Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2013. február 19. - 23:37
Írta 2013. február 19. - 23:19

8,5kg, még fogy majd kicsit.
Írta 2013. február 19. - 21:48
Nekem is volt ilyen utolérhetetlen zajforrás, pontosabban csak egy apró kattanást lehetett néha hallani hajtásoldalon,azt is ritkán aztán kiderült a lánc volt a hunyó, pedig nyúlásmérõ szerint OK volt.
van olyan hogy beragad egy láncszem és nem tud ráfordulni a "fogaskerekekre"
Írta 2013. február 19. - 21:10
Írta 2013. február 19. - 19:47
Update: több óra keresgélés után úgy néz ki megvan a recsegés forrása: A váz alján található speciális pinarello mûanyag bowdenvezetõ alá szorult porszemek okozták a bosszantó hangokat....:mad:
Ez ciki. Mert igazából vázat csak ipari módszerrel, röntgennel tudsz korrekten vizsgálni. Az meg otthon necces.
Írta 2013. február 19. - 19:02
Update: több óra keresgélés után úgy néz ki megvan a recsegés forrása: A váz alján található speciális pinarello mûanyag bowdenvezetõ alá szorult porszemek okozták a bosszantó hangokat....:mad:
legalább lesz mit mesélni a kocsmában..
Flickr
Írta 2013. február 19. - 18:42
Írta 2013. február 19. - 17:50
Sziasztok!
Mennyire jellemzõek a carbon vázakra, hogy menet közbe recsegõ hangot adnak ki?
Pár hónapja vettem egy használt, de nagyon szép állapotú pinarello f4:13 vázat, ami mostanság egy kicsit is erõsebb hajtásnál recseg ami számomra baromira idegesítõ. A jelenség egy hete kezdõdött el amikor is elvittem szervizbe mert lötyögött a hajtómû. A javítás után vissza is vittem már kétszer is, darabokra szedtük a bicajt, még a középrész csapágyait is megzsíroztuk de csak nem akart elmúlni, emellett a szerelõk szerint is hibátlan állapotban van a szóban forgó alkatrész így abból nem jöhet a hang. Beleraktunk egy másik hajtómûvet de azzal is recsegett, tehát valahonnan a vázból jön, pontosabban a középrész környékérõl. A szokásos gyanús helyeket, nyeregõcsövet, bowdeneket, hajtómû csavarjai stb már átnéztem de nem innen ered a probléma.
Nekem csinálta már váltó tartó fül alá beszorult por, már mindent kizártam és a vázat kezdtem vizslatni hajszál repedés után amikor rátaláltam, leszed kitakarít alatta és megnyugvás!
Írta 2013. február 19. - 17:37
Írta 2013. február 19. - 16:52
Mellesleg azért gondolom, hogy a középrész környékérõl jöhet a recsegés, mert amikor egy helyben áll a bicaj és rá állok az egyik pedálra, a vázat fogdosva ezen a területen a legnagyobb a rezonancia...
Többször átnéztem a vázat, fõleg itt, de sehol semmi hibát nem véltem felfedezni. :confused:
Írta 2013. február 19. - 16:44
pár dolgot azért még megpróbálhatnál.
-pedál szétszed-bezsíroz-összerak.
-stopli állapota,- csavarok meghúzása
-kazettatestet érdemes vékonyan bezsírozni, majd így rátenni a fogaskoszorút
-gyorszárakat meghúzni
kapásból ennyi jutott eszembe,
attól még hogy a középrész felõl lehet hallani a recsegést nem 100% hogy ott a hiba.
+ még esetleg a kormányszár is lehet. Nekem is szokott pattogás jelentkezni. Van amikor elsõ alkalommal megtalálom az okát, van hogy több nap.
Nálam már okozta : hajtómû csapágy, nyeregcsõ, kormányszár, rossz pedál, nem eléggé meghúzott fogaskoszorú és laza gyorsszár.
Írta 2013. február 19. - 16:31
-pedál szétszed-bezsíroz-összerak.
-stopli állapota,- csavarok meghúzása
-kazettatestet érdemes vékonyan bezsírozni, majd így rátenni a fogaskoszorút
-gyorszárakat meghúzni
kapásból ennyi jutott eszembe,
attól még hogy a középrész felõl lehet hallani a recsegést nem 100% hogy ott a hiba.
Írta 2013. február 19. - 16:27
Hát, mostantól figyelgesd, nem jelenik-e meg rajta egy hajszálrepedés. Mást nem sokat tudsz tenni. De lehet, hogy még sok évig tudod így használni.
Írta 2013. február 19. - 15:11
Mennyire jellemzõek a carbon vázakra, hogy menet közbe recsegõ hangot adnak ki?
Pár hónapja vettem egy használt, de nagyon szép állapotú pinarello f4:13 vázat, ami mostanság egy kicsit is erõsebb hajtásnál recseg ami számomra baromira idegesítõ. A jelenség egy hete kezdõdött el amikor is elvittem szervizbe mert lötyögött a hajtómû. A javítás után vissza is vittem már kétszer is, darabokra szedtük a bicajt, még a középrész csapágyait is megzsíroztuk de csak nem akart elmúlni, emellett a szerelõk szerint is hibátlan állapotban van a szóban forgó alkatrész így abból nem jöhet a hang. Beleraktunk egy másik hajtómûvet de azzal is recsegett, tehát valahonnan a vázból jön, pontosabban a középrész környékérõl. A szokásos gyanús helyeket, nyeregõcsövet, bowdeneket, hajtómû csavarjai stb már átnéztem de nem innen ered a probléma.
Írta 2013. február 19. - 00:23
Írta 2013. február 18. - 23:05
Azért a Bp-Torbágy nem egy leányálom, azon a vonalon igencsak észnél kell lenni.A forgalom nem zavar, havonta egy idiotaval ha osszefutok, az se olyan durva.
Ridley Noah Fast
Írta 2013. február 18. - 22:58
Tervben van a SRAM S80:D Gondolom a Merida-ban sem fog rosszul festeni.simon,
Szerintem te azert tervezz be egy magasperemes kerekszettet is, mert az S5 meg rosszabbul nez ki alacsonyperemessel.
http://img.artscycle...g/CV2S5UI-1.jpg vs http://brimages.bike...o-road-bike.jpg
Ridley Noah Fast
Írta 2013. február 18. - 21:34
Írta 2013. február 18. - 19:02
Írta 2013. február 18. - 18:52
Csinaltam timelapse vidijot az uj kamerammal.
Liquid Image EGO time lapse test on road bike (12fps) - YouTube
Coming soon to a race near you.
a 25 kockás nem valami jó, de ez a 12-es élvezhetõ
BP környékén elég nagy a forgalom ahogy láttam, kijjebb azért elviselhetõbbnek tûnik..
Flickr

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére