Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Bike Ride Profile | 144kilometers near Dabas | Times and Records | Strava
Bumm-bumm! :D

Itt meg harmadik... rég ment ilyen rosszul, mint ma. Jól eléheztem, mire a HHH-ra értem: TrainingPeaks | Free Training Log, Training Plans and Food Diary

A lánc élettartama nem rövidebb, mint kör alakú tányérnál.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
En azert nem tavaly kezdtem biciklizni. Mondjuk tehetseges nem vagyok, ez nem is volt kerdes.

>"En mindenesetre nem latok ilyen valtozast, amit irsz."
Van valtozas, csak nem a monotonia turesben es az allokepesseg javulasara vonatkozik.

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás
"En mindenesetre nem latok ilyen valtozast, amit irsz." talán azért mert most éled a virágkorod és még fejlödésben vagy :) egyrõl könnyû kettöre jutni, de kettöröl háromra már nehezebb, aztán a negyedikre már csak kevesen jutnak. de elméletek helyett edzeni kell >bárki tehetséges egy év edzéssel dobogóra állhat akármelyik kategóriában. ez pedig nem is annyira hülyeség mert nézd meg a tavalyi eredményeidet és nézd meg az ideit, és látni fogod mennyit fejlödtél egy év alatt :)

Természetesen akkor nem ha sok tehetséges kezd el bringázni, ez egyértelmû, de ha most elkezdi bárki (egy személy), az dobogóra tud majd állni.
ejj ha most lehetnék 16 éves :) csak 5 induló lenne 65 helyett.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>A korral kopik a gyorsulás, de nõ az állóképesség és a monotonitástûrés.
Hogy korral mi valtozik arrol azert en mar tobbet tudok. Sajnos. :)
En mindenesetre nem latok ilyen valtozast, amit irsz. Az, hogy kozepkoru emberek kezdenek el sportolni allokepessegi sportokat annak nem az az oka, hogy ebben a koruknal fogja jobbak lennenek, mint fiatalon.
Se Roka, se Havas sem a remek monotoniaturesuk miatt mentek jobb idot.

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás

Az O.symetric nem bantja a hatso valtot. Igaz, telen kukaznom kellett egy 6700-as Ultegrat, de abban mar eleg sok kilometer meg durva korlmenyek is voltak... nem hiszem, hogy attol a 7-8 honap ovalis lanctanyerozastol ment tonkre benne a rugo.

Az elso valtot egyszer kell beloni, onnantol kezdve ugy mukodik, mint egy koralaku tanyerral.

És a láncnyúlás milyen intenzitású? Hamarabb leamortizál egy ilyen rendszer egy láncot?
Alex

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

>bárki tehetséges egy év edzéssel dobogóra állhat akármelyik kategóriában.

Hany hely van ezen a te dobogodon, ugy megis... Ez egy netto hulyeseg. Define "tehetseges".
A masterek koraval sem jar a monoton dolgokra felkeszules. Ez is netto hulyeseg.

Természetesen akkor nem ha sok tehetséges kezd el bringázni, ez egyértelmû, de ha most elkezdi bárki (egy személy), az dobogóra tud majd állni.
Tehetséges=akinek olyan a genetikája, hogy jó kerékpáros válhat belõle és még nem tette tönkre a testét
A korral kopik a gyorsulás, de nõ az állóképesség és a monotonitástûrés. Ezek bizonyított tények.

A sebesség mindent megold.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Eleg jo idonek tunik ez... Amugy milyen az aszfalt minosege?

premium class
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
>bárki tehetséges egy év edzéssel dobogóra állhat akármelyik kategóriában.

Hany hely van ezen a te dobogodon, ugy megis... Ez egy netto hulyeseg. Define "tehetseges".
A masterek koraval sem jar a monoton dolgokra felkeszules. Ez is netto hulyeseg.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Gratulálok! lehet hogy csalódott vagy, de mégiscsak a dobogó legmagasabb fokán álltál :)

(Az más lapra tartozik, hogy Master korú versenyzõ nyert, és összesen csak hárman voltatok Elite 1-bõl az elsõ 10-ben - lassan nyugdíjassport lesz az amatõr szintû országúti kerékpár kis hazánkban...)

"kb ezen a környéken értem utol a kettõvel elõttem indulót, vártam, hogy majd beáll nekem,": Nem ismerem a szabályokat, ez nem tilos egyéni idõfutamon?

