Adding Water Bottle Cages to Bicycles without Braze
de amugy tenyleg eleg szimpatikus a kepen lathato versenyzo
RAUH-Welt
B E G R I F F
9es lánctányért simán feltehetsz még. a 10-es már nem lesz annyira jó. azzal is elmenne,de hamarabb kopna. ha sikerülne legalább 7-es,8-as ultegra tányérokat szerezned,akkor nagyon hosszú távra megoldanád a problémád. ezek már kovácsoltak,sokkal tartósabbak,mint a többi. ez pl szerintem még elég sokat elmenne: biopace 53-39 alu « hajtás « ORSZÁGÚTI « Kategóriák tallózása
A sebesség mindent megold.
Montival sokszor mentünk olyan túrákat, amiben van egy rakás patakátkelés. Gondolhatod, hogy ott mennyi víz jut be a kerékbe. Mégis mindig kiszáradt belõle a víz. Kár ezen aggódnod.Elõször azt hittem a vázban lötyög a víz, mert olyan hangja volt, de a nyeregcsövet kihúzva és fejreállítva/mindenfelé döntve/mozgatva sem jött ki semmi. A kerékben meg durvább locsogás van, mint a tubeless montikerékben amiben még legalább fél deci lötty van. Az így saccolt mennyiségbõl gondolva a büdös életbe nem fog kipárologni.
Amúgy egy Csepel Royal 3-as az áldozat, tegnap tekertem 2 órát esõben és ez lett a vége...
Nem fog tökéletesen mûködni, hátul a 3 legkisebb fokozatban bele fog érni a lánc elöl a nagytányérba. Túl közel lesz egymáshoz a két lánckerék. Annyit lehet tenni, hogy beteszel kb egy 0,5mm-es alátétet a lánckerék és a hajtómû közé.Üdv!
Technikai tanács kéne! Régóta lelkesen bicajozok MTB-vel, de egyszer kipróbáltam egy országútit. Nagyon megtetszett, ezért nemrég vettem egy öregecske, de meglepõen jó állapotú gépet (kb a 90-es évek elejérõl). 105-ös, 2X7-es hajtáslánc van rajta. Kipróbáltam a Bükkben (hazai pálya) és leesett az állam. A 42-es tányérral nekem a Szentlélekre való puszta feljutás is élethalálharccá változott. Mivel alapvetõen hegyi utakon akarom majd használni, vagy izmosodnom kell (mondjuk van még hova), vagy csere 39t-re. Az utóbbi gyorsabb, úgyhogy döntõen ehhez várnék tanácsokat.
A gond az, hogy az eredeti évjárathoz nemigen kapok már lánckereket. A mostaniak pedig 9-10 sebességes fogaskoszorúkhoz valók, más lánccal. Milyen (és mekkora) problémát okoz, ha egy ilyet építek be anélkül, hogy bármi mást cserélnék?
Ha nem okoz nagy bajt, az alábbi vásárlási dilemmához kérnék tanácsot: Jól gondolom-e, hogy egy Ultegra szintû tányérban 4000 km használat után még maradt pár 1000 km? Én sajnos már nem fogom olyan gyakran használni, amennyire szeretném. Inkább ezt vegyem meg olcsón, vagy vegyek egy vadiúj 105-öst 2,5x annyiért?
Elõre is köszönöm!
Én ugyan montizom és ott is sokszor szokott víz bejutni a felnibe. De ez miért is gond ?
Amúgy, ahol bement a víz, pont ott ki is jön belõle. Szépen elpárolog belõle egy kis idõ múlva. Tök fölösleges leengedni és szárítgatni.
..hogy a francba tud egy felni beázni?:confused: A küllõk megfeszítve, a küllõanya kialakítása olyan, h az befekszik a felnibe. A szelepnél ha fel van fújva rendesen a belsõ ott sem szabadna, és ugyanezen ok miatt a külsõ és felni találkozásánál sem szabadna. Persze ez elmélet. Úgy fest a gyakorlat mást mutat. Nemtom ez mennyire gyakori jelenség, de elgondolkodtató.
Ridley Noah Fast
Beázott az oúti gépemen a felnim, frankón lötyög benne rendesen a víz. Erre mi lenne a megoldás azon kívül, hogy mindig leszedem a gumit és leengedem a felniszalagnál a vizet? Fúrjak leeresztõlukat valahova a felni oldalára?

Parancsolj:valami konzolos megoldás nincs a kulacstartóhoz? eredetileg olyasmire gondoltam mint az átdobók esetén, de az pl nem jó a master féle vázhoz
van ilyen
Wiggle | Elite VIP Bottle Cage Clamps | Bottle Cages
és még sokféle megoldás Adding Water Bottle Cages to Bicycles without Braze
Ridley Noah Fast