Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34363 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Jó ötlet jogsihoz kötni a kerékpározást. de csak az országúti kerékpározást. Ha én lennék az orbánviki bevezetném a sportkerékpáros fogalmát, akit azonos jogok illetnének mint a segédmotorosokat. Asszem bármelyikünk örömmel elmenne akár egy fizetõs kressz tanfolyamra is, csak használhassa legálisan az országutat ahonnan egyébként mindenféle bringaútnak nevezett járdaszerû förmedvényekre vagyunk leterelve.

Ez tetszik. Kéne egy aláírásgyûjtési akció. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg ember örül a kerékpárútnak, akármilyen is a minõsége, és sokan vannak, akiknek nincs semmi keresnivalója az úton, csak tényleg ne az legyen, hogy egy kalap alá vesznek mindenkit és kötelezzenek egy átgondolatlan, rosszul kivitelezett kerékpárút használatára.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
A kellysben az a szimpi, hogy ugyanazt a vázat adja a milliós 9.0-áshoz mint a 3.0-áshoz. Talán a villában van különbség. Nincs külön belépõ gagyi belépõ szint. Az URC 6.9-ed bírja a szar utakkal járó strapát, pl felpattanó kavicsok, kátyúk stb? Ha rossz minõségû az másfél év alatt már kiderült volna.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
PBG,
Remelem bejon az "A" terv!
Anno Bodrogit meg csak offline tudtam kovetni ~14 eves koratol eloszor a Pedal magazinbol.
Remelem hasonlot atelhetek immar online. ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem látom ennyire sötéten a helyzetet, mint ti. Szerintem sokat fejlõdtek az autósok az elmúlt években és ez nem csak az én véleményem, hanem azoké akik már nagyon régóta bringáznak és ez a pesti autósokra is igaz. Közlekedésnél jobban kell figyelnünk kerékpárral az autósok hibáira, mintha autóval lennénk, mert ilyenkor mi vagyunk a gyorsabbak, elõrelátóbbak (szép szó :) ) és persze mi vagyunk a sérülékenyebbek.
Az én ötletem nem tenne jót az autógyáraknak, mert max minden 10. autósnak adnék jogsit, kemény alkalmassági vizsgálatokon kéne átmennie annak, aki autót szeretne vezetni, ezzel megoldódnának a dugók okozta problémák és annyit az utat sem kéne javítani, plusz lehetne gyorsabban vezetni, mert mindenki jó képességû. De bringára is simán kéne a jogsi a jelenlegi rendszerben is, kresz ismeret és alapszintû kerékpározási technika lenne a követelmény.

A sebesség mindent megold.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

Megint csak az egyik oldalról nézed a dolgokat. Én jogsihoz kötném a kerékpározást. Elvégre jármûvet vezetsz, amikor bringázol. Nem nagyon van piros lámpa, aminél ne látnék minden további nélkül áthaladó bringást. A jobbkézszabályról sokaknak fingja nincs, hogy mi is stb. Ez persze, hogy tovább fokozza az autós-kerékpáros ellentétet, aminek meg következménye, hogy a korlátolt autós a bringáson éli ki a dühét.

Jó ötlet jogsihoz kötni a kerékpározást. de csak az országúti kerékpározást. Ha én lennék az orbánviki bevezetném a sportkerékpáros fogalmát, akit azonos jogok illetnének mint a segédmotorosokat. Asszem bármelyikünk örömmel elmenne akár egy fizetõs kressz tanfolyamra is, csak használhassa legálisan az országutat ahonnan egyébként mindenféle bringaútnak nevezett járdaszerû förmedvényekre vagyunk leterelve.

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Írjatok! Ki milyen karbonvázat használ? Milyen tapasztalatokkal? Szar magyar útjainkon, kátyús, kavicsfelverõdéses környezetben is mûkszik a dolog? Nekem eddig alu volt. most szeretnék váltani. Milyen szempontok alapján válasszak? Pazar vázak vannak. Pl nagyon tetszik az új 2012-es kellys 5.0, de az új trek vagy ktm vázak se csúnyák.

