Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Országútikról mindent

* * * * - 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34362 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Egyik barátom kerékpár akar vásárolni,ajánlottak neki egy ilyet:

Felszereltsége RX-100,mást nem tudok róla,azt sem ,hogy ez melyik wheeler lehet,nem nagyon ismerem a márkát. 25ezrest kér érte,vélemény?

10566630_908905655792576_452829490_n_www

Hát, majd ha 50 alatt látok RX-100szettes bringát, akkor esetleg nem fogom ajánlani :D

Wheeler Sirmione, fogalmam sincs milyen váz, valószínűleg valami egyszerűbb Tange, kb. OriaTT09 szint, az alkatrészek meg jók. RX-100 szett magában több, mint 25.

http://apro.bikemag....tt-l241926.html

vedd meg 25ért egy vázhoz csatolva :D

• smokk kedveli ezt

Bergmann

Bergmann

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
  • LocationBaranya

Látatlanba, kipróbálás, alapos átvizsgálás nélkül tuti nem vennék bicajt. Nem a rosszindulatot tételezem fel, de lehet nem jön be vmi rajta.

Nem akarok beleszólni, de látatlanban biciklit leküldetni elég merész, főleg itthon és ha számodra az ára nehezen nélkülözhető. Nem feltétlen vernek át, lehet szerencséd is, de ha mégsem lesz, ne csodálkozz. A másikkal maximum buktál egy ledolgozott napot, de azt sem ártana előre látni.

értem, értem...nehéz ügy...:/de pestre most egészen biztosan nem tudok felmenni, és ahogy utána nézegettem tényleg egész jó ár-érték arányú a dolog....:'(

esetleg valamelyik kedves fővárosi kollega meg tudná tekinteni a gépet és esetleg letesztelni, mondjukk valamilyen kompenzáció ellenében?

az occóbikk viszont nem tudom...az a baj hogy kétségeim vannak, persze kb ingyen bringa, vagy csinálom azt hogy az fixen megdolgozom érte, a komolyabbikon meg agyalok még illetve kigondolom a haditervet :/

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Egyik barátom kerékpár akar vásárolni,ajánlottak neki egy ilyet:

Felszereltsége RX-100,mást nem tudok róla,azt sem ,hogy ez melyik wheeler lehet,nem nagyon ismerem a márkát. 25ezrest kér érte,vélemény?

10566630_908905655792576_452829490_n_www

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Át is gondolom minden este,hogy akkor most minek is veszek 200-ért bringát? :)

Ha megvennél egy trekkinget,amiből a jók ugyancsak nem olcsók,akkor meg megenne utána a fene,hogy ezt a pénzt költhetted volna outira is :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Emberek! Az RX-100 milyen minőségi szintet képvisel? Kb mivel lehet egy szinten ha a mostani rendszereket nézem?

Tiagra.

RSX: Sora 
Exage300: kb. Claris

Az Exage500 rövid életű, de szinte 1:1ben RX100.

Pezsgő105 értelemszerű

Tricolor600 meg hát Ultegra.

egyébként az RX-100 nagyon fincsi. A fékek egyszerűbbek, mint a pezsgők, de erőre majdnem ugyanazt tudják. A fékváltókar ugyanaz, a hajtókar is a felületkezeléstől eltekintve. Ott megéri a tricolor, a tányérok és csillag miatt is.

Amiben kevesebb az RX-100: agyak-váltó...

http://velobase.com/...0e-efcdd58b3eaa

amúgy vicc, hogy a fékszettje könnyebb,mint a pezsgő105-nek, annak meg könnyebb, mint az Ultegra6403, ami könnyebb, mint a DA7403 :D

Vejne módosította - 2014. július 23. - 19:55

• smokk kedveli ezt

smokk

smokk

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Emberek! Az RX-100 milyen minőségi szintet képvisel? Kb mivel lehet egy szinten ha a mostani rendszereket nézem?

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Látatlanba, kipróbálás, alapos átvizsgálás nélkül tuti nem vennék bicajt. Nem a rosszindulatot tételezem fel, de lehet nem jön be vmi rajta.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nem akarok beleszólni, de látatlanban biciklit leküldetni elég merész, főleg itthon és ha számodra az ára nehezen nélkülözhető. Nem feltétlen vernek át, lehet szerencséd is, de ha mégsem lesz, ne csodálkozz. A másikkal maximum buktál egy ledolgozott napot, de azt sem ártana előre látni.

Bergmann

Bergmann

fórumtag

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
  • LocationBaranya

Bergmann: amit Vejne linkelt tényleg jó első bringa lenne. ennyiért érdemes megvenni. viszont ezt nem kell nagyon fejleszteni,max vlmi normális pedál kéne rá. később ezt a vasat el lehetne passzolni,úgy,h még nyernél is rajta vlmennyit. persze nem ebből fogsz meggazdagodni. méretben is jó lenne. sztem ne sokat várjál vele,mert lehet,h hétfőre már nem lesz belőle semmi.

b
Akkor elmondom a sztorit, amit beharangoztam előre...
Szóval a lényeg az, hogy barátnőm apjának itt pécsen van egy bizományia, asszonypajti fülét pedig egy hete nagyon rágom, hogy milyen szerencsétlen vagyok, hogy nem tudok venni egy épkézláb bringát. Na már most az apja bizományiában van egy régesrégi lerúgott bicaj, nagyon retro nagyon semmi, az elmondások alapján mert nem volt lehetőségem még megnézni, de beszéltem telón az apjával és azt mondta megkapom ha holnap ledolgozom nála a nyolcórát ugyanis raktárpakolás lesz, ergo van ingyen egy bicajom. DE MÉGPEDIG NAGYON DE, tudnék e vele mit kezdeni? Mert arra hogy az első egy két hónapban elbohóckodjak vele nem rossz, de másra abszolute nem. Illetve most bedobtátok ezt a gépet ami nem mellesleg már most beindítja a fantáziámat. Szerintem felhívom a tulajdonost meajánlok érte 40et ha elfogadja akkor lepostáztatom (az nagyon drága????) Merthogy most nem tudok felmenni pestre egy két héten belül :/ de mindenek előtt lecsekkolom azt a régi briméngát, hátha valami érték van benne. Mit gondoltok? Tervnek jó? :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.390 hozzászólás

Ezt a bicajt már láttam az utcán, valóban jol néz ki :)
sztorimban pezsdülés várható, délután-este felé mesélek :)))

konkrétan erre:

http://apro.bikemag....p-l242917.html#

repülj.. mert ez az exage500 már majdnem RX-100 (A500 vs. A550)

Bergmann: amit Vejne linkelt tényleg jó első bringa lenne. ennyiért érdemes megvenni. viszont ezt nem kell nagyon fejleszteni,max vlmi normális pedál kéne rá. később ezt a vasat el lehetne passzolni,úgy,h még nyernél is rajta vlmennyit. persze nem ebből fogsz meggazdagodni. méretben is jó lenne. sztem ne sokat várjál vele,mert lehet,h hétfőre már nem lesz belőle semmi.

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Én inkább onnan közelíteném meg, h mivel a bicajnak nem kötelező része a sebességmérő, nekem honnan kellene tudnom, h mennyivel is megyek?

az nem áll meg

az autónak sem kötelező része

a törvény előír egy sebesség értéket, az hogy azt a hajad lobogásán, vagy a vizeleteden érzed, esetleg vmi precizíós cuccal méred senkit nem érdekel, csak hogy ne lépd túl.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

esetleg a mérés hitelességét lehetne vitatni. de előtte konzultálnék valami műszaki szakértővel.

Én inkább onnan közelíteném meg, h mivel a bicajnak nem kötelező része a sebességmérő, nekem honnan kellene tudnom, h mennyivel is megyek?

• zsibibazsa kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Azzal tisztában vagyok hogy egy versenygép nem 60ezer, de jövőilyenkorra ha elérkezettnek érzem az időtakkor tudok majd venni egy rendeset. Igazság szerin most felesleges is nézelődnöm mert nincs erre a gépre sem 100ezrem :(
Nem akarom az eladót megvárakoztatni, gondolom ő is minél előbb akar pénzt látni...

177centi magas vagyok, neten amit láttam táblázatokat, az alapján 55-56os bringára van szükségem.de már tévedtem eleget, remélelm pontos infókkal tudnak a kollegák szolgálni.
Szép estét! :)

konkrétan erre:

http://apro.bikemag....p-l242917.html#

repülj.. mert ez az exage500 már majdnem RX-100 (A500 vs. A550)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

aha, el is buktad volna a pert...

esetleg a mérés hitelességét lehetne vitatni. de előtte konzultálnék valami műszaki szakértővel.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.206 hozzászólás

Donciccionak és Vejnének köszönöm a választ,át fogom holnapig gondolni a dolgot,és mérlegelek.

