Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

Sziasztok.
A tegnapi napon felbuzdulva szeretnék beszerezni a jelenlegi dirt bringám mellé egy olcsóbb országútit.
A problémám viszont hogy nem vagyok kis darab: ~105kg és 182cm vagyok.
Ilyen paraméterekkel le kell hogy mondjak az országútiról?
Esetleg van olyan márka aki erõsebb vázakat készített?
Kb 60.000 Ft lenne a bringára.

Tudom ajánlani a Vuleta (rodi) airline felnit elpusztíthatatlan. Cserébe kõnehéz 600gramm de valamit valamiért. Edzeni, tekergészni tökéletes Tour de France-t meg majd megnyered egy karbonkerékkel:)

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás

>Edzésre nem érdemes karbonkerékkel járni, szerintem.
Es ezt te hogy oldod meg?
En kereket se szeretek cserelni, de fekbeteteket kulonosen nem, foleg nem elol. Popecul beallitani nem fel perc.

Kereket fékbetétet kicserélni a hátsó sorral együtt kb egy óra. A sorcsere takarítás a sok macerás. Szingót felragasztani kb 20perc alatt meglehet. De szar úton jobban ráz 10 bar. Mivel pattog kevésbé fogja az utat. Jó úton viszont egy álom. Az Aksium+ Michlen Litium 2 höz képes kb egy lánkerék (20helyet19 et hajtok). A súly és a légellenállás.
De nem mindegy milyen Szingót raksz fel. A Tufo S33 pro könnyû olcsó de nem tapad. Sprintnél elpattog kipörög a szarabb úton fékezéskor megcsúszik. Elölre Continentl sprinter vettem kicsit nehezebb és drágább, de jobban fog kevésbé csúszik. És ez döntõ lehet mert az utak szarok, fõleg most egy ilyen tél után.
Marad még edzõ bicikli és verseny bicikli. De a mai napot én nem biztos hogy túléltem volna a 13 kilós gepidával sárvédõvel.
Bike Ride Profile | 110kilometers near Székesfehérvár | Times and Records | Strava Táblától tábláíg 33,6-os átlagot mentünk.
Jani te defektet kaptál? Mi lett veled?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Van elfekvõben valamelyikõtöknek 27,2 mm-es átmérõjü nyeregcsö fekete színben 350 mm-es hosszban? Megkérdezem hátha...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Sziasztok.
A tegnapi napon felbuzdulva szeretnék beszerezni a jelenlegi dirt bringám mellé egy olcsóbb országútit.

én a télen kezdtem újra bringázni,100 kg körül voltam(most 80 vagyok) igaz egy 10-el alacsonyabb, egy normális aluváznak is birnia kell, nekem fulcrum 7 kerekeim vannak de bírták(birják), vannak azért massziv darabok, a lényeg hogy sérültet,javitottat ne vegyél(bizonytalan helyrõl)

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.434 hozzászólás

Tud valaki olyan kompakt hajtómûrõl, amin a 34-es kistányér acélból van?

ugyan nem tudom,h mire kéne neked,de itt van egy: HAJTÓMÛ ALTRIX PRÉMIUM 34/50T VERSENY , 172,5MM (40400600) - Termék adatlap - Kerékpár webáruház

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

utána észben volt, hogy az nem lesz jó, külön lánctányér meg van acél, ilyen: Stainless Steel Chainrings | Parts | Surly Bikes ( Chainrings - Branford Bike - Seattle/Bellevue - Campagnolo Pro Shop )

sajnos nem olyan olcsó, mint néha itt-ott elfekvõ sora kompakt belsõ tányérok, de talán tényleg piszok tartós lehet.

Természetesen a legújabb 3550es Kompakt Sora is acél kistányérral van szerelve, az meg azért barátságos áron van, meg Sh.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Edzésre nem érdemes karbonkerékkel járni, szerintem.
Es ezt te hogy oldod meg?
En kereket se szeretek cserelni, de fekbeteteket kulonosen nem, foleg nem elol. Popecul beallitani nem fel perc.

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
l"]http://www.aliexpress.com/item/replacement-carbon-rims-use-brake-pads-bike-block-for-carbon-wheelset/678517665.html[/URL]

1000Ft körül van egy pár karbon fékbetét. gyorsabban kopik az tény a felni nem tudom mennyire bírja. Edzésre nem érdemes karbonkerékkel járni, szerintem. A karbon peremes felni pedig gyorsan tönkremegy, mert ahova a gumi drótja bekapaszkodik ott fékezés hatására kilágyulhat, elgyengülhet az anyag.

Jani Tésrõl lefele konkrétan nincs út. Tavaly még nyomokban volt, idén már nincs:) Harminccal azért el lehet lavírozni.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
http://peloton.blog....lesert_kizaras/

:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszi. Azt elfelejtettem mondani, hogy a campa nem játszik.

utána észben volt, hogy az nem lesz jó, külön lánctányér meg van acél, ilyen: Stainless Steel Chainrings | Parts | Surly Bikes ( Chainrings - Branford Bike - Seattle/Bellevue - Campagnolo Pro Shop )

sajnos nem olyan olcsó, mint néha itt-ott elfekvõ sora kompakt belsõ tányérok, de talán tényleg piszok tartós lehet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Abban biztos vagyok, hogy a kompakt Mirázs UT-n a kistányér acél..

