Tó körüli TrainingPeaks-görbeTV-torony TrainingPeaks-görbeEdzés Szalay Peti csapattársammal, a második verseny után Training Peaks-görbeA ma nem alakult rosszul, de azért lehetett volna jobb is. Az elsõ bemelegítésem nem volt a leghosszabb, mert elég késõn érkeztünk.
Aztán, a verseny elején senki nem ment azok közül, akikre elvileg figyelni kellett. Aztán nem tudom, milyen oknál fogva (szerintem csak ilyen próbalósznak szántam, de nem jött velem senki), de megindultam a negyedik körben. Utolértem a Mogyorósit, aztán mentünk (amikor én vezettem, olyan 370-400 watt körül volt a síkon is, de nyomtam a köröket: a görbén a 40. perctõl kb. 1 óra 5 percig volt ez az elmenés), de õ elfáradt rendesen, aztán utolért a mezõny, Szalay Peti azonnal belószolt, innen fogtuk a mezõnyt.
Vagyis én még megpróbáltam a Juhász Zsoltival menni: nem sok hiányzott, de engem utolért az Ivanics vezette mezõny. A sprintet nem nagyon erõltettem, de azért megindultam, de nem igazán jó helyrõl.
A délutáni elõtt viszont jól bemelegítettem. A Vígh végighúzta a lankás emelkedõt... gondolom, a Juhásznak akarták ezt a szakaszt is. Aztán a lefelében nagy száguldás, majd a Vígh elõre állt, és csak én, meg a Nagy Olivér tudott ott maradni vele (ezt nem is értettem...). Ahová az edzõm, Viktor mondta, hogy induljak meg, meg is indultam, és onnan egyedül mentem. Mondjuk, amikor felfordultam a meredekre, eléggé megálltam, és a Vígh is nagyon vészesen közeledett. A végén még úgy megindultam, mint életemben soha, és így megnyertem, de azért közel volt.
Jó érzés azért olyanokat is megverni, akik konkrétan ebbõl élnek.
A megindulásomtól (a jó utas visszafordító kanyartól, kb. 1,2 kilivel a cél elõtt) 485 volt az átlagwattom a célig. A legjobb 2 mp-m 1095 watt lett, a végén. A legjobb 1 percem 491, míg a legjobb 2 percem 490 lett.
Viszont 45 perc varakozas utan elkezdodott az eredmenyhirdetes, amelynek elejen kozoltek, hogy az EGESZ Cube-Balaton Teamet nem ertekeltek, mert nem neveztunk be a delutani versenyre.
Reszben megertem a szervezoket, mert tenyleg nem neveztunk.
Viszont: 1: a delelotti versenyt a szponzorunk fizette, es senki nem mondta, hogy a delutani versenyre ezzel meg nem vagyunk benevezve (penzcseret sem lattunk, ugyhogy nem is sejtettuk, hogy ez meg nem eleg).
2: ott all a rajtnal 10 percig 5 darab Cube-Balaton Teames. Egy szot nem szolt senki arrol, hogy nem vagyunk benevezve. (pedig konkretan az elso sorban allt mindenki)
3: szerintem ezt a dontest meg lehet hozni haromnegyed oran belul is.
4: talan negyszemkozt is lehetett volna ezt kozolni, nem kellett volna 25 meterrol, mindenki feje folott atorditani.
Na mindegy, nyertem -nem is akarkik ellen, azt hiszem-, a celvonalon en mentem at eloszor.
Mindenesetre a VB-re be vagyok nevezve.

MJaninak és Ave-nak gratulálok!!