Óje, a mai délelőttömet sikeresen elcseszerintettem, s a délután is bizonytalan, ezt annyira nem kedvelem
De kell a km, amit mostanában ismét az unalomig ismert útvonalakon gyűjtök, mert nagyon nincs választék itt Debbie környékén.
Otthon ami már hiányzik, egy kis víztározó-körüli csapatás. Az igazi remek tüköraszfalt kerékpárút, igaz, pár helyen poros meg aprókavicsos, de tolerálható, nagyon jó kis kanyarokkal, s konstans orkánszéllel (kérdezik, minek olyan alacsonyra állítani a kormányt, hát, azért.. )
Tegnapi karikán olyan apróságok jöttek ki, hogy egyszer nagyobb terhelésnél egy nagy "rúgásugrást" éreztem, nem tudom, hogy a szabadonfutó csúszott-e meg, avagy a lánc ugrott-e. Pár lánckeréken sajnos kissé "darabosan" fut a lánc, de most ezt elhasználom. Az új sor-lánc már megvan, idő kérdése, mikor kerül föl.
Ütemes kattogás hajtás közben 1-2 lánckeréken, gondolom, nem fekszik föl szépen azokra már a láncocska. Sajnos rossz tapasztalat, hogy nem lineárisan nyúlnak ezek, van, hogy hónapokig semmi, aztán 2-3 nap alatt "megadja magát" és elkezd furcsa dolgokat produkálni.
A rubino külsők állapotán el vagyok ám ámulva. Hátul kockásodik ugyan, de ha megnézem, mennyi lehet benne, 6ezer km fölötti számot képzelek, vegyes használatból. És a tapadásra-futásra még probléma nem volt.
Sheldon szerint MINDIG a jobb állapotú guminak kell ELÖL lennie, szóval a rotálást nem javasolja.
Majd meglátjuk, mi lesz a vége. Rugógyártásra nem tudom, mennyire tudnák megoldani a fékváltókar-rugókat, elvégre azokat egy gyűrűvel együtt szokták cserélni.
De mindenképp előny, hogy fékekhez olcsón beszerezhetőek, gyárthatóak, ha szükséges.
Érdekelne amúgy Campag fékváltókar-shimano fék keverése. Shimanonál ugyebár a karban nagyon erős a visszatérítő rugó, míg campynál a karból az kb. hiányzik, ha nem lenne a kis váltópöcök a fékkar mögött, utóbbi szabadon lógna.. A campánál a fékek rugói erősek, shimanonál a fék rugói lágyak, s a fékkar erős. A két rendszer keverése nem okozna túl lágy fékérzetet? Az biztos, hogy a campa fék-shimano fékkar párosítás nagyon darabos-nehezen adagolható, rossz kombináció.. 
Ez csak egy kis eszmefuttatás volt részemről.
Btw: nagyon ajánlom a Naturlandos jégzselét. Iszonyat, mennyire "hűt", s szerintem a lokális perfúzió fokozása révén a regenerációt is elősegíti, legalábbis a tegnapi 400 sétálós kitörés és 65 (ingával kb. 70) km után kutya bajom.
950 ft-ot megér.. Főleg,hogy nem csak ezt veszek a bioboltban
(medvehagymatea rlz)