Campagnolo 2008 Mirage Ultra Torque Cranks Black All Sizes Compact or Standard | eBay

Köszi. Azt elfelejtettem mondani, hogy a campa nem játszik.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

>Szerintem edzésen a kísérõautóba dobálják.

Kiseroauto???? :D ZSSSIR. Edzotaborban van kiseroauto, de edzeni ugyanugy jarnak a profik is mint mi.

Hát... Nem egyszer szorult be a buszom Kisbérrõl hazafelé Kömlõd elõtti emelkedõn a TKTK csapata és kisérõautója mögé percekre...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

>"elsõ országútim.." típusú szövegek és ilyen gépet épít magának elsõre a tulaj..
En nem tudom irigyelni. So? Mire megy vele? Ezen mit fog tuni fejleszteni? Mire vagyik majd? Nem olyan jo a hegyteton kezdeni a tekerest.

Akinek ilyen gép az elsõ országútija, az valószínûleg 2-3-4 év múlva (amikor frissülnek az aktuális csúcszettek, vagy a vázak) kompletten feldobja 1 dollárról az ebayra és építi a 2.at. Vagy a másik eset, hogy hozzá nem nyúl soha többet hanemígy ahogy van hajtja és csak a kopóalkatrészeket cseréli.

Szerintem van takarítóbrigád. Csak azt a szurkolók már nem látják, ha nem is a táv teljes hosszában de a városok környékén biztos. Valamelyik nagyatádi triatlonverseny után az egyik falu lakói lázadoztak, hogy a versenyzõk teleszemetelik az út mentét (persze nem Ötvöskónyiban ott semmi nem esik le a földre) azóta ott pl van takarítóbrigád úgy tudom és ez csak egy pici verseny. Az orfûi versenyen is van takarítás, jó ott mondjuk egy 10kmes szakaszt kell megtisztítani. Úgy egy éve figyelem egyébként a természet regeneráló képességét az egyik út mentén valami nagyokos elejtett egy nagy festékesvödröt aminek a tartalma ráfolyt a földre. Mára tart ott a folyamat, hogy a festék mint a pala sárgás színû apró lemezekre törött és kezdik átnõni a növények. Még egy év és amit tudnak lebontanak majd belõle.
11:38:11 IM 2012

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Abban biztos vagyok, hogy a kompakt Mirázs UT-n a kistányér acél..

Campagnolo 2008 Mirage Ultra Torque Cranks Black All Sizes Compact or Standard | eBay

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

>"elsõ országútim.." típusú szövegek és ilyen gépet épít magának elsõre a tulaj..
En nem tudom irigyelni. So? Mire megy vele? Ezen mit fog tuni fejleszteni? Mire vagyik majd? Nem olyan jo a hegyteton kezdeni a tekerest.

mit tud fejleszteni? pld. tárcsafék :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

nem akar mindenki fejleszteni, megelégszik vele ha kiváló a paripa és jó vele menni, persze nem árt ha tudja, milyen a kevésbé jó :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>"Versenyeken se marad ott csak úgy a kulacs. A mezõny elhaladtával jönnek a komplett bringádok akik lebontják a standokat, kordonokat, és jön egy komplett takarítóbrigád is, akik begyûjtik a szeletek zselék kulacsok maradványait. (már amit nem visznek haza ereklyeként a szurkolók) Sipiék is elmélkedtek errõl valamelyik közvetítés alatt, hogy pl a Zoncolan lábánál már egy méter magas kulacshalomnak kellene lennie, ha azt nem vinnék el a versenyek után. "

Nem kell mindent elhinni, amit a tv-ben mondanak. De tenyleg.

En lattam eloben hogy mi van. Semmi. Elmegy a karavan, a mezony meg a kiserokocsik es koszonik szepen a figyelmet. Direkt neztunk sik szakasz kozepet is a Touron. Vrooom... es ennyi. Nincs semmifele takaritas. Kordonok/standok?? Hegymenet utolso 3km-n van kordon. Stand meg az utolso 100meteren, ha sik a szakasz. :) Persze vannak kanyarok, helyek, km jelzo tablak, ahol van munka a szakasz utan is, de hidd el, azoknak csak az dolguk, hogy mondjuk elbontsak a 25km-s kaput es masnap az uj helyen felallitsak.

A VB-n mas a helyzet, a zart palyan tobb szazezer ember utan kell szemetet szedni, nem a 200 bringas utan. Ha a Touron nincs takaritas, akkor egy 2.2-es versenyen gondolhatod.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>Szerintem edzésen a kísérõautóba dobálják.

Kiseroauto???? :D ZSSSIR. Edzotaborban van kiseroauto, de edzeni ugyanugy jarnak a profik is mint mi.