Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tour magazinban volt aero bringa teszt.
45 km/h-nal 20Watt a kulonbseg a legjobb es egy olcso, hagyomanyos aluvazas bico kozott. 45 km/h-nal ez majd 1 percet jelent 40km-en.
Persze nem egyertelmu a teszt megitelese, de hat jobb, mint a semmi. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Közben MJani01 már megválaszolta (amit kb. én is gondoltam). Azóta ki is próbáltam, igaz, nem ilyen kerék, hanem Campagnolo agyas Open Pro (36 küllõ). Ha olyan gyorsan indítom, azaz akkora kezdeti perdületet adok a keréknek, mint a felvételen, akkor az én sorom is alig pörög (de azért elfordul, többet is). Ha a sorral pörgetem meg, a sor is tartja (ill. lassan veszti) a perdületét, de lassabban pörög, mint a kerék. Ám egy teszt nem teszt.
Van viszont egy kerékteszt cikkem, ahol ezt is mérték és meg is adják, azaz súrlódási veszteség, terhelt keréknél és a szabadonfutóé is; tipikus értékek (ez pont egy TOKEN T50) : 10 Nmm (figyelem, Newton-milliméter!) hátul, 28 a szabadonfutóé, azaz ez a kérdésedet igazolja (s cáfolja Mjani01 meg az én elméletem), általában nagyobb a szabadonfutó súrlódása!
A Corima MCC + Aero-nál viszont 20 (kerék) és 18 (szfutó), ez kilóg.
Mavic Cosmic Carbone Ultimate: 6, 30.
Mindenesetre ezek nagyon kis súrlódások, de MJani01-nak biztos adtam muníciót, hogy hány mm-t lehet szuperkerékkel nyerni az ellenfeleken, pl. ha az út 88 %-án tekerünk és a maradékon gurulunk.
Még annyit, hogy a Campagnolo agyam telenyomtam, szokásom szerint, zsírral, azaz egy viszko-tengelykapcsolót hoztam létre tkp. :), a gyári, mért kerekeknél nyilván nem tettek ilyet.

Én teszteltem már elég sok agyat, tudnék róluk mesélni ebbõl a szempontból. :)

Ismerem a srácot, aki a Merckxet árulja. Korrekt, megbízható. Olaszországból vannak a cuccai, nem lopottak. Volt már neki mindenféle "leselejtezett" csapatgépe is, szerintem a Dunántúl legnagyobb Campagnolo árukészlete is nála van :) Szoktunk csereberélni mindenféle cuccot. Ez a MErckx történetesen darabokban jött, illetve a váz egyben, a szett meg úgy ugrott rá másik bringákból visszamaradtként. Csak egy jófajta kerékszett kell bele és tökéletes is. A váz maga ragasztott muffolt karbonváz, szóval nem a legújabb széria, de tényleg karcmentes.

Akkor tényleg megbízható forrásból van.
Azt nem tudod, hogy mikori a váz? A neten nem találtam róla semmit.

A sebesség mindent megold.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

@gren_tamas: Nem, most se. Raadasul egy picit azert forog elore, szoval tenyleg nem ertem. A surlodas miatt vinnie kellene magaval. Szoval mi fogja? En nem latok semmit.

Közben MJani01 már megválaszolta (amit kb. én is gondoltam). Azóta ki is próbáltam, igaz, nem ilyen kerék, hanem Campagnolo agyas Open Pro (36 küllõ). Ha olyan gyorsan indítom, azaz akkora kezdeti perdületet adok a keréknek, mint a felvételen, akkor az én sorom is alig pörög (de azért elfordul, többet is). Ha a sorral pörgetem meg, a sor is tartja (ill. lassan veszti) a perdületét, de lassabban pörög, mint a kerék. Ám egy teszt nem teszt.
Van viszont egy kerékteszt cikkem, ahol ezt is mérték és meg is adják, azaz súrlódási veszteség, terhelt keréknél és a szabadonfutóé is; tipikus értékek (ez pont egy TOKEN T50) : 10 Nmm (figyelem, Newton-milliméter!) hátul, 28 a szabadonfutóé, azaz ez a kérdésedet igazolja (s cáfolja Mjani01 meg az én elméletem), általában nagyobb a szabadonfutó súrlódása!
A Corima MCC + Aero-nál viszont 20 (kerék) és 18 (szfutó), ez kilóg.
Mavic Cosmic Carbone Ultimate: 6, 30.
Mindenesetre ezek nagyon kis súrlódások, de MJani01-nak biztos adtam muníciót, hogy hány mm-t lehet szuperkerékkel nyerni az ellenfeleken, pl. ha az út 88 %-án tekerünk és a maradékon gurulunk.
Még annyit, hogy a Campagnolo agyam telenyomtam, szokásom szerint, zsírral, azaz egy viszko-tengelykapcsolót hoztam létre tkp. :), a gyári, mért kerekeknél nyilván nem tettek ilyet.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Ismerem a srácot, aki a Merckxet árulja. Korrekt, megbízható. Olaszországból vannak a cuccai, nem lopottak. Volt már neki mindenféle "leselejtezett" csapatgépe is, szerintem a Dunántúl legnagyobb Campagnolo árukészlete is nála van :) Szoktunk csereberélni mindenféle cuccot. Ez a MErckx történetesen darabokban jött, illetve a váz egyben, a szett meg úgy ugrott rá másik bringákból visszamaradtként. Csak egy jófajta kerékszett kell bele és tökéletes is. A váz maga ragasztott muffolt karbonváz, szóval nem a legújabb széria, de tényleg karcmentes.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Egyik kerekemben ilyen forog, isteni hangja van :)

van egy kutyának se kellõ kerekem, 105-ös aggyal, most a pincében porosodik. mivel átnyergeltem nyáron más rendszerre, ezért a sorsa bizonytalan. 120 euró egy ilyen hátsóagy, ha kedvezõen alakul az eur/huf, érdemes lesz vennem egyet, bármennyire is nem vagyok rá méltó :-)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás

jól cseng a chris king, de ez is machine gun The Sound of Campagnolo record hub(08') - YouTube

Egyik kerekemben ilyen forog, isteni hangja van :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez a Merckx bringa bakker... A valto karcmentes, ezt nem is hasznaltak! ;) Szerintem jo bolt.

Pápai az eladó, jó forrásokból szerzik be a bringákat.

@gren_tamas: Nem, most se. Raadasul egy picit azert forog elore, szoval tenyleg nem ertem. A surlodas miatt vinnie kellene magaval. Szoval mi fogja? En nem latok semmit.

Nagyobb a csapágy ellenállása, mint a szabadonfutóé.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ezt mar ertem, itt latszik hogy mivel fogtak meg.
Campagnolo Zonda 2011 Ratchet Sound(Free Sound)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez a Merckx bringa bakker... A valto karcmentes, ezt nem is hasznaltak! ;) Szerintem jo bolt.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Re: S60, csak en nem ertem, hogy miert nem forog a fogaskoszoru a kerekkel egyutt?

Késõn írtad ezt, ma már biztos érted :).

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Csúcsfejek :-) volt egy ilyen film, itt az egyik szereplõ

Tour De San Luis 2012: Stefan Schumacher Was Third Quickest In The Time Trial, Photos | Cyclingnews.com

Schumacherre én külön gyártatnék sisakot :-)
Ül a csilli-villi TT bringán de ez így többet árt mint használ, mondjuk így is 3. lett Leipheimer és Nibali mögött.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Hát nekem az ilyen jó hirdetéseknél mindig az jut az eszembe, hogy ez már túl jó ennyiért...ha érted mire gondolok.
54-55 a váz ránézésre, 180 centiig simán jó

ez elég korrekt áron van sztem: EDDY MERCKX ! Carbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
jobb az árfekvése is,mint a corratech-nek amit linkeltetek nemrég. nagyon komoly cucc ennyiért.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ez elég korrekt áron van sztem: EDDY MERCKX ! Carbon « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
jobb az árfekvése is,mint a corratech-nek amit linkeltetek nemrég. nagyon komoly cucc ennyiért.

sose tudom megérteni, hogy mi a francért nem lehet bepötyögni a vázméretet. talán megkímélne egy fölösleges telefonhívástól.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Re: S60, csak en nem ertem, hogy miert nem forog a fogaskoszoru a kerekkel egyutt?

Jettison

Jettison

törzsvendég

• fórumtag
  • 620 hozzászólás

Ez meg mi? :) Tour de Pecs tavaly allitolag.

igen ez az. az elején nagyon rakta neki fölfelé és fázni tuti nem fázott abban a cuccban...:D

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

ezekben a sram kerekekben pl milyen agyak vannak?a végén látszik ahogy rángatja az egész kazettát
Sram S60 2010 Ratchet Sound(Free Sound)
petter78 véleményét osztom, király ahogy a DA agyak hang nélkül suhannak.

talán nincs meghúzva a sor. mint itt SRAM Red & Cervelo R3 Problems - YouTube

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
ezekben a sram kerekekben pl milyen agyak vannak?a végén látszik ahogy rángatja az egész kazettát
Sram S60 2010 Ratchet Sound(Free Sound)
petter78 véleményét osztom, király ahogy a DA agyak hang nélkül suhannak.
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Kár, hogy a tesztben nem volt 7700 Dura ace. Nekem van egy ilyenem és annak gyakorlatilag nincs hangja, imádom! Erdészeti utakon lefelé a csendben ezzel teljes a suhanás élménye. Nem mellesleg emiatt elég sokszor botlottam már békésen legelészõ õzekbe, vaddisznóba. Ha ilyet látok mindig feldobja a napomat.
Ezekkel ezt nem lehetne, gyanítom az állatok jóval korábban kiszúrnák az "idegent". A másik kerekem Mavic, na az is hangos.