Jelentkezz be Regisztrálj
Országútikról mindent
Írta 2013. szeptember 27. - 13:38
Kotter országúti kerékpár Shimano 105 Tange « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
Pajti 183 cm-es és "winterbeater" gépet keres, M/L-es Merida Race Lite vázzal mászkált eddig. A bringa jónak tûnik, az eladót hál'égnek ismerem személyesen is, s a felszereltség sem tûnik rossznak.
A Tange900 csõszettrõl sokat nem találtam, duplán húzott a három fõ csõ, 0.9-0.6-09 falvastagsággal mm-ben (ez azért érdekes, mert ezek szerint a csõszett falvastagságra veri a galambos cromort) így gondolom, komplett bringaként sem lehet túl nehéz így fékváltókar nélkül.
A láncvilla elég hosszúnak tûnik, így, hosszú benyúlású fékekkel meg sárvédõszemekkel kb. úgy vélem, ilyen "sportive-tourer" kategóriájú váz lehetett ez a maga idejében. Megteszi téli bicajnak és görgõzésre? Jó vételnek tûnik, vagy felejtõs a történet?
Köszönet a segítségért.
Írta 2013. szeptember 27. - 13:31
nem tudom. lehet. bár a felnik nem hinném,h gyorsan tönkrementek volna. a szingós kerék felnije a reflex,a peremesé meg az open pro volt. ezek meg elég jól bírják a gyûrõdést. arra tudnék tippelni repedés ügyében,h nagyon meghúzták volna a küllõket. amikor ezek a kerekek kijöttek akkor elég sok bukás volt a profik között. új gumikeverékek is bejöttek. gyakori volt a magas nyomás országúton is. sokkal merevebbek voltak ezek,mint a sima kézzel fûzöttek. a vázaknál is kifutóbban volt az acél. inkább alura,karbonra tértek át. az egész bringa sokkal merevebb lett. gondolom szokni kellett még nekik is az új technikát. ezért lehetett a sok bukás. volt olyan tour amin szinte minden nap estek. a sík szakaszokon tuti volt bukás.
én kb a 90-es évek végén láttam olyan gumit elõször ami országútra való volt,12 bar fölé lehetett fújni,és sima felülete volt. viszont tapadt a kanyarokban. állítólag,mert én nem használtam ilyet.egyébként a tufo amirõl írok. én a legolcsóbb verziót vettem mindig. az is elég sirály volt.
Az open pro repedõs felni, fõleg akkor ha túl vannak húzva a küllõk.
A sebesség mindent megold.
Írta 2013. szeptember 27. - 12:58
Állítólag nagyon gyorsan elrepedtek.
nem tudom. lehet. bár a felnik nem hinném,h gyorsan tönkrementek volna. a szingós kerék felnije a reflex,a peremesé meg az open pro volt. ezek meg elég jól bírják a gyûrõdést. arra tudnék tippelni repedés ügyében,h nagyon meghúzták volna a küllõket. amikor ezek a kerekek kijöttek akkor elég sok bukás volt a profik között. új gumikeverékek is bejöttek. gyakori volt a magas nyomás országúton is. sokkal merevebbek voltak ezek,mint a sima kézzel fûzöttek. a vázaknál is kifutóbban volt az acél. inkább alura,karbonra tértek át. az egész bringa sokkal merevebb lett. gondolom szokni kellett még nekik is az új technikát. ezért lehetett a sok bukás. volt olyan tour amin szinte minden nap estek. a sík szakaszokon tuti volt bukás.
én kb a 90-es évek végén láttam olyan gumit elõször ami országútra való volt,12 bar fölé lehetett fújni,és sima felülete volt. viszont tapadt a kanyarokban. állítólag,mert én nem használtam ilyet.
Írta 2013. szeptember 27. - 10:54
Állítólag nagyon gyorsan elrepedtek.ezer éve nem láttam ilyen kerékszettet: mavic helium kerékszett « kerék « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása
ma már soknak tûnik a tömege,de régen nagyon jónak számított. ez volt a hegyekre való kereke a mavicnak.
Írta 2013. szeptember 27. - 09:47
ma már soknak tûnik a tömege,de régen nagyon jónak számított. ez volt a hegyekre való kereke a mavicnak.
Írta 2013. szeptember 25. - 17:27
Írta 2013. szeptember 25. - 11:24
De bizony, aero okok miatt szelesek a kerekek. Fura, de igy van.
Viszont elokerestem a cikket, amire emlekeztem (rosszul), a 25-osoket inkabb mezonyversenyben hasznaljak a profik (kenyelem, jobb tapadas,stb), idofutamon ma meg a 23 koruli a "tuti".
Biztos így van, ehhez nem értek, de tényleg fura. Érdekes dolog, hogy bizonyos formájú tárgyakról a levegõ, hogy válik le. Lehet egy gömb alakú tárgynak jobb az aerodinamikája, mint egy penge alakúnak, ezek a felnik nekem még azért furcsák, mert elõször szélesednek, aztán utána kezdenek keskenyedni, meg az a golflabda minta rajtuk, ami állítólag jó. Múltkor valamelyik mérnök írta, hogy jelenleg ott tart a légellenállás számolás, hogy kiszámolják a dolgokat, aztán szélcsatornában tesztelik, mert sokszor más az eredmény, mint a számítás során.
