Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ezt ismeritek? Kiszamolja mennyivel lehetsz gyorsabb, ha x kg-val konnyited a biciklid (vagy magadat)
http://www.analyticc...eight_Page.html

Ha valaki igen rossz poziciobol indul (mondjuk 10kg tulsuly, es csak atlag 200 Wattra kepes), akkor van idobeni fejlodesi potencial rendesen!

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

A váz hány gramm, nem a teljes bringa tömege volt a kérdés, kedves rétisün. :)

jogos, ezt benéztem....:D nem tudom, külön a vázat nem mértem.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

olyan 8,4 lehet...nem egy nagy durranás, de egy ilyen magafajta hobbi bicajosnak bõven jó.

A váz hány gramm, nem a teljes bringa tömege volt a kérdés, kedves rétisün. :)

csimpy

csimpy

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Az URC 6.9-es bicajod váza hány kilós? Csak a komplett gép adatait látom a hálón.

olyan 8,4 lehet...nem egy nagy durranás, de egy ilyen magafajta hobbi bicajosnak bõven jó.

Fábián Imre

Fábián Imre

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

kézilabdás ragaccsal nem lenne jobb bekenni?

A kézilabdás ragacs gyanta, csak oldószerrel távolítható el.

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

2009-es Kelly's URC 6.9 (tudom, nem egy "márka", de amennyiért kaptam a vázat, nem lehetett otthagyni :D) másfél éve nyúzom, a másik bicajom egy Kona alu cyclocross vázas "dolgozóbajárós" ég és föld a kettõ, még úgy is, hogy a konán is karbonvilla, és szélesebb, kevésbé felfújt gumik vannak.
nem tudom más karbonvázas bicajjal összehasonlítani, mert csak ezzel mentem, pl. egy specialized a spéci:) támvillával még jobb lehet, de nem szívesen ülnék vissza alu vázas bicajra.

a 2012-es Kelly's-ek közül nekem az URC 3.0 bejövõs, de csak váz kéne (a felszereltsége jobb a mostani bicajomnak), aztán már építeném is át.

"Milyen szempontok alapján válasszak?"

ha a mostani bringád kényelmes, keress ugyanilyen geometriájú vázat, akkor nagyon nem nyúlhatsz mellé. márkát nem írok, mert én se tudnék dönteni, ha most állnék váz-vásárlás elõtt :)
a trek élettartam garanciája mondjuk nem egy rossz kiindulási alap.....

Az URC 6.9-es bicajod váza hány kilós? Csak a komplett gép adatait látom a hálón.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Csúszásgátló szalag tulajdonképpen egy felragasztható smirgli. Ezt szokták a lépcsõkre rakni nyílvános helyeken (gondolom leginkább azért,hogy ne pereljék be õket)

Feltöltött kép

TT bringán elõszeretettel alkalmazzák.

Feltöltött kép

kézilabdás ragaccsal nem lenne jobb bekenni?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az a 3t kormány igazából azért kunkorodik fel annyira,mert a végére rakott fékkar ugyanazt a fogást adja ki mint a hagyományos kormányon lévõ karnál. tehát emelkedõn megmarad a fékkarfogás is. a légellenállása természetesen nem annyira jó mint a z egyenes,de sztem nem számottevõ amatõr szinten. rövidebb stucnit érdemes használni hozzá. kb úgy kell belõni,h a nyereg és a fékkar távolsága megegyezzen a sima kormány ugyanilyen értékével. az idõfutam vázak egyébként is rövidebbek,de úgy tudom te csak kormányt szeretnél. így érdemesebb rövidebbre cserélni.

Elég kényelmetlen lehet azon a fékkart fogni és így légellenállás szempontjából sem lehet jobb, mint a normál koskormány.
Stucniból nem kell rövidebb, már megvan a tökéletes pozíció. Egyébként azért nem kell, mert eleve rövidet használok mezõnyben is.

Csúszásgátló szalag tulajdonképpen egy felragasztható smirgli. Ezt szokták a lépcsõkre rakni nyílvános helyeken (gondolom leginkább azért,hogy ne pereljék be õket)

Köszi.

A sebesség mindent megold.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Ha ezt felrakod a nyeregre, akkor vehetsz is egy új nadrágot.
profiknál ez nem téma, de nálunk kicsit fájobb...

Feltöltött kép

Feltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Feltöltött kép

Feltöltött kép

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
az a 3t kormány igazából azért kunkorodik fel annyira,mert a végére rakott fékkar ugyanazt a fogást adja ki mint a hagyományos kormányon lévõ karnál. tehát emelkedõn megmarad a fékkarfogás is. a légellenállása természetesen nem annyira jó mint a z egyenes,de sztem nem számottevõ amatõr szinten. rövidebb stucnit érdemes használni hozzá. kb úgy kell belõni,h a nyereg és a fékkar távolsága megegyezzen a sima kormány ugyanilyen értékével. az idõfutam vázak egyébként is rövidebbek,de úgy tudom te csak kormányt szeretnél. így érdemesebb rövidebbre cserélni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem olyan sok az. Emlékeim szerint Cancellara bringáján lehetett elõször látni ezt a megoldást, a Tour londoni prológján.

http://www.tritalk.c...tra_brake_1.jpg

mintha kicsit sok lenne fékkar a képen....

