Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

szerintem nincs 400g

Tényleg, õk csak 304 g-ot mértek: ISM Adamo Road Saddle - Competitive Cyclist

Itt van még egy hosszú beszámoló, ha valaki el akarja olvasni: ISM Long Term Test - Slowtwitch.com

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Mentel mar azon a palyan a stravan?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

MJani,
Mennyire gaz az utminoseg? Foleg a lejton?
Par nappal a nyaralas elott nem szeretnek kockaztatni, de egyebkent erdekelne.

Nem változott semmit az elmúlt években. De versenyen más, mint edzéseken, mert mindkét sávot használjuk. A tavalyi verseny alapján azt mondom, hogy nem veszélyes, így két sávban egyáltalán nem gond az az egy kanyar és egyesével fogunk lefelé menni, mert az emelkedõ végén és a lejtõ elején nagy lesz a tempó a támadások miatt.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Ha kenyelmes nyerget akar valaki normalis kinezet mellett, akkor esetleg probalja ki ezt: http://kontactbike.c...tomical-saddle/
Nem is draga, nem is nehez. ($120, 190g)

Ja es 30 napos visszavasarlas gari.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
MJani,
Mennyire gaz az utminoseg? Foleg a lejton?
Par nappal a nyaralas elott nem szeretnek kockaztatni, de egyebkent erdekelne.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Nekem az Adamo Attack van az új modell, ami kicsit keskenyebb mint az eddigiek. Nagyon meg vagyok elégedve vele, igazából én az orrán csücsülök 70%ban könyökölve. Az ágyék táji zsibbadás így teljesen a múlté, mert a "felszerelés" pont a két szár közötti lyukba fekszik bele. Viszont ha hátrébb ülök rajta akkor szokni kell hogy az orr rész szélesebb. A beállításával nem volt sok gondom, szinte csak feltettem és megyek vele. Vagy csak szerencsém volt és sikerült elsõre eltalálni.

A Prologue modell súlyban sem olyan vészes,szerintem nincs 400g az enyém sem túl nehéz sajnos elfelejtettem lemérni mielõtt feltettem volna.
11:38:11 IM 2012

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
az ISM nyereg fotóiról ez ugrott be http://bit.ly/11HBKpr

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

Ill. bárki másnak van valami tapasztalata ennek kapcsán?

Nekem van egy ISM Adamo Road. Viszont nemhogy 2-300 km-t, de 150-et sem bringáztam még egyben, szóval nem tudok segíteni ebben.
De azért szívesen írok pár gondolatot.
A kinézet engem legkevésbé sem érdekel, és az se, hogy mások megköveznek ezért. Az viszont már annál inkább, hogy dupla olyan súlyban van, mint egy normális nyereg, 400 gramm körül van. Ezért nem használom jelenleg a versenybringámon, átraktam a téli/esõ/városi acél országútimra. Azon most leginkább farmerben használom, felegyenesedett pózban, a hátsó részén ülve, gond nélkül, de persze a rövid távú városi közlekedés semmit nem jelent. Az a tapasztalatom, hogy nehéz beállítani. De ha sikerül jól, és megtalálom rajta, hol és hogy kell rajta ülni, akkor isteni. De kellett hozzá türelem és próbálgatás. (Meg igazából nem is tudom, "hivatalosan" melyik részén kéne ülni. Biztos ez testhelyzettõl is függ.) Télen amikor átraktam a téli bringára, téli gatyával (amiben nagyon rossz, vékony a betét), sokat szórakoztam vele, de aztán sikerült jól belõni. Nekem egyébként a versenybringámon nagyon hátra kellett tolni, de ez attól is függ, hogy hol ülsz rajta és milyen pózban.
(Mindenesetre most a normál nyergem van a versenybringámon, és azt a max. jelzésen túlra elõre kellett tolnom, szóval gondolkozok, hogy vegyek egy hátranyúlás nélküli nyeregcsõt, vagy visszarakjam az ISM nyerget, amit úgyis hátrább kéne rakni. Még nem jutottam dûlõre.)
Szóval nekem a kényelem - sok állítgatás, kísérletezés után - nagyon bejött, csak a súlya zavar. De én max 120 km-eket tekertem vele egyhuzamban. Mondjuk ha ekkora távra jó, gondolom 200-300-ra is.

ja, és azt kihagytam, hogy a téli alapozáskor sokat használtam könyöklõvel, meg voltam a tahitótfalui és Stop Cukrászda idõfutamokon is vele, mondanom sem kell - hiszen ez a célja -, hogy abszolút kényelmes rajta hasalni amennyire csak bírsz...

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Én elégedett voltam a Fizikkel, egészen addig amióta beruháztam egy ISM nyeregre. Azóta megszûntek a zsibbadások 3-4 órát minden gond és zsibbadás nélkül ki lehet bírni rajta. Ugyan országútis körökben nem annyira népszerû még ez a nyereg, de merem ajánlani. Fliteom is volt én azután kicsit szélesnek éreztem a Fiziket. Viszont ez az ism mindkettõnél szélesebb, kellett egy kis idõ amíg hozzászoktam.

Én régóta szemezgetek az ISM nyergekkel, de eddig mindig visszatartott, hogy szerintem ... hát finoman szólva is: "nem szép". :) Viszont már elég sok mást próbáltam, de egyik sem jött be igazán, úgyhogy egyre inkább hajt a gondolat, hogy rá kellene szánnom magam. Viszont amit eddig olvastam róla, az alapján elsõsorban idõfutam/thriatlon a célterület, nem hosszútávú országútizáshoz mennyire jönne be ez a márka? Mert én nem akarok könyöklõt használni, nincs is rá szükségem, szóval normál pozícióban szeretnék 200-300 km-t, vagy akár többet is tekerni, anélkül, hogy állandóan fájjon a seggem, zsibbadjon a lábam. Neked pontosan melyik ISM nyerged van?

