Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Bubó88

Bubó88

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Segítene valaki kiigazodni ezen a vázgeometrián?

Montegrappa: Road Bike | Wilier Triestina

178 centihez melyik az ideális méret? (mert itt az XL-es is csak 53as, ha jól látom)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nálam kizáró ok a vázaknál,ha csak egy kulacstaró hely van. ;)

Lehet rá másikat rakni.

A sebesség mindent megold.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
nálam kizáró ok a vázaknál,ha csak egy kulacstaró hely van. ;)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

jaj. ez a váz pont a méretem: Colnago Master « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása:o

vigasztaljon hogy ez nem az x-light. tehát sanszosabb a 126-os pacskertáv, a tömeg pedig 2-2,1kg között van valahol

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
jaj. ez a váz pont a méretem: Colnago Master « váz « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása:o

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
én olyasmit szeretnék kérdezni, hogy nagyon nag ykülönbségek lehetnek váz és váz közt?

Pl. nézegettem, hogy egy Willier Izoard váz újonnan 250-300 körül van, most apróban van 85-be egy, valószínûleg valami régebbi évjárat. Egy Willier Triestina váza már csak 120, míg pl. a Tuttiéknál "nagyonakciós" Orbea Aqua szett 85.

Igaz, utóbbi csak "kétszer húzott", elõbbiek triplán húzottak, valószínûleg könnyebbek. De csak könnyebbek, vagy jobbak is lehetnek? Alu vázakról sok tapasztalatom nincs, csak a ngyon low-end kategóriából, a nevesebb nyugati cégek termékeirõl sajnos szinte semmi : -) Akármerre keresgéltem, mindenhol csak azt találtam, hogy a falvastagság-súly az, ami a fõ különbség egy kétszer húzott és triplán húzott csöves aluváz közt. Ennyit sikerült csak kiszúrnöm. :(

belbo

belbo

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Én rendszeresen járok a Tuttibringába, nagyon korrektek, nagyon jó dolgaik vannak jó áron.

hapsii

hapsii

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
na és róla?
Shimano/ Colombus 56 cm-es egyéb vázas használt országúti kerékpár eladó | Expressz.hu
jól látom hogy pálcás sárvédõt nem lehet rá rakni?

hapsii

hapsii

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
köszönöm a válaszokat!

bûvész

bûvész

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Pontosan ,most üzletelek vele én is szett ügyben ,nagyon rugalmasak és postáznak is minden további nélkül .

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Sziasztok !
Képzeljétek el mikor a mavic ksyrium kerékszettem volt és kellett bele egy lapított küllõ ,szinte senki nem tudott szerezni, próbálkozások voltak de eredménytelenül,õ volt az egyedüli aki egy bringatúra alkalmából megismerve, új küllõt küldött nekem ,nem akartam elhinni hogy beszerzi ,és egy db küllõ végett is fog majd nekem intézkedni .Kaposvári a srác ,Tuttibringa az üzlet neve ,tök jó akciók vannak nála ,most rendeltem nála egy Fulcrum Racing Qattro kerékszettet .Ajánlom

Tegnap emlegettem õket, Orbea Aqua, Centaur E-H váltó, Veloce fék és fékváltókar, scirocco kerékszettel, hajtogatós conti ultrasport gumikkal valami 260 ezeré'.. Sok brinyót ennyiért sorával szerelten lehet megvenni, szóval, aki gondolja, most nagyon jó Orbeákat tud tõlük szervezni.. Szerintem. Méltányosan.

Az E-mailre is részletesen válaszoltak, az orbeákat õk legózzák össze az üzletben levõ alkatrészekbõl, így vásárlás elõtt alakítgathatod saját szájízed szerint a dolgokat. : )

bûvész

bûvész

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok !
Képzeljétek el mikor a mavic ksyrium kerékszettem volt és kellett bele egy lapított küllõ ,szinte senki nem tudott szerezni, próbálkozások voltak de eredménytelenül,õ volt az egyedüli aki egy bringatúra alkalmából megismerve, új küllõt küldött nekem ,nem akartam elhinni hogy beszerzi ,és egy db küllõ végett is fog majd nekem intézkedni .Kaposvári a srác ,Tuttibringa az üzlet neve ,tök jó akciók vannak nála ,most rendeltem nála egy Fulcrum Racing Qattro kerékszettet .Ajánlom

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Amit Vejnecske mutatott az jó verda (kivéve a papucsát), de a korábban felhozott 3 szerintem nem.

