kulacs-mosogatás közben jutott eszembe, hogy a kulacseldobálás mikor lett divat az élvonalban?
edzésen is elszórják, hogy ne kelljen hazavinni és mosogatni?
Szerintem edzésen a kísérõautóba dobálják. Már csak a környezetszennyezés miatt is.
kulacs-mosogatás közben jutott eszembe, hogy a kulacseldobálás mikor lett divat az élvonalban?
edzésen is elszórják, hogy ne kelljen hazavinni és mosogatni?
Annyira nem idevágó téma de gondolom megkérdem.
Vázat (carbon) mivel érdemes lefújni/bekenni/stb, hogy szép csillogós legyen a felülete?
Tenyleg MJani, a Peti Nagydij palyaja az milyen? Ha jol emlekszem szoktal arra jarni.
A sebesség mindent megold.
...
és nem koptatja jobban a fékbetét a karbon felnit, mint az alut? mert egy féktárcsa mondjuk 5 ropesz, egy karbon kerék meg....C12 es kerekem van. Esõs idõben igen érezni az égett mûanyag szagot erõs fékezéseknél, szerintem még ilyenkor is többet tud a fék mint a TUFO S33pro szingók. A Tourban volt annó egy teszt ott az jött ki hogy alu val 60-ról 29méter a fékút míg karbonnal már 40méter fölötti, de igencsak függ a kerék anyagától.
Szerintem ez a tárcsafék egyelõre úgyse érint minket vegye csak az aki tele van lével. 3-4 év múlva ha kifort a dolog és az ára is normális lesz akkor érdemes lesz rajta elgondolkodni.
karbon felni hogy fékezhetõ, illetve nem kopik nagyon?
mert a tárcsa miatt olyan felnit gyárthatnának, amilyet csak akarnak
Szerintem....
Ez is a marketingrõl szól. Elõ kell állni valami újjal amit megvesznek a széles világban a júzerek. Ha szüksége van rá ha nem. Ráadásul egy hidraulikus tárcsa féknek mekkora májerfaktora van már.... A profik alá pedig be fogják tolni ha tetszik nekik ha nem, mert akkor látja a tévében, hogy a kedvencének is olyan van. Ez egy technikai sport és idõrõl idõre elõ kell álni valmi újdonsággal amit el tudnak adna jó sok pénzért....
Szerintem....
... talán már a 7700-ás DA széria fékereje is sok volt, Campagnoloék meg ugyebár át is tértek a hátul egyforgáspontos kialakításra az elmúlt idõkben, ez azért sokat elárul arról, hogy mennyire ítélték meg szükségesnek a fékerõ növelését.
Ami még potenciált jelent, az a betét-felnianyag, lehet javítani a fékhatáson, hevülésen, idõjárás-függésen. Hosszú távon persze biztos megadják majd az opciót, s lehet majd tárcsafék elõkészítéssel bíró vázakat venni, tárcsás agyakat, de teljesen átállni? Nem hinném.
Bár ez meg fölveti, hogy megéri-e hogy felni s tárcsafékhez való kerekeket, agyakat, vázakat gyártsanak, v sem, mikor nem egyértelmû egyiknek sem az elõnye, bár a többség természetesen felnifék párti.
Fékerõben szerintem nem kell több attól, amit egy jó 2forgáspontos fék tud nyújtani, ellenben ha már az esõs-vizes körülmények közt tapasztalt fékhatást veszem, akkor talán lehet jogosultsága a tárcsának. Csak kár, hogy az inkább megint CX, nem országút.