ilyen brutál pulzussal hogy tudtam menni 40km-t. A háziorvosom eltiltana ha megtudná...:)
Amúgy mi az optimális pulzustartomány edzésen? Én mégannyira sem vagyok szakértõ. (Tudom van rá külön topic, de ha már itt kezdtünk bele...)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Én is azon lepõdtem meg, hogy ilyen brutál pulzussal hogy tudtam menni 40km-t. A háziorvosom eltiltana ha megtudná...:)
Amúgy mi az optimális pulzustartomány edzésen? Én mégannyira sem vagyok szakértõ. (Tudom van rá külön topic, de ha már itt kezdtünk bele...)

>Ma 33.4 km/h lett, mindez 171-es átlagpulzussal.
Bar a terepviszonyokat nem tudom, de az atlag nem rossz, a pulzus viszont brutalis. Marmint ha a maxod tenyleg 183 es 171-gyel tolsz 40km-t, az nem edzes, hanem verseny. :) Ez azert fontos, mert nem fejleszt, csak faraszt. (Persze nem vagyok szakerto!!)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
A csapagyhaz koszorules kapcsan... En is stresszeltem magam a Fulcrum hajtomuvel, hogy hm, jo lesz-e ez igy, koszorules nelkul, rafoly testek az volt egy pici, lekapartam magam, aztan osszeraktam siman. Semmi gond vele 2.5 ev utan sem, elso csapagypar, sose vettem meg le, de nagyon szepen forog lanc nelkul, nincs zaja.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Ma 33.4 km/h lett, mindez 171-es átlagpulzussal.
Bar a terepviszonyokat nem tudom, de az atlag nem rossz, a pulzus viszont brutalis. Marmint ha a maxod tenyleg 183 es 171-gyel tolsz 40km-t, az nem edzes, hanem verseny. :) Ez azert fontos, mert nem fejleszt, csak faraszt. (Persze nem vagyok szakerto!!)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Gondolkodtam is rajta, de a befogás egy marógépbe szerintem nehezen ment volna. A másik megoldás a Campa gyári szerszáma, ami 100k nagyságrend nem érte volna meg (YouTube - ‪CAMPAGNOLO ULTRA TORQUE CRANKSET INSTALLATION‬‏), illetve legyártatni sem. Külsõ-belsõ köszörült felületek stb.

A vitálban van hozzá szerszám, bár nem tudom, hogy van-e ember most ott, aki tudja használni.

A sebesség mindent megold.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Gondolkodtam is rajta, de a befogás egy marógépbe szerintem nehezen ment volna. A másik megoldás a Campa gyári szerszáma, ami 100k nagyságrend nem érte volna meg (YouTube - ‪CAMPAGNOLO ULTRA TORQUE CRANKSET INSTALLATION‬‏), illetve legyártatni sem. Külsõ-belsõ köszörült felületek stb.

Nem kell hozzá marógép, a Campa szerszámához hasonlót gyártanak sokkal olcsóbban is:

Park Tool Co. » BFS-1 : Bottom Bracket Facing Set : Frame & Fork Tools
Wiggle | Cyclus Bottom Bracket Shell Facing Tool Workshop Tools

Jobban felszerelt szervizekben is van ilyen szerszám, akkor nem kell megvenni (úgyis csak vázanként egyszer használná az ember).
Ahol viszont így elszabták a vázad, oda többet tényleg nem igazán mennék.

Ultra Torque rendszernél egészen 67.2mm-ig le lehet menni alátét használata nélkül, tehát szerintem még így is bõven menthetõ az a váz.

külföldi

külföldi

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Én is eltörtem egy 903-mas meridát, ott ahol te, de garanciába kicserélték, és most egy 2011-es 905-os van. Sztem jó váz (bár olyan nagy összehasonlítási alapom nincs, mert ez a 2. óúti vázam), eddig nem volt vele gond (mondjuk csak 4000km-t mentem vele), de remélem hogy nem is lesz :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
huhh... megvolt az esti edzõköröm. kb 40 km, ezt 30 km/h-val szoktam abszolválni, még 31 sem sikerült soha. Ma 33.4 km/h lett, mindez 171-es átlagpulzussal. 38 éves vagyok a max pulzusom 183. Mi a rák történhetett? Szteroidos marhahúst kaptam ebédre? :)
Máskor is mennék ennyire de nem tudok.
Ráadásul volt egy enyhe szél is, amibõl ugyanannyit kaptam elõre mint hátra.
Tavaly augusztus óta tekerek csak rendszeresen, kb heti 2 ilyen kört.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

a sora-ról jut eszembe, csináltatok - pl kényszerbõl, vagy sürgõsségbõl - downgrade-t? mert a jót könnyû megszokni, nekem anno 5-ös sachs huret - 8as sora - 9es ultegra volt a lépés, de nagyon húznám a számat, ha nagyon aljaszettekkel kellene ismét szórakoznom

Mondjuk amikor egy új aluvázas, 24 sebis MTB-rõl átültem egy régi egysebis acél Csepelre ékes hajtókarral, kicsit átértékelõdtek bennem a dolgok. Az biztos, hogy megtanultam megbecsülni azt, amim van. Azt hiszem, akkor egy Sora cucc bármi lett volna, csak nem downgrade :) Szerencsére úgy néz ki, a hétvégén már alu-karbon outim lesz, olyan alkatrészekkel, amikrõl télen még nem is álmodtam.
A jót tényleg könnyû megszokni, de azért egy héten egyszer a Csepelt is elõveszem :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Ha sikerült volna utána rendesen síkba marni akkor simán lehetett volna pótolni egy megfelelõ méretû hézagoló esztergáltatásával.

