Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

kulacs-mosogatás közben jutott eszembe, hogy a kulacseldobálás mikor lett divat az élvonalban?
edzésen is elszórják, hogy ne kelljen hazavinni és mosogatni?

Szerintem edzésen a kísérõautóba dobálják. Már csak a környezetszennyezés miatt is.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
kulacs-mosogatás közben jutott eszembe, hogy a kulacseldobálás mikor lett divat az élvonalban?
edzésen is elszórják, hogy ne kelljen hazavinni és mosogatni?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Annyira nem idevágó téma de gondolom megkérdem.

Vázat (carbon) mivel érdemes lefújni/bekenni/stb, hogy szép csillogós legyen a felülete?

Én vmi viaszos autósamponnal próbálnám meg. A viasz szép, csillogó felületet ad. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Festve, lakkozva van? Akkor csak le kell mosni, szerintem.

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Annyira nem idevágó téma de gondolom megkérdem.

Vázat (carbon) mivel érdemes lefújni/bekenni/stb, hogy szép csillogós legyen a felülete?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tenyleg MJani, a Peti Nagydij palyaja az milyen? Ha jol emlekszem szoktal arra jarni.

Múlthéten mentem rajta egy teljes kört, csak a Várpalota-Õsi szakasz lett rosszabb, kátyú kátyú hátán. Ma csak az említett szakaszon tekertem, éppen aszfaltoztak, de szörnyû eredménnyel, hullámzik az egész és kapaszkodni kell a kormányba, olyan mintha traktorok mentek volna keresztbe a friss aszfalton. Jövõhéten még megnézem.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Tenyleg MJani, a Peti Nagydij palyaja az milyen? Ha jol emlekszem szoktal arra jarni.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>egy karbon kerék meg...

...Nem orok eletu Lehet elobb lesz mas baja, minthogy a fekfelulet elkopik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

...

Múlthéten mondtad, hogy rossz az út Tésrõl le a szerpentinen. A rossz az nem jó szó rá, alig van aszfalt a kátyúk között. Ma 60-nal érkeztem oda nem gyõztem össze-vissza ugrálni a bringával, hogy túléljem, még fékezni sem mertem, mert tele volt apró kaviccsal.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Szerintem elektromosságból is elég csak a mérõegységek.
GT-Atee

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

C12 es kerekem van. Esõs idõben igen érezni az égett mûanyag szagot erõs fékezéseknél, szerintem még ilyenkor is többet tud a fék mint a TUFO S33pro szingók. A Tourban volt annó egy teszt ott az jött ki hogy alu val 60-ról 29méter a fékút míg karbonnal már 40méter fölötti, de igencsak függ a kerék anyagától.
Szerintem ez a tárcsafék egyelõre úgyse érint minket vegye csak az aki tele van lével. 3-4 év múlva ha kifort a dolog és az ára is normális lesz akkor érdemes lesz rajta elgondolkodni.

és nem koptatja jobban a fékbetét a karbon felnit, mint az alut? mert egy féktárcsa mondjuk 5 ropesz, egy karbon kerék meg....

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
és jön majd a szervofék,ABS, carbon féktárcsák na meg fékerõ szabályozás, mázsa feletti pénzes bringa rajongoknak :) én már az elektromos 8 seb. rendszert várom :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Na és mi lehet a helyzet a súlyokkal a felnifék vs tárcsafék esetében.Na meg elsõkeréknél felejtõs lehet a sugárfûzés is és a villák megerõsitésébõl adódó komfort vesztés sem lehet elhanyagolható,mikor igyekeznek így is a merev vázakba komfort zónákat kialakítani.Szóval parasztvakításnak biztos jó lesz.
GT-Atee

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

karbon felni hogy fékezhetõ, illetve nem kopik nagyon?

mert a tárcsa miatt olyan felnit gyárthatnának, amilyet csak akarnak

C12 es kerekem van. Esõs idõben igen érezni az égett mûanyag szagot erõs fékezéseknél, szerintem még ilyenkor is többet tud a fék mint a TUFO S33pro szingók. A Tourban volt annó egy teszt ott az jött ki hogy alu val 60-ról 29méter a fékút míg karbonnal már 40méter fölötti, de igencsak függ a kerék anyagától.
Szerintem ez a tárcsafék egyelõre úgyse érint minket vegye csak az aki tele van lével. 3-4 év múlva ha kifort a dolog és az ára is normális lesz akkor érdemes lesz rajta elgondolkodni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem....:)

Ez is a marketingrõl szól. Elõ kell állni valami újjal amit megvesznek a széles világban a júzerek. Ha szüksége van rá ha nem. Ráadásul egy hidraulikus tárcsa féknek mekkora májerfaktora van már.... A profik alá pedig be fogják tolni ha tetszik nekik ha nem, mert akkor látja a tévében, hogy a kedvencének is olyan van. Ez egy technikai sport és idõrõl idõre elõ kell álni valmi újdonsággal amit el tudnak adna jó sok pénzért....

