Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha lehetne akkor kicsit kevesbe alpari stilusban add mar elo magad.

koszi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,466 posts

kitiltanak, mert nem tudják rávenni az autósokat, hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes (najó, van olyan is amikor a másik hibázik), így egyszerûbb megoldani.

vlmi kibaszott nagy gond van ebben az országban,ha az autósokat rá kell venni arra,"hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes". nem hinném,h az osztrákoknál,olaszoknál,v bárhol máshol rá kell venni az autósokat,h ne legyen balesetveszélyes. ezek a gyökér buckalakók inkább a bringást büntetik,mint hogy utánajárnának a dolgoknak. a bíróságokon is babusgatják soxor a sofõröket. olvastam,hallottam olyan esetekrõl,h lazán megúszták a gázolást az autósok. most ott van a bárdosi vs Vanik Zoli esete. lecsukhatnák azt a barmot is 1 évre legalább. ez az eset is csak azért került a hírekbe,mert van benne 1 buzi celebmajom. mondjátok már meg,hányszor akartak már titeket szándékosan leszorítani? esetleg megverni? már írtam 1 párszor: kb 18 éve bringázok, versenyeztem is nem keveset,de mikor kezdtem kevesebb gond volt az autósokkal. nem volt ennyi kerékpárút sem. mégsem akartak elütni annyian. mondom: vlmi kibaszottul megváltozott ebben az országban.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Tegnap délután Szentendre mellett a Pap-rétre vezetõ erdészeti út alsó részén az út mellett parkolt két megpakolt pótos SCANIA KAMION tele fával. Ott nem tudnak megfordulni és kérdeztem, hogy akkor ezt most itt hogy? Fentõl jöttek le megpakolva fával az alig 1 autónyi széles erdészeti úton. Hogy hogyan fértek el a visszafordítókban azt nem értem... Mindenesetre esély nem lett volna kikerülni õket ha találkozunk.

Vigyázni kell! Itt a favágószezon! Scaniák támadhatnak szembõl.

Vicces volt de figyelmeztettek minket, hogy óvatosan menjünk mert sok a makk az úton amin könnyû elcsúszni. Ezt õk érzik fent a fülkében? He-He!

Vagy lehet, hogy szokott õ is bringázni? Azért mert valaki "kamionos", meg "traktoros", meg "buzi kékruhás majom", még van magánélete is. :ÓÓÓÓ:

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Tegnap délután Szentendre mellett a Pap-rétre vezetõ erdészeti út alsó részén az út mellett parkolt két megpakolt pótos SCANIA KAMION tele fával. Ott nem tudnak megfordulni és kérdeztem, hogy akkor ezt most itt hogy? Fentõl jöttek le megpakolva fával az alig 1 autónyi széles erdészeti úton. Hogy hogyan fértek el a visszafordítókban azt nem értem... Mindenesetre esély nem lett volna kikerülni õket ha találkozunk.

Vigyázni kell! Itt a favágószezon! Scaniák támadhatnak szembõl.

Vicces volt de figyelmeztettek minket, hogy óvatosan menjünk mert sok a makk az úton amin könnyû elcsúszni. Ezt õk érzik fent a fülkében? He-He!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Stp1 kolléga valamikor linkelt egy felvidéki céget, akik ilyen nagy lenyúlásút is gyártanak.

tényleg? :D

Longus-nak van hosszú benyúlású kétforgáspontosa ami az eredetileg 630-as felnikhez tervezett vázakhoz jól passzol.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
A trek élettartam garanciás, ez gondolom elég bizonyíték a minõségre. Szerintem országútinál a kényelem miatt nagyon számít, hogy alu vagy karbonváz.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

5 perc alatt tönkre menne, mikor mennek a betakírtások...

valahol a kerékpárúton (teljesen új volt!) közlekedtek a traktorok.. szörnyû lett :(

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts

én a mezõgazdasági utakat asztaltoznám le. nem is kell ultratop minõség, elég a közepes. tudom, a traktor a földúton is eljut a szántóig, de ez az egy sáv nagy segítség lenne.

arról nem beszélve, hogy a traktorosok élvezik hogy leszoríthatnak az útról(megtörtént eset), úgy hogy örülhetsz hogy még élsz.
persze a kiérkezõ rendõr tehetetlen, mivel nem haltál meg, vagy tört apró darabokra a kezed-lábad-gerinced.
majd a kiérkezõ ügyeletes tiszt egy ilyen végkövetkeztetésre jutna:
azért nem látták a traktorosok a bicikliseket, mert nem volt rajtuk a mellény(a mellényrõl egyébként van egy teóriám).
majd az õrsre menet, mikor visszaszáll az autójába, még meghagyná a járõrnek, hogy hazafelé jövet büntessen meg néhány bringást, akin nincs mellény..
ezen az útszakaszon történt:
Kiindulás: Ismeretlen út Cél: Ismeretlen út - Google Térkép
naponta rengeteg bringás(hobbista)és futó használja mert amúgy forgalom alig van
amikor haver mesélte, azt hittem leadom a személyim és kivándorlok...ilyen egyszerûen nincs
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Írjatok! Ki milyen karbonvázat használ? Milyen tapasztalatokkal? Szar magyar útjainkon, kátyús, kavicsfelverõdéses környezetben is mûkszik a dolog? Nekem eddig alu volt. most szeretnék váltani. Milyen szempontok alapján válasszak? Pazar vázak vannak. Pl nagyon tetszik az új 2012-es kellys 5.0, de az új trek vagy ktm vázak se csúnyák.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

