Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

hát igen....SRAM :D én csoró meg ennyiért veszek biciklit :)

..ha eladom szólok, és ígérem vigyázok rá addig.

Lol ilyen fékváltókarod van? Mármint az új Sram red?

Igen, és tegnap próbáltam ki elõször. Azt azért meg kell hagyni, nem ér annyit mint az ára, bár az itthoni árat nem fizettem volna ki. Elõtte RIVAL volt és sokat szenvedtem az elsõ átdobóval. Vagy túldobdta a nagytányérra való váltáskor, vagy nem akarta feltenni a láncot, egyszerûen nem volt középút. Annyira eljutottam, h kb. középen volt a hátsó soron a lánc és akkor lehetett vele váltani. Bosszankodtam vele egy évet és meguntam. Ehhez megvettem az elsõ és hátsó váltót és a fékeket is, tervbe van az új hajtómû is. Annyit tudok egyenlõre mondani róla, h úgy vált ahogy az kell. Nem kell nézegetnem a lánc állását hátul, meg elöl, h vajon óhajt-e váltani. Ami még tetszik, a karok távolságát is lehet állítani, így egész kényelmes a váltás alsó fogásban is. Az elsõ váltónál nincs trimm a váltókaron mert a váltó mozgás váltáskor az elmozdulás mellett egy kicsit csavarodik is ívben ami elég ahhoz, h ne kelljen trimmelni. :D

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Kicsit a döglött lovat elõkapva a pult alól: mintha a ródbájkrivjún láttam volna egy ilyet:

Why You Should be Riding Steel and not Carbon | Road Bike News, Reviews, and Photos

Ezek alapján amiket látok-hallok, kisebb kockázatot látok egy szenesszálas megkíméltben, mint ahogy sokan ijesztgetnek véle. ^^

Most nézem, hogy 280 gr az a SRAM... hö, hát az a shimano fékváltókhoz képest... Anorexiás-e a Red, vagy csak nem etették meg rendesen?

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
MJani köszi a cikket :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
hát igen....SRAM :D én csoró meg ennyiért veszek biciklit :)

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Lol ilyen fékváltókarod van? Mármint az új Sram red?
11:38:11 IM 2012

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
...bocsánat, 206 ezer.:o
ez az itthoni ár:
Webáruház - Biker Kft. › Országúti szett › Red › RED EgroDynamic országúti fékváltókar
és itt vettem:
http://www.bike-disc...m.html?od=&ft=1
azért nem mindegy.

Ridley Noah Fast 

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

..kezdjük offolni a topicot, és ezért valaki szétrúgja a.... Azért maradnék az outi alkatrészeknél: Stucni, itthon 53e kint 116EUR, kormány, itthon 90e kint 226EUR, fékváltókarok itthon 210e, kint 400EUR, vagy nézd meg a Conti PPX 4000s-es gumát és hasonlítsd össze a kinti 27EUR-s árát az ittenihez!, de sorolhatnám még mert se szeri se száma. Ezekkel még sosem faragtam rá!

milyen fékváltókar volt 210-ért??

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
sziasztok,

szokásommal ellentétben linkelek egy saját hirdetést, mert itt lehet rá érdeklõdés. igényes könyv a vázépítésrõl. Custom Bicycles « könyv / térkép « KÖNYV / AJÁNDÉK « Kategóriák tallózása

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

..kezdjük offolni a topicot, és ezért valaki szétrúgja a.... Azért maradnék az outi alkatrészeknél: Stucni, itthon 53e kint 116EUR, kormány, itthon 90e kint 226EUR, fékváltókarok itthon 210e, kint 400EUR, vagy nézd meg a Conti PPX 4000s-es gumát és hasonlítsd össze a kinti 27EUR-s árát az ittenihez!, de sorolhatnám még mert se szeri se száma. Ezekkel még sosem faragtam rá!

Shimanonál láttam horror különbségeket, campánál kevésbé. Pl. a bikeexpressen 54ezer körül van scirocco kerékszett, 33ért khamsin, 50 körül fulcrum5. Ilyen árakat másutt se nagyon látni. Vagy 125 körüli a veloce UT gruppó. Szóval szerintem campy alkatrészek méltányosak itthon is, bikeexpress,biondo vagy bike24 (bár az osztrák, nem?).

Csak annyi bibi van,hogy itthon soha nem látni 40-50 százalékos söpréseket, míg külföldiában rendszeresen... Mikor látod, hogy 50%off, hát átfut az agyadon. Aztán rájösz, hogy "minek, van minden, amire szükséged van, valaki meg nagyon jól jár vele".. :) Ráadásul fõleg "komplett bicó" kategóriában az utolsó darabok mindig xs-s-es méretekben vannak. : o)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

érdekes, meki, ha rajtad "röhögnek", akkor jajaj, megy az árulkodás, de te beszólhatsz bárkinek, bármiért...

