Sziasztok!
Új vázat készülök vásárolni, a régi Meridám a papucsnál megadta magát... javítás után egy hónappal ismét... nem kisértem tovább a sorsom.
Errõl kinek mi a véleménye?
Merida Race Lite 904 2011 országúti vázszett ? váz ? Bikemag
Nekem a tavalyi 904-es váz van. Használtan vettem kb 3 hónaposan. Nos ennyire csálé vázat még életemben nem láttam. Persze ott nem vettem észre, csak miután összeraktam és volt mihez viszonyítani.
pl:
-hátsó fékhíd durván félre van hegesztve, állítható fékpofával ki lehetett hozni+reszeltem a felfekvõ felületbõl
-mindkét hátsó papucs is befelé áll, ebbõl kifolyólag a váltótartó konzolt is görbítenem kellett két tengely mentén
-felsõcsõ is el van csúszva 1mm-t legalább a nyeregcsõnél
-homlokcsõ és alsócsõ találkozásánál van egy lyuk a hegesztésen, festék sem takarta el
Szóval nagyon péntek éjszakás mûszak csinálhatta. Pedig ez egy 80000Ft-os váz volt tavaly, ami idén már 100000Ft. Egy újonnan 15000Ft-os váznál még talán, de ennél?
Ennek ellenére használható, egyenesen fut, de a 100000 éves Cannondale vázam mellé nem tenném. Ég és föld.
Rohadt alaposan nézd meg!
szerk:
Ja elõtte volt egy 901-esem, de annál meg ráfújtak a középcsapágy felfekvõfelületre, aminek a párhuzamosságára <0.1mm-t ad meg a Campagnolo az Ultra-Torque rendszerhez. Nos itt ez nem volt meg. Természetesen a szakik elszabták a marást, alámentek a minimum méretnek, így az a váz ment a levesbe.
Számomra a Merida nem okozott felhõtlen örömet.
Cannondale vagy Specialized lesz a következõ vázam az tuti.
szerk2:
Gondolkodtam, hogy írok a gyártónak, hogy lássák mit adtak ki a kezük közül.