Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Nekem is volt ilyen utolérhetetlen zajforrás, pontosabban csak egy apró kattanást lehetett néha hallani hajtásoldalon,azt is ritkán aztán kiderült a lánc volt a hunyó, pedig nyúlásmérõ szerint OK volt.

van olyan hogy beragad egy láncszem és nem tud ráfordulni a "fogaskerekekre"

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem is volt ilyen utolérhetetlen zajforrás, pontosabban csak egy apró kattanást lehetett néha hallani hajtásoldalon,azt is ritkán aztán kiderült a lánc volt a hunyó, pedig nyúlásmérõ szerint OK volt.
11:38:11 IM 2012

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Update: több óra keresgélés után úgy néz ki megvan a recsegés forrása: A váz alján található speciális pinarello mûanyag bowdenvezetõ alá szorult porszemek okozták a bosszantó hangokat....:mad:

Ez ciki. Mert igazából vázat csak ipari módszerrel, röntgennel tudsz korrekten vizsgálni. Az meg otthon necces. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Update: több óra keresgélés után úgy néz ki megvan a recsegés forrása: A váz alján található speciális pinarello mûanyag bowdenvezetõ alá szorult porszemek okozták a bosszantó hangokat....:mad:

legalább lesz mit mesélni a kocsmában..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Mennyire jellemzõek a carbon vázakra, hogy menet közbe recsegõ hangot adnak ki?

Pár hónapja vettem egy használt, de nagyon szép állapotú pinarello f4:13 vázat, ami mostanság egy kicsit is erõsebb hajtásnál recseg ami számomra baromira idegesítõ. A jelenség egy hete kezdõdött el amikor is elvittem szervizbe mert lötyögött a hajtómû. A javítás után vissza is vittem már kétszer is, darabokra szedtük a bicajt, még a középrész csapágyait is megzsíroztuk de csak nem akart elmúlni, emellett a szerelõk szerint is hibátlan állapotban van a szóban forgó alkatrész így abból nem jöhet a hang. Beleraktunk egy másik hajtómûvet de azzal is recsegett, tehát valahonnan a vázból jön, pontosabban a középrész környékérõl. A szokásos gyanús helyeket, nyeregõcsövet, bowdeneket, hajtómû csavarjai stb már átnéztem de nem innen ered a probléma.

Nekem csinálta már váltó tartó fül alá beszorult por, már mindent kizártam és a vázat kezdtem vizslatni hajszál repedés után amikor rátaláltam, leszed kitakarít alatta és megnyugvás!

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Egy nagy aluminium persely ("csõ") köré van a váz építve, ez látja el a középcsapágyház feladatát. Lehet ez engedte el magát, de ez a legrosszabb eset. Körbe kell nézni a peremét, nincs e apró repedés körbe a festéken ami azt jelzi, hogy elvált elengedett a ragasztás. Esetleg mozgatni és úgy nézni.

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Köszönöm a tippeket!

Mellesleg azért gondolom, hogy a középrész környékérõl jöhet a recsegés, mert amikor egy helyben áll a bicaj és rá állok az egyik pedálra, a vázat fogdosva ezen a területen a legnagyobb a rezonancia...
Többször átnéztem a vázat, fõleg itt, de sehol semmi hibát nem véltem felfedezni. :confused:

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

pár dolgot azért még megpróbálhatnál.
-pedál szétszed-bezsíroz-összerak.
-stopli állapota,- csavarok meghúzása
-kazettatestet érdemes vékonyan bezsírozni, majd így rátenni a fogaskoszorút
-gyorszárakat meghúzni

kapásból ennyi jutott eszembe,
attól még hogy a középrész felõl lehet hallani a recsegést nem 100% hogy ott a hiba.

+ még esetleg a kormányszár is lehet. Nekem is szokott pattogás jelentkezni. Van amikor elsõ alkalommal megtalálom az okát, van hogy több nap.
Nálam már okozta : hajtómû csapágy, nyeregcsõ, kormányszár, rossz pedál, nem eléggé meghúzott fogaskoszorú és laza gyorsszár.

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
pár dolgot azért még megpróbálhatnál.
-pedál szétszed-bezsíroz-összerak.
-stopli állapota,- csavarok meghúzása
-kazettatestet érdemes vékonyan bezsírozni, majd így rátenni a fogaskoszorút
-gyorszárakat meghúzni

kapásból ennyi jutott eszembe,
attól még hogy a középrész felõl lehet hallani a recsegést nem 100% hogy ott a hiba.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás
Haver Trek carbon vázát ezért kicserélték. Az is elkezdett recsegni, szét ugyan nem jött. Lehet, hogy a belsõ illeszték kicsit elengedett.
Hát, mostantól figyelgesd, nem jelenik-e meg rajta egy hajszálrepedés. Mást nem sokat tudsz tenni. De lehet, hogy még sok évig tudod így használni.
Marci

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Sziasztok!

Mennyire jellemzõek a carbon vázakra, hogy menet közbe recsegõ hangot adnak ki?

Pár hónapja vettem egy használt, de nagyon szép állapotú pinarello f4:13 vázat, ami mostanság egy kicsit is erõsebb hajtásnál recseg ami számomra baromira idegesítõ. A jelenség egy hete kezdõdött el amikor is elvittem szervizbe mert lötyögött a hajtómû. A javítás után vissza is vittem már kétszer is, darabokra szedtük a bicajt, még a középrész csapágyait is megzsíroztuk de csak nem akart elmúlni, emellett a szerelõk szerint is hibátlan állapotban van a szóban forgó alkatrész így abból nem jöhet a hang. Beleraktunk egy másik hajtómûvet de azzal is recsegett, tehát valahonnan a vázból jön, pontosabban a középrész környékérõl. A szokásos gyanús helyeket, nyeregõcsövet, bowdeneket, hajtómû csavarjai stb már átnéztem de nem innen ered a probléma.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Andris,
A kerekre gondolsz, ugye, nem a "fulbe"valora?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

A forgalom nem zavar, havonta egy idiotaval ha osszefutok, az se olyan durva.

Azért a Bp-Torbágy nem egy leányálom, azon a vonalon igencsak észnél kell lenni.

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

simon,
Szerintem te azert tervezz be egy magasperemes kerekszettet is, mert az S5 meg rosszabbul nez ki alacsonyperemessel.
http://img.artscycle...g/CV2S5UI-1.jpg vs http://brimages.bike...o-road-bike.jpg

Tervben van a SRAM S80:D Gondolom a Merida-ban sem fog rosszul festeni.

Ridley Noah Fast 

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Azért az nem gyenge...
Feltöltött kép

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A forgalom nem zavar, havonta egy idiotaval ha osszefutok, az se olyan durva.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Csinaltam timelapse vidijot az uj kamerammal.
Liquid Image EGO time lapse test on road bike (12fps) - YouTube

Coming soon to a race near you. ;)

a 25 kockás nem valami jó, de ez a 12-es élvezhetõ
BP környékén elég nagy a forgalom ahogy láttam, kijjebb azért elviselhetõbbnek tûnik..

Flickr

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

simon,
Szerintem te azert tervezz be egy magasperemes kerekszettet is, mert az S5 meg rosszabbul nez ki alacsonyperemessel.
http://img.artscycle...g/CV2S5UI-1.jpg vs http://brimages.bike...o-road-bike.jpg

helyesebben kevésbé ocsmány :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Csinaltam timelapse vidijot az uj kamerammal.
Liquid Image EGO time lapse test on road bike (12fps) - YouTube

Coming soon to a race near you. ;)