A lemezpapucsos szörnyetegektõl most tekintsünk el. A raleigh bingák meg egyszerûen túl vannak árazva. Az emberek meglátják a fejcsövön az emblémát és megõrülnek.

A reynolds 501 az, amenyirre emlékszem sima 25crmo4 ötvözet, tehát épp a szénacél fölött van eggyel. Ha számít a csõszett, akkor ezt nem venném meg, kizárólag 531-es vázat vennék, ha reynoldsról van szó.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
én úgy tudom, a Formula nem outi hanem túragép, elvileg azon valaha dinamó-sárvédõ-csomagtartó is volt-lehetett. Bár már láttam egész kellemes geometriájú formulát (tkp. ugyanaz volt, mint a régi Stradak, csak Formula S felirattal) komplett arabeszk hatszázas szettel, arany színben, gyönyörû volt, kõkemény 30 ezer forintért... pár kép róla:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

vannak képeim a hajtókarról, fékekrõl, kormánycsapágyról, gumikról, mindenrõl... igazán patentszem kis bringa. :) igazából a vázát elfogadnám, bár nem tudom, miféle csõkészletbõl lehet. Uilyen méretû stradam volt Aelle csövekbõl, azt kicsit nehéznek találtam mondjuk, a régi KTM-ek ritkán készültek jobb csövekbõl. :-\

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

sziasztok!
Errõl a két biciklirõl mit gondoltok?
KTM Formula országúti eladó | Kerékpárpiac - Használt és új kerékpárok
Raleigh Aerospace országúti eladó | Kerékpárpiac - Használt és új kerékpárok

Az a KTM nagyon alapfokú. Lemez híd, nincs váltópapucs, meg az a nyeregcsõbilincs... Csoda, hogy nem acél a felnije és ékes a hajtómûve. A vázanyagra ezek után már nem vagyok kiváncsi...
A Raleigh már egy fokkal jobb, de az is csak hi-ten szénacél csöves. (Aerospace, muhaha. Ha ilyenbõl lennének alkatrészek repülõgépen, nem bírna felemelkedni...)
Akkor már inkább ez a Raleigh (ha méretben jó), ez legalább Reynolds:
Raleigh 57cm « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
Valamicskét ebbõl is biztos le lehetne alkudni. (Nem én árulom, csak ez volt az elsõ lehetséges alternativa amibe belebotlottam az általad vélhetõleg megcélzott kategóriában.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Ki látta az orbea aqua akciókat? Azért centaur e-h váltó, hajtókar, veloce fékek, scirocco kerekek, 260ért nem olyan bugyuta dolog... Ha miche kerékkel kéred, csak 250.. És a hajtókar-váltás az centaur, egyedül a fékváltókar veloce meg a fék.. :P

Kénytelen leszek utánanézni Yasec mester elérhetõségeinek, mert még mindig nem tudtam 100% tökéletesre belõni a váltást, bár nagyon kényelmes mutató és hüvelykujjal játszadozva navigálni a forgalomban : o)

Új Orbea Aqua Campy « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása

hapsii

hapsii

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
sziasztok!
Errõl a két biciklirõl mit gondoltok?
KTM Formula országúti eladó | Kerékpárpiac - Használt és új kerékpárok
Raleigh Aerospace országúti eladó | Kerékpárpiac - Használt és új kerékpárok

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

ULTEGRA-TIAGRA « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása szerzel egy tripla hajtókart meg olyan fékváltókarokat, amik 3*8-as sh rendszert visznek (pölö, bármelyik 10-es campy...) osztán kész az olcsó outi, olyan felszereltséggel, amiért a boltban .... többet kéne fizetni..

Ha valaki esetleg építget..

itt van hozzá az alap Eladó alkatrésznek « kerékpár « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
ULTEGRA-TIAGRA « váltó / fék « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása szerzel egy tripla hajtókart meg olyan fékváltókarokat, amik 3*8-as sh rendszert visznek (pölö, bármelyik 10-es campy...) osztán kész az olcsó outi, olyan felszereltséggel, amiért a boltban .... többet kéne fizetni..

Ha valaki esetleg építget..

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a király néha nem viccelt http://sphotos-c.ak....4_2294899_n.jpg

itt pedig egy 2003-as bringa (Ullrich) egy összeberhált fvkarral http://sphotos-a.ak....44_473307_n.jpg