Nézzük úgy, hogy egy kerékpáros 28 és 35 év között van a csúcson, de ha nem utánpótlásból jött akkor ez eltolódik pár évvel késõbbre, ezért inkább az elit2-t nézzük. A másik dolog, hogy ez egy idõfutam, amit kb lesz@rnak a normális nem idõfutammenõ bringások, ez csak a nagyon amatõrök, meg a kerékpározást nem értõ nyugatiak perverziója. A harmadik dolog, a masterek képesek ilyen monoton dolgokra felkészülni, ez a korral jár. Negyedik dolog, nagyon gyenge a hazai mezõny ha azt a pár profit leszámítjuk, bárki tehetséges egy év edzéssel dobogóra állhat akármelyik kategóriában.

De tilos, de ügyesen kijátszható egy ilyen pályán. :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Nagy nehezen, de megírtam a beszámolómat a pilisi idõfutamról. Márkus Jani kerékpáros blogja: Pilis Kupa I. forduló - 2013.09.01.

Gratulálok! lehet hogy csalódott vagy, de mégiscsak a dobogó legmagasabb fokán álltál :)

(Az más lapra tartozik, hogy Master korú versenyzõ nyert, és összesen csak hárman voltatok Elite 1-bõl az elsõ 10-ben - lassan nyugdíjassport lesz az amatõr szintû országúti kerékpár kis hazánkban...)

"kb ezen a környéken értem utol a kettõvel elõttem indulót, vártam, hogy majd beáll nekem,": Nem ismerem a szabályokat, ez nem tilos egyéni idõfutamon?

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Eleg jo idonek tunik ez... Amugy milyen az aszfalt minosege?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás

Te mentel mar ezen az emelkedon gyorsan, Andris?

Ez volna a palya?
Strava Segment | kis híd - Hörmann

igen, ez az.

gyorsan? ;)
ez a 17:32 a legjobb idõm, de ennél kb 30seccel tudnék jobbat, ha úgy állnak a csillagok az égen..:cool2:

az eleje meredek(7-8)
a közepe nem annyira(4-5)
a baj az, hogy a vége(uccsó Km) is meredek(7-8)

Flickr

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nagy nehezen, de megírtam a beszámolómat a pilisi idõfutamról. Márkus Jani kerékpáros blogja: Pilis Kupa I. forduló - 2013.09.01.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Te mentel mar ezen az emelkedon gyorsan, Andris?

Ez volna a palya?
http://app.strava.com/segments/1512778

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
Nevezés: rajtszám felvétel a rajtnál, 08.30 órától 9:30-ig. (aki indul, kap egy rajtszámot, az adminisztráció a befutás után a célnál)
Idõmérõ Rajtvonal: Velem Buszfordulótól jobbra kis híd (felfestve). Cél: Tetején fölfestve. Táv: kb. 6,1 km. Szintkülönbség: kb. 385m Verseny jellege: 200 méteres felvezetéssel tömegrajt Díjazás: 20 percen belül arany, 22 percen belül ezüst, 26 percen belül bronzérem. Abszolút 1-6 serleg.
Hölgyek díjazása a helyszínen, a részvevõk számától függõen.
Hölgyek: 26-on belül arany, 30-on belül ezüst, 35-ön belül bronz. Nevezési díj 1000 Ft
Mindenki saját felelõsségére indul. Facebook-on „Szombathelyi Biciklisek Klubja”-án található folyamatos kommunikáció. Ott kérek visszajelzéseket, hogy a létszámot nagyjából tudjam.

Pályacsúcs Varga Péter 16:42 2012. szeptember 16.
A nõi Pályacsúcs Cserjési Zoé 20:59 2012. szeptember 16

Ha valaki nem indul, de szeretne segíteni, azt örömmel veszem. Kívés István 20-xxx-xx-xx

Flickr

MBence

MBence

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

nem latni... Mi ez?

Velem Hörmann-forrás országúti kerékpárverseny kiírása

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

nem latni... Mi ez?

egy neked való verseny :)

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
nem latni... Mi ez?

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2.189 hozzászólás
szeptember 15. Velem
https://www.facebook...05217692904971/

Flickr

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Gratula Ave! De 15 fölötti laktát?? Az durva nagyon. Nekem valami 12-ig ment. Mondjuk ez teszten volt, ami azért mégsem valós körülmény... de 15-ig nem hiszem, hogy valaha is ment. Viszont a hemám stabil 49-51. :)

hmm, az nagyon masszív. : ) "álomkategória". Nem elég viszkózus ahhoz, hogy akadályozza a kapilláris perfúziót, de azért jelentõsen jobb oxigéntranszport kapacitása van, mint a 3_ értékeknek.

Szép :)

jobb laktátpufferelõ képességet a "sárga oldalon" béta-alaninnal javasolták fokozni, igaz, vásárlói vélemény nem sok van róla. Nem mai sláger, szóval érthetõ, hogy kevesen "élnek vele".