Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2013. január 13. - 18:36
Írta 2013. január 13. - 18:29
voltak Oria csöves Vetta vázak, ez is valami belépõ model lehetett. Gondolom az áruk miatt voltak gyakoriak idehaza.Romosnak romos, de a felnik nincsenek szétfékezve.
Köszönöm a válaszaitokat!
Én is eléggé romosnak látom, csak valami infó kellett róla, hogy ez egy értékesebb vagy "átlag" vas. Az emberke drágán adja és max 25-öt adtam volna érte úgyhogy hanyagolom!
Viszont van egy új szerzeményem ami úgy gondolom nagyon jó vétel volt!
Íme:
http://www.kephost.c..._7qh9hlq6ku.jpg
http://www.kephost.c..._mbnl3algk7.jpg
http://www.kephost.c..._dktkmzf1fj.jpg
http://www.kephost.c..._rww1h2i7h9.jpg
http://www.kephost.c..._2lv9g2wcpp.jpg
http://www.kephost.c..._rtxt2wgmdj.jpg
http://www.kephost.c..._iys7jg3ee0.jpg
A gép sokat állt amit láttok rajta az csak kosz. A festés, krómozás, csapágyak, agyak minden tökéletes csak a sok állás során a zsír kifolyt belõle.
Szerintem az elsõ felnit leszámítva teljesen gyári állapot! Jól megy, kipróbáltam csak egy kis törõdést igényel. A klipszek és a pedálok egy kicsit sajnos rozsdásak, de a többi tényleg szép!
Látszik a gyári modolo fékbetét, még a felirat is rajta van!
3ttt kormány és stucni, Mavic GP4 felnik (remélem az elsõ is) szép aranyszínû sor, fehér váltógörgõk kis díszítések, apróságok. Beleszerettem!
Errõl is mondhatnátok valamit ha esetleg valaki ismeri!
Írta 2013. január 13. - 18:12
Írta 2013. január 13. - 17:59
Cyclocross bringán gondolkodom a túrázósabb fajtából sárvédõ illetve csomagtartó felrakható legyen, de adott esetben terepezni is mehessek vele. A mostani országútim 60cm magas, 59cm felsõcsõvel rendelkezik, stucni 120mm. Nekem ez így kényelmes. A netes méricskélõs oldlalak is ekörül dobják a megfelelõ méretet. 191cm magas vagyok 91 cm belsõ lábhosszal. Karjaim egy orángutántól szerintem (~61cm vállízülettõl csuklóig), mert a XXl bringás kabátok éppen jók karhosszban.
A kérdésem az, hogy a CX bringa mérete mennyiben tér el az országútitól? Amiket néztem, Ridley X-bow Disc, 570mm felsõcsõ, Speci Tricross Sport Disc 570 vagy 587mm és még sok másik bringát. Az 570mm hossz nem túl rövid? Van egy 560mm felsõcsövû vázam melóbajárósnak, 90mm stucnival és régi idõfutam aero kormánnyal. Elvagyok vele, de rövid azért. Megfordulásnál vigyázni kell ne akadjon belel a lábfejem az elsõ kerékbe.
(Felszereltségben minimum Tiagrát ajánlottak a másik topikban. Ma voltam Decathlonban és próbáltam egy Sora fékváltókart a kiállított bringán. Elég fura volt, hogy fékezéskor elfordulhat a fékkar váltás irányban. Tudom ez szokás kérdése, de a Veloce kart megszoktam már az évek során.
Sora felszereltséget felejtsem el? A Tiagra és 105 felszereltségû bringák drágák. Campa sokkal ritkább. Tárcsafékkel meg nem találtam. Ami infót találtam, ott a jó olcsó DT és Tune agyakat említették mint tárcsás Campa lehetõséget, illetve találtam Novatec agyakat is Campa rotorral. Ezek alapján marad a Shimano.)
Írta 2013. január 13. - 15:59
Kudos!! Mar most is elkepeszto szamomra hogy mesz, es a kovetkezo par evben meg igen sokat fejlodhetsz... Szurkolok neked!!
Írta 2013. január 13. - 10:20
Van pár tûrhetõ:
KépHost.com - Képfeltöltés, tárhely a képeidnek
Én is eléggé szedett vedettnek tartom. Nem gondolom, hogy gyári biciklin Shimano és Campa vegyesen szerepeljen. Állítólag így lett vásárolva és szinte semmit nem használták (gondolom eléggé rossz helyen volt tárolva).
Az Oria csövezés is érdekes, mert ami infót találtam ezekrõl a "Taverna" bicókról általában Colombus vagy Reynolds csöveket használtak.
Nem tudom mit érhet egy ilyen vagy egyáltalán érdemes-e foglalkozni vele.
voltak Oria csöves Vetta vázak, ez is valami belépõ model lehetett. Gondolom az áruk miatt voltak gyakoriak idehaza.Romosnak romos, de a felnik nincsenek szétfékezve.
