Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás

Van pár tûrhetõ:
KépHost.com - Képfeltöltés, tárhely a képeidnek

Én is eléggé szedett vedettnek tartom. Nem gondolom, hogy gyári biciklin Shimano és Campa vegyesen szerepeljen. Állítólag így lett vásárolva és szinte semmit nem használták (gondolom eléggé rossz helyen volt tárolva).
Az Oria csövezés is érdekes, mert ami infót találtam ezekrõl a "Taverna" bicókról általában Colombus vagy Reynolds csöveket használtak.
Nem tudom mit érhet egy ilyen vagy egyáltalán érdemes-e foglalkozni vele.

mennyit fizetnek neked,hogy elvid? ;) ez bazi romos cucc. max 20 papír,de tényleg. erre még sokat kéne költeni szerintem. ahogy nézem még a küllõk is vlmi gagyi horganyzott vacakok. ez a váz aránylag elterjedt volt idehaza a 90-es évek elején. legalábbis elég sokat láttam belõle. úgy emlékszem ezekhez a csövekhez olyan 26,8-as körüli nyeregcsõ passzol. vastag a csõfala,így nem is egy pillesúlyú a váz. stabil,de 2kg felett van.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én meg becsületeskedek meg küszködök az apróban, mert a 3 ingyenes helyett a rendszer nekem csak kettõt enged. .. :( :)
11:38:11 IM 2012

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
moser,cinelli,600 « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Bianchi « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
dura-ace,105,600, campagnolo « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

ha fele annyi bicajos cucca lenne, mint ahány hirdetését eddig törölték, háromszor körbe lehetne velük rakni a Fõdet. ;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Sziasztok!

Decemberi, eddigi 2013-mas élményeim: December, fagy, jég, cyclocross, és egy egy fékkel megnyert OB… « pelikanjanos :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
SerpaPerec,
Eleg sokat tekertel, szo se rola.
Nekem is RX100, 5 szezonnal joval tobb van benne, de km-ben messze nincs ennyi.

Es persze nem valt telen rendesen. Nyaron se 100-as mar, inkabb RX80. :D Nagyon azert nem zavar, kulonben mar biztos csinaltam volna vele valamit.

taztheman

taztheman

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

nincs róla képed? elég vegyes az alkatrész lista,szóval ezt így biztos nem gyári felszereltség. az oria belépõ csõszettje ez amit írtál. nem húzott a csõ.

Van pár tûrhetõ:

Én is eléggé szedett vedettnek tartom. Nem gondolom, hogy gyári biciklin Shimano és Campa vegyesen szerepeljen. Állítólag így lett vásárolva és szinte semmit nem használták (gondolom eléggé rossz helyen volt tárolva).
Az Oria csövezés is érdekes, mert ami infót találtam ezekrõl a "Taverna" bicókról általában Colombus vagy Reynolds csöveket használtak.
Nem tudom mit érhet egy ilyen vagy egyáltalán érdemes-e foglalkozni vele.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

vajon az osram két évtized elteltével is mûködni fog még intaktul, avagy sem? Hihetetlen amúgy, hogy azok az st6400sok, rsx-ek meg pözsgõ százötösök mai napig teszik a dolgukat, megkérik az árukat, míg használt sora szettet kispénzért kap az emberfijja.. :-| mondjuk az is igaz, hogy a jól mûködõ darabok maradtak csak meg a mai napig a régi cuccokból, azokból is ment a süllyesztõbe bõven. ;)

az Rx 100-as fékváltókarom 5 szezont bírt(kb 130000km) azok a 90-es évek :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás

pincében tartom a vasat, kíváncsi leszek mennyire dermed a centaur is

semennyire :)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
pincében tartom a vasat, kíváncsi leszek mennyire dermed a centaur is

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Az elsõ generációs Force még küszködött ezzel a kar hibával, egyenlõre lekopogom nálam semmi gond. Ha szétszedem utána mit tegyek bele szerintetek?

hapsii

hapsii

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
köszönöm a válaszokat!

