Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
tegnap vettem 2 db vittoria zafiro pro külsõt. aránylag jó áron. remélem beválik. kicsit keményebb gumikeverék állítólag,mint a rubino.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Üdv!
Most lárom csak topikot, lehet itt kellett volna kezdenem.
Fitness gépet nézek, a Sprint Whisper ár nyerésre, ha
1, vagy tudom 28mm-es gumival használni
2, vagy találok némi mintával rendelkezõ gumipárt 25 és 28ból - Michelin Dynamicnál erõsebb (pl Rubena V70 szerû) jó lenne(gondolom hátul simán elfér)
Melóba is járnék vele, olykor télen is, meg amúgy is jó lenne ennyi ballonosság; plusz lejtõs kanyarokban a víztõl/portól sem akarok fosni kopasz gumival - akkor marad a cross gép.
Gumi csak próba után derülhet ki, vagy kép alapján is ki lehet zárni?
Az ilyen gumis villára fogatós outi sárvédõ nem megy be a nyak alá, azt nem oszt nem szoroz semmit ugye?
Segítségeteteket köszönöm!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
díjnyertes vázmunka

Feltöltött kép

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
új grey centaur szett: alig több mint 200 euróért ütötték le az ebay-n. agyak nélkül persze, de akinek bejön, ki lehet fogni

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én láttam egyet, egy Scott Phonak csapatváz volt még pár éve, nekem meggyõzõnek tûnt, nagyon könnyû volt (majdnem megvettem)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
gondoltam,h neked bejön ez a szett ;)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

ez elég jó vétel lenne: 8-as Campagnolo Athena szett kerekekkel egyben « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása persze még kellenének a fékek,meg a középrész is. elvileg a 105össel volt pariban régen.

Ilyennel járok (gyakran), számomra jobb, mint a 10-es Veloce (amivel szintén gyakran gurulok), mert az Athena egyszerre (egyetlen hüvelykujj-nyomásra) több hátsó lánckereket is le tud mozgatni egymásután, ez ma már csak a 11-es SR, Record, Chorus kiváltsága (no meg EPS-é). Lehet néha régebbi Centaur-t kapni (kb. 2010-ig) ami még tudja a többszörit, de az újakat lebutították. Amúgy még a 9-es Veloce is tudta, régen jobb volt... Itt korábban volt arról vita, hogy van-e értelem egyszerre többet váltani bármely irányban, és mennyi az elegendõ, annak fényében, hogy csak a Campa tud lefele egyszerre többet, és az újabb mechanikus DA, Ultegra már fölfele is csak kettõt tud (a korábbi három helyett, növekvõ hátsó lánckerék-fogra); a 105 egyelõre (?) még hármat.

The D

The D

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Valaki találkozott már az Easton által egy idõben gyártott szkandium-alu csõszettbõl készült vázzal?

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

elvileg jó lehet neked az 53as. kicsit a stucni rövid lehet,m csak 90mm-est adnak hozzá gyárilag. sztem hosszabb fog kelleni bele. kb 110mm-es. nagyon jól leírja a cég a méreteket. nem ártana,ha a többi is ilyen részletes lenne. van 1 ilyen: Effektive cockpitlänge / effective cockpit. ezt szerintetek honnan hová mérik? gondolom a nyeregorrtól vlmeddig.
bocsi,h csak ma írtam vissza,de nekem folyton szerver hibát írt ki tegnap este.

nyeregorr - fékváltókar hosszra tippelek

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
A szerverhibával nem vagy egyedül, kb 1 hete nagyon döcögõs lett a fórum.
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

GHOST BIKES:*Race 5000
Elvileg 53-as vázmérettel ez a bringa tökéletes lenne?
Egyedül a szinével nem vagyok kibékülve (meg az árcédulával)...

elvileg jó lehet neked az 53as. kicsit a stucni rövid lehet,m csak 90mm-est adnak hozzá gyárilag. sztem hosszabb fog kelleni bele. kb 110mm-es. nagyon jól leírja a cég a méreteket. nem ártana,ha a többi is ilyen részletes lenne. van 1 ilyen: Effektive cockpitlänge / effective cockpit. ezt szerintetek honnan hová mérik? gondolom a nyeregorrtól vlmeddig.
bocsi,h csak ma írtam vissza,de nekem folyton szerver hibát írt ki tegnap este.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Azt hiszem, én voltam az. :) Némi fejlõdést azért sikerült elérnem, de hosszú távon továbbra sem tudok magas(abb) csapásszámon tekerni. Az meg kb. elképzelhetetlen továbbra is számomra, hogy 100 feletti mértékben tegyem ezt. Lehet, ehhez már az agyam is túl lassú. :)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
GHOST BIKES: Race 5000
Elvileg 53-as vázmérettel ez a bringa tökéletes lenne?
Egyedül a szinével nem vagyok kibékülve (meg az árcédulával)...
You'll never walk alone!

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

169cm-es magasságomhoz mekkora lenne az ideális felsõcsõ-hossz országúti kerékpárnál?

vízszintesen mérve 530mm +/- 5mm kb,de ez elég sok mindentõl függ. én is ilyen "magas" ;) vagyok,és az enyém 532mm.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
169cm-es magasságomhoz mekkora lenne az ideális felsõcsõ-hossz országúti kerékpárnál?
You'll never walk alone!

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Már nem emlékszem, ki volt az, akinek problémája volt a magas pedálfordulattal, ill. a pulzus leszorításával.
Hogy halad az ilyen irányú edzéssel? Tapasztalt már fejlõdést?

Szia! nem én voltam, de nem tudom megítélni,hogy mennnyi az-az átlagos pulzus, amely még 2-3 óra tekerésnél optimálisnak tekinthetõ.
Tudom , hogy ez nagyon szubjektív, de mégis kiváncsi vagyok, ha másra nem saját tapasztalatotokra.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Már nem emlékszem, ki volt az, akinek problémája volt a magas pedálfordulattal, ill. a pulzus leszorításával.
Hogy halad az ilyen irányú edzéssel? Tapasztalt már fejlõdést?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

az országúti kerékpároknál mm-ek is nagyon sokat számítanak,nemhogy centik. állítasz a bringán 5mm-t,1-2 fokot,elmész tekerni 3 órát,és az addig kényelmes kerékpárnak lõttek is. persze ez fordítva is igaz lehet.

Ez való igaz!! Tegnapelõtt tekertem egy hosszabb távot (160km) a végére elkezdett fájni a jobb térdem. Tegnap ismét nyereg, nem volt szándékom csak egy 50-est menni, fájt a térdem, már-már kibírhatatlanul szúrt. A visszafordulás gondolatával foglalkoztam, majd eszembe jutott, h egy kicsit engedek a nyereg magasságából. Csupán az az ominózus 3mm játszott. Annyira más lett a helyzet, h az 50km-bõl több mint 133 lett. Kényelmesen, fájdalom nélkül.

Ridley Noah Fast 

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
ez elég jó vétel lenne: 8-as Campagnolo Athena szett kerekekkel egyben « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása persze még kellenének a fékek,meg a középrész is. elvileg a 105össel volt pariban régen.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

Köszi a segítséget! Kicsit elszomorodtam :( 1-2cm is ennyit számítana? Elméleti beállítás sztem stimmelne. Csak a gyakorlati része kérdéses :)

az országúti kerékpároknál mm-ek is nagyon sokat számítanak,nemhogy centik. állítasz a bringán 5mm-t,1-2 fokot,elmész tekerni 3 órát,és az addig kényelmes kerékpárnak lõttek is. persze ez fordítva is igaz lehet.