Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Szia.

nekem az acélszörnyen Vittoria Rubino Pro III szlikk teljesít szolgálatot, hibátlan. Szerintem vizes aszfalton sem teljesít rosszul, s nagyon jó gördülési tulajdonságai vannak..
Használtam õket az "örömbringán" kb. 1.5k km-t, utána rákerült az acélra, amin kissé viseltes volt már a conti (nem repedezett, hanem. viseltes volt elöl-hátul kockásra kopva, vágva a futófelületen-oldalt.)

http://foto.testbike...tn_101_8456.jpg

A így meg a másik bicaj kapott egy pár open korsa ks-t

Vittoria Open Corsa EVO KS Folding Tyre

egyikkel sem csinálsz rossz vásárt, én elégedett vagyok velük. Második garnitúra gumi mindkét bicón, azért esett most a választás Vittoriára, mert Contiból már nem tudtam olcsón szerezni. :(

Köszönöm választ :-)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

i. A sima sik edzeseket nem, mert nem hiszem, hogy Bugyi fele olyan sok szegmens lenne.

Pár napja kreáltam életem elsõ Strava szegmensét. Na kitalálod merre? :))
Strava Segment | 51 to 51 (Haraszti-Ócsa-Bugyi-Taksony)

Szóval simán csinálhatsz az edzõköreidre szegmenseket magad is...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ultremot nem ajanlom: felutes, szurasos defekt, stb.. Persze lehet, hogy csak en vagyok a bena...
Pro4-et nem hasznaltam. A Krylion szerintem egy jo gumi, de abban is lesznek vagasok, illetve kaptam vele defekteket.
Ilyen kategoriaban en a Durano S-t hasznalnam. 220-230 gramm, es nagyon jo. Ha a suly meg ar nem szamit: Durano Plus: 350-360 gramm, es az eletben nem kapsz vele defektet. :)

Egyebkent van jo sok Ultremo ZX-em elado... ujak, dobozban. Nem kerek sokat ertuk! ;)

Az O.symetric nem bantja a hatso valtot. Igaz, telen kukaznom kellett egy 6700-as Ultegrat, de abban mar eleg sok kilometer meg durva korlmenyek is voltak... nem hiszem, hogy attol a 7-8 honap ovalis lanctanyerozastol ment tonkre benne a rugo.

Az elso valtot egyszer kell beloni, onnantol kezdve ugy mukodik, mint egy koralaku tanyerral.

Strava-t csak kiprobaltam... majd a versenyeket/Bp-kornyekbeli edzeseket fel fogom tolteni. A sima sik edzeseket nem, mert nem hiszem, hogy Bugyi fele olyan sok szegmens lenne. :D Csak a ranglista dolog miatt regisztraltam. Egyebkent TrainingPeaks.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

A három gumi közül milyen rangsort tudnátok felállítani?

Michelin Krylion carbon
Michelin pro 4
Schwalbe Ultremo ZX

Michelin PRO szériát és Ultremot használtam / használok most is.
Számomra a pro egyértelmûen a jobb. Tapadás, futásminõség, defektvédelem, tartósságban szóval mindenben jobbnak tartom. Ez a PRO3-ra vonatkozik, a PRO4 állítólag még jobb...

Most Ultremo ZX-et raktam fel, ennek milyen a defektállósága?

Nincsnek jó tapasztalataim...és hamar tele lesz vágásokkal, ami újabb defektveszély. A Tubeless Ultremora ez nem vonatkozik.

@montimi :

Turkálj a szekrénybe, nézd apu bárányfelhõit
Ó, telihold, pompás idõkre emlékezem
Egy hatalmas szendvicset ettünk apa felhõivel
Jó, hogy vége a 80-as éveknek, és nem jön újra el

occsebogyo

occsebogyo

vendég

• fórumtag
  • 96 hozzászólás
A három gumi közül milyen rangsort tudnátok felállítani?

Michelin Krylion carbon
Michelin pro 4
Schwalbe Ultremo ZX

Most Ultremo ZX-et raktam fel, ennek milyen a defektállósága?

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

igen,az idõfutamon is és a mezõnyversenyen is lecsusztam a dobogoról, de legalább a tombolán nyertem :) akkoriban nagyon erõs volt az ifi sor. volt olyan amatör verseny hogy az abszolut elsõ 5-ben csak ifik voltunk, pedig a felnöttek közt is indultak igazoltak.

na akkor írogassad a képek alá a neveket.Meg vannak ezek a képek Neked? Pontosan mikor is volt ez a verseny?

