Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Én is turista vagyok :-) Egyébként szerintem az verseny lesz, csak nem annak hirdetik, gondolom a cél a tömegsport jelleget erõsíteni és a verseny megjelölés sokaknak riasztó lehet, hogy ott biztos csak "profik" mennek. Az osztrákoknál meg a digóknál is elmész egy radmaratonra vagy egy granfondora és az verseny a javából. (igaz amatõr verseny, ahol teljes csapatok ritkán indulnak)
Ezt bizonyítja az is, hogy lesz chipes idõmérés, sõt kupa az elsõ helyezettnek.
De nem tudom, sosem voltam ilyen tósport cuccon. A pelsot is õk szervezik, nem? az meg verseny.

SZERINTEM :)

A velencei egy sima tósportos teljesítménytúra, nem verseny. Talán páran lesznek a balatoniak közül és egy-két kósza versenyzõ, a többiek mind turisták lesznek.
Ha privátban adsz egy emailcímet akkor átküldöm az eredménylistát.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A kiírásban a Dobogókõ gondolom csak átverés és ténylegesen csak a Kétbükkfa nyergen keresztül megy az útvonal, így lenne logikus meg biztonságos is.

Elõzõ nap meg velencei tó maraton, az talán emészthetõbb terep csak hosszabb, de az is tele van sunyi dombokkal. Csak ugye a mezõny nem mindegy. gondolom kevesen lesznek akik mindkét versenyt bevállalják meg a velencei tó talán shimano kupafutam is?
2010-ben az a hegyek poklán az eleje idõben hogy ért be? egyenlõre sehol nem találok eredménylistát

A velencei egy sima tósportos teljesítménytúra, nem verseny. Talán páran lesznek a balatoniak közül és egy-két kósza versenyzõ, a többiek mind turisták lesznek.
Ha privátban adsz egy emailcímet akkor átküldöm az eredménylistát.

A sebesség mindent megold.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
A kiírásban a Dobogókõ gondolom csak átverés és ténylegesen csak a Kétbükkfa nyergen keresztül megy az útvonal, így lenne logikus meg biztonságos is.

Elõzõ nap meg velencei tó maraton, az talán emészthetõbb terep csak hosszabb, de az is tele van sunyi dombokkal. Csak ugye a mezõny nem mindegy. gondolom kevesen lesznek akik mindkét versenyt bevállalják meg a velencei tó talán shimano kupafutam is?
2010-ben az a hegyek poklán az eleje idõben hogy ért be? egyenlõre sehol nem találok eredménylistát

A Kinok Kinja azert valtozott, mert mindenhol aszfaltoznak a pocsek utak miatt, igy a kozutkezelo nem adott engedelyt, vagy mi.
Ez teljesen mas verseny lesz. Kicsit Matra kor jellegu, hogy a nagy hegy az elejen egybol szetdobja a mezonyt. Kivancsi leszek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Kinok Kinja azert valtozott, mert mindenhol aszfaltoznak a pocsek utak miatt, igy a kozutkezelo nem adott engedelyt, vagy mi.
Ez teljesen mas verseny lesz. Kicsit Matra kor jellegu, hogy a nagy hegy az elejen egybol szetdobja a mezonyt. Kivancsi leszek.

Ez konkrétan a 2010-es Hegyek Pokla útvonala.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Kár érte... a kedvenc versenyem volt itthon. Végig dimbi-dombi egy bónusszal a végén
Mondjuk ez sem kutya a mészégetõ körrel.
Kíváncsi lennék, hogy miért változtatták meg, de lehet, hogy a helyenként borzalmas állapotú utak miatt
Ami jellegében hasonló marad az a Turul kupa, az meg rövidebb de az sem az eredeti útvonalán megy már, azt a szar utak miatt variálták meg. (Tardos-süttõ között vállalhatatlan az aszfalt minõség)

2013-as Kinok Kinja utvonal. (a szoveges leiras alapjan rajzoltam, nem 100%)

2013 Kínok kínja - A bike ride in Esztergom, Dunántúl

etilin

etilin

vendég

• fórumtag
  • 228 hozzászólás
Nekem már kopott el. Igaz hogy azért mert idõnként beleért a sárvédõbe a téli bicón:)

Egy kis közvélemény kutatást tartanék. Kopott már el (szövetig, defektvédõig, kopásjelzõig) valakinek elsõ gumija úgy, hogy csak elöl használta?

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

ez jó rövid lett, az elsõn voltam de az 100km feletti verseny volt,elég sokan ugy tolták fel a bringát a vaskapuhoz :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Egy kis közvélemény kutatást tartanék. Kopott már el (szövetig, defektvédõig, kopásjelzõig) valakinek elsõ gumija úgy, hogy csak elöl használta?

nekem igen,nem szoktam "forgatni" õket de hogy mennyi km. alatt arra nem emlékszem.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem nem. Se a versenygumik, se a közel 20 évig fent levõ olcsó.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Mezonyversenyekre is jossz majd?

Persze, az a lényeg! :) Szeretnék minél több versenyre eljutni. Mondjuk montizok is, csak vagy fél éve nem ültem rajta, de még alakulhat a nyár abba az irányba is...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Kar, hogy nincs logod.
Mezonyversenyekre is jossz majd?

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Köszi, és hajrá mindenkinek aki indul hétvégén Péten.
Remélem ott már nem lesz semmi ok bosszúságra!

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Egyebkent hogy csinaltad? Tallian Peti azert meg igy lazara veve a figurat is nagyon eros.
Tahi es Stop eredmenyeidbol nem gondoltam volna, hogy ilyet is tudsz. ;) Ne ertsd felre, nem ketelkedem, csak nem ertem.

Garmin vagy Polar logod van a versenyrol? Szoktam virtualis versenyt csinalni beloluk.

Nincsenek ilyen adataim, csak egy Sigma PC25.10-em van (már amikor hajlandó mûködni).

A Békás idõfutamon csak korcsoport 15. lettem. Csomó béna kezdõ hibát elkövettem (pl. nyeregállítás rajt elõtt, túl nagy áttétellel kínlódás, lekésett HÉV miatti kapkodás, dekoncentráltság stb.), emellett kialvatlan és fáradt voltam (a kötetlen/random munkaidõm miatt általában késõn kelek és fekszem, most viszont a korai rajtidõpont miatt kelhettem hajnalban, alig aludtam), a reggeli nagy hideg is megviselt, nemhogy felpörögni nem bírtam, de kb. félálomban voltam. Ugyanakkor viszont idei elsõ versenyként halálra izgultam magam. Emellett természetesen igaza van Janinak, hogy nem a sík az erõsségem. :)
A Stop Cukrászdán már nem csináltam ennyi hibát, kicsit kevésbé is izgultam. A héregi emelkedõ ugyanolyan jól ment oda és vissza is, mint a tegnapi. Lefeléken is jól mentem a vakmerõségem miatt. Viszont az edzésterv miatt, amit követek, kimerült voltam (az alacsony pulzus is jelezte ezt), így a szeles buckák kifogtak rajtam. De ott már korcsoport 8. lettem, meg kaptam egy aranyérmet is az egyetemista versenyben, csak annak az eredményhirdetésérõl kicsit megfeledkeztek és már szinte mindenki elment, amikor kihívtak még minket is a dobogóra...
Remélem megválaszoltam a kérdést :)
Egyébként a tegnapival kapcsolatban a két fõ hibám, hogy még a végén se álltam ki a nyeregbõl, nem sprinteltem, nem is értem... (A max pulzust sem a végén értem el, hanem közben valamikor.) A másik, hogy a verseny elõtti 3 napban híztam bõ 1 kilót, konferencián voltam, és csak zabáltam a finom ingyenkaját :( (meg a vörösborból is túl sok lett mindkét este...)

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Szia Isti,

én köszöntem rád a befutónál. Úgy értettem 13 perc körüli idõt mondtál befutónak, nem? Volt aztán csodálkozás részemrõl késõbb a 10:50-re!:)
Sajnos ave miatt is tátva maradt a szám, akit én sem értettem miért nem szólították harmadiknak; meg saját magam miatt is, mert csak néztem hogy jobb idõt mentem mint a második helyezett (saját mérés szerint), és még a dobogóra se hívnak. Aztán helyesbített a szpíker valamiért Rácz-nak olvasta a nevem.:)

Szia!
Igen persze emlékszem, csak a célba érve kicsit összevissza állt még a fejem, és hülyeséget mondtam az idõmre :) Most nem nulláztam le a pulzusmérõm a rajtnál, hanem csak szüneteltettem, hogy a bemelegítéssel és levezetéssel együtt az egész napi adat legyen meg. Így nagy hirtelen ahogy kérdezted elszámoltam pár perccel :D De aztán amikor a célba visszamenve megkérdeztem a beérkezési idõm, és ebbõl kiszámítottam a menetidõm, akkor kezdtem el bízni benne, hogy jó lesz dobogóra...
Neked gratulálok az elsõ helyhez! :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Lajosra emlekszem meg a (nekem) elso Pedal magazin cimlapjan o volt valakivel, hogy a paros OB-t nyertek 47.xx-es atlaggal. '92-93 talan, mar nem tudom.

Szimba

Szimba

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Szia Isti,

én köszöntem rád a befutónál. Úgy értettem 13 perc körüli idõt mondtál befutónak, nem? Volt aztán csodálkozás részemrõl késõbb a 10:50-re!:)
Sajnos ave miatt is tátva maradt a szám, akit én sem értettem miért nem szólították harmadiknak; meg saját magam miatt is, mert csak néztem hogy jobb idõt mentem mint a második helyezett (saját mérés szerint), és még a dobogóra se hívnak. Aztán helyesbített a szpíker valamiért Rácz-nak olvasta a nevem.:)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
vannak Magyar példák is: Molnár Peti,Szabó Lajos(piroska) õk sem "voltak" Indurain méretû versenyzõk mégis jó idõfutamossak voltak. A Stop cukrászdás versenyre pont elég lett volna az a 44-es átlag :) Ave, egy idõfutam dobogó miatt nem kell buslakodni, mezõnyversenyen robbantasz 10kmre a céltól és egyedül,mindenki elõtt szépen begurulsz a célba, na ez az igazi élmény :)