Nekem Ksyrium elite-m van, 4-5 éves modell, 1550g-os már a könnyített felnis változat. Olyan 15-20.000 km után a csapágyak és a szabadonfutó reteszelés is rendben van. Az külön jó, hogy "ipari" csapágyas agyak ellenére egy hozzá adott célszerszámmal 10 másodperc alatt állítható a csapágy elõfeszítése és be tudod állítani, hogy szépen finoman fusson de éppen ne kotyogjon. A hátsó agy szabadonfutója lehetne jobb csapágyazású is. Ha állványon lassan visszafelé forgatom a hajtókart emelt hátsó kerékkel akkor pár másodperc után inkább elforog a kerék, mintsem racsnizni kezdjen az agy de ez ilyen újkora óta, ez a gyakorlatban semmi hátrányt nem jelent. (egy dura ace agyas kerekem azért többet racsnizik ilyenkor) A szabadonfutó nem halk, ez jó, ha utolérsz valakit mert észrevesz de én nem szeretem, én jobban szeretek hangtalanul gurulni. Egyébként nagyon jól gyorsítható betonmerev kerék. Ebbõl adódóan inkább merev mint kényelmes. Ha felütöd akkor nem lehetetlen hozzá felnit rendelni csak várni kell rá. Adnak még hozzá küllõkulcsot és egy kis fogantyút is amivel a lapított küllõt meg tudod támasztani elfordulás ellen centrírozáskor.
A fékezõfelülete barázdált amivel az ultegra fékeim az elején úgy fogtak, hogy megijedtem tõle. A barázdák egyébként azért idõvel eltûnnek de így is jól fékezhetõ és nem zabálja a betétet (ez elsõ fékbetétem még az eredeti 25.000 kili után!úgy, hogy más kerékkel is használom)
A legújabb Ksyriumokkal, amikhez adnak fékbetétet is állítólag sokan szívnak, hangosak.
Ha sokat mész idõfutamon akkor inkább Shimano, annak jobbak az aero tulajdonságai. Campát nem ismerem
Ha a merevség kell meg a súly is fontos akkor mindenképpen ajánlom. Ha inkább a kényelem és szervizelhetõség a fontosabb akkor fûzess kereket (32-es open pro-ból valami jó aggyal vékony küllõvel kijöhet 1600-1700g körül)
Sziasztok!
Az érdekelne engem, hogy ti melyik kerékszettet ajánljátok?
Mavic Ksyrium Elite vagy Campagnolo Zonda, légyszi ha tudtok egy rövid véleményt is.
Elõre is köszönöm.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére