Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Természetesen a szakik elszabták a marást, alámentek a minimum méretnek, így az a váz ment a levesbe.

Alátét nem segített volna?

A sebesség mindent megold.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Sziasztok!
Új vázat készülök vásárolni, a régi Meridám a papucsnál megadta magát... javítás után egy hónappal ismét... nem kisértem tovább a sorsom.
Errõl kinek mi a véleménye?
Merida Race Lite 904 2011 országúti vázszett ? váz ? Bikemag

Nekem a tavalyi 904-es váz van. Használtan vettem kb 3 hónaposan. Nos ennyire csálé vázat még életemben nem láttam. Persze ott nem vettem észre, csak miután összeraktam és volt mihez viszonyítani.
pl:
-hátsó fékhíd durván félre van hegesztve, állítható fékpofával ki lehetett hozni+reszeltem a felfekvõ felületbõl
-mindkét hátsó papucs is befelé áll, ebbõl kifolyólag a váltótartó konzolt is görbítenem kellett két tengely mentén
-felsõcsõ is el van csúszva 1mm-t legalább a nyeregcsõnél
-homlokcsõ és alsócsõ találkozásánál van egy lyuk a hegesztésen, festék sem takarta el

Szóval nagyon péntek éjszakás mûszak csinálhatta. Pedig ez egy 80000Ft-os váz volt tavaly, ami idén már 100000Ft. Egy újonnan 15000Ft-os váznál még talán, de ennél?
Ennek ellenére használható, egyenesen fut, de a 100000 éves Cannondale vázam mellé nem tenném. Ég és föld.

Rohadt alaposan nézd meg!

szerk:
Ja elõtte volt egy 901-esem, de annál meg ráfújtak a középcsapágy felfekvõfelületre, aminek a párhuzamosságára <0.1mm-t ad meg a Campagnolo az Ultra-Torque rendszerhez. Nos itt ez nem volt meg. Természetesen a szakik elszabták a marást, alámentek a minimum méretnek, így az a váz ment a levesbe.
Számomra a Merida nem okozott felhõtlen örömet.
Cannondale vagy Specialized lesz a következõ vázam az tuti.

szerk2:
Gondolkodtam, hogy írok a gyártónak, hogy lássák mit adtak ki a kezük közül.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Jövõre meg már lesz Sora is elektromos? Aztán szép lassan eltûnik a bovden?

a sora-ról jut eszembe, csináltatok - pl kényszerbõl, vagy sürgõsségbõl - downgrade-t? mert a jót könnyû megszokni, nekem anno 5-ös sachs huret - 8as sora - 9es ultegra volt a lépés, de nagyon húznám a számat, ha nagyon aljaszettekkel kellene ismét szórakoznom :
- 52/15-ben is az átdobóba hajló lánctányér, kompromisszumok nélkül beállíthatatlanság
- egyszeri HHH lecsorgástól berágó tektro fékbowden
- 1000 km után szétcsoffadó monoblokk

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

A Mavicnak már '93 körül volt elektromos szettje. Ha azóta nem terjedt el annyira, nem hiszem, hogy kiszorítaná a bovdeneseket.

MagicOZ

MagicOZ

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok!
Új vázat készülök vásárolni, a régi Meridám a papucsnál megadta magát... javítás után egy hónappal ismét... nem kisértem tovább a sorsom.
Errõl kinek mi a véleménye?
Merida Race Lite 904 2011 országúti vázszett ? váz ? Bikemag

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Az UDi2 bizony elgondolkodtato... Ha vennek most uj vazat, elokeszitettet vennek.
Szerintem mukodesben nem lehet rosszabb, csak nehezebb, meg mas a felirat rajta.
Az automatikus front trimet lehetne talan kivenni, de hat az csak szandekos rongalas lenne, sporolni nem lehet vele.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

itt van egy eleg reszletes leiras [korabeli katalogus beszkennelve pdf-ben igen jo minosegben]

Shimano Airlines derailleur (AR01)

de amugy ez DH cucc volt, nem orszaguti.

