Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34366 hozzászólás a témában

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Elkeszult az elso versenyvideom, ime az "Elozd meg a fogaskerekut!" belulrol. Szerintem tok jo lett, egyedul a Karthauzi utca resz gaz a vacak ut miatt, es ez a resz unalmas is kicsit. De hat nem hosszu, az egesz 15 perc. A vegen egy kis bonusz "vicces" materia... ;)

Elõzd meg a fogaskerekût 2013 - YouTube

Ave, tök jó ez a videó! Jó látni a bpm / km/h stb. adatokat; ezt valami spéci programmal csináltad?

Gyorsulással bíbelõdsz még? :) Valamikor 2002. körül mérted az én kocsimat is, még Gyõr mellett (p206 1.6 16v volt)

SerpaPerec

SerpaPerec

vendég

• fórumtag
  • 403 hozzászólás

tudom, hogy nem szokás de ha a hardcore fórumozók ha benne vannak, nyomhatunk egy tippversenyt. innen lehet levadászni a gyõztest 2013 UCI Road World Championships

én az ír Daniel Martin-ra teszek

Chris Horner levezetésként ezt is megnyeri :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azt nem tudom mire erted, hogy lesprinteltem a tobbieket?

A végén mentél el mellettük, nem?

A sebesség mindent megold.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tõletek a következõ a gondom:
Merida országútimon cserélném a monoblokkot és a hajtómûvet. A hajtókarok nem csúsznak fel teljesen a négyszögtengelyre. Pedig shimano a monoblokk is (bb-un26 117mm, és a hajtómû (FC2303 triple 8s) A régi FSA tempo triple hajtókaroknál a tengely (ugyanaz mint most) végig ért teljesen...
Szóval a lehetséges 2cm-es hajtókar furatokon még kb fél centit mehetne a tengely. Így is behajtható a rögzítõcsavar de persze ez se fog annyit...
Jó ez így hogy nem fekszik fel teljesen vagy nem?
Köszi a válaszokat!

...óvatosan kell megközelíteni ezt a dolgot. Én a nyáron cseréltem egy ismerõsöm bringáján hajtómûvet és monoblokkot. A gyári elõírás szerinti típusú és méretû középcsapágyat vettem meg, nem ment fel a tengelyre rendesen, így a váltókat sem lehetett pontosan beállítani. A hajtómû nagyon kilógott a vázközéptõl. Egy mérettel keskenyebbet kellett vennem és úgy már jó lett. Orrontom, nálad is ez lesz. Meg kell mérned a vázközép és a hajtómû középsõ tányér távolságát, így látni fogod, h jó e vagy sem.

Ridley Noah Fast 

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
tudom, hogy nem szokás de ha a hardcore fórumozók ha benne vannak, nyomhatunk egy tippversenyt. innen lehet levadászni a gyõztest 2013 UCI Road World Championships

én az ír Daniel Martin-ra teszek

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás
Igen, kicsit kattog, a szokasos, fogalmam sincs mi. Miutan "bemelegszik", nagyjabol megszunik. btw. Borbely Gyuri bringaja kattogott csak igazan, a losz elott jol hallhato.
Azt nem tudom mire erted, hogy lesprinteltem a tobbieket?

Valoban nem tul aerodinamik a rajtszam, de 16 km/h atlagot mentunk, szoval nem nagy problema azert.

Kezdõangol

Kezdõangol

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tõletek a következõ a gondom:
Merida országútimon cserélném a monoblokkot és a hajtómûvet. A hajtókarok nem csúsznak fel teljesen a négyszögtengelyre. Pedig shimano a monoblokk is (bb-un26 117mm, és a hajtómû (FC2303 triple 8s) A régi FSA tempo triple hajtókaroknál a tengely (ugyanaz mint most) végig ért teljesen...
Szóval a lehetséges 2cm-es hajtókar furatokon még kb fél centit mehetne a tengely. Így is behajtható a rögzítõcsavar de persze ez se fog annyit...
Jó ez így hogy nem fekszik fel teljesen vagy nem?
Köszi a válaszokat!

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
a rajtszám nem túl aerodinamik? :-)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Elkeszult az elso versenyvideom, ime az "Elozd meg a fogaskerekut!" belulrol. Szerintem tok jo lett, egyedul a Karthauzi utca resz gaz a vacak ut miatt, es ez a resz unalmas is kicsit. De hat nem hosszu, az egesz 15 perc. A vegen egy kis bonusz "vicces" materia... ;)

Valami kattog a bringádon. :)
A végén lesprintelted a többieket? A rajtnál megkérted azt a két indulót, hogy essenek el? :D

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

Én ugyan meg nem elõzném, de érdekes verseny lehetett, szívesen indultam volna. A videó jó lett! A vége meg poén. :D

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

MakaiMark

MakaiMark

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás?
Melyik éri meg jobban az árát? Vagy ha egyik sem éri meg igazán azt is mondjátok el lécci!

Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop
Hasznltbiciklik.hu - Bicikli shop

Elõre is köszi a válaszokat.

vittore30

vittore30

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.864 hozzászólás
vintage frame FONDRIEST COFIDIS with MODOLO stem S-56 Lance Armstrong | eBay

LA olyan sokáig nyomta shimanoval hogy teljesen unikum, hogy volt campás bringája :-)
érdekes ez a vázszett is egyébként. az egyik, róla szóló könyvben szerepelt egy remek sztori, sajnos már nem emlékszem, ki volt, annyi biztos hogy a postalban is együtt tekertek. na, ez a csapattárs annyira utálta ezt a fondriest vázat, hogy a paris-nizza versenyre menet direkt eltörte, az edzõnek arra hivatkozva, hogy a szállítás közben sérült

update: õ volt Daily Peloton - Pro Cycling News

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Csavarlazító, türelem, szakértelem és még egy kis türelem kell hozzá. Fújogatni kell WD-40-el jó sokáig, forgatni, hogy mindenhova bejusson. Ha letört a kormányfej akkor a diót elõbb utóbb le lehet ütni egy dornival. A csapágy meg engedni fog, idõ kérdése.

Sziasztok!
Lementem Vácra a kerékpárúton és Vác után Szob felé vettem az irányt, viszont kismaros elõtt van egy tisztes emelkedõ a bringaútban és ez történt: https://fbcdn-sphoto...821016021_o.jpg

A villa aheades átalakító toldója elnyíródott, s most kérném a tippeket hogy, miképpen is lehetne szétkapni!:)
adott egy vetta acél váz menetes villákat fogad, amin volt egy aheades toldó, s mint ma kiderült amikor próbálták szétszedni a toldó beletört a nyakba, s azt mondták a csapágy is be van állva, nem tudják szétnyitni.

Két javaslatot mondtak, egyik sem volt szimpatikus:
Vágjam le a vázról kb a villanyakat, így a villa kuka, de a váz megmarad.
vigyem el lakatoshoz, aki majd lánggal felhevíti amit kell és szétkalapálja, ekkor meg a dolog festése bánná...

Egyik sem kedves a szívemnek mint megoldás, van valami ötletetek?

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
Sziasztok!
Lementem Vácra a kerékpárúton és Vác után Szob felé vettem az irányt, viszont kismaros elõtt van egy tisztes emelkedõ a bringaútban és ez történt: https://fbcdn-sphoto...821016021_o.jpg

A villa aheades átalakító toldója elnyíródott, s most kérném a tippeket hogy, miképpen is lehetne szétkapni!:)
adott egy vetta acél váz menetes villákat fogad, amin volt egy aheades toldó, s mint ma kiderült amikor próbálták szétszedni a toldó beletört a nyakba, s azt mondták a csapágy is be van állva, nem tudják szétnyitni.

Két javaslatot mondtak, egyik sem volt szimpatikus:
Vágjam le a vázról kb a villanyakat, így a villa kuka, de a váz megmarad.
vigyem el lakatoshoz, aki majd lánggal felhevíti amit kell és szétkalapálja, ekkor meg a dolog festése bánná...

Egyik sem kedves a szívemnek mint megoldás, van valami ötletetek?
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

láttam árulod a basso-t. azért az jobb,sokkal. egyébként okés a bringa. mondjuk elég régi ez a 105-ös ami rajta van.

óhh, nagyrészt pezsgõ, a fékek régebbiek, de hátra elég az egy forgáspont, meg egyébként sem hinném, hogy nagy problémája lesz a srácnak a fékerõvel itt az alföldön.

Csak amiket 45 és hasonló árakon láttunk apróban olcsóbbak, azok mind hendikepesek voltak valahol. Ez meg azért böcsületes HG-négyszögtengely-értelmes csõszett-nem a legrosszabb komponensek felállás.

Sajna' sok manapság a lemezpapucs-ékes hajtókar-hiten acél-pozitron vagy más borzalom felállásban eladott kerékpár, néha igazi 27es acélfelniken.

Súlymániás kerékszettet össze lehetne hozni valami tajvani agypárcsodából is, csak nem tudom, 20-24 furatos agyakhoz milyen a jó felni-küllõ.

