Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Országútikról mindent

* * * * - 3 votes

• Please log in to reply
34368 replies to this topic

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts
Vejnecske: "Szép lejtõzõs tempókat emlegettek, annyi szent, hogy ott nálam már erõsen érzõdne a félelem bûze." zuhanás közben észre sem veszed mennyivel mész :) esetleg azon hogy nagyobb lett a fékút. De mitõl félsz? a sebeségtõl? vagy a kanyaroktól? a sebeségtõl nem kell félni mert az nem bánt, kanyarok meg mindenhol vannak nem csak a gyors lejtökön. Inkább a versenyzõ társaktól kell félni, amatör mezõnyben. A profik vigyáznak magukra(és ezért a másikra is) mivel féltik azt amivel a kenyeret keresik,tehát a testüket :) régen ezért nem lehetett amatör versenyen látni mondjuk FTC-és bringásokat. Aztán az is számit hogy ki hol nõ fel, aki gyerekként sokat száguldozik(és nem töri magát) az valoszinû hogy késöbb sem fog félni. vagy aki gyereként pályaversenyzett az sem fog félni a test-test elleni küzdelemtõl,na meg a féket sem fogja olyan sürün használni :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

Azt csak olvastam valahol, hogy sok profinak a lefele farasztobb, mint a felfele. (mondjuk szerintem nem egy hegyibefuto vs. lejtore gondoltak)

Ez így van. Nagy, és gyors mezõnyben nagyon gyorsan hátra lehet kerülni. A kanyarok után meg azonnal kigyorsítás, fõleg, ha a mezõny végén vagy. Fárasztó, tényleg. Nyílt terepen meg a szélezés is szóba jöhet, megszakad a sor, kész.

Az isztriai adatot egy csapattársam mondta, nekem, ha jól emlékszem, akkor épp' nem volt fent a Garmin.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,864 posts

Végre egy jó hír a 11 sebis rendszerekrõl: úgy tûnik minden-mindennel kompatibilis és simán használható a sram vagy a sh váltórendszer (a váltókar és a váltó persze azonos kell, hogy legyen) a campa sorral és kerékkel.
A cikk szerint kerékcsere esetén csak a finombeállító csavaron kellett néha egy 1/8-nyit fordítani és ennyi.
Úgy látszik, hogy annyira kicsi már a játéktér hátul, hogy a meglévõ papucstávolságba csak így tudtak 11 fogaskereket bepakolni úgy, hogy még a küllõperemnek is legyen hely. Mindenesetre érdekes, hogy ugyanahhoz a megoldáshoz 3 úton jutottak el, azt gondoltam volna, hogy a gyártók majd ügyelnek arra, hogy ez nem így legyen.
Azt meg nem igazán értem, hogy ha valaki egyedi vázat gyártat magának titánból akkor miért lesz ennyire el..szva. Ahogy látom szétszedhetõ a váz és biztos fontos volt, hogy picire össze lehessen pakolni, de akkor is hogy néz már ez ki!

Drivetrain compatibility hidden in plain sight - VeloNews.com

nos igen, a bringát elnézve a rider sztár lehetett volna az NBA-ban. magassága alapján biztos nem smart/punto/fiesta hármasból választott autót. ha meg nagy autója van akkor még nagyobb hülyeség ez az összehajtható váz megoldás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Azt csak olvastam valahol, hogy sok profinak a lefele farasztobb, mint a felfele. (mondjuk szerintem nem egy hegyibefuto vs. lejtore gondoltak)

Lehet a folyamatos koncentráció miatt.

A sebesség mindent megold.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Egy sebessegcsucsot megneznek mar toled, tenyleg!

Kore eleg jo lejtomeno (en nem tudok vele menni), de azt mondta Franciaorszagban valahol 2 kanyarig birt Fredrigo mogott maradni.
Probald ki te is egyszer, ha teheted!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

How To Corner In Wet Weather - Cornering Fast On A Road Bike In Wet Conditions - YouTube
vagy használj Michelin Pro3(4) Race-t.:D

Nem mondott semmi érdekeseket. A videó végén nem mondanám profinak azt a kanyarodást, úgy ül a bringán, mint egy darab kõ.

Keszeg,és Rád között van egy part. azt hinné az ember,h semmi xtra,de 80-90 közötti tempókat is jöttünk rajta. max 2-2,5 km hosszú. nem tudom hány %-os.

Nálunk is van Tés és Szápár között egy szakasz a szerpentin után. Már tavaly tavasz óta tervezem, hogy déli szélben könyöklõvel és aero kerekekkel megpróbálok egy új sebességcsúcsot tekerni rajta.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,467 posts
Keszeg,és Rád között van egy part. azt hinné az ember,h semmi xtra,de 80-90 közötti tempókat is jöttünk rajta. max 2-2,5 km hosszú. nem tudom hány %-os.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ez a Matra Kor palyalyan van, alig egy hettel a verseny utan keletkezett. Biztos a nagy csapatastol!! :)
Feltöltött kép

ööö, ez bejárat a pokolba? wagon r+ könyvespolccal a tetején nem látszana ki belõle.

Szép lejtõzõs tempókat emlegettek, annyi szent, hogy ott nálam már erõsen érzõdne a félelem bûze.