Akkor még is hátrány volt a 25-ös gumi hátul.
Írta 2013. szeptember 25. - 10:36
Viszont elokerestem a cikket, amire emlekeztem (rosszul), a 25-osoket inkabb mezonyversenyben hasznaljak a profik (kenyelem, jobb tapadas,stb), idofutamon ma meg a 23 koruli a "tuti".
Írta 2013. szeptember 25. - 09:03
Teny, hogy csak modern kerekekkel hasznaljak a 25-ost, es ugye a modern kerekek bazi szelesek. Szoval ezek egyutt mukodnek igazan jol. Aero is, es jobb gordulesi ellenallasu is.
A széles kerék inkább a merevség és kis tömeg miatt van, szerintem nem aerodinamikai elõnyök miatt tervezik szélesre. A jobb gördülési ellenállás nem biztos, mert csak kisebb nyomáson lehet használni, ami növeli a gördülési ellenállást.
Írta 2013. szeptember 24. - 23:12
Írta 2013. szeptember 24. - 22:22
Nem volt ellenfél, Lóri mindkét hegyinek nevezett idõfutamon sokat kapott tõlem, várható volt, hogy síkon is jobban haladok, rajta kívül még egy ironman-es srác volt, de tõle annyira nem tartottam.Hat nem rossz, hogy meg igy is nyersz, szep! A 25-os gumi az egyebkent a mai allas szerint mar elony, nem hatrany.
Miért elõny? Nagy sebességnél már a légellenállás nem számít többet, mint a a gördülési ellenállás? Mondjuk hátul lehet határeset.
Írta 2013. szeptember 24. - 22:15
Írta 2013. szeptember 24. - 21:29
Azert a mindent megtettem, hogy ne nyerjek eros tulzasnak tunik. Konyoklo, "aero" sisak.
>"gyerekek idõfutamversenye"
Bakker, csak a kisfiam meg ne tudja, hogy mirol maradt le. Minden nap ovi utan idofutamokat megy itt a teren. Rendesen fogni kell, meg visszaszamolni neki.(elotte "gorgozik is", ez hatrafele tekerest jelent egyhelyben)
Tetszett volna neki. Talan jovore.
Indulhattam volna háromkerekûvel is, de az már nagyon átlátszó lett volna.
Majd küldök meghívót.
Írta 2013. szeptember 24. - 20:48
>"gyerekek idõfutamversenye"
Bakker, csak a kisfiam meg ne tudja, hogy mirol maradt le. Minden nap ovi utan idofutamokat megy itt a teren. Rendesen fogni kell, meg visszaszamolni neki.
Tetszett volna neki. Talan jovore.
Írta 2013. szeptember 24. - 19:08
Írta 2013. szeptember 23. - 09:33
még a kilencvenes évek elején láttam olyan modolo fékkarokat amiket lehetett igy is ugy is vezetni,akkor ez is valami hasonló? én 105-ben nem láttam ilyen szabad bovdenest, csak régi 600-ban, Ex-ben is rejtettbovdenesek voltak akkoriban. 91-ben láttam elösször fékváltokart, de az olyan volt mint egy ufo
a campa fékkaroknál is lehetett választani,h rejtett bovdenezés legyen,v sem.
Írta 2013. szeptember 23. - 09:15
óhh, voltak olyanok, ahol tényleg "opcionális" volt a rejtett vezetés.
meg tényleg volt nyitott tricolor sõt, nyitott 1050
szubjektív, de jó is lehet: szép íveket adni a háznak, szép színben. Inkább dvatbringára, de azt földobja
ígérem, utolsó ilyen "dizájnkocka" megnyilvánulás, de a fúró is csodákra képes:
Drillium - drilling on racing bicycles
Ezek a kifestett lyukak te jó ég
Írta 2013. szeptember 23. - 07:09
még a kilencvenes évek elején láttam olyan modolo fékkarokat amiket lehetett igy is ugy is vezetni,akkor ez is valami hasonló? én 105-ben nem láttam ilyen szabad bovdenest, csak régi 600-ban, Ex-ben is rejtettbovdenesek voltak akkoriban. 91-ben láttam elösször fékváltokart, de az olyan volt mint egy ufo
óhh, voltak olyanok, ahol tényleg "opcionális" volt a rejtett vezetés.
meg tényleg volt nyitott tricolor sõt, nyitott 1050
szubjektív, de jó is lehet: szép íveket adni a háznak, szép színben. Inkább dvatbringára, de azt földobja
ígérem, utolsó ilyen "dizájnkocka" megnyilvánulás, de a fúró is csodákra képes:

http://www.classicli...ium-extras.html
Írta 2013. szeptember 23. - 06:27
Írta 2013. szeptember 23. - 06:21

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére