Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34375 hozzászólás a témában

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Andris_savaria: Eleg jol szamol, ha nem mobillal, hanem barometeres magassagmeressel hasznalod, es nincs nagy valtozas az idojarasban. ;)
Pont a valotlan adatok elkerulese erdekeben rovid szegmenseken nem is szamol VAM-ot.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Fliteom is volt én azután kicsit szélesnek éreztem a Fiziket.

ez nem világos, a flite 1 cm-el szélesebb a fiziknél

Próbálgatás kérdése a dolog, viszont ha találsz egy jót, azt érdemes megbecsülni. ezért is mentem sokáig a flite-al :-)
kedvenc 100-as köröm – bp vác acsa csõvár galgavölgy õrbottyán fót bp – asszem eldönti a kérdést

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

3 hete nem írtak a nyereg, fotel ...sámli topikba, ezért inkább itt:

Ha illik a nyereg formája a hátsódhoz, akkor egy darab karbon darab is lehet kényelmes. Ha nem illik hozzá, tehetsz rá akármennyi szivacsot, nem lesz jó. Próbálgatás kérdése a dolog, viszont ha találsz egy jót, azt érdemes megbecsülni. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Csak becslés. Hosszabb távon pontosabb, röviden hülyeségeket számol.

köszi!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a Strava-s watt adatok mennyire helyesek az emelkedõkön?
és a VAM-ot jól számolja?

Csak becslés. Hosszabb távon pontosabb, röviden hülyeségeket számol.

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

hat nagyon koszonom a segitsegetek.
azt hiszem a sora 3300 kell nekem.kenyelmi szempontok nem fontosak mert egy koncepciot szeretnek rajta kiprobalni.
utcso kerdes 6x hany mm-t huz a kar?

Tán 2.9-et? : )

Bicycles/Maintenance and Repair/Gear-changing Dimensions - Wikibooks, open books for an open world

kezdem érteni a sok ... aki összerakja a 9-10-es campagnolo kart shimano váltóval meg hetes sorral.. : )

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én elégedett voltam a Fizikkel, egészen addig amióta beruháztam egy ISM nyeregre. Azóta megszûntek a zsibbadások 3-4 órát minden gond és zsibbadás nélkül ki lehet bírni rajta. Ugyan országútis körökben nem annyira népszerû még ez a nyereg, de merem ajánlani. Fliteom is volt én azután kicsit szélesnek éreztem a Fiziket. Viszont ez az ism mindkettõnél szélesebb, kellett egy kis idõ amíg hozzászoktam.
11:38:11 IM 2012

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a Strava-s watt adatok mennyire helyesek az emelkedõkön?
és a VAM-ot jól számolja?

Flickr

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat nagyon koszonom a segitsegetek.
azt hiszem a sora 3300 kell nekem.kenyelmi szempontok nem fontosak mert egy koncepciot szeretnek rajta kiprobalni.
utcso kerdes 6x hany mm-t huz a kar?

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a nyeregkérdés szerintem mindenkinél erõsen személyre szabott...
nem biztos hogy az orr a leg mérvadóbb pontja a nyeregnek, inkább az a rész ahol a csontod nyomja, és ahol a combod belsõ része "dörzsöli".
azt kell ugyan olyan magasra-távolra állítani.(szerintem)
elsõre szerintem miniszerszámkészlettel menj kipróbálni, 2 óra bringázás után úgy is kiderül hogy min kell változtatni..:)

Flickr

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
3 hete nem írtak a nyereg, fotel ...sámli topikba, ezért inkább itt:

a 2005-ben használtan vett flite classic nyergem elõbb utóbb csereérett, így feltettem a piac legmegosztóbb nyergét egy airone wingflex-t. használ itt vki ilyet, mik a tapasztalatok, szimpla volt a beállítás? a flite teteje íves, ezé inkább egyenes (emiatt lejjebb is kellett tolni a csövet). a nyeregorrt ugyanolyan távra tettem a stucnitól mérve. elõtte olvastam a testbike-n véleményeket, remélem a zsibbadás elkerül. le tudom tenni az ujjaimat a földre (hajlékonyság ajánlott az arione-hoz).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha regi shimano termekkodok kellenek akkor ezt erdemes bogaraszni

ADFC Fachausschuss Technik - Gruppenübersicht 1990-1999
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Van pár régi RSX hetes, ST-A410-es, azt hiszem, az A416 már nyolcas. Sorából is lehet pár elfekvõ hetes, még a 3300ás szériából? Ugyan van most "tourney" névre hallgató valami, de az elég.. tejfelesdoboz.