A DH-ra emlékszem, '99-ben adták ki, viszont használtak késõbb idõfutambringákon is ilyen megoldást a Touron az egyik évben. Még régebben láttam róluk képeket, de nem igazán emlékszem, csak arra, hogy egy digit kijelzõs fékváltókarral és egy dh-s palacknál kisebb patronnal szerelték. Kutakodok még, hátha meglesz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
itt van egy eleg reszletes leiras [korabeli katalogus beszkennelve pdf-ben igen jo minosegben]

Shimano Airlines derailleur (AR01)

de amugy ez DH cucc volt, nem orszaguti.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Nem tudom, miert, de ezt meg mindig nem lattam sehol magyar site-on, pedig mar nem is friss.

Régebben volt a Shimanonak sûrített levegõvel is próbálkozása, arról nincs képe valakinek? Egy patronból ment a levegõ, és félig elektronikus volt a cucc. Ha jól emlékszem talán 2000-2002 körül volt.

Szerk: Talán Airlines volt a neve, a mûkõdési elvét nagyjából sejtem, de sehol sem találtam bõvebb leírást.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Itt lehet egyáltalán beszélni váltásbeli különbségekrõl mint a bovdenes elõdök esetén? Vagy csak szimplán kicsit nehezebb mint a Di2 esetleg több a mûanyag, kevesebb a karbon?
11:38:11 IM 2012

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es allitolag olcsobb mint a bovdenes D-A szett. elgondolkodtato...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nem tudom, miert, de ezt meg mindig nem lattam sehol magyar site-on, pedig mar nem is friss.
Feltöltött kép

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
:D Azt meg ellenõrzik, nem? Szóval olyat nem lehet használni, vagy mi...
Egyébként most tudtam meg, hogy könyöklõt nem is lehet az én kategóriámban használni...

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Re: Carrera
Much better than expected for the price

Nehez, nehez, de nem rossz, es szerintem igen olcso, bar nem vilagos, hogy most akkor 350 vagy 450. A 450 azert mar nem annyira olcso.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Ja, még annyi, hogy nincs valakinek kölcsön idõfutamsisakja az OB-ra? (könyöklõ már úgy néz ki, lesz;))

Feleségül ne vegyelek? :D Rudy-t lehet tudok adni, de nincs normális védelme, csak aerodinamika.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem hittem hogy ilyesmit még el lehet adni
Carrera TDF Ltd Review - BikeRadar
11.3 kg, nem semmi és nem fér be 100e ft alá, brrrrr

egy húszéves vázszett (3 kg: váz+villa) és a legolcsóbb kerék kombóval könnyebb bringát lehet összerakni, még fvkarokkal is

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Köszi!
Hmm, majd lesz beszámoló, de mintha olyat hallottam volna, hogy az utolsó száz méteren vette le õket, de nem akarok hülyeséget mondani.

Ja, még annyi, hogy nincs valakinek kölcsön idõfutamsisakja az OB-ra? (könyöklõ már úgy néz ki, lesz;))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
PBG,
Hat le a kalappal! Masik korcsoport es eleg szep elony... Csak igy tovabb! :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ma valami piszok jol reggelizhettem, mert 2 vagy 3 koron at nem szakadtam le, es amikor megis, akkor is leginkabb a helyezkedes volt a gond, 3 reszre szakadt a mezony, en meg a harmadikban voltam persze. De 39-es atlag lett a vegen igy is, a spicctol 4p hatrany, de az elbolytol csak 2.

Azt hittem eloszor, hogy jobb sort fogtam, de egyreszt tavasszal mar az elso korben megusztam az emelkedon, masreszt az atlagpulzus ugyanaz lett 1bpm kulonbseggel.
Szoval nagyjabol ugyanaz az atlagpulzus akkor csak 34.5-os atlagot dobott, most meg 39-et. (oke, ez osszetettebb kerdes, de nem kicsi a kulonbseg)
Az elmezony percre ugyanazt az idot mente most is, mint akkor.

Áj em veri heppi!! :D