Évekkel ezelőtt játszottam gurulós focit (soccer), persze már akkor se volt sok közöm a játékhoz, meg is lett a böjtje, hazafelé alig tudtam már kuplungolni – részleges oldalsó szalagszakadás, leginkább mikro, az UH szerint kb 4mm, ezt nem szokták műteni. Gyógytornász javaslatára vettem egy 2 kg-s, tépőzáras bokasúlyt, ezzel érdemes edzeni, erősíteni. Ha elfelejtkezek róla akkor nekem a bringázás 3. órája után jön elő a gond, akkor minden hajtás (csak ülve) nagy nagy szopás.
Ezek az edzések kb 10-15 percesek. Tervezem kipróbálni a kinesiotape nevű divatmegoldást is.
Ez a bokasúly, ez nonstop jellegű, vagy csak bicajozáskor kell hordani? Részemről vagy 20 év konditerem van mögöttem, télen is végig edzettem a lábamat is, pont azért, h ne csoffadjon össze. Tudom, nagyon más jellegű a mozgás, de azért valamit csak számít. Tegnap sajna melóznom kellett, hát a lépcsőnek nem örült a lábam, de mára már az is rendben van. Szombaton megpróbálok rendkívül óvatosan menni. Ez nekem nagyon nehéz lesz, mert nem az a típus vagyok.