Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
persze. mondjuk nem sok fele. :)
Hutchinson Tire : FUSION 3 - Roadtubeless

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

A 2 way fit nem azt jelenti, hogy lehet rá szingót is tenni, hanem, hogy használható tubeless külsõvel is.

1ébként létezik tubeless virsli külsõ ?
köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

A 2 way fit nem azt jelenti, hogy lehet rá szingót is tenni, hanem, hogy használható tubeless külsõvel is.

jaaa :)
akkor ezt elnéztem
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

grat!...
akkor már talán 4-en is vagyunk wilier-l. a végén tömegcucc lesz :)

/me az ötödik!

Az is egyébként, tömegcucc.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

A tufo azt hiszem gyárt peremes szingót.

de azt bármilyen peremes felnire rá lehet tenni, ill. csak arra

értelmét amúgy nem látom

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Beírtam az apró keresõjébe, hogy Puch és az elsõ oldalon, amit kidobott, volt 51, 52, 53, 55, 56, 57-es méretben régi Puch bringa.
Most akkor tulajdonképpen mi a kérdés?

Hmm. Na ezt megnézem, ugyanis én mindig úgy keresek rá hogy "országúti" és azon belül "vázak" de az elsõ 5-10 oldalt végignézve alig találok 58asnál kisebb VÁZAT. Komplett bringákat nem néztem, de megnézem.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

A tufo azt hiszem gyárt peremes szingót.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

a campanak és a fulcrumnak(persze ezek ugyanazok :) ) van un. 2 Way Fit nevû rendszer amire mindenfajta gumi fel lehet tenni.szingót és peremest is..

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Komolyabb kerékszett cserénél ti szingósat vagy peremeset vennétek?

a campanak és a fulcrumnak(persze ezek ugyanazok :) ) van un. 2 Way Fit nevû rendszer amire mindenfajta gumi fel lehet tenni.szingót és peremest is..
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Komolyabb kerékszett cserénél ti szingósat vagy peremeset vennétek?
Ez igy nem eleg...
Ha mindennap akarnam hasznalni, akkor evidens, hogy peremest. (Ki a fene akar szingot hordani magaval?)
Ha csak versenyre, akkor lehet szingos is, de akkor is jol meg kell gondolni, miert is jo neked a szingos.
10-15 eve meg eg es fold volt a szingo es a peremesek kozott a kulonbseg, ez mostanra azert sokat csokkent sulyra es viselkedes vonatkozasaban is.

Pl. az uj Madfiber peremes kerekszett pl. alig nehezebb a szingosnal, 150grammal talan? Es nem kell cemetezni.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ha karbon a kerék, akkor inkább szingós. Bár gyártanak már megbízható fullkarbon peremes kereket, láttam ügyetlenül felgumizott peremes karbonkereket elrepedt peremmel. Egy jó szingónak jó a defektállósága is, ami azt kilyukasztja, az egy peremes gumit is kilukaszt. Igaz azt könnyebb cserélni, de a szingóba meg lehet kapni habot amit ha belefújsz, haza lehet tekerni vele. A zefal gyárt ilyet többek között.
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

felhasználási terület? edzésre mindenképp peremest. szingót inkább csak versenyre. oda is csak akkor,ha van kisérõkocsi,amiben van pótkerék. pályára kizárólag szingó. 1ébként a szingónak vlmivel jobbak a menettulajdonságai. nekem volt régen 1 szingós kerékszettem versenyre. belementem 1 kátyúba velük. olyat kapott az elsõ,h kicsit behajlott,de nem kaptam vele felütéses defektet.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Beírtam az apró keresõjébe, hogy Puch és az elsõ oldalon, amit kidobott, volt 51, 52, 53, 55, 56, 57-es méretben régi Puch bringa.
Most akkor tulajdonképpen mi a kérdés?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Szakiktól érdeklõdnék hogy miért van az, hogy régi acélvázakat csak ilyen nagy lóbaxó méretben lehet szerezni? Van egy 58as nyeregvázcsõvel rendelkezõ Puch-om, de ez nekem nagy, viszont értelmes vázat ennél kisebbet alig találni reális áron. Régen a padlócirkálók nem outiztak, vagy miért van ez?

csabiuvb

csabiuvb

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Barátomnak volt Token karbon kereke, ott a csapágyakat kellett cseréni, mert megadták magukat...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Errõl kerékszettrõl vélemények?Peppe Kerékpár - Peppe Kerékpár

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

:(

Mekkora kulaccsal jársz Te? Angliáig kerékpáron mentél utántöltés nélkül? :)

Sima 6dl-es kulacs, nemtudom miért látszik ekkorának a képen, de jobban megnézve tényleg nevetséges.
Ugyanekkora:
Feltöltött kép

Rájöttem miért tûnik ekkorának az én képemen :) Mert a váz festése is pont ott van, olyan ívben, és ezért úgy néz ki mintha szélesebb lenne.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
vagy ha terhelt bovdent csavargatsz, akkor nyomj rá a váltókarra hogy feljebb mozduljon. ha feszítettél rajta, akkor fentebb fog maradni ;)

nem nagy trükk!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Én elsõ váltót mindig terheletlenül szoktam állítani ugyanilyen bovdenházra tett tekerõs cuccal.
A terheletlen állapot azt jelenti, hogy nem feszül a bovden, vagyis leváltok kistányérra úgy, hogy a váltó a végállás csavarra üljön fel. Ilyenkor laza a bovden és a ház is. Ha összetekered akkor rövidül a bovedenház és befelé fog mozdulni a váltó az elõzõ állapothoz képest ha széttekered akkor pont fordítva vagyis a nagytányér felé fog mozdulni a váltó de csak akkor ha újra megfeszül a bovden. laza bovdennél nem fogsz látni változást.
Ha nagytányéron - feszülõ bovdennel - állítottam akkor én sem láttam változást, mondjuk nem is tekergettem 1-2 fordulatnál többet soha.

Ezek shimano váltókra igazak de gondolom Campa is ugyanilyen elven mûködik

Elsõ váltó beállításában szeretnék egy kis segítséget kérni. Campa Veloce útmutató alapján eljutottam egészen addig, hogy a nagytányér-legnagyobb fogaskerék állásban van a lánc, és itt kéne a kábelfeszítõ csavarral igazítanom a kábel feszességén, hogy a váltó belsõ lemeze éppen ne érintse a láncot. Mivel a vázban megy a kábel, nincs hagyományos kábelfeszítõ csavar az alsó csövön, hanem a kormányszalag alól kijövõ váltókábel egy csavaros szerkezettel van megszakítva, amivel feszességet lehetne állítani. Na, ez nem sikerül, hiába csavargatom. Soha nem találkoztam még ilyen állítócsavarral, úgyhogy nem tudom, mit csinálok rosszul, de a csavarástól semmi nem történik a kábel feszességével. Van még valami egyéb trükk, amit szerintetek kihagyok?