Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

ez a Ridley elég fekvõs. a Giant tulaj meg mit mûvelt már: a kormány felsõ része felfelé van forgatva

"a Giant tulaj meg mit mûvelt "
Szerintem sokat megy alsó fogással. Ha lejjebb forgatná a kormányt, az alsó fogásban kényelmetlen lenne, a csuklója feszülne.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ave!

Ha jól emlékszem te linkeltél egy oldalt, ami megmondja távból, emelkedésbõl, tömegbõl és idõbõl a wattot. Tudnád megint linkelni?

A sebesség mindent megold.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
ez a Ridley elég fekvõs. a Giant tulaj meg mit mûvelt már: a kormány felsõ része felfelé van forgatva

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hopsza, hidraulikus Di2 fekkar Shimanotol. Nem is olyan ormotlan, mint a sram megoldasa, persze ez villanyos valtokar, nincsenek benne fogak, tacsak, meg pockok.
Feltöltött kép

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Doncicciot megelõzve ajánlok jó országúti felnit 32 lyukasban : Mavic Open Pro : o)

Valójában elég könnyû, de erõs. Minõségre panasz nem lehet. Az ár más dolog, de úgy tudom, 46 euró környékén tanyázhat az ár. : -| Van jobb, van könnyebb. Esetleg próbálkozhatsz Ambrosio Evolutionnel, az se rossz, nem nehéz, árra meg olcsó.

Másról nagyon nem akarok-tudok nyilatkozni : -|

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
De neha olyan erzesem van a sajat merlegem merhet rosszul! :D
Pl. ez is 5.7kg allitolag: http://weightweenies...47310&mode=view

Na mindegy, ha a suly lenne a mindenem, akkor ulhetnek egy 70grammos karbon nyergen, meg foghatnek 130grammos hulyeformaju kormanyt, es szivnak a szingokkal meg a bena fekkel. (bar ez utobbi allitolag nem feltetlenul igaz)
Persze nem bannam, ha 6.8-at elernem valami csoda folytan. :)

simon,
Egyben merted, vagy osszeadtad?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
L-es a váz. Mavic Ksyrium Elit kerekek, az új Sram Red szett, kormány, stucni, nyeregszár Ritchey WCS carbon, pedál szintén Ritchey, Echelon. Nyereg Selle SMP Composit. Conti GPX 4000S guma, a belsõ is Conti. Mit hagytam még ki? Ja, a két kulacstartó és a pumpa ami összesen nyom a mázsán 158g. Hát ennyi. :D

Más, tudnátok ajánlani 32 lyukas outi felnit? Valami jó ár és minõség, itthon vagy külhonban?

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
[quote name='simon23'][quote name='McGywer']A 8,5kg sok? :D Ennyiért mutass már könnyebbet, pedállal együtt. Aluváz, alunyakas karbonvilla, Aksium kerékszett. Egyik sincs agyonkönnyítve. Külsõ, belsõ, felniszalag, nyereg, nyeregcsõ, kormány, stucni és pedálcserével fél kilót még le tudnék szedni.

Jól van na! Vágom. :D Reggel korán volt még és azt gondoltam olyan 8kg. Ahogy írtad úgy már érthetõ és valóban azokkal a cserékkel akár alá is lehetne menni a nyolcnak. Én nagyon boldog vagyok, sikerült hét alá menni a Merida-val. :D[/QUOTE]

Érdekel, hogy ment 7 kg alá. Az nagyon jó súly, ha jól gondolom Xl-es meridától.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
[quote name='McGywer']A 8,5kg sok? :D Ennyiért mutass már könnyebbet, pedállal együtt. Aluváz, alunyakas karbonvilla, Aksium kerékszett. Egyik sincs agyonkönnyítve. Külsõ, belsõ, felniszalag, nyereg, nyeregcsõ, kormány, stucni és pedálcserével fél kilót még le tudnék szedni.

Jól van na! Vágom. :D Reggel korán volt még és azt gondoltam olyan 8kg. Ahogy írtad úgy már érthetõ és valóban azokkal a cserékkel akár alá is lehetne menni a nyolcnak. Én nagyon boldog vagyok, sikerült hét alá menni a Merida-val. :D

Ridley Noah Fast 

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Tényleg szép, fõleg a SRAM rajta. :D De, mi a franctól akkor a tömege? Kicsit soknak tartom.