: ) A "kék címkés eresiksz", azt kell vadászni általánosan.

Amúgy vicc, hogy mekkora a hasonlóság az ST-A410-A550-1055 közt, szinte ugyanaz. A 6400ás a legszebb szubjektíve. : )

Mintha kis fogalomzavar lett volna Shimanoék háza táján a 90-es években, mert az RX-100 meg pezsgõ 105 közt mintha csak felületkezelésben lenne különbség sokszor, míg az RSX is nagyon jó, csak hetes meg kicsit nehezebb, több benne az acél.

Mondjuk a 8as Campa-éra végén a fékváltókarok se voltak gyengék, még a velocét is alu pöcökkel, alu mechanikával gyártották, nem volt nagy különbség, szemben mondjuk azzal, mikor a 90-es évek elején-közepén a veloce szegény még nagyon.. low end volt (fékbõl csak a bátraknak és erõs ujjúaknak. A mûanyag Mirage váltókar fékereje meg olyan, mint a kar: nyúlós. Ahogy érzem, erõbõl kell néha húzni, hogy igazán fékerõs legyen.)

De hát, az a régi 8as Mirage felületkezelés is megér egy misét, én alig láttam olyat, ami ne lett volna gusztustalanul össze-vissza karcolva-kopva, nem túl esztétikus.

;)

Hetes fékváltókarból van ami próbál mindent megoldani, de szerintem az országban nincs 20 ember aki használta-használja (Modolo morphos) morphos

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
ST-A410 http://www.kurbelix...._ST-A410-95.jpg

valoban szebb.nem tudod veletlen a 7es rsx kodjat?turoma netet de csak 8ast dob.
bar gondolom sokkal dragabb es nekem csak jobbosra lenne szuksegem.nem hiszem hogy kulon is adnak.

GT-Atee

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

koszi.ilyen kepet nem talaltam csak piciben.
testbike on elegge lehuzzak bar nincs sok velemenyezo.kulfoldrol jokat irnak rola.
elso fvk-nak megtenne?

Sora fvkart még egyszer nem vennék, az a belsõ pöcök kiállhatatlan, mindenképpen STI-set, ahogy Vejnemöjnen mondja RSX. ;)
Alex

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
valoban szebb.nem tudod veletlen a 7es rsx kodjat?turoma netet de csak 8ast dob.
bar gondolom sokkal dragabb es nekem csak jobbosra lenne szuksegem.nem hiszem hogy kulon is adnak.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

testbike on elegge lehuzzak bar nincs sok velemenyezo.kulfoldrol jokat irnak rola.
elso fvk-nak megtenne?

Tökéletes. Igazából a környezetemben úgy vettem észre, hogy ha normálisan van használva, szépen mûködik. Pedig nem lötyögõsen használják páran. Csak az RSX olyan szép.. : )

Feltöltött kép

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
elso fvk-nak megtenne?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a csõbõl jön ki a bovden, a szürke pöcökkel váltasz lefelé(kicsit hajaz a campára)
Feltöltött kép

Flickr

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
koszi.mindenkeppen 7es kar kellene.a sorat meg is talaltam szerintem o lesz a befuto.mar csak talalni kell belole egy elado jobbost.

http://www.ebay.com/...r-/221120862202
ennek pl full rejtett a bovdenezese?vagy oldalt a kiallo pocok az nem a valto resze?
talaltam ilyen is olyat is ezert szamomra nem egyertelmu.