Ill. bárki másnak van valami tapasztalata ennek kapcsán?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Idén is lesz: http://www.bringafieszta.hu/

A sebesség mindent megold.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Mi a neve annak a csúszásgátló ragasztónak, amit az idõfutam kormányokra ragasztanak a profik? Bárhogy keresem, nem találom..
11:38:11 IM 2012

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás

Köszi szépen!
Azért gondoltam kisebb vázra, mert nem versenyzésre kéne, hanem inkább túrázósabb, meg lehet csak 170 cm igazából, én vagyok 172 és kb. egyforma magasak vagyunk, de lehet õ egy picit kisebb.
Én ezeket találtam még, ami tetszik:
Felújított országúti eladó « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása ez vajon tényleg 50-es lenne? ez a legolcsóbb, és mûködõképesnek tûnik
51es Peugeot országúti alacsonyabbaknak « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
F.Moser országúti, karcmentes 51-es! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Peugeot Competition 7000 LEÁRAZVA! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Esetleg ezek közül valamelyik jó vétel?
Megnézegetem amiket mutattatok, meg közben megkérdezem anyukám, mégis milyen árban legyen (de szerintem õ is azt fogja mondani, hogy minél olcsóbb, annál jobb)

az 1ik eltûnt,az 55ezres peugeot felejtõs,a moser drága,a kék-fehér peugeot kb elfogadható áron van. azon a 9es veloce örök élet + 1 nap ideig fog mûködni,fõleg ha idõként bezsírozzátok az agyakat. :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Köszi szépen!
Azért gondoltam kisebb vázra, mert nem versenyzésre kéne, hanem inkább túrázósabb, meg lehet csak 170 cm igazából, én vagyok 172 és kb. egyforma magasak vagyunk, de lehet õ egy picit kisebb.
Felújított országúti eladó « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása ez vajon tényleg 50-es lenne? ez a legolcsóbb, és mûködõképesnek tûnik
51es Peugeot országúti alacsonyabbaknak « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
F.Moser országúti, karcmentes 51-es! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Peugeot Competition 7000 LEÁRAZVA! « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Megnézegetem amiket mutattatok, meg közben megkérdezem anyukám, mégis milyen árban legyen (de szerintem õ is azt fogja mondani, hogy minél olcsóbb, annál jobb)

Igazából a felújított olcsó linkelt nagyon is túrázós :) olyan igazi nyugis gépezet, igaz, szerintem sárvédõ elkellhet rá. Fõleg, ha ilyen idõ lesz még sokáig.

ez se rossz:
Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop (hetes rsx, stílszerûen).

Egyébként ezen a hasznaltbiciklik.hu-n össze-vissza áraznak.. casati columbus tsx csövekbõl 74.. dura ace (8as fékváltókaros) 90ezer, míg eg pinarello veneto, ami ugyebár aelle meg elég öregecske, 85. (campa victory, menetes hátsó agy, vintage). De van még pár hasonló eset, amikor valami csak azért drága, mert Pinarello, holott nincs úgy összerakva. : -|

tamaska: az a link eszembe juttatja, miért is szeretem a kerékpárokat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Found: Outrageous 64g Dura Ace Derailleur
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Köszi szépen!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A hajtomu persze hogy mukodik SRAM elso valtoval.

ja bocsanat, nem olvastam jol.

nomeg a montello.. az mintha pont szingó lenne.

Montello, Milano az tub. (volt, mert mar nincs egyik se)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

amivel most jár, kezd életveszélyes lenni, ócskavas.

Német könnyített alu versenybicaj,ÚJ GUMIK « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Igaz, rút kiskacsa, igaz, alumínium, igaz, senki sem tudja, milyen fékek vannak rajta, de ha kapna szép RX-100-as fékeket, azzal már tuti biztonságos lenne a megállás is. : ) Sajna ez így nem garantált. Meg ez a vázméret sem ismert számomra, de ha õk mondják.

Donciccio által linkelt Santés Bianchi az.. valami.. gyöngybeszép.

még megerõsítés kéne, hogy peremes, mert reflexbõl van szingós is, nomeg a montello.. az mintha pont szingó lenne. nem mintha gond lenne azzal, csak a montello tipikusan nem áll valami jó hírben.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás
akkor inkább 53 körüli kéne. gondolom vlmi acélvázas kéne. 53-as még akad idõnként,de 51-es már elég ritka. 54-55-56-57-es vázakkal elég sok szokott lenni.

itt van néhány: http://www.hasznaltb...b=8&cc=34&p=990

http://www.hasznaltb...b=8&cc=19&p=991

http://www.hasznaltb...b=8&cc=9&p=1005

http://www.hasznaltb...=8&cc=61&p=1070

http://apro.bikemag....o-l167066.html#

a trek kifejezetten jó vétel lenne.

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás
Donciccio, látom te rendszeresen nézed az apróhirdetéseket, légyszi szólj már, ha látsz kb. 51-es méretben jót, olcsón! Természetesen mások is szólhatnak, ha valaki nézi az aprót :)
Apukámnak kéne 60. születésnapra, mert amivel most jár, kezd életveszélyes lenni, ócskavas.
Tavasztól õszig városban közlekedésre, meg kisebb tekergésekre, túrákra használja. Minél olcsóbb annál jobb, mert drága bringára biztos nem ülne fel. 172 cm körül van.
Köszi elõre is

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
A hajtomu persze hogy mukodik SRAM elso valtoval.