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
igen,az idõfutamon is és a mezõnyversenyen is lecsusztam a dobogoról, de legalább a tombolán nyertem :) akkoriban nagyon erõs volt az ifi sor. volt olyan amatör verseny hogy az abszolut elsõ 5-ben csak ifik voltunk, pedig a felnöttek közt is indultak igazoltak.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

:) Vanik, Orbán,Bácskai(zoknival a cipõjén) a piros cipõs az én vagyok :), azért kicsit mosoly fakasztóak ezek a képek,a ruhák a bringák, de annak a kornak is meg volt a varázsa :)

akkor Te nyerted az "álombringát" ?
ha Te vagy akkor már akkor tudtad mi lesz most a divat :)
eredeti Converse csuka :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

húha, a képek alapján jól emlékszel.
kíváncsi leszek , hogy tényleg Te vagy-e a képen. Ha valakit ismersz nyugodtan írj hozzászólást. Ha nem akkor is írhatsz. Akkor egy kis retro. Megmondom õszintén nem emlékszem a pontos évre. Engem nem találsz a képeken. Én ezeken a Lénárdos kerékpáros rendezvényeken mint szervezõ, szpiker , eredmény kiszámoló (még nem volt számítógép de annál gyorsabban megcsináltam a listát :) ) voltam.Én akkor duatlonban nyomultam.
https://picasaweb.go...dTeamTataRetro#

tessék mosolyogni

:) Vanik, Orbán,Bácskai(zoknival a cipõjén) a piros cipõs az én vagyok :), azért kicsit mosoly fakasztóak ezek a képek,a ruhák a bringák, de annak a kornak is meg volt a varázsa :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Országúti vázból lehet normális egyenes kormányos rendszert építeni? Konkrétan van egy 4 éves Merida 904-es alu vázam , ebbõl szeretnék egy egyenes kormányos gépet összerakni. Milyen rendszert érdemes rátenni? Nem versenyzésre kellene, inkább csak olyan hobbi biciklizéshez, de akár emelkedõre is hajtani vele.

Asszonypajtásnak csináltam tavasszal egyet, a korábbi outi vázamra építve, részben meglévõ, részben új (de alapszintû) Shimano cuccokból. A következõ dolgokat jó ha tudod (Sí Manó esetén):

- MTB fékkar nem jó outi fékhez, más mértékben húzza bowdent
- MTB váltókar azonos fokozatszám mellett kompatibilis az outi hátsó váltással 9 fokozatig. A 10-es Dynasys már nem az!
- Az MTB váltókar nem kompatibilis az outi elsõ váltóval, más az egy fokozatra esõ bowdenhúzás.
- Mivel az outi váz elõre kinyúló hajlított outi kormányt feltételezve lett méretezve azonos stucnihossz mellett egyeneskormánnyal rövidnek fogod érezni. Min 2cm hosszabb stucni kell, ami elronthatja a geo-t, kormányzást, ha egyáltalán lehetséges.

A váltásra a legkorrektebb megoldás az egyeneskormányos outi komponensek (Flat Handlebar Components
használata, sajnos ez drága és nincs minden boltban. Én végül az elsõ váltást is MTB váltókarral oldottam meg, két tányér esetén a végálláshatárolókkal még ki lehet tükrözni, ez eltérõ bowdenhúzás miatti problémát, 3 tányérra már mindenképpen flatbar váltókar kellett volna.

Az én szettem amúgy, ez így a kevert fokozatú alkatrészek ellenére is életképes, mindenbõl a meglévõt vagy legolcsóbbat jeligére:

- Váltókarok: Deore 9 seb
- Fékkarok: Tiagra egyeneskormányos
- Fékek: Tiagra
- Váltó hátul: 2300 SS
- Váltó elõl: ultegra 10-es
- Hajtókar: FC-R700 (10-es komapkt 50/34)
- Lánc: 10 seb
- Fogsor: 9-es Tiagra 12-27

Hajtókar, fogsor, elsõ váltó, bowdenezés már megvolt, a többi cucc akcióban Shimano WH-R500 kerékkel, Conti Supersport külsõvel megállt 50-bõl.

@zooki14: Ha Shimano rendszered van akkor mondnék egy harmadikat: WH-6700 (vagy újabban már WH-6800 )

zooki14

zooki14

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!

Az érdekelne engem, hogy ti melyik kerékszettet ajánljátok?
Mavic Ksyrium Elite vagy Campagnolo Zonda, légyszi ha tudtok egy rövid véleményt is.