2009-es Kelly's URC 6.9 (tudom, nem egy "márka", de amennyiért kaptam a vázat, nem lehetett otthagyni :D) másfél éve nyúzom, a másik bicajom egy Kona alu cyclocross vázas "dolgozóbajárós" ég és föld a kettõ, még úgy is, hogy a konán is karbonvilla, és szélesebb, kevésbé felfújt gumik vannak.
nem tudom más karbonvázas bicajjal összehasonlítani, mert csak ezzel mentem, pl. egy specialized a spéci:) támvillával még jobb lehet, de nem szívesen ülnék vissza alu vázas bicajra.

a 2012-es Kelly's-ek közül nekem az URC 3.0 bejövõs, de csak váz kéne (a felszereltsége jobb a mostani bicajomnak), aztán már építeném is át.

"Milyen szempontok alapján válasszak?"

ha a mostani bringád kényelmes, keress ugyanilyen geometriájú vázat, akkor nagyon nem nyúlhatsz mellé. márkát nem írok, mert én se tudnék dönteni, ha most állnék váz-vásárlás elõtt :)
a trek élettartam garanciája mondjuk nem egy rossz kiindulási alap.....

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.391 hozzászólás
mondjuk lenne 1 fiam aki 14 éves. elkezdene komolyabban kerékpározni,mert versenyezni szeretne. neki milyen jogsit adnának? ez nem járható. kerékpározni hamarabb tanulhat meg bárki is,mint autót vezetni. ez a jármû szöveg is nagyon jó. amikor baleset történik,akkor jármû a kerékpár. amikor meg csak simán menni szeretnék az úton,akkor meg zavaró tényezõ a sofõröknek.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
http://www.rotaryvie...011-DIST-NL.pdf

Ötödik oldal. :)
Köszönöm mindenkinek, aki lájkolt (de utálom ezt a szót)! :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Vicces volt de figyelmeztettek minket, hogy óvatosan menjünk mert sok a makk az úton amin könnyû elcsúszni. Ezt õk érzik fent a fülkében? He-He!

Az jutott eszembe, hogy ez valami kamionos virágnyelv is lehet maguk között, hogy sok a kis gyalogos /bringás f.sz akiket ki lehet vasalni az erdészeti úton ha nem vigyáznak :DD
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

a jogsi megszerzését 10-12 óra kerékpározáshoz kötném. külterületen,és forgalomban is kéne tekerniük. ha meglátná több sofõr,h milyen amikor túl közel mennek el mellettük,akkor másképp állnának a dolgokhoz.

Megint csak az egyik oldalról nézed a dolgokat. Én jogsihoz kötném a kerékpározást. Elvégre jármûvet vezetsz, amikor bringázol. Nem nagyon van piros lámpa, aminél ne látnék minden további nélkül áthaladó bringást. A jobbkézszabályról sokaknak fingja nincs, hogy mi is stb. Ez persze, hogy tovább fokozza az autós-kerékpáros ellentétet, aminek meg következménye, hogy a korlátolt autós a bringáson éli ki a dühét.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.391 hozzászólás
a jogsi megszerzését 10-12 óra kerékpározáshoz kötném. külterületen,és forgalomban is kéne tekerniük. ha meglátná több sofõr,h milyen amikor túl közel mennek el mellettük,akkor másképp állnának a dolgokhoz.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.391 hozzászólás

egyetértek, és a közlekedés nem harc, hanem csapatjáték. szerintem.

ezt az autósok többsége is tudja?????????????????????????????????????????????????

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.391 hozzászólás
biztos vagyok benne,h te nem fogsz "átváltozni hülye autóssá",mert te tudod milyen az amikor majdnem elsodornak.

nuca

nuca

törzsvendég

• fórumtag
  • 810 hozzászólás

Abban igazad van, hogy valami nagyon nincs rendben, ebben az országban. De a legnagyobb baj ebben a mentalításban van, amit a mondndód további része tartalmaz: mindenkire haragszunk, mindenkiben az ellenséget látjuk, minden rosszról a másik tehet. Én, ha autóba ülök, nem érzem, hogy hirtelen átváltoznék "hülye autóssá". Kicsit több empátia kéne, kicsit több elõzékenység, pozitívabb hozzáállás.

egyetértek, és a közlekedés nem harc, hanem csapatjáték. szerintem.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

vlmi kibaszott nagy gond van ebben az országban,ha az autósokat rá kell venni arra,"hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes". nem hinném,h az osztrákoknál,olaszoknál,v bárhol máshol rá kell venni az autósokat,h ne legyen balesetveszélyes. ezek a gyökér buckalakók inkább a bringást büntetik,mint hogy utánajárnának a dolgoknak. a bíróságokon is babusgatják soxor a sofõröket. olvastam,hallottam olyan esetekrõl,h lazán megúszták a gázolást az autósok. most ott van a bárdosi vs Vanik Zoli esete. lecsukhatnák azt a barmot is 1 évre legalább. ez az eset is csak azért került a hírekbe,mert van benne 1 buzi celebmajom. mondjátok már meg,hányszor akartak már titeket szándékosan leszorítani? esetleg megverni? már írtam 1 párszor: kb 18 éve bringázok, versenyeztem is nem keveset,de mikor kezdtem kevesebb gond volt az autósokkal. nem volt ennyi kerékpárút sem. mégsem akartak elütni annyian. mondom: vlmi kibaszottul megváltozott ebben az országban.

Abban igazad van, hogy valami nagyon nincs rendben, ebben az országban. De a legnagyobb baj ebben a mentalításban van, amit a mondndód további része tartalmaz: mindenkire haragszunk, mindenkiben az ellenséget látjuk, minden rosszról a másik tehet. Én, ha autóba ülök, nem érzem, hogy hirtelen átváltoznék "hülye autóssá". Kicsit több empátia kéne, kicsit több elõzékenység, pozitívabb hozzáállás.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha lehetne akkor kicsit kevesbe alpari stilusban add mar elo magad.

koszi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.391 hozzászólás

kitiltanak, mert nem tudják rávenni az autósokat, hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes (najó, van olyan is amikor a másik hibázik), így egyszerûbb megoldani.

vlmi kibaszott nagy gond van ebben az országban,ha az autósokat rá kell venni arra,"hogy úgy közlekedjenek, hogy az a bringásokra ne legyen veszélyes". nem hinném,h az osztrákoknál,olaszoknál,v bárhol máshol rá kell venni az autósokat,h ne legyen balesetveszélyes. ezek a gyökér buckalakók inkább a bringást büntetik,mint hogy utánajárnának a dolgoknak. a bíróságokon is babusgatják soxor a sofõröket. olvastam,hallottam olyan esetekrõl,h lazán megúszták a gázolást az autósok. most ott van a bárdosi vs Vanik Zoli esete. lecsukhatnák azt a barmot is 1 évre legalább. ez az eset is csak azért került a hírekbe,mert van benne 1 buzi celebmajom. mondjátok már meg,hányszor akartak már titeket szándékosan leszorítani? esetleg megverni? már írtam 1 párszor: kb 18 éve bringázok, versenyeztem is nem keveset,de mikor kezdtem kevesebb gond volt az autósokkal. nem volt ennyi kerékpárút sem. mégsem akartak elütni annyian. mondom: vlmi kibaszottul megváltozott ebben az országban.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Tegnap délután Szentendre mellett a Pap-rétre vezetõ erdészeti út alsó részén az út mellett parkolt két megpakolt pótos SCANIA KAMION tele fával. Ott nem tudnak megfordulni és kérdeztem, hogy akkor ezt most itt hogy? Fentõl jöttek le megpakolva fával az alig 1 autónyi széles erdészeti úton. Hogy hogyan fértek el a visszafordítókban azt nem értem... Mindenesetre esély nem lett volna kikerülni õket ha találkozunk.

Vigyázni kell! Itt a favágószezon! Scaniák támadhatnak szembõl.

Vicces volt de figyelmeztettek minket, hogy óvatosan menjünk mert sok a makk az úton amin könnyû elcsúszni. Ezt õk érzik fent a fülkében? He-He!

Vagy lehet, hogy szokott õ is bringázni? Azért mert valaki "kamionos", meg "traktoros", meg "buzi kékruhás majom", még van magánélete is. :ÓÓÓÓ:

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Tegnap délután Szentendre mellett a Pap-rétre vezetõ erdészeti út alsó részén az út mellett parkolt két megpakolt pótos SCANIA KAMION tele fával. Ott nem tudnak megfordulni és kérdeztem, hogy akkor ezt most itt hogy? Fentõl jöttek le megpakolva fával az alig 1 autónyi széles erdészeti úton. Hogy hogyan fértek el a visszafordítókban azt nem értem... Mindenesetre esély nem lett volna kikerülni õket ha találkozunk.

Vigyázni kell! Itt a favágószezon! Scaniák támadhatnak szembõl.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Stp1 kolléga valamikor linkelt egy felvidéki céget, akik ilyen nagy lenyúlásút is gyártanak.

tényleg? :D

Longus-nak van hosszú benyúlású kétforgáspontosa ami az eredetileg 630-as felnikhez tervezett vázakhoz jól passzol.