Írta 2013. január 13. - 09:47
mennyit fizetnek neked,hogy elvid?
ez bazi romos cucc. max 20 papír,de tényleg. erre még sokat kéne költeni szerintem. ahogy nézem még a küllõk is vlmi gagyi horganyzott vacakok. ez a váz aránylag elterjedt volt idehaza a 90-es évek elején. legalábbis elég sokat láttam belõle. úgy emlékszem ezekhez a csövekhez olyan 26,8-as körüli nyeregcsõ passzol. vastag a csõfala,így nem is egy pillesúlyú a váz. stabil,de 2kg felett van.
2kg felett, de még 2,3kg felett is.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. január 13. - 09:23
Van pár tûrhetõ:
Én is eléggé szedett vedettnek tartom. Nem gondolom, hogy gyári biciklin Shimano és Campa vegyesen szerepeljen. Állítólag így lett vásárolva és szinte semmit nem használták (gondolom eléggé rossz helyen volt tárolva).
Az Oria csövezés is érdekes, mert ami infót találtam ezekrõl a "Taverna" bicókról általában Colombus vagy Reynolds csöveket használtak.
mennyit fizetnek neked,hogy elvid?
Írta 2013. január 13. - 08:33
Írta 2013. január 13. - 07:53
Bianchi « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
dura-ace,105,600, campagnolo « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
ha fele annyi bicajos cucca lenne, mint ahány hirdetését eddig törölték, háromszor körbe lehetne velük rakni a Fõdet.
Írta 2013. január 13. - 03:49
Decemberi, eddigi 2013-mas élményeim: December, fagy, jég, cyclocross, és egy egy fékkel megnyert OB… « pelikanjanos
Írta 2013. január 13. - 03:34
Eleg sokat tekertel, szo se rola.
Nekem is RX100, 5 szezonnal joval tobb van benne, de km-ben messze nincs ennyi.
Es persze nem valt telen rendesen. Nyaron se 100-as mar, inkabb RX80.
Írta 2013. január 13. - 01:48
nincs róla képed? elég vegyes az alkatrész lista,szóval ezt így biztos nem gyári felszereltség. az oria belépõ csõszettje ez amit írtál. nem húzott a csõ.
Van pár tûrhetõ:
Írta 2013. január 12. - 21:00
vajon az osram két évtized elteltével is mûködni fog még intaktul, avagy sem? Hihetetlen amúgy, hogy azok az st6400sok, rsx-ek meg pözsgõ százötösök mai napig teszik a dolgukat, megkérik az árukat, míg használt sora szettet kispénzért kap az emberfijja.. :-| mondjuk az is igaz, hogy a jól mûködõ darabok maradtak csak meg a mai napig a régi cuccokból, azokból is ment a süllyesztõbe bõven.
az Rx 100-as fékváltókarom 5 szezont bírt(kb 130000km) azok a 90-es évek
Írta 2013. január 12. - 20:59
pincében tartom a vasat, kíváncsi leszek mennyire dermed a centaur is
semennyire
Írta 2013. január 12. - 20:44
Írta 2013. január 12. - 20:31
Írta 2013. január 12. - 20:14
Írta 2013. január 12. - 20:10
Ne aggódj, a sramondnak meg lesz majd más baja. Félre ne érts, nem kívánom ezt neked meg senkinek sem. (egy ismerõsöm force karjának tengelye adta meg magát nemrég, állítólag a sramoknál ez szokás. Vette egy kart használtan ami még éppen jó, de látszik rajta, hogy az se bírja sokáig)
Nektek elõfordul hogy nagy hidegben befagy a fékváltókar? A Sram Redem nem fagy be, de a Shimano 600as tricolor igen. Tavasszal minden ok, pöccre mûködik, de ilyenkor 20szor kell kb megnyomni a gombot hogy váltson. Valami orvosság ellene? Lehet az évek során felhalmozódott trutyi eltömített valamit ami aha nyár van kiolvad a kenésben, ilyenkor télen meg befagy.
Írta 2013. január 12. - 18:46
Avagy a Sram még nem húsz éves, nem volt ideje a zsírnak elöregednie ellentétben a 600-as tricolorral.
vajon az osram két évtized elteltével is mûködni fog még intaktul, avagy sem? Hihetetlen amúgy, hogy azok az st6400sok, rsx-ek meg pözsgõ százötösök mai napig teszik a dolgukat, megkérik az árukat, míg használt sora szettet kispénzért kap az emberfijja.. :-| mondjuk az is igaz, hogy a jól mûködõ darabok maradtak csak meg a mai napig a régi cuccokból, azokból is ment a süllyesztõbe bõven.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére