Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

A Canyon valoan nagyon jo aron megy. Raadasul ez nem csak konnyu es karbon, hanem egy nagyon jo vaz is, a noname kinai biztos hogy sehol sincs ehez kepest.

De a vazarakat megnezed azert mindjart mas a helyzet.
C12 afasan 650 eur, Canyon 1300 eur. Ez azert szor ketto.

btw. a noname karbon kerekrol eszembe jutott tavaly az egyik oszi versenyen az egyik sracnak akivel sokat mentem egyutt felelmetes kattogo/nyekergo hangu volt az ilyen kereke, verseny utan kerdeztem is mi ez, azt mondta valami szetesett az agyban. Nem is ertettem, hogy mert igy menni vele versenyen, de kibirta vegig.

Akkor errõl ugye nem beszélünk élettartamgarival és Ultegrával
Termékek

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Ezek az elvégzett tesztek nem minden esetben fedik az életszerû használat során felmerült igénybevételeket!

A fene tudja. Én pl. felx nélkül el se indulok otthonról. Szokásom tekerés közben a vázat darabolni, mert az olyan jó. :)

Ezzel együtt a teszt poénos! :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
nem követem a mezõnyverseny közvetítéseket és a használt bringák is egyre távolabbiak tõlem a bowdeneim miatt: szóval már mindenki karbonnal megy vagy van még néhány alu harcos?

Fábián Imre

Fábián Imre

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

acel vs alu vs karbon temahoz,megunhatatlan:
Bicycle Frame Test Carbon vs Aluminium vs Steel - YouTube
:D

Ezek az elvégzett tesztek nem minden esetben fedik az életszerû használat során felmerült igénybevételeket!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
MJani,

Most hogy belebotlottam ebbe kepbe eszembe jutott mit is mondtal tavaly a hegyre fel konyoklovel temaban. ;)

Feltöltött kép

De mivel ez nem ember, hanem robot, csak erositi a szabalyt. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A Canyon valoan nagyon jo aron megy. Raadasul ez nem csak konnyu es karbon, hanem egy nagyon jo vaz is, a noname kinai biztos hogy sehol sincs ehez kepest.

De a vazarakat megnezed azert mindjart mas a helyzet.
C12 afasan 650 eur, Canyon 1300 eur. Ez azert szor ketto.

btw. a noname karbon kerekrol eszembe jutott tavaly az egyik oszi versenyen az egyik sracnak akivel sokat mentem egyutt felelmetes kattogo/nyekergo hangu volt az ilyen kereke, verseny utan kerdeztem is mi ez, azt mondta valami szetesett az agyban. Nem is ertettem, hogy mert igy menni vele versenyen, de kibirta vegig.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

1680 euroert tenyleg lehet markas karbon kerekpart is kapni. Ugy ertem, kerek part vagyis 2db kereket. :)

1680+áfa,ezt mindenki lefelejti a végérõl.Egyébként lehet,a Cube is és a KTM is kínál olcsóbb modelleket,errõl nem beszélve:
Canyon | Rennrad | Ultimate CF 8.0
Nem fikázni akarom az itthoni kezdeményezést,csak nem spanyolviasz.Meg majd a piac úgyis eldönti.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
acel vs alu vs karbon temahoz,megunhatatlan:
Bicycle Frame Test Carbon vs Aluminium vs Steel - YouTube
:D

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Az, hogy MINDEN karbon, nem tudom mennyivel jobb (engem fõleg a karbon kerekek érdekelnének! valaki?), viszont eszembe jutott errõl ez a videó:
Santa Cruz Bicycles - Test Lab - Pinkbike.com

mondjuk azt mondják, hogy pont a karbon ahol a gyártáson múlik minden, és nincsen általános érvényû adat

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

amúgy mitól jó, hogy mindene karbon? most komolyan annyival jobb az alunál?

mert az látom, hogy elég sok macera van vele (nyomatékkulcs, karbonzsír, parafás fékpofa, stb)

Az, hogy MINDEN karbon, nem tudom mennyivel jobb (engem fõleg a karbon kerekek érdekelnének! valaki?), viszont eszembe jutott errõl ez a videó:
Santa Cruz Bicycles - Test Lab - Pinkbike.com

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

nagyon szemezek ezzel a cikkben szereplõ vázzal: Karbon országúti Gyõrbõl: C12 R1 kerékpárteszt bármennyire is szeretem az olasz vázakat,azokat sajna nem tudom megfizetni. ennek meg aránylag jó ára van. én annyira nem félek a kínai cuccok miatt,m mostanában elég sok onnan származó használati tárgyam van. én úgy tapasztaltam,h teljesen átlagos minõségûek. 1 jó középkategória.

ha mégis ragaszkodsz az acélhoz, ugyanennyiért vagy kicsivel többért új acélvázat kapsz, a mai, korszerûbb csövekbõl

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

1680 euroert tenyleg lehet markas karbon kerekpart is kapni. Ugy ertem, kerek part vagyis 2db kereket. :)

amúgy mitól jó, hogy mindene karbon? most komolyan annyival jobb az alunál?

mert az látom, hogy elég sok macera van vele (nyomatékkulcs, karbonzsír, parafás fékpofa, stb)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
finomságokra figyelnék ezeknél a vázaknál: papucstáv tényleg 130mm, nem áll -e benne a kerék ferdén, csapágyhelyek kialakítása stb

