Az lenne a kérdésem, hogy outi vázból melyiket ajánljátok vagy melyiket nem?
Az alkatrészek miatt kérdezem, mert a Peugeot vázról lebeszéltek, hogy ott az eltérõ szabvány miatt macera lehet...
én Puch Mistral vázat néztem.
Ez mennyire jó vagy nem jó?
A papucstávolságot, vagy hogy milyen középrészt fogad (angool, olasz) ezt tudja valaki?
Nem akarlak Peugeot-ra rábeszélni, de már többet modernizáltam (
itt persze könnyû). 1980-84 közt teljesen átálltak a BSA (
angol) középcsapágyra, azóta készültet nyugodtan vehetsz. Az én mindennapi Peugeot gépemen (1974 elõtti, modernizált) még
francia középrész van, de az is akad még Mo-n is. Újonnan is lehet épp kapni (AXIX Spécialités TA, 70 € körül, jó). A hátsó kereket -racsnit- is meg kell nézni, ugyanaz, azaz ugyanakkortól az is már mind angol. Rá is van írva a legtöbbször, csak nehéz hozzáférni. A többi nem érdekes, igaz, a kormányszár 22 mm, 22,2 helyett, de az a 2 tized lejön 10 perc finom csiszolással. A fenti biciklim üléscsövének átmérõje 24 m, ez is ritka, de nem lehetetlen.
A hátsó papucstávolságról: e fórumon (is) már többször leírtam, hogy az akár házilag is szélesíthetõ (acél vázon), ld. pl. Sheldon Brown tanácsait, de jobb mûhely is megcsinálja 2-3 ezer Ft-ért. 5-ös racsni 120 mm, 6-7 126 mm, 8-11 130mm.