Most mondta nemrég párom,hogy egyik haverját lekapcsolták a jardok gyorshajtásért országútival,mert gyorsabban ment városon belül mint 40km/h. :D

Én tuti nem fizettem volna be a pénzt,és perre vittem volna a dolgot. :)

Megkérdeztem volna a jardot,hogy akkor hol lehet edzeni versenyre,ahol lehet menni többel is.

Gondolom városon kívül,6tonna lámpával meg kiegészítővel.Ez a módosítás legalább akkora hülyeség,mint hogy lehet piásan bringázni...

aha, el is buktad volna a pert...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Mindenképp fura. Én felfújnám, és otthagynám. Vagy felfújnám, kivenném a kereket, és lavór vízben átforgatnám, látok-e bubikat.

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Más: gyors kérdés. Tegnap nem pumpáltam a kerékbe, mert a vizes aszfalton szerettem volna jó fél barral alacsonyabb nyomást használni. Ma reggelre a hátsó kerékben alig maradt 4-5 bar, holott tegnap cca. 7.5 lehetett benne. Reggel pumpáltam, a jelek szerint a levegő nem szökik, nem hallok sziszegést a guminál hallgatózva. Cseréljem a belsőt a biztonság kedvéért, vagy valószínűleg nem lesz vele gond, s előfordulhat, hogy csak valami véletlen folytán eresztett egy éjszaka alatt ennyi nyomást? :) 

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Megnyugodhatsz, van pár haverom, akik RX-100, pezsgő105 felszereltségű vagy gyengébb bringákkal mennek gond nélkül. 

Nekem sincs nagy bajom a 8s campagval, néha elfog a vágy, hogy cseréljek, de hát, naponta használom a gépet, így legfeljebb nov-dec tájékán fogok újítani, ha újítok egyáltalán. Amúgy is, annyira imádom, mikor sárvédővel csapathatok ilyen gyönyörű időben :D

10430384_653886098035350_577637815180647
majd nem fogok ennyire vigyorogni, ha megjön a jó idő és nekiállok takarítani -.-'

Vejne módosította - 2014. július 23. - 11:46

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Az a baj,hogy olyan vagyok mint egy menstruáló hülye picsa. :D

Egyik pillanatban még megadnám a 180-190-et,mert hogy akkor már legyen egy jó gépem,másik pillanatban úgy vagyok,hogy bazzeg,ennyiért vehetek már egy fasza robogót is... :D

Nehéz a döntés,mert nem megyek már annyit mint régen,csak a vágy ami vonz igazán,meg az érzés,hogy újra egy jó bringán ülhessek,és szelhessem a levegőt.

De ha lényegében komolyabban elbeszélgetnék így négyszemközt magammal,kiderülne,hogy nem is országúti kell nekem,hanem egy trekking... :)

Melóba járás,és boltba rohangálás,néha egy nagyobb útra nem tudom érdemes e ekkora összeget befektetni.

Persze biztos lesz még Balcsi kör,meg Egerszeg-Keszthely távolság,csak hát nem minden másnap...

Szóval hogy mikor mennyit szánok rá,éppen az aktuális hisztirohamomtól függ. :D

Át is gondolom minden este,hogy akkor most minek is veszek 200-ért bringát? :)

zsibibazsa

zsibibazsa

fórumtag

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Pontosan mi a maximális összeg akkor most amit ráköltenél erre a vásárlásra? :)

Az a baj,hogy olyan vagyok mint egy menstruáló hülye picsa. :D

Egyik pillanatban még megadnám a 180-190-et,mert hogy akkor már legyen egy jó gépem,másik pillanatban úgy vagyok,hogy bazzeg,ennyiért vehetek már egy fasza robogót is... :D

Nehéz a döntés,mert nem megyek már annyit mint régen,csak a vágy ami vonz igazán,meg az érzés,hogy újra egy jó bringán ülhessek,és szelhessem a levegőt.

De ha lényegében komolyabban elbeszélgetnék így négyszemközt magammal,kiderülne,hogy nem is országúti kell nekem,hanem egy trekking... :)

Melóba járás,és boltba rohangálás,néha egy nagyobb útra nem tudom érdemes e ekkora összeget befektetni.

Persze biztos lesz még Balcsi kör,meg Egerszeg-Keszthely távolság,csak hát nem minden másnap...

Szóval hogy mikor mennyit szánok rá,éppen az aktuális hisztirohamomtól függ. :D