Teljesen reális a tömege. Az én kisméretû aluvázas bringámat, full karbon villával, ultegra kerekekkel pedál nélkül mértem 7.8 kg-ra : http://forum.bikemag...tml#post1166996
Ez alapján 8.5 teljesen reális pedállal a Canyonra.
Másrészt azt se felejtsd el, a katalógusadatokban gyakran csa.. izé tévednek a gyártók akár 5%-ot is, jobb a mért adatokhoz viszonyítani mint a katalógusadatokhoz.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

még életemben nem méricskéltem kerékpárt, de kíváncsi vagyok a wilierre, szerintem hasonló súlyban lehetnek. Az Aksium kerékszett talán valamivel könnyebb, mint a Khamsin, de a szettek (SRAM Apex és Veloce) hasonló súlyúak, a vázak-villák szerintem megint. Itt már a kiegészítõk-gumik azok, amik döntenek. : o)

1.000 euróér' meg egy igazi best-buy...

Váz+villa 2,0-2,1kg lehet, a kerékszett felniszalagok és gyorszár nélkül 1732g.
A stucni+kormány "nehéz", mert csak Ritchey Comp, de ha jó a méretük és a kormány formája, akkor csak a könnyítés miatt nem cserélem le.
Karbon nyeregcsõ a kényelem miatt lesz majd.
A gyári 25ös Mavic Aksion gumik 259 és 268g-osak, a belsõk 97-98g-osak voltak.
Könnyebb gumikat igazából a kisebb gördülési ellenállás miatt akarok, emiatt tettem be a latex belsõket is. Ezek wattokban kifejezve többet jelentenek, mint az, ha legrammozom 8,00 kg-ra a komplett gépet.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

A 8,5kg sok? :D Ennyiért mutass már könnyebbet, pedállal együtt. Aluváz, alunyakas karbonvilla, Aksium kerékszett. Egyik sincs agyonkönnyítve. Külsõ, belsõ, felniszalag, nyereg, nyeregcsõ, kormány, stucni és pedálcserével fél kilót még le tudnék szedni.

ave - 188cm vagyok, de a lábam elcseszett hosszú (belsõ lábhossz 93cm) és szerintem a comb-lábszárhossz arányom sem átlagos. 73,5°-os a nyeregvázcsõszög, de ha azt szeretném hogy a térdem a pedáltengely fölé kerüljön, még mehetnék elõre, a nyeregsín enged még 1 centit.

még életemben nem méricskéltem kerékpárt, de kíváncsi vagyok a wilierre, szerintem hasonló súlyban lehetnek. Az Aksium kerékszett talán valamivel könnyebb, mint a Khamsin, de a szettek (SRAM Apex és Veloce) hasonló súlyúak, a vázak-villák szerintem megint. Itt már a kiegészítõk-gumik azok, amik döntenek. : o)

1.000 euróér' meg egy igazi best-buy...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A 8,5kg sok? :D Ennyiért mutass már könnyebbet, pedállal együtt. Aluváz, alunyakas karbonvilla, Aksium kerékszett. Egyik sincs agyonkönnyítve. Külsõ, belsõ, felniszalag, nyereg, nyeregcsõ, kormány, stucni és pedálcserével fél kilót még le tudnék szedni.

ave - 188cm vagyok, de a lábam elcseszett hosszú (belsõ lábhossz 93cm) és szerintem a comb-lábszárhossz arányom sem átlagos. 73,5°-os a nyeregvázcsõszög, de ha azt szeretném hogy a térdem a pedáltengely fölé kerüljön, még mehetnék elõre, a nyeregsín enged még 1 centit.

Persze, hogy nem sok, kb ennyi a reális.
A combod lehet nagyon rövid.

A sebesség mindent megold.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Tényleg szép, fõleg a SRAM rajta. :D De, mi a franctól akkor a tömege? Kicsit soknak tartom.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
mennyivel jobb az ISIS drive mint a négyszögtengelyes?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Ridley Noah Fast 

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Szep vas, ize alu! :) Te milyen magas vagy?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Egesz jol alcazza a meretet. Nyereg nagyon elol van igy szemre.

Nem csak szemre van elõl, de muszáj, mert gnóm vagyok. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Egesz jol alcazza a meretet. Nyereg nagyon elol van igy szemre.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Mivel ide akármit lehet, ezért: Canyon Roadlite AL 6.0 SL - XL-es méret
:D
Feltöltött kép

8,5kg, még fogy majd kicsit.