Külsõbõl nemrég planet-x-es rendelésbõl leakadt egy pár vittoria open korsa ks, nem gondoltam volna, hogy fogok nyálcsurgatni egy pár külsõrõl, de ez igazán "hûha" élmény lett. Kényelem, "selymes futás", szinte simítja az út inkongruenciáit, nagyon jó vele menni. A rubino pro3 sem rossz, de a korsa egy egészen más élmény. Csak bûnronda szegény sárga csíkkal. 23-as szélességû mondjuk, ez a 25-ös meg ballonosabb külsõ mostanság kezd el újra fölkapott lenni.

Hosszabb benyúlású fékek, Conti GP4000SII már 28-as szélességben is, majd nemsoká' a 25-ös is elérhetõ lesz színes kivitelben.. Kb. ezeket vizionálom, itt keleten meg néha tényleg jól jönne egy 25-26 szélességû külsõ (ami tényleges szélesség lenne, nem csak föltüntetett :) )

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

Kérdéssel fordulok a hozzáértõbbekhez:

Kotter országúti kerékpár Shimano 105 Tange « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Pajti 183 cm-es és "winterbeater" gépet keres, M/L-es Merida Race Lite vázzal mászkált eddig. A bringa jónak tûnik, az eladót hál'égnek ismerem személyesen is, s a felszereltség sem tûnik rossznak.

A Tange900 csõszettrõl sokat nem találtam, duplán húzott a három fõ csõ, 0.9-0.6-09 falvastagsággal mm-ben (ez azért érdekes, mert ezek szerint a csõszett falvastagságra veri a galambos cromort) így gondolom, komplett bringaként sem lehet túl nehéz így fékváltókar nélkül.

A láncvilla elég hosszúnak tûnik, így, hosszú benyúlású fékekkel meg sárvédõszemekkel kb. úgy vélem, ilyen "sportive-tourer" kategóriájú váz lehetett ez a maga idejében. Megteszi téli bicajnak és görgõzésre? Jó vételnek tûnik, vagy felejtõs a történet?

Köszönet a segítségért.

láttam árulod a basso-t. azért az jobb,sokkal. egyébként okés a bringa. mondjuk elég régi ez a 105-ös ami rajta van.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.393 hozzászólás

Az open pro repedõs felni, fõleg akkor ha túl vannak húzva a küllõk.

nálam már régóta teszik a dolgukat. igaz nincsenek is agyon feszítve a küllõk.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Kérdéssel fordulok a hozzáértõbbekhez:

Kotter országúti kerékpár Shimano 105 Tange « kerékpár « ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR « Kategóriák tallózása

Pajti 183 cm-es és "winterbeater" gépet keres, M/L-es Merida Race Lite vázzal mászkált eddig. A bringa jónak tûnik, az eladót hál'égnek ismerem személyesen is, s a felszereltség sem tûnik rossznak.

A Tange900 csõszettrõl sokat nem találtam, duplán húzott a három fõ csõ, 0.9-0.6-09 falvastagsággal mm-ben (ez azért érdekes, mert ezek szerint a csõszett falvastagságra veri a galambos cromort) így gondolom, komplett bringaként sem lehet túl nehéz így fékváltókar nélkül.

A láncvilla elég hosszúnak tûnik, így, hosszú benyúlású fékekkel meg sárvédõszemekkel kb. úgy vélem, ilyen "sportive-tourer" kategóriájú váz lehetett ez a maga idejében. Megteszi téli bicajnak és görgõzésre? Jó vételnek tûnik, vagy felejtõs a történet?

Köszönet a segítségért.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem tudom. lehet. bár a felnik nem hinném,h gyorsan tönkrementek volna. a szingós kerék felnije a reflex,a peremesé meg az open pro volt. ezek meg elég jól bírják a gyûrõdést. arra tudnék tippelni repedés ügyében,h nagyon meghúzták volna a küllõket. amikor ezek a kerekek kijöttek akkor elég sok bukás volt a profik között. új gumikeverékek is bejöttek. gyakori volt a magas nyomás országúton is. sokkal merevebbek voltak ezek,mint a sima kézzel fûzöttek. a vázaknál is kifutóbban volt az acél. inkább alura,karbonra tértek át. az egész bringa sokkal merevebb lett. gondolom szokni kellett még nekik is az új technikát. ezért lehetett a sok bukás. volt olyan tour amin szinte minden nap estek. a sík szakaszokon tuti volt bukás.

én kb a 90-es évek végén láttam olyan gumit elõször ami országútra való volt,12 bar fölé lehetett fújni,és sima felülete volt. viszont tapadt a kanyarokban. állítólag,mert én nem használtam ilyet. :) egyébként a tufo amirõl írok. én a legolcsóbb verziót vettem mindig. az is elég sirály volt.

Az open pro repedõs felni, fõleg akkor ha túl vannak húzva a küllõk.