Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

tufo peremes szingorol velemeny/tapasztalat?
arra gondoltam,hogy veszek egyet,es tartaleknak azt hordanem nyeregtaskaban defekt esetere.vagy akar allando hasznalatra is kiprobalnam
volt mar defekt,ahol a kulso is kuka lett(szilank,egyszer meg egy borotvaeles kavics az uton,ami beagyazodott a gumiba teljesen)ilyenkor hiaba van potbelso,semmit nem erek vele.

pfuj. akkor inkább alkoholmentes sör és guminõ

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Hibátlan, ajánlom

arra gondoltam,hogy veszek egyet,es tartaleknak azt hordanem nyeregtaskaban defekt esetere.vagy akar allando hasznalatra is kiprobalnam
volt mar defekt,ahol a kulso is kuka lett(szilank,egyszer meg egy borotvaeles kavics az uton,ami beagyazodott a gumiba teljesen)ilyenkor hiaba van potbelso,semmit nem erek vele.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Ismerõsnek volt, õ nem tartalékként, hanem élesben használta, esõben, nagyon kis sebességgel kanyarodva is hatalmasat zakózott. Nekem nem volt még külsõ szakadásos defektem, de olyankor tényleg nem sok dolog segíthet.. Az idei 24 órás Gombázás végén volt ilyen eset, ha jól emlékszem, nejlon zacskóval hárították el a problémát, ami otthontól távol nem játszik. Tartaléknak szerintem tuti jó megoldás.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

sõt, lehet hogy a középtáji merevség legalább fele részben a hajtókaron is múlik

Régebben Neuzer Sirocco vázam volt, ami hát khm, nem az a minõségi acél csövekbõl összeállított darab, eredetileg Exage szettel. Késõbb Ultegra SL integrált hajtókar került bele, hatalmas a különbség, szóval ha valakinek négyszöges tengellyel van szerelve a gépe, és acél váza van, az ezzel sokat dobhat rajta. Bár rengeteg múlik szerintem a csöveken is, az új Csepel vázam acélhoz mérten egészen merev, van egy kb 30 éves vázam, amit fixiként használok, az iszonyatosan hajlik, ott már nyilván a Dura Ace hajtókar sem segítene.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nézzetek meg oldalról egy nyeregcsövet görgõzés közben.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szerintem tudsz, csak kell egy igy rogzitett kamera.
Lehet kiprobalom en is majd.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
hát én ilyet nem tudok produkálni még a 20 éves SL vázas bringán sem :-)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ez bizony kolbasz rendesen. :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

meghajlok tudásod elõtt,eldobom az eddig összeszedett tudásom,és kolostorba vonulok. ;) mindenben igazad van. bocsásd meg tudatlanságom. :D

ez a kolbászélmény? Steel bicycle frame stiffness,Fixed gear Oxford,fixed gear skid, chub hub, Aerospoke, Fixie - YouTube

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

meghajlok tudásod elõtt,eldobom az eddig összeszedett tudásom,és kolostorba vonulok. ;) mindenben igazad van. bocsásd meg tudatlanságom. :D

Nem az én tudásom, Sheldon Brown az eredeti forrás. Biztos nem csak a csövek számítanak, hanem a csövek kapcsolata is.

Jani, csak azt nem értem mi köze az elasztikus tényezõnek ahhoz hogy a középrész mennyire merev. A merevségnek szerintem inkább a modulushoz van köze. Nagyobb modulusu anyag azonos geometriánál adott erõ hatására kevésbé deformálódik vagyis kevésbé kolbászos:)

Ezt nekem kéne tudni? Csak idéztem egy (elvileg) hozzáértõt, akinek ez a munkája.
Egyébként, ha megnézed, az elasztikus tényezõ és a rugalmassági modulus aránya ugyanaz az adott fémeknél.

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
Jani, csak azt nem értem mi köze az elasztikus tényezõnek ahhoz hogy a középrész mennyire merev. A merevségnek szerintem inkább a modulushoz van köze. Nagyobb modulusu anyag azonos geometriánál adott erõ hatására kevésbé deformálódik vagyis kevésbé kolbászos:)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.439 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

némi háttéranyag: Acélvázak, alapanyagok
ez 1 elég jó kis cikk. aránylag sok minden infó van benne.

"...Így a legjobb minõségû ötvözött acélnak is ugyan az az elasztikus tényezõje, mint a vízcsövekhez használt szénacélnak..."
YASEC

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.439 hozzászólás
némi háttéranyag: Acélvázak, alapanyagok
ez 1 elég jó kis cikk. aránylag sok minden infó van benne.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.439 hozzászólás

Merevség szempontjából lényegében mindegy, hogy az acél milyen ötvözete.

1 ici picit azért számít sztem ;) volt régen 1 oria tt 0,9-es csövekbõl épült vázam,az olyan volt,mintha kolbászból lett volna. ez az oria,csak sima szénacél,nem cr-mo ötvözet. a vázat eladtam,de az alkatrészeit tovább használtam,és 1 cr-mo vázba lettek beépítve. ennél a váznál már nem volt olyan kolbászos érzet. mind 2 váz muffolt. szóval számít 1 kicsit. a reynolds-nak nem véletlenül van olyan ötvözetû csõszettje,amit csak hegeszteni érdemes,mert muffolva nem hozza azt a merevséget. a hegesztés után,a visszahûlési folyamatban felkeményedik a varratok környékén.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sõt, lehet hogy a középtáji merevség legalább fele részben a hajtókaron is múlik

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez columbus genius csövekbõl van. nem sima cr-mo ötvözet,mint az sl. némi vanádium is van benne,és még néhány okosság. persze ez sem olyan merev,mint a mostani szénszálas vázak,de sztem szebbek. :)

Merevség szempontjából lényegében mindegy, hogy az acél milyen ötvözete.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.439 hozzászólás
ez columbus genius csövekbõl van. nem sima cr-mo ötvözet,mint az sl. némi vanádium is van benne,és még néhány okosság. persze ez sem olyan merev,mint a mostani szénszálas vázak,de sztem szebbek. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat nem tudom, az egyem ugyan csak SL csoves, de muffos, viszont merevsegrol nem beszelhetunk. :)