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Az hogy kínai noname az egy dolog.Viszont egyáltalán nem olcsó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
A honlapon láttam ezeket a bringákat: C12.hu. Használ valaki ilyet? Nagyon tetszetõsek és árban is rendben vannak. Szeretnék egy kis információt szerezni róla. Esetleg ha használ valaki akkor meg is nézném szívesen az õ bringáját.
Üdv: Matej

Grósz Béla, Székesfehérvár. Tavaly nyár óta van neki egy és gyilkolja rendesen, megy át vele mindenen :) .

kampany van? ;)
Kinai generic vazak festve, de joval biztonsagosabb, es egyszerubb idehaza megvenni, mint Kinabol.
Jol neznek ki, szo se rola. R&D-re biztos nem koltenek annyit, mint a nagy nevuek, viszont tuti, hogy jol masolnak toluk.
Par "neves" marka is hasznal ilyen generic vazakat.

Kínai noname meg ebay vázaknál nem elsõsorban a termék lehet rosszabb, mint a neves gyártóé, hanem a mögöttes szolgáltatások. Ha baj van egy neves gyártó cuccával - márpedig lesz azzal is baj - akkor tudsz kihez fordulni.
Az innen-onnan származó számla nélküli dolgokért ki vállal felelõsséget, hova tudsz fordulni?

Neves gyártó váza is törhet, pl. pár hete együtt tekertem egy Prolog-os sráccal. Náluk a Cervelok középcsapágyháza adta meg magát nem 1 esetben, elrepedtek a vázak itt. Viszont cserélték ezeket. Rá is kerestem a neten és finoman szólva sem ismeretlen a dolog máshol sem.

Volt 1 pár kínai karbon kulacstartóm, jó könnyû. 1 éve használom. 2 hete egy erõsebb huplinál a teli kulacs alatt az egyik gondolt egyet és az aljáról letört a kis fül ami tartja a kulacsot. Nagy gond nem volt, lecsúszott a kulacs. Otthon megnézve rájöttem, hogy csak idõ kérdése volt. Ezek után kormányt innen biztos nem vennék. A C12 is árulta pont ezt a kulacstartót csak náluk 4500 körül volt, a haverom meg 10-et rendelt ebayról darabját 2500-ért. Most van fent egy pár Blackburn Slick, ott ez a törés kizárt, olcsó és ugyanolyan könnyû.

Ahol a chinarello vázakat árulják ott lehet kapni pont ugyanilyen vázakat is.

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Kínai noname meg ebay vázaknál nem elsõsorban a termék lehet rosszabb, mint a neves gyártóé, hanem a mögöttes szolgáltatások. Ha baj van egy neves gyártó cuccával - márpedig lesz azzal is baj - akkor tudsz kihez fordulni.
Az innen-onnan származó számla nélküli dolgokért ki vállal felelõsséget, hova tudsz fordulni?

Neves gyártó váza is törhet, pl. pár hete együtt tekertem egy Prolog-os sráccal. Náluk a Cervelok középcsapágyháza adta meg magát nem 1 esetben, elrepedtek a vázak itt. Viszont cserélték ezeket. Rá is kerestem a neten és finoman szólva sem ismeretlen a dolog máshol sem.

Volt 1 pár kínai karbon kulacstartóm, jó könnyû. 1 éve használom. 2 hete egy erõsebb huplinál a teli kulacs alatt az egyik gondolt egyet és az aljáról letört a kis fül ami tartja a kulacsot. Nagy gond nem volt, lecsúszott a kulacs. Otthon megnézve rájöttem, hogy csak idõ kérdése volt. Ezek után kormányt innen biztos nem vennék. A C12 is árulta pont ezt a kulacstartót csak náluk 4500 körül volt, a haverom meg 10-et rendelt ebayról darabját 2500-ért. Most van fent egy pár Blackburn Slick, ott ez a törés kizárt, olcsó és ugyanolyan könnyû.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
kampany van? ;)
Kinai generic vazak festve, de joval biztonsagosabb, es egyszerubb idehaza megvenni, mint Kinabol.
Jol neznek ki, szo se rola. R&D-re biztos nem koltenek annyit, mint a nagy nevuek, viszont tuti, hogy jol masolnak toluk.
Par "neves" marka is hasznal ilyen generic vazakat.

matej84

matej84

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Sziasztok!
A honlapon láttam ezeket a bringákat: C12.hu. Használ valaki ilyet? Nagyon tetszetõsek és árban is rendben vannak. Szeretnék egy kis információt szerezni róla. Esetleg ha használ valaki akkor meg is nézném szívesen az õ bringáját.
Üdv: Matej

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás
nagyon szemezek ezzel a cikkben szereplõ vázzal: Karbon országúti Gyõrbõl: C12 R1 kerékpárteszt bármennyire is szeretem az olasz vázakat,azokat sajna nem tudom megfizetni. ennek meg aránylag jó ára van. én annyira nem félek a kínai cuccok miatt,m mostanában elég sok onnan származó használati tárgyam van. én úgy tapasztaltam,h teljesen átlagos minõségûek. 1 jó középkategória.