Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34373 hozzászólás a témában

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 hozzászólás
Ez aktuális még?

Nekem Ksyrium elite-m van, 4-5 éves modell, 1550g-os már a könnyített felnis változat. Olyan 15-20.000 km után a csapágyak és a szabadonfutó reteszelés is rendben van. Az külön jó, hogy "ipari" csapágyas agyak ellenére egy hozzá adott célszerszámmal 10 másodperc alatt állítható a csapágy elõfeszítése és be tudod állítani, hogy szépen finoman fusson de éppen ne kotyogjon. A hátsó agy szabadonfutója lehetne jobb csapágyazású is. Ha állványon lassan visszafelé forgatom a hajtókart emelt hátsó kerékkel akkor pár másodperc után inkább elforog a kerék, mintsem racsnizni kezdjen az agy de ez ilyen újkora óta, ez a gyakorlatban semmi hátrányt nem jelent. (egy dura ace agyas kerekem azért többet racsnizik ilyenkor) A szabadonfutó nem halk, ez jó, ha utolérsz valakit mert észrevesz de én nem szeretem, én jobban szeretek hangtalanul gurulni. Egyébként nagyon jól gyorsítható betonmerev kerék. Ebbõl adódóan inkább merev mint kényelmes. Ha felütöd akkor nem lehetetlen hozzá felnit rendelni csak várni kell rá. Adnak még hozzá küllõkulcsot és egy kis fogantyút is amivel a lapított küllõt meg tudod támasztani elfordulás ellen centrírozáskor.
A fékezõfelülete barázdált amivel az ultegra fékeim az elején úgy fogtak, hogy megijedtem tõle. A barázdák egyébként azért idõvel eltûnnek de így is jól fékezhetõ és nem zabálja a betétet (ez elsõ fékbetétem még az eredeti 25.000 kili után!úgy, hogy más kerékkel is használom)
A legújabb Ksyriumokkal, amikhez adnak fékbetétet is állítólag sokan szívnak, hangosak.
Ha sokat mész idõfutamon akkor inkább Shimano, annak jobbak az aero tulajdonságai. Campát nem ismerem
Ha a merevség kell meg a súly is fontos akkor mindenképpen ajánlom. Ha inkább a kényelem és szervizelhetõség a fontosabb akkor fûzess kereket (32-es open pro-ból valami jó aggyal vékony küllõvel kijöhet 1600-1700g körül)

Sziasztok!

Az érdekelne engem, hogy ti melyik kerékszettet ajánljátok?
Mavic Ksyrium Elite vagy Campagnolo Zonda, légyszi ha tudtok egy rövid véleményt is.

Elõre is köszönöm.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Mali Ironman Campa Chorus « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

szett-váz misszmeccs. Bár az elõbbi árában van az egész :) azokkal a kerekkel, cuccokkal nagyon megéri..

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.470 hozzászólás
a shimanonak is volt hasonló,csak az levegõvel mûködött. az is ment a süllyesztõbe.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Még mit fognak vajon a gyártók lenyomni a torkunon? :)

EB13: Prototype Road Bike Acros A-GE RDA Hydraulic Shifters, Derailleurs w/ Formula RR1 Brakes

Na de hogy ez miért jobb mint a bowdenes azt nem fogom megérteni... Súlyban szerintem semmivel. Olyan rohadt nehéz lesz jól légteleníteni, hogy tized annyi idõ lesz behúzni egy új bowdenszettet.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Még mit fognak vajon a gyártók lenyomni a torkunon? :)

EB13: Prototype Road Bike Acros A-GE RDA Hydraulic Shifters, Derailleurs w/ Formula RR1 Brakes
11:38:11 IM 2012

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

PBG,
A sprinted, mint mondtam ez nem egy jo felvetel.

(A fene se gondolta, hogy Arvai Ata jon veled. :))

Azért ez valahol szimbolikus, Mr. Jövõ párbajra hívja Mr. Múltat.
Hajrá Pelikán Jani, olyan jó lenne pár év múlva újra magyar névvel találkozni a Protour mezõnyben....

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
PBG,
A sprinted, mint mondtam ez nem egy jo felvetel.

(A fene se gondolta, hogy Arvai Ata jon veled. :))

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Hat a maival rendesen kinullaztal, 3 KOM-ot buktam, egy kedvencet is. De hat azert fura is lenne, ha nem. Azert ketton legalabb kicsit szoros maradt, igy, hogy nem vagy igazan formaban.
A Matra Kor meg nagyon durva... Ahol defekteltem, ott mar 1 percre voltam toletek. (A rajt utan 10km-rel)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Mátra kör (az éles rajttól)...

KOM KILLER :)

Durvák ezek a wattok, jöhetnél hozzánk télen görgõzni, nem kellene fûteni a házat :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ma megint egy idõfutamon voltam. Márkus Jani kerékpáros blogja: Verga Kab-hegyi idõfutam - 2013.09.08.

PBG,
jövõhéten hol fogsz versenyezni?

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Mátra kör (az éles rajttól): Bike Ride Profile | Mátra kör near Gyöngyös | Times and Records | Strava

Mátrafüredtõl Mátraházáig 380-as átlagwatt, 190-es átlagpulzus. A legjobb 5 percem is itt volt a verseny folyamán: 412 watt átlagban.
Aztán még az utolsó 1 kilin nyomtam egy 521 wattot átlagban, 191-es átlagpulzussal.

Ez meg a mai.
Nagyon ügyesen a budakeszi felõli akciómat elrontottam, és elõször a Hárshegyre (?) mentem fel, aztán jöttem rá, hogy valami nem oké. :)
Az Istenhegyi út felõl pedig mindkétszer lementem a Németvölgyi úti keresztezõdésig, és onnan nyomtam a víztorony körforgalmáig.

360 wattal kellett volna mennem végig mindháromszor. Ebbõl a Hárshegy, illetve az elsõ János-hegy még jobb is lett (361; 375), de az Istenhegyi már sok volt: elõször 346 watton, másodszor 332 watton mentem fel átlagban. Még mindig nem az igazi a formám, mert oké, hogy tegnap verseny volt, de ez a 360 watt júliusban kb. semminek számított nekem (Szlovéniában pl. 5 kilis hegyet mentem csináltam úgy, hogy 360 watt az alap, és 1 perc 30 mp-nként 30 mp-t 400 watton).

Ja, meg ugye ma az volt a terv, hogy végig úgy megyünk, hogy nekem 260 watt, ha elõl vagyok, illetve 370 watt, ha emelkedik az út. Ehhez képest KissG olyan tempót ment, hogy szélárnyékban mentem 260-nal, emelkedõn meg 430 watt alá nem nagyon esett a teljesítmény. :D A legjobb 1 percem pl. 506 watt volt, a Somodorpusztánál lévõ meredeken. Szóval ilyen történések után 3 János-hegy... kemény volt. :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Nekem van valami videom a sprintedrol, de szerintem nem latszik rajta sok, leven nagy latoszogu kamera. De azert majd feltoltom, amig nincs jobb az is valami.
Nagyon kivancsi vagyok a Stravas meneteidre! Foleg, amiket mar kisse faradtan mentel a Janos hegyen...

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Matra kor: en elmentem a Vigh Zoliekkal az elejen. Az a tempo, amit Szatmary Andris diktalt, meg kibirhato lett volna Matrahazaig, de Fejes loszolt egyet, onnan Vigh elore allt, es en meg eleg keves ideig tudtam tartani a 450 watt koruli terhelest... Lefele beert Bendeguz a Bianchibol, aztan Parad utan utolert minket a mezony.
Ment neha a loszolgatas, de inkabb tempomenes volt. Mar amikor volt... en csak kiforogtam, mert nagyon nem esett jol (az elejen az emelkedon nem igazan ment 190 ala a pulzusom).
Atis csapattarsam az utolso 20-on felrantotta az emelkedokre, hogy ha ki is alakul elmenes a mezonybol, O mar elol legyen. Vegul nem alakult ki, csak az utolso kilinel indult meg Ata. Nagyon nem ment senki, ugyhogy en is mentem. Ebbol leszakadt mindenki. En meg a vasuti sin keresztezesnel utolertem Atat, aztan ahogy megkezdodott a bolyasor a vegenel, megkezdtem a sprintet, es megszereztem az abszolut 3., kategoria (U19) elso helyet. (ha van valakinek kepe, videoja, nyugodtan ossza meg! :))

Nem esett jol. Az osztalyozovizsgaim (magantanulo vagyok) miatt kihagytam masfel hetet, ami enyhen szolva nem tett jot a formamnak. Tavaly azert meg fel tudtam menni a Vigh-gel, mondjuk akkor nem volt embere, meg nem loszolt senki. 172-es atlagpulzussal mentem, 199 lett a max.. Fel fogom tolteni a gorbeket meg ma a TP-re, meg a Stravara, aztan belinkelem ide is. ;)

Ma meg elmentunk a csapatbol oten, plusz a KissG a Bianchibol a dombok koze (Budakeszi-Zsambek, stb.). Az elso oraban 302-es atlagwattal mentem (0-k nincsenek beleszamolva (nem mintha sok lett volna belole :D)), 40 km/h-s atlaggal. Dombok kozott, ismetelnem. :) Ezutan is volt tempo, meg wattok, de azert kicsit visszavettunk. Aztan, miutan mindenki hazament, en meg felmentem a Janos-hegyre haromszor. Eloszor Budakeszi felol, aztan az Istenhegyi uton ketszer. Kemeny volt. :) Ezt is feltoltom par ora mulva.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

ez egy chopper

villanyak hosszabítóval?
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Kissé megkésve, de:

Jani, gratula a Pilisen az eredményhez. : ) Nem csodálom mondjuk, hogy nem vagy oda az egyéni idõfutamokért, oda talán az átlagtól kissé nagyobb monotóniatûrés szükségeltetik, nomeg viszonylag ingerszegény környezetben kell teljesíteni. Szóval gratula a kategória-gyõzelemhez, szép munka.

Az a Trek a vaterán: érdekes. Errefelé a szeles körülmények miatt nem kívánnék egy olyan fölegyenesedett pozitúrát kerékpározás közben. Fárasztó lenne, kényelmetlen. ;) Biztos nem a komfort volt a fõ szempont a setup megalkotásakor. (h..mmmm)

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás

Trek Madone 4.5 bicikli - Shimano Ultegra váltóval - Vatera.hu

ez egy chopper

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Lehet arra gondol, hogy rossz oldalon van a gyorszar elol. :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.697 hozzászólás

Nem értelek ! A könnyû versenynyereg jól áll, a kormány és a villa is jól be van állítva, .... Most akkor mi a bajod ? :)
Marci

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Re: Arvai,
Hat, sajnos nem lattam, hogy csinalta. :)
Az biztos, hogy Matrafurednel meg mogottem volt, szoval okosan, sajat tempot ment.
De te is banhatod, hogy nem indultal, Lui azt mondta, meg sose ment ilyen tempos versenyen.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A sebesség mindent megold.