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Na nekem pont ma fagyott be a montimon a shimano rapidfire karom ugyanígy. Igaz, ezt alig használom. Hazajöttem, rákerestem a neten, hogy akkor most mi van. Kifújtam WD-40-el, aztán adtam neki egy kis zsírsprayt is a biztonság kedvéért és most fasza.
Ne aggódj, a sramondnak meg lesz majd más baja. Félre ne érts, nem kívánom ezt neked meg senkinek sem. (egy ismerõsöm force karjának tengelye adta meg magát nemrég, állítólag a sramoknál ez szokás. Vette egy kart használtan ami még éppen jó, de látszik rajta, hogy az se bírja sokáig)

Nektek elõfordul hogy nagy hidegben befagy a fékváltókar? A Sram Redem nem fagy be, de a Shimano 600as tricolor igen. Tavasszal minden ok, pöccre mûködik, de ilyenkor 20szor kell kb megnyomni a gombot hogy váltson. Valami orvosság ellene? Lehet az évek során felhalmozódott trutyi eltömített valamit ami aha nyár van kiolvad a kenésben, ilyenkor télen meg befagy.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Avagy a Sram még nem húsz éves, nem volt ideje a zsírnak elöregednie ellentétben a 600-as tricolorral. :)

vajon az osram két évtized elteltével is mûködni fog még intaktul, avagy sem? Hihetetlen amúgy, hogy azok az st6400sok, rsx-ek meg pözsgõ százötösök mai napig teszik a dolgukat, megkérik az árukat, míg használt sora szettet kispénzért kap az emberfijja.. :-| mondjuk az is igaz, hogy a jól mûködõ darabok maradtak csak meg a mai napig a régi cuccokból, azokból is ment a süllyesztõbe bõven. ;)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Gondolom zsírozva van. Az meg megdermed. Lehet a sram olajozva van, vagy kevesebb zsír van benne, és csak ott ahol tényleg lennie kell.

Avagy a Sram még nem húsz éves, nem volt ideje a zsírnak elöregednie ellentétben a 600-as tricolorral. :)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Már annyit belenyomtam,hogy a karokon csepegett ki folyadék formában, amit egy tálban felfogtam és a láncra "öntöttem" és még mindig olyan. Lehet szét kéne szedni, csak az összerakásban nem vagyok biztos, hogy ugyanazt kapom :)

Az a baj, hogy nagyon makacs tud lenni. Ragaccsá válik a hosszú idõ alatt. Sok türelem kell hozzá és egy fényképezõgép ha nem vagy biztos magadban.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Már annyit belenyomtam,hogy a karokon csepegett ki folyadék formában, amit egy tálban felfogtam és a láncra "öntöttem" és még mindig olyan. Lehet szét kéne szedni, csak az összerakásban nem vagyok biztos, hogy ugyanazt kapom :)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Nektek elõfordul hogy nagy hidegben befagy a fékváltókar? A Sram Redem nem fagy be, de a Shimano 600as tricolor igen. Tavasszal minden ok, pöccre mûködik, de ilyenkor 20szor kell kb megnyomni a gombot hogy váltson. Valami orvosság ellene? Lehet az évek során felhalmozódott trutyi eltömített valamit ami aha nyár van kiolvad a kenésben, ilyenkor télen meg befagy.

A bele keményedõ öreg zsír az oka. Hidegben nagyon nehezen mozognak benne az alkatrészek. Az átmeneti megoldás a WD40 ami mindent fellazít, kiold onnan majd elpárolog és utána kenés nélkül kopik. A tartós megoldás a szétszedés, mosás, újra kenés.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.437 hozzászólás

tisztítsd ki a szerkezetet. a gyári shimano zsír megkeményedik egy idõ után. nem szoktam a wd 40-et szinte semmire sem használni,ajánlani,de erre tökéletes. jó sok kell hozzá,ne spórolj vele.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Gondolom zsírozva van. Az meg megdermed. Lehet a sram olajozva van, vagy kevesebb zsír van benne, és csak ott ahol tényleg lennie kell.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás