a testről is levakarták akkor a carbon BB-system feliratot. Egyszer "Wunder" hirdetett egy "xenon" fékváltókart, amivel érdekes módon le lehetett váltani 8-at, a fékkar feletti részen "Carbon BB-system" felirat volt, csak a fékkaron volt "xenon". Valószínuleg az is egy lezúzott 9s Chorus volt, amire jobb híján egy xenon fékkart aggattak.
Poén amúgy, hogy a régi (2004 környéki) 9-es Mirázs karral leváltod az egész sort, ma meg már egy Athena sem tud 1nél többet lelépni. Azokat a régi Mirage-okat mondjuk nem szidták úgy, mint a Xenont, eggyel magasabb nívót képviseltek azért.
Ami még érdekes: A Daytona (Centaur-Athena) és veloce karok korábban alu váltópöcökkel készültek, sőt, egy időben "lyukas" volt a váltókar. Most meg ugyebár "polimer", azaz műanyag, bár az Athenánál alumínium.
Még egy kis "szöffenet":
http://www.totalcycl...ights/cc-8.aspx
szóval, az Athena és a Rival is könnyebb, mint az Ultegra? Engem az Athena mondjuk meglepett, azt hittem, a Rivaltól nehezebb azért. Így mondjuk nem lenne nehézség választani a két szett közül, főleg, hogy az Athenát csak dicséri mindenki (főleg a nagyon ritka 2010-es változatot, ugyebár az UltraShft és Torque éve volt az)
az athena-chorus hajtókar és középcsapágy összehasonlítása meg jól szemlélteti az UT és PT közti diffit: a bal oldali csapágy helye.. : )
Vejne módosította - 2014. március 25. - 20:51