én a mezõgazdasági utakat asztaltoznám le. nem is kell ultratop minõség, elég a közepes. tudom, a traktor a földúton is eljut a szántóig, de ez az egy sáv nagy segítség lenne.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

kitiltanak, mert nem tudják rávenni az autósokat, hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes (najó, van olyan is amikor a másik hibázik), így egyszerûbb megoldani. én kecskemétre szeretnék szegedrõl eltekerni már jóideje, de csak kerülõkkel lehetne, mert ugyan építik szépen lassan a kerékpárutat, még mindig vannak olyan részek, ahol szabályosan csak az árokban mehetnék...

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 posts

tegnap vlmi razzia lehetett a környéken,mert 1 csomó rendõrt láttam. az utolsó km-en meg is állított az 1ik idióta pöcs. van kb 200 méter vác elõtt,ahol ki van rakva a kerékpárral behajtani tilos tábla. ezzel kezdte,h láttam e. miért nem megyek a kerékpárúton,kötelezõ felszerelés,szokásos faxságok. feljelentéssel fenyegetett,meg ilyenek. válaszoltam is,de a én is kérdeztem. szinte mind1ikre az volt a válasz,h "az nem az én problémám". ilyen buzikat!!!!! elkezdett még a kresszel basztatni,csak rájött,h ez neki nem lesz jó,mert tudtam a dolgokat. talán még jobban is mint õ. olyan hülyeségekkel akart megvezetni,h öröm volt nézni. földobtam neki 1 jó témát: kb 2 órát tekertem,de a 2 kezemen nem tudom megszámolni mennyi szabálytalankodó sofõrt láttam. miért nem azokat veszik elõ? nem nagyon tetszett a dolog neki. tudják ezek a pondrók,h vaj van a fülük mögött! elengedett a faxszopó a végén,még a nevemet sem írta fel. szerencsére. a végeredmény? maradt két út vác környékén amin "nyugodtan",kerékpárút mentesen tekerhetek. 1: naszály (ez sajna nem túl hosszú,és nincs benne sík.) 2: rád felé (itt sok a lehetõség,de itt sincs sík terület.) szob és zebegény közt kb 11 éve épült meg a környék 1. kerékpárútja. akkor tudtam,h vlmi ilyesmi lesz. 1xüen kitiltanak mindenhonnan. hihetetlen milyen országban élünk.

kitiltanak, mert nem tudják rávenni az autósokat, hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes (najó, van olyan is amikor a másik hibázik), így egyszerûbb megoldani. én kecskemétre szeretnék szegedrõl eltekerni már jóideje, de csak kerülõkkel lehetne, mert ugyan építik szépen lassan a kerékpárutat, még mindig vannak olyan részek, ahol szabályosan csak az árokban mehetnék...

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

A csepel shopban két méretben árulnak féket (45.5 és 58.6). Honnan tudom meg, hogy az én vasamra melyik lenne jó? Mit mérjek le?

A rögzítés és a felni távolságát. Elöl a villán megy át, hátul általában egy kis hídon a támvillák közt. Újabb, sárhányó nélküli, sportolásra szánt biciklikhez a kisebb kell, régebbihez a nagyobb, de néha 65-75 mm-t igénylõ is van. Stp1 kolléga valamikor linkelt egy felvidéki céget, akik ilyen nagy lenyúlásút is gyártanak.

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
A csepel shopban két méretben árulnak féket (45.5 és 58.6). Honnan tudom meg, hogy az én vasamra melyik lenne jó? Mit mérjek le?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Talán ez valamennyire megválaszolja a kérdést.

Bicycle and motorcycle geometry - Wikipedia, the free encyclopedia

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,466 posts
ez lehet,h hasznos lehet neked: Általános kerékpárváz alaktan

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
nézegettem vázakat...csak úgy...
az a kérdés merült fel bennem,hogy két váz között nyilván lehet érezni a különbséget ha a fejcsõ-szög más.ez egyértelmû.
gondolom azt is lehet érezni ha más villa kerül bele azonos fejcsõszögbe.itt most a más villánál a rake-re gondolok.
és vajon két olyan geo között lehet-e érezni különbséget ahol a fejcsõszög más,de a villa rake-val ugyanazt a fejcsõközép-elsõtengely szöget adja mindkettõ.
tehát az egyik meredekebb fejcsõszöggel,de hosszabb rake-val rendelkezik a másik laposabb fejcsõszöggel,de rövidebb rake-val.vagy ha van különbség akkor melyik hogy viselkedik,akár egymáshoz képest is?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

>a gyapjú az jó
Regen csak az volt. Kibirtak benne, ez igaz.

a gyapjú nedvesen is tartja a meleget, ennyiben jobb, mint a mûszálasak

igaz, azoknak meg más elõnyük van

mondjuk nyáron nálam csak a tiszta pamut jöhet szóba

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>a gyapjú az jó
Regen csak az volt. Kibirtak benne, ez igaz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Lajkoltam a Felixet, aztan lajkoltalak teged, aztan unlikeoltam a Felixet. howcool