Jó volt olvasni az újabb versenybeszámolót Jani blogján, ráadásba elõre van vetítve még hasonló az idei évre. Nice.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
>Aprilisban, az isztriai vilagkupan, 100-zal mentunk mi is...
Ennek nincs meg a Garmin logja?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Bike Ride Profile | -Taksony-BP-3XIstenhegyi a víztoronyig near Dabas | Times and Records | Strava
http://www.trainingp...MHHVLVGGV5JI6YI

Ez a mai menetem. Múltkor, amikor már kifingva, egy jó gyors, és hosszú kör után mentem, 340-as átlagwatt körül mentem fel ugyanitt, és kb. 15-20 mp-vel voltam csak rosszabb. Most a kommentben olvasható résztávokat jól meg tudtam csinálni (szóval egy sokkal nagyobb átlagwatt jött ki az emelkedõre), és mégiscsak ennyivel voltam jobb. (a mostani idõim a Németvölgyi úttól a víztorony körforgalmáig 15.25-15.35 voltak)

Magyarázat: ugyancsak a kommentben: múltkor hegyi kerekekkel mentem, meg Conti GP4000S-sel, ami kb. 650 grammal könnyebb, mint ez a setup. Meg akkor ennyire beöltözve sem voltam, mint most a hideg miatt, kulacs sem volt ennyire tele, stb. stb..

Háromszor felmentem, 5-6 mp különbséggel, szóval jól ment.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 posts

Aprilisban, az isztriai vilagkupan, 100-zal mentunk mi is... tennem hozza, 52-14-gyel. :D

én Kroz Primesko-n mentem 116-al, 53x12. 20km-es lejtõn kaptam közel 3 percet, sosem tudtam meg hogy mennyivel mehettek az elsõk.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
How To Corner In Wet Weather - Cornering Fast On A Road Bike In Wet Conditions - YouTube
vagy használj Michelin Pro3(4) Race-t.:D
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

petter78

petter78

törzsvendég

• fórumtag
  • 625 posts
Végre egy jó hír a 11 sebis rendszerekrõl: úgy tûnik minden-mindennel kompatibilis és simán használható a sram vagy a sh váltórendszer (a váltókar és a váltó persze azonos kell, hogy legyen) a campa sorral és kerékkel.
A cikk szerint kerékcsere esetén csak a finombeállító csavaron kellett néha egy 1/8-nyit fordítani és ennyi.
Úgy látszik, hogy annyira kicsi már a játéktér hátul, hogy a meglévõ papucstávolságba csak így tudtak 11 fogaskereket bepakolni úgy, hogy még a küllõperemnek is legyen hely. Mindenesetre érdekes, hogy ugyanahhoz a megoldáshoz 3 úton jutottak el, azt gondoltam volna, hogy a gyártók majd ügyelnek arra, hogy ez nem így legyen.
Azt meg nem igazán értem, hogy ha valaki egyedi vázat gyártat magának titánból akkor miért lesz ennyire el..szva. Ahogy látom szétszedhetõ a váz és biztos fontos volt, hogy picire össze lehessen pakolni, de akkor is hogy néz már ez ki!

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Hehe, tuti en vagyok az amator mezony Thibaut Pinot-ja. :)

Csak azt tudnam, hogy ez hogy sikerult:
Strava Segment | Szentendre Way DH (Szentkerez to Pomaz) (1.)
Vagy ez:
Strava Segment | Mátraháza - Parádsasvári elág. DH (2.)

Egyebkent atlagos magyar lejton egeszen mas ereszteni, mint jo aszfalton, es szembeforgalom nelkul. No nem mintha pl. a Galibier tetejen mertem volna igazan gyorsan menni, ott a ut szeli szakadek zavart.
Nekem nem hianyzik a thrill, az biztos, csak azert sajnalom, hogy nem az erossegem a lejtozes, mert nehany versenyen jol jonne.

Ha mar durva lejtozes konyoklovel, akkor Cancellara es Sagan, Tour de Suisse 2011.
fabian spartacus cancellara +sagan downhill tds 11 lugano - YouTube

Pont meg lehet nezni mit vallalnak be konyoklovel... Nem annyira hulyek azert.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Aprilisban, az isztriai vilagkupan, 100-zal mentunk mi is... tennem hozza, 52-14-gyel. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Döbbenet, 101km/h max...tény, hogy nem olyan az út, mint nálunk, de a 60-nál sem érezném magam biztonságban hegyrõl lefelé jövet...:) Ilyenkor is látom mennyire nagy a különbség egy hobbi kerékpáros, mint én, meg egy tényleg valódi kerékpáros közt:)
Ti mernétek annyival lejönni ott?

Ez nem kérdés :D , természetesen igen.
Szerintem egy jobb idõfutammenõ bevállalná könyöklõvel is és sokkal gyorsabban menne ennél.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,326 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Döbbenet, 101km/h max...tény, hogy nem olyan az út, mint nálunk, de a 60-nál sem érezném magam biztonságban hegyrõl lefelé jövet...:) Ilyenkor is látom mennyire nagy a különbség egy hobbi kerékpáros, mint én, meg egy tényleg valódi kerékpáros közt:)

Elég félelmetes sebesség, én outival 50-nél is félnék, bár majd kiderül, ha lesz egy. :) Csak érdekességképp, montis enduro verseny, Megavalanche, 100 km/h fölött itt is: https://contour.com/...o-garay-glacier

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

Cavendish idõfutama: http://www.youtube.com/watch?v=QpbEfH7Ef6E&feature=youtu.be

És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,251 posts
Juj, de hulye vagyok, hogy erre nem gondoltam. (Nekem is ott van)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Pumpatartó. :D