Ok, köszi! Meg neked is donciccio!
kb 10.000ft-ért jutok a 105-höz, akkor az lesz. Úgyis minden 105 a gépen.
![]()
Még egy kérdésem lenne, csak mert éppen szerelgetek...:)
fékváltókar (shim 105) szétszedés-összerakásról nincs valami leírás/videó valahol? Lefelé nem akart váltani, megbontottam imbusszal a takarólemezt, rugó meg egyből jött is kifele, és nem tudom, hogy hogy volt benne ....nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolult szerkezet...
Ja, inkább 105 mint a műanyag excusar. Nekem van 105-ös pedálom, semmi baja. Jó a csapágya, van benne acél dokkoló felület ami nem kopik és a stopli is jól bírja.
A műanyag testű pedáloknál ahol nincs acél dokkoló felület azért előbb-utóbb kikopik a pedáltest aztán helo.
Annyi, hogy fekete 105-öst nem vennék mert arról ha kopik a festék akkor elég tréül tud kinézni, márpedig fog kopni mert nem mindig találsz bele a jó oldalba és a pedál alját is fogod néha taposni.
Az fvk szét-összerakáshoz 3 dolog kell: 1 türelem, sok, 2. digit fényképező és MINDEN fázist fotózni kell, 3. kellenek még csipeszek, piszkák, stb.
Én régi 8-as dura ace-t szedtem szét és raktam össze nemrég, elsőre nem működött miután összeraktam de rájöttem, hogy hol hibáztam. Másodszorra összejött, de sajnos nem lett tökéletes mert a vezérlőtárcsába mart csúszkapálya már kopott volt minimálisan és ez okozott gondot.
Az viszont nem jó jel, hogyha csak a fedlapot leszedve rugó jön ki belőle, ez annak a jele, hogy ott valami eltört és a rugó elszabadult. a 10-es külső bowdenes fvk-k azonos felépítésűek ha jól tudom, ha találsz infot ultegráról akkor az is jó támpont lesz. (asszem arról már láttam infot a neten)
8-as sora fvk ment már alattam is tönkre úgy, hogy nem váltott könnyebbre (nem mozdult a kar sem) leszedve és belenézve nekem is egy rugódarab esett ki belőle, láthatóan tört véggel. Innen nem is bontottam tovább.