Elõre is köszönöm.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

ez kemény lenne :) a suzuki volt a szponzor, ki is volt állitva egy autó, na annak örültem volna igazán :)

húha, a képek alapján jól emlékszel.
kíváncsi leszek , hogy tényleg Te vagy-e a képen. Ha valakit ismersz nyugodtan írj hozzászólást. Ha nem akkor is írhatsz. Akkor egy kis retro. Megmondom õszintén nem emlékszem a pontos évre. Engem nem találsz a képeken. Én ezeken a Lénárdos kerékpáros rendezvényeken mint szervezõ, szpiker , eredmény kiszámoló (még nem volt számítógép de annál gyorsabban megcsináltam a listát :) ) voltam.Én akkor duatlonban nyomultam.
https://picasaweb.go...dTeamTataRetro#

tessék mosolyogni

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

314 watt közepes terhelésen, nos felesleges is lenne fogyni :)

:) Volt az kb 200 Watt, ezért nem értettem a dolgot...

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Országúti vázból lehet normális egyenes kormányos rendszert építeni? Konkrétan van egy 4 éves Merida 904-es alu vázam , ebbõl szeretnék egy egyenes kormányos gépet összerakni. Milyen rendszert érdemes rátenni? Nem versenyzésre kellene, inkább csak olyan hobbi biciklizéshez, de akár emelkedõre is hajtani vele.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Mindkettõ.

Hogy tolerálja ezt a hátsó váltód, a láncod? Én is nagyon gondolkodom rajta, de campához nem nagyon találtam. Mármint 135-ös BCD-vel.

Egyáltalán hogy lehet ehhez normálisan beállítani az elsõ váltót?

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Ezt a laktát szintet hogyan lehet monitorozni?
Illetve ha nem titok mennyi a súlyod? Azért kérdezem mert tekertem egy közepeset (150 körüli pulzus) a pilisben, és pl ezen a szegmensen azt látom 215 Wattal csináltál 21 km/h -t , én meg 314 Wattal csak 17.3 km/h-t. Ebbõl gondolom nagyon sok kg lehet közöttünk, mivel abból is számolja vissza a Wattot a Strava.

(Most 76 kg vagyok, szezonkezdetre 70 körülre akarok fogyni, ennyi fölös zsír még ledobható, izomból meg nem akarok veszíteni. A bringám 7.5 - 8 kg között van menetkészen, ott nincs nagy difi)

314 watt közepes terhelésen, nos felesleges is lenne fogyni :)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

Az eredményhirdetés Agostyánban elején volt abban a kerthelyiség, mûvházban. Van egy halom fényképem is. Még arról is , hogy nyert ott egy fiatal egy bicót. Csak nem Te lennél ? Be scanneljem? be fogom. :)

ez kemény lenne :) a suzuki volt a szponzor, ki is volt állitva egy autó, na annak örültem volna igazán :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Mindkettõ.

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
51-es hemával pár éve még hazaküldtek volna "pihenni" egy kicsit, mint Pantanit a Girorol :-)

Ha jól emlékszem O'symmetric-el mész nem? a kistányérod is az vagy csak a nagy?

Gratula Ave! De 15 fölötti laktát?? Az durva nagyon. Nekem valami 12-ig ment. Mondjuk ez teszten volt, ami azért mégsem valós körülmény... de 15-ig nem hiszem, hogy valaha is ment. Viszont a hemám stabil 49-51. :)

Gondolom, pulzusból határoztad meg ezeket az értékeket, meg ugye Te otthon vagy a "mindenféle értékbõl wattot számolok" mutatványban is. ;)
A profikat egyébként terhelés után már szúrják is, hogy tudják, mennyire lesznek terhelhetõek másnap.

Tegnap mentem egy hosszabbat: TrainingPeaks | Free Training Log, Training Plans and Food Diary
Jó kis kör, csak a pesti forgalmat kell kibírni/megúszni.

montimi

montimi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.086 hozzászólás

Tatán voltak a Gorba hegyi idõfutamok, 1994-ben szombaton volt az idõfutam és vasárnap volt egy mezõnyverseny, erre emlékszem mert nyertem egy montenbájkot :) Igy el nem tudom képzelni hogy ki lehetsz :) A Lacira és a Hurvira azért emlékszem mert velük találkoztam "komolyabb" versenyeken is.

Az eredményhirdetés Agostyánban elején volt abban a kerthelyiség, mûvházban. Van egy halom fényképem is. Még arról is , hogy nyert ott egy fiatal egy bicót. Csak nem Te lennél ? Be scanneljem? be fogom. :)