Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34363 hozzászólás a témában

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
A trek élettartam garanciás, ez gondolom elég bizonyíték a minõségre. Szerintem országútinál a kényelem miatt nagyon számít, hogy alu vagy karbonváz.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

5 perc alatt tönkre menne, mikor mennek a betakírtások...

valahol a kerékpárúton (teljesen új volt!) közlekedtek a traktorok.. szörnyû lett :(

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

én a mezõgazdasági utakat asztaltoznám le. nem is kell ultratop minõség, elég a közepes. tudom, a traktor a földúton is eljut a szántóig, de ez az egy sáv nagy segítség lenne.

arról nem beszélve, hogy a traktorosok élvezik hogy leszoríthatnak az útról(megtörtént eset), úgy hogy örülhetsz hogy még élsz.
persze a kiérkezõ rendõr tehetetlen, mivel nem haltál meg, vagy tört apró darabokra a kezed-lábad-gerinced.
majd a kiérkezõ ügyeletes tiszt egy ilyen végkövetkeztetésre jutna:
azért nem látták a traktorosok a bicikliseket, mert nem volt rajtuk a mellény(a mellényrõl egyébként van egy teóriám).
majd az õrsre menet, mikor visszaszáll az autójába, még meghagyná a járõrnek, hogy hazafelé jövet büntessen meg néhány bringást, akin nincs mellény..
ezen az útszakaszon történt:
Kiindulás: Ismeretlen út Cél: Ismeretlen út - Google Térkép
naponta rengeteg bringás(hobbista)és futó használja mert amúgy forgalom alig van
amikor haver mesélte, azt hittem leadom a személyim és kivándorlok...ilyen egyszerûen nincs
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Írjatok! Ki milyen karbonvázat használ? Milyen tapasztalatokkal? Szar magyar útjainkon, kátyús, kavicsfelverõdéses környezetben is mûkszik a dolog? Nekem eddig alu volt. most szeretnék váltani. Milyen szempontok alapján válasszak? Pazar vázak vannak. Pl nagyon tetszik az új 2012-es kellys 5.0, de az új trek vagy ktm vázak se csúnyák.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

én a mezõgazdasági utakat asztaltoznám le. nem is kell ultratop minõség, elég a közepes. tudom, a traktor a földúton is eljut a szántóig, de ez az egy sáv nagy segítség lenne.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

kitiltanak, mert nem tudják rávenni az autósokat, hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes (najó, van olyan is amikor a másik hibázik), így egyszerûbb megoldani. én kecskemétre szeretnék szegedrõl eltekerni már jóideje, de csak kerülõkkel lehetne, mert ugyan építik szépen lassan a kerékpárutat, még mindig vannak olyan részek, ahol szabályosan csak az árokban mehetnék...

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

tegnap vlmi razzia lehetett a környéken,mert 1 csomó rendõrt láttam. az utolsó km-en meg is állított az 1ik idióta pöcs. van kb 200 méter vác elõtt,ahol ki van rakva a kerékpárral behajtani tilos tábla. ezzel kezdte,h láttam e. miért nem megyek a kerékpárúton,kötelezõ felszerelés,szokásos faxságok. feljelentéssel fenyegetett,meg ilyenek. válaszoltam is,de a én is kérdeztem. szinte mind1ikre az volt a válasz,h "az nem az én problémám". ilyen buzikat!!!!! elkezdett még a kresszel basztatni,csak rájött,h ez neki nem lesz jó,mert tudtam a dolgokat. talán még jobban is mint õ. olyan hülyeségekkel akart megvezetni,h öröm volt nézni. földobtam neki 1 jó témát: kb 2 órát tekertem,de a 2 kezemen nem tudom megszámolni mennyi szabálytalankodó sofõrt láttam. miért nem azokat veszik elõ? nem nagyon tetszett a dolog neki. tudják ezek a pondrók,h vaj van a fülük mögött! elengedett a faxszopó a végén,még a nevemet sem írta fel. szerencsére. a végeredmény? maradt két út vác környékén amin "nyugodtan",kerékpárút mentesen tekerhetek. 1: naszály (ez sajna nem túl hosszú,és nincs benne sík.) 2: rád felé (itt sok a lehetõség,de itt sincs sík terület.) szob és zebegény közt kb 11 éve épült meg a környék 1. kerékpárútja. akkor tudtam,h vlmi ilyesmi lesz. 1xüen kitiltanak mindenhonnan. hihetetlen milyen országban élünk.

kitiltanak, mert nem tudják rávenni az autósokat, hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes (najó, van olyan is amikor a másik hibázik), így egyszerûbb megoldani. én kecskemétre szeretnék szegedrõl eltekerni már jóideje, de csak kerülõkkel lehetne, mert ugyan építik szépen lassan a kerékpárutat, még mindig vannak olyan részek, ahol szabályosan csak az árokban mehetnék...