Gondolkodtam is rajta, de a befogás egy marógépbe szerintem nehezen ment volna. A másik megoldás a Campa gyári szerszáma, ami 100k nagyságrend nem érte volna meg (), illetve legyártatni sem. Külsõ-belsõ köszörült felületek stb.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

A festékleszedés helyett alámentek a 68mm alpaméretnek+0.3-0.4mm ferdeséget is vittek bele:(

Ha sikerült volna utána rendesen síkba marni akkor simán lehetett volna pótolni egy megfelelõ méretû hézagoló esztergáltatásával.

A sebesség mindent megold.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

A festék szerintem nem olyan nagy probléma. Persze az integrált hajtómûvek korát éljük, illene figyelni rá.
Az említett szakemberekre viszont ezentúl nem bíznék komolyabb feladatot. Elég sokat lemarhattak a középcsapágyházból, holott a festéken kívül alig kellett volna pár tizedmilliméter fémet leszedni.

Amúgy, ha most kéne hirtelen 100k-t vázra költenem, akkor biztos megvenném azt a gyönyörû Gios-t az apróból :D

Nem nagy probléma, de a Campa megadja, a két felület párhuzamosságtûrését. A Cannondale illetve a Merida 904 is alatta van a 0.1mm-nek.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

Alátét nem segített volna?

A festékleszedés helyett alámentek a 68mm alpaméretnek+0.3-0.4mm ferdeséget is vittek bele:( A benne lévõ 6805 6mm széles C3-as csapágynak szerintem sok lett volna.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

Mennyit érhet egy ilyen dobozos NOS Mektronik szett? hátsóváltó fékváltókarok, kmóra minden vezeték stbstb kompletten, dobozostól. Még a doboz is tök új. :)

Nem nagyon kapkodnak érte:
MAVIC MEKTRONIC SET NOS | eBay

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

>A Mavicnak már '93 körül volt elektromos szettje.
Csak ket nagy hibaja volt.
1. Wireless
2. Csak hatso valto
+1: ultragaz valtokar.

Mekronic.
Posted Image

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Mennyit érhet egy ilyen dobozos NOS Mektronik szett? hátsóváltó fékváltókarok, kmóra minden vezeték stbstb kompletten, dobozostól. Még a doboz is tök új. :)
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>A Mavicnak már '93 körül volt elektromos szettje.
Csak ket nagy hibaja volt.
1. Wireless
2. Csak hatso valto
+1: ultragaz valtokar.

EPPTibi

EPPTibi

vendég

• fórumtag
  • 38 posts

szerk:
Ja elõtte volt egy 901-esem, de annál meg ráfújtak a középcsapágy felfekvõfelületre, aminek a párhuzamosságára <0.1mm-t ad meg a Campagnolo az Ultra-Torque rendszerhez. Nos itt ez nem volt meg. Természetesen a szakik elszabták a marást, alámentek a minimum méretnek, így az a váz ment a levesbe.
Számomra a Merida nem okozott felhõtlen örömet.
Cannondale vagy Specialized lesz a következõ vázam az tuti.

szerk2:
Gondolkodtam, hogy írok a gyártónak, hogy lássák mit adtak ki a kezük közül.

A festék szerintem nem olyan nagy probléma. Persze az integrált hajtómûvek korát éljük, illene figyelni rá.
Az említett szakemberekre viszont ezentúl nem bíznék komolyabb feladatot. Elég sokat lemarhattak a középcsapágyházból, holott a festéken kívül alig kellett volna pár tizedmilliméter fémet leszedni.

Amúgy, ha most kéne hirtelen 100k-t vázra költenem, akkor biztos megvenném azt a gyönyörû Gios-t az apróból :D

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Köszönöm a véleményed eddie1978!
Nekem nincsenek ilyen gondjaim szerencsére, elégedett vagyok vele, amim most van az egy 2007es 903-as, közel 50ezer km-rrel, egy óriási bukással, több kicsivel. Szerintem kihoztam belõle amit kilehet, gyanítom hiába javíttatnám meg újra, eltörne máshol...anyagfáradás.
Ez az új 904es vagy 905-ös (ha jól tudom csak színben különböznek) jónak tûnik, ezen már "tapered" a fejcsõ, vastagabb a nyeregvázcsõ is, könnyebb, erõsebb a villa, csak az a fránya papucs ugyan olyan vékony....
Még egy fontos dolog, 5 év garancia, és itthon, Magyarországon elvileg könnyedén érvényesíthetem ha valami van.