Pontosan. :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.413 hozzászólás
érdekes, meki, ha rajtad "röhögnek", akkor jajaj, megy az árulkodás, de te beszólhatsz bárkinek, bármiért...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ezt a topikot át kellene nevezni "Elméleti országúti biciklisták és beteges linkelõk"-re. :D

...ebben is van valami!:D

Ridley Noah Fast 

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ridley Noah Fast 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
hmm már értem, miért akart a mûvtört. tanár sopronba küldeni egyetemre. Igaza van. :D Viszont arrafelé nem lenne meg a lovaskocsi-almástraktor-ukránmergás trió, akik itt boldogítanak.

Tegnap is azt hittem, küllõt török, elég egy pillanatra elbambulni, jön a verem. Bár nem tudom, 8-8 bar van most a gumikban, ettõl többet nem is nagyon bírnak, mégis, nagyon jó kis kényelmes a váz, nem ráz, alig érezni az úthibákat. Megkockáztatom, kényelmesebb, mint a cromor csõszettes acélgépség, a geó meg még jobb is . : -))

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
nekem jó mert itt van ausztria :D vannak ismerösök akikkel lehet alkudni is, persze kint sincsen már kánaán, nem dobják ki a 3-4 éves bringákat sajnos.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

..cipõt kell próbálni! :D Én már itthonról semmit sem vásárolok, egyszerûen nem éri meg. Csak össze kell hasonlítani a dolgokat és rájössz, ha megbízható helyrõl vásárolsz (Bike-Discount) nincs rajta rizikó, csak jól járhatsz. Persze kinek mi éri meg. Nekem biztos nem, hogy elõtte megfogdoshassam, vagy láthassam. Lekopogom, még nem csalódtam a kinti vásárlásokkal. Majd most talán ezzel a vázzal. :D

Picit off:
Haver vagy 2 éve építette a kecót, és ha már világítás, akkor ledes, egyszer élünk címmel. Vett vagy 150-200db gu10 fényforrást, természetesen ebayrõl, mert ott fele annyiba került, mint itthon 2 év garival. Mára a 80%-a megpusztult. Mennyit spórolt? :) (Semmit, bukott rajta...)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ezt a topikot át kellene nevezni "Elméleti országúti biciklisták és beteges linkelõk"-re. :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

..cipõt kell próbálni! :D Én már itthonról semmit sem vásárolok, egyszerûen nem éri meg. Csak össze kell hasonlítani a dolgokat és rájössz, ha megbízható helyrõl vásárolsz (Bike-Discount) nincs rajta rizikó, csak jól járhatsz. Persze kinek mi éri meg. Nekem biztos nem, hogy elõtte megfogdoshassam, vagy láthassam. Lekopogom, még nem csalódtam a kinti vásárlásokkal. Majd most talán ezzel a vázzal. :D

de most nyugtass még meg :D ugye, az a 26 eurós ár a rosebikes-on a tiagra fékeknél egy darabra vonatkozik és nem egy párra? Ugye? :D Csak máshol (sjs, crc) kb. 29-30 euró egy darab, akkor gondolom, hogy az a 26 nem párjára vonatkozik.. csak a katalógusban meg a termékleírásban is 1 pár szerepel :)

Mondjuk shimano-sram alkatrészek tényleg olcsóbbak sokkal kint, de a campys dolgok közt alig látok különbséget :o

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

De sokszor megnyugtatóbb a személyes átvétel, vásárlás elõtti próba. :-| ennek a hiánya tart vissza a netes vásárlástól

Mondjuk nekem nem volt még gondom netes vásárlásnál sem, személyesnél arra kell vigyáznom, hogy józan maradjak. Igaz, sok dolgot nem vettem a neten, kb. 3-at (váltókar-váltó-stucni : ) ).

Bár ha egyszer megtanulok döntést hozni, istencsászár leszek, csak elvesztem a rutinom a "rendelés visszavonás" emailek meg sms-ek pötyögésében. : D (mentségemre legyen mondva, hogy egyszerûen ilyen kis pondrós vagyok, szénnégépelem a klaviatúrát az ügyfélszolgálathoz címzett levelekkel, aztán meg nem veszek semmit... tudom, rajongnak az ilyen "vevõkért", de így legalább elkerülhetõek a késõbbi téves rendelések : D )

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

De sokszor megnyugtatóbb a személyes átvétel, vásárlás elõtti próba. :-| ennek a hiánya tart vissza a netes vásárlástól

Ridley Noah Fast