Gyerekek, ilyen ... NINCS
ma rtg kontroll, varratszedés. A vállam abszolút nem fáj, mentem kicsit kerékpárral is egy héttel a műtét után. Egyszerűen a röntgenen minden rendben látszott, szinte fájdalommentes a mozgás, kiválóan használom a végtagot, és a seb is tiszta, vérömlenymentes..
. Nap közben relatíve jól éreztem magam, bár szédelegtem s alig tudtam egyenesen járni.
Délutánra kiderült, hogy a Holter-EKG alapján nem annyira indokolt a pészméker, mert 35 alá még alvás közben sem csökken a HR. De aláírom, az elmúlt bő fél-egy évben gyakran voltak "epizódjaim", mikor szédülve-rosszullevősen voltam, vagy gondom volt az egyenes járással..
Megkönnyebbülve fogadtam aput a hírrel, s mondtam neki, hogy ha most készítene EKG-t, tuti lenne vagy 70-es frekvenciám a stressz-érzelmi idegeskedés miatt. Gyorsan ledobtam hát magam, elektródák fel, és....
25-ös frekvencia, sinus coronarius pótritmus... rá kicsivel szinuszritmus, 40- körüli frekvencia, felülések után 45-ös szinuszritmus...
a tanulság:
ha rajtad van egy Holter, úgyis annyira ideges vagy, hogy a fokozott szimpatikus tónus miatt gyors lesz a szíved. Viszont ez nem garantálja, hogy tényleg minden rendben.. erre mondom én, "egye má' meg a fészkes fekete fene, hihetetlenül hallatlan helyzet".
egyébként érdekes, hogy most délután tripla kávét ittam, és ezek a nagymértékű belassulások, arritmiák mindig összefüggnek a kávézás