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

A csepel shopban két méretben árulnak féket (45.5 és 58.6). Honnan tudom meg, hogy az én vasamra melyik lenne jó? Mit mérjek le?

A rögzítés és a felni távolságát. Elöl a villán megy át, hátul általában egy kis hídon a támvillák közt. Újabb, sárhányó nélküli, sportolásra szánt biciklikhez a kisebb kell, régebbihez a nagyobb, de néha 65-75 mm-t igénylõ is van. Stp1 kolléga valamikor linkelt egy felvidéki céget, akik ilyen nagy lenyúlásút is gyártanak.

jidaki

jidaki

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
A csepel shopban két méretben árulnak féket (45.5 és 58.6). Honnan tudom meg, hogy az én vasamra melyik lenne jó? Mit mérjek le?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Talán ez valamennyire megválaszolja a kérdést.

Bicycle and motorcycle geometry - Wikipedia, the free encyclopedia

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.391 hozzászólás
ez lehet,h hasznos lehet neked: Általános kerékpárváz alaktan

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
nézegettem vázakat...csak úgy...
az a kérdés merült fel bennem,hogy két váz között nyilván lehet érezni a különbséget ha a fejcsõ-szög más.ez egyértelmû.
gondolom azt is lehet érezni ha más villa kerül bele azonos fejcsõszögbe.itt most a más villánál a rake-re gondolok.
és vajon két olyan geo között lehet-e érezni különbséget ahol a fejcsõszög más,de a villa rake-val ugyanazt a fejcsõközép-elsõtengely szöget adja mindkettõ.
tehát az egyik meredekebb fejcsõszöggel,de hosszabb rake-val rendelkezik a másik laposabb fejcsõszöggel,de rövidebb rake-val.vagy ha van különbség akkor melyik hogy viselkedik,akár egymáshoz képest is?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

>a gyapjú az jó
Regen csak az volt. Kibirtak benne, ez igaz.

a gyapjú nedvesen is tartja a meleget, ennyiben jobb, mint a mûszálasak

igaz, azoknak meg más elõnyük van

mondjuk nyáron nálam csak a tiszta pamut jöhet szóba

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>a gyapjú az jó
Regen csak az volt. Kibirtak benne, ez igaz.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Lajkoltam a Felixet, aztan lajkoltalak teged, aztan unlikeoltam a Felixet. howcool

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Legyél Te a Jövõ Bajnoka - Pelikán János

Kérlek Titeket, kedves Fórumozók, szavazzatok, illetve, ha van lehetõségetek rá, osszátok meg! Nagyon sokat számítana! Köszönöm! :)

én megtettem, sok szerencsét!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Kérlek Titeket, kedves Fórumozók, szavazzatok, illetve, ha van lehetõségetek rá, osszátok meg! Nagyon sokat számítana! Köszönöm! :)

fészbuk regisztráció hiányában én nem szavazhatok :(

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ebben lelik örömüket

tegnap vlmi razzia lehetett a környéken,mert 1 csomó rendõrt láttam. az utolsó km-en meg is állított az 1ik idióta pöcs. van kb 200 méter vác elõtt,ahol ki van rakva a kerékpárral behajtani tilos tábla. ezzel kezdte,h láttam e. miért nem megyek a kerékpárúton,kötelezõ felszerelés,szokásos faxságok. feljelentéssel fenyegetett,meg ilyenek. válaszoltam is,de a én is kérdeztem. szinte mind1ikre az volt a válasz,h "az nem az én problémám". ilyen buzikat!!!!! elkezdett még a kresszel basztatni,csak rájött,h ez neki nem lesz jó,mert tudtam a dolgokat. talán még jobban is mint õ. olyan hülyeségekkel akart megvezetni,h öröm volt nézni. földobtam neki 1 jó témát: kb 2 órát tekertem,de a 2 kezemen nem tudom megszámolni mennyi szabálytalankodó sofõrt láttam. miért nem azokat veszik elõ? nem nagyon tetszett a dolog neki. tudják ezek a pondrók,h vaj van a fülük mögött! elengedett a faxszopó a végén,még a nevemet sem írta fel. szerencsére. a végeredmény? maradt két út vác környékén amin "nyugodtan",kerékpárút mentesen tekerhetek. 1: naszály (ez sajna nem túl hosszú,és nincs benne sík.) 2: rád felé (itt sok a lehetõség,de itt sincs sík terület.) szob és zebegény közt kb 11 éve épült meg a környék 1. kerékpárútja. akkor tudtam,h vlmi ilyesmi lesz. 1xüen kitiltanak mindenhonnan. hihetetlen milyen országban élünk.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.391 hozzászólás