Tavasszal én is írtam, hogy kéne fékkar a könyöklõre. :)

ha jól emlékszem a bringád fotóin elég mélyen volt a kormányod. ezért inkább az acor félét javasolnám. a 3t-vel már túl mélyen lenne a fogás sztem.

Végiggondoltam párszor. Nem látom elõnyét a 3t-nek, az integrált könyöklõ megoldáson kívül. Szerintem nem lenne alacsonyabban a fogás, mint jelenleg a normál kormányommal, de csak alsófogásom lenne, ami dombosabb pályán (pl Tarján Kupa, Pilis Kupák) hátrány, mert fekve nem tudok emelkedõre menni. A másik gond, hogy nem tudnék rajta melegíteni görgõn, mert fekve görgõzni sem tudok hosszú távon.
Két bringást találtam, aki ilyen 3t-féle kormányt használ.
http://x-iont.hu/fot...s/TIR_9309.html
http://x-iont.hu/fot...s/TIR_9287.html
Mindkettõn látszik, hogy kb ugyanott van minden ezeken a kormányokon, mint egy normál koskormányon.

Én is láttam, gondoltam is, hogy meg fog rajta akadni a szemed, csak mivel "tudományosan" cserélgeted az alkatrészeket az országútin, el fogod vetni a kunkori vége miatt. Vágd le egyenesre és úgy rakj bele valami kis fékkart.

Szerintem ezt nem lehet teljesen egyenesre levágni, mert akkor elfogy a kormány.

Vegyél egyeneset és oldd meg úgy, mint a profik, csúszásgátló szalaggal (tudom, hogy nem errõl a részrõl beszélsz, de oda is szoktak tenni)

http://cdn4.media.cy...ar_tape_600.jpg
Itt van még egy példa a csúszásgátló szalagos megoldásra.
http://collinallin.c...tt_bars_600.jpg

Pontosan mi ez a csúszásgátló szalag?

A sebesség mindent megold.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
(aki jó kis aluvázat keres olcsón, az outi vázam ára 99Eur-ra esett a bike24-en, én még 140-ért vettem....)
Bike24 - Drssiger R-SL 10.0 Rennrad-Rahmen

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
kipage,
A sajat tapasztalatom az, hogy 5-bol 1 sem postaz kulfoldre. (Mondjuk nem nemetek, hanem britek)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Vittore ezeknél az adásvételeknél meg kell kérdezni az eladót, hogy EUba postáz-e? Általában szoktak szinte 99,9% csak a feltöltésnél lusták/vagy nem tudják rendesen kitölteni a postázásra/postaköltségre vonatkozó adatokat.

nincs para. a 11-es okosság megjelenésével ezek az alkatrészek ilyen olcsók lesznek/maradnak

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

irigylem ezeket a ebay.de ügyleteket, amikor csak országon belül szállítanak. pl ez a cucc Campagnolo Chorus 10-fach Ergo-Power Bremsschalthebel | eBay nekem is megért volna ennyit még akkor is ha csak faldísz (legörgetve)

Vittore ezeknél az adásvételeknél meg kell kérdezni az eladót, hogy EUba postáz-e? Általában szoktak szinte 99,9% csak a feltöltésnél lusták/vagy nem tudják rendesen kitölteni a postázásra/postaköltségre vonatkozó adatokat.
11:38:11 IM 2012

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem olyan sok az. Emlékeim szerint Cancellara bringáján lehetett elõször látni ezt a megoldást, a Tour londoni prológján.

Feltöltött kép

Itt van még egy példa a csúszásgátló szalagos megoldásra.

Feltöltött kép

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Vegyél egyeneset és oldd meg úgy, mint a profik, csúszásgátló szalaggal (tudom, hogy nem errõl a részrõl beszélsz, de oda is szoktak tenni)

Feltöltött kép

mintha kicsit sok lenne fékkar a képen....
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás

Onnan jött elõ nekem ez a kérdés, hogy elterveztem, hogy jövõre lesz külön kormányom idõfutamra. Néztem ezeket a kormányokat és van olyan aminek egyenes a vége, ilyet használnak nagyon sokan, de bennem az a kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, hogy mennyire biztonságos ez, nem tud-e elõre lecsúszni róla a kezem. A régi idõfutam kormányoknál viszont láttam olyat, ami visszakanyarodik 90fokban (pl a hirdetésben szereplõ: Apróságok kis pénzért « kormányzás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása ). Ez biztos biztonságos, kb olyan fogást biztosít, mint a normál kormányokon az alsófogás, de ennek meg van-e aerodinamikai elõnye, mert ha nincs akkor ennyi erõvel lehetne normál kormányom is.
A kérdés az, hogy milyet vegyek (pengealakú karbonra nincs pénzem). Van jó könyöklõm, vehetek acor/csepel féle sima kormányt (ami a fényképen szerepelt) is vagy egy ilyen 3t idõfutamkormányt. Mondjuk a 3t-be sima fékkar való, de ha vágok a végébõl akkor egy idõfutam fékkar is jó lehet rá. Vélemények? :)

ha jól emlékszem a bringád fotóin elég mélyen volt a kormányod. ezért inkább az acor félét javasolnám. a 3t-vel már túl mélyen lenne a fogás sztem.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
irigylem ezeket a ebay.de ügyleteket, amikor csak országon belül szállítanak. pl ez a cucc Campagnolo Chorus 10-fach Ergo-Power Bremsschalthebel | eBay nekem is megért volna ennyit még akkor is ha csak faldísz (legörgetve)