Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segitséget kérni! Egy volt országuti kerékpáromat épitem át és szeretném megtudni hozzá hogy egy shimano 6700 ultegra váltó és hajtómü szettel müködik e egy Sram red 900-as idõfutam váltókar!? 2x10-es váltóról és váltókarrol van szó!

Avagy lehetséges e hogy egy Shimano ultegra compact hajtómü müködik e sram váltókkal és váltókarokkal!?Szintén 2x10-essel!

nem fog menni egyik variacio sem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iNafets

iNafets

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segitséget kérni! Egy volt országuti kerékpáromat épitem át és szeretném megtudni hozzá hogy egy shimano 6700 ultegra váltó és hajtómü szettel müködik e egy Sram red 900-as idõfutam váltókar!? 2x10-es váltóról és váltókarrol van szó!

Avagy lehetséges e hogy egy Shimano ultegra compact hajtómü müködik e sram váltókkal és váltókarokkal!?Szintén 2x10-essel!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Isti: Csak mobillal vannak ilyenek. Garminnal max erdoben, meg alagutban.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat lejton szinte biztos, hogy nem szamol jol.
Szel nagyon sokat szamit, es termeszetesen errol semmit se tud.

Itt azert 4x felmentem, 3x kozel egyforman, kozel egyformat is szamolt, a 4. gyorsabb, ez a wattokban is tukrozodik.
Bike Ride Profile | GA1, 4x3' hill intervalls near Budapest | Times and Records | Strava

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 hozzászólás

De adott napi edzésen belül is vannak kisebb tévedései.

Kisebb? Nekem a mai edzés térképére berajzolt egy pár száz méteres egyenest, szerinte 80-90 km/h-val átmentem pár háztömbön :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

De mobillal hasznalod.
Egyebkent sikon/emelkedon szamol felre?

Igen, mobillal. Emelkedõn és lejtõn vettem észre. Könnyebb vagyok 2 kg-mal, lassabb egy másodperccel és mégis 10 wattal nagyobb teljesítmény adok le szerinte (emelkedõn). De adott napi edzésen belül is vannak kisebb tévedései.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
De mobillal hasznalod.
Egyebkent sikon/emelkedon szamol felre?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

@Andris_savaria: Eleg jol szamol, ha nem mobillal, hanem barometeres magassagmeressel hasznalod, es nincs nagy valtozas az idojarasban. ;)
Pont a valotlan adatok elkerulese erdekeben rovid szegmenseken nem is szamol VAM-ot.

Azzal pl nem tudok mit kezdeni, hogy résztávozás közben ugyanazon a helyen a jobb idõhöz kevesebb wattot számol.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás
kicsit gyanús az ára: Pinarello prince alu/karbon v.szett olcsón !!! « váz « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

mondjuk az a horpadás...............

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.432 hozzászólás

3 hete nem írtak a nyereg, fotel ...sámli topikba, ezért inkább itt:

a 2005-ben használtan vett flite classic nyergem elõbb utóbb csereérett, így feltettem a piac legmegosztóbb nyergét egy airone wingflex-t. használ itt vki ilyet, mik a tapasztalatok, szimpla volt a beállítás? a flite teteje íves, ezé inkább egyenes (emiatt lejjebb is kellett tolni a csövet). a nyeregorrt ugyanolyan távra tettem a stucnitól mérve. elõtte olvastam a testbike-n véleményeket, remélem a zsibbadás elkerül. le tudom tenni az ujjaimat a földre (hajlékonyság ajánlott az arione-hoz).

lehet jobb lett volna a függõónos megoldással beállítani a nyerget. én nem régen vettem 1 flite max-ot és máshova jött ki a stucnitól mért távolság,mint az elõzõ nyeregnél. majdnem 1 cm-vel közelebb került a flite.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Fliteom is volt én azután kicsit szélesnek éreztem a Fiziket.

ez nem világos, a flite 1 cm-el szélesebb a fiziknél

Az orr része keskenyebb a Flite-nak én arra gondoltam. Meg nekem az Arione Triatlon modell van, nem a kimondott országúti verzió.
11:38:11 IM 2012

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
@Andris_savaria: Eleg jol szamol, ha nem mobillal, hanem barometeres magassagmeressel hasznalod, es nincs nagy valtozas az idojarasban. ;)
Pont a valotlan adatok elkerulese erdekeben rovid szegmenseken nem is szamol VAM-ot.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
Fliteom is volt én azután kicsit szélesnek éreztem a Fiziket.

ez nem világos, a flite 1 cm-el szélesebb a fiziknél

Próbálgatás kérdése a dolog, viszont ha találsz egy jót, azt érdemes megbecsülni. ezért is mentem sokáig a flite-al :-)
kedvenc 100-as köröm – bp vác acsa csõvár galgavölgy õrbottyán fót bp – asszem eldönti a kérdést

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

3 hete nem írtak a nyereg, fotel ...sámli topikba, ezért inkább itt:

Ha illik a nyereg formája a hátsódhoz, akkor egy darab karbon darab is lehet kényelmes. Ha nem illik hozzá, tehetsz rá akármennyi szivacsot, nem lesz jó. Próbálgatás kérdése a dolog, viszont ha találsz egy jót, azt érdemes megbecsülni. :)

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Csak becslés. Hosszabb távon pontosabb, röviden hülyeségeket számol.

köszi!
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

a Strava-s watt adatok mennyire helyesek az emelkedõkön?
és a VAM-ot jól számolja?

Csak becslés. Hosszabb távon pontosabb, röviden hülyeségeket számol.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

hat nagyon koszonom a segitsegetek.
azt hiszem a sora 3300 kell nekem.kenyelmi szempontok nem fontosak mert egy koncepciot szeretnek rajta kiprobalni.
utcso kerdes 6x hany mm-t huz a kar?

Tán 2.9-et? : )

Bicycles/Maintenance and Repair/Gear-changing Dimensions - Wikibooks, open books for an open world

kezdem érteni a sok ... aki összerakja a 9-10-es campagnolo kart shimano váltóval meg hetes sorral.. : )

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Én elégedett voltam a Fizikkel, egészen addig amióta beruháztam egy ISM nyeregre. Azóta megszûntek a zsibbadások 3-4 órát minden gond és zsibbadás nélkül ki lehet bírni rajta. Ugyan országútis körökben nem annyira népszerû még ez a nyereg, de merem ajánlani. Fliteom is volt én azután kicsit szélesnek éreztem a Fiziket. Viszont ez az ism mindkettõnél szélesebb, kellett egy kis idõ amíg hozzászoktam.
11:38:11 IM 2012

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
a Strava-s watt adatok mennyire helyesek az emelkedõkön?
és a VAM-ot jól számolja?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
hat nagyon koszonom a segitsegetek.
azt hiszem a sora 3300 kell nekem.kenyelmi szempontok nem fontosak mert egy koncepciot szeretnek rajta kiprobalni.
utcso kerdes 6x hany mm-t huz a kar?

regi/hibas agyvaltokat veszek.