Szerintem....

Majd meglátjuk, hogy engedélyezik-e. Többször koppantak már a gyártók az uci miatt.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Szerintem....:)

Ez is a marketingrõl szól. Elõ kell állni valami újjal amit megvesznek a széles világban a júzerek. Ha szüksége van rá ha nem. Ráadásul egy hidraulikus tárcsa féknek mekkora májerfaktora van már.... A profik alá pedig be fogják tolni ha tetszik nekik ha nem, mert akkor látja a tévében, hogy a kedvencének is olyan van. Ez egy technikai sport és idõrõl idõre elõ kell álni valmi újdonsággal amit el tudnak adna jó sok pénzért....

Szerintem....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Jelenleg valaszthato, de az eredeti 11-es Recordban csak egyforgaspontos volt, nem? Aztan egy ido utan kinaltak mar ketforgasponttal is.
A marketing az egytengelyes mellett az (is) volt, hogy kevesbe hajlamos blokkolni a kerek veszhelyzetekben.

Valoszinuleg kevesunknek van tapasztalata esos trutyis idoben karbon felnivel fekezessel (nekem pl nincs), pedig az az egyetlen igazi problema. Alu fekfelulettel esoben igazabol csak az a baj, hogy megeszi a betetet meg a felnit a sok szmotyi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

... talán már a 7700-ás DA széria fékereje is sok volt, Campagnoloék meg ugyebár át is tértek a hátul egyforgáspontos kialakításra az elmúlt idõkben, ez azért sokat elárul arról, hogy mennyire ítélték meg szükségesnek a fékerõ növelését.

Ami még potenciált jelent, az a betét-felnianyag, lehet javítani a fékhatáson, hevülésen, idõjárás-függésen. Hosszú távon persze biztos megadják majd az opciót, s lehet majd tárcsafék elõkészítéssel bíró vázakat venni, tárcsás agyakat, de teljesen átállni? Nem hinném.

Bár ez meg fölveti, hogy megéri-e hogy felni s tárcsafékhez való kerekeket, agyakat, vázakat gyártsanak, v sem, mikor nem egyértelmû egyiknek sem az elõnye, bár a többség természetesen felnifék párti.

Fékerõben szerintem nem kell több attól, amit egy jó 2forgáspontos fék tud nyújtani, ellenben ha már az esõs-vizes körülmények közt tapasztalt fékhatást veszem, akkor talán lehet jogosultsága a tárcsának. Csak kár, hogy az inkább megint CX, nem országút.

karbon felni hogy fékezhetõ, illetve nem kopik nagyon?

mert a tárcsa miatt olyan felnit gyárthatnának, amilyet csak akarnak

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Campagnoloék meg ugyebár át is tértek a hátul egyforgáspontos kialakításra az elmúlt idõkben

maradjunk annyiban hogy az athena-tól felfelé választható opció az egyforgáspontos hátsófék

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
... talán már a 7700-ás DA széria fékereje is sok volt, Campagnoloék meg ugyebár át is tértek a hátul egyforgáspontos kialakításra az elmúlt idõkben, ez azért sokat elárul arról, hogy mennyire ítélték meg szükségesnek a fékerõ növelését.

Ami még potenciált jelent, az a betét-felnianyag, lehet javítani a fékhatáson, hevülésen, idõjárás-függésen. Hosszú távon persze biztos megadják majd az opciót, s lehet majd tárcsafék elõkészítéssel bíró vázakat venni, tárcsás agyakat, de teljesen átállni? Nem hinném.

Bár ez meg fölveti, hogy megéri-e hogy felni s tárcsafékhez való kerekeket, agyakat, vázakat gyártsanak, v sem, mikor nem egyértelmû egyiknek sem az elõnye, bár a többség természetesen felnifék párti.

Fékerõben szerintem nem kell több attól, amit egy jó 2forgáspontos fék tud nyújtani, ellenben ha már az esõs-vizes körülmények közt tapasztalt fékhatást veszem, akkor talán lehet jogosultsága a tárcsának. Csak kár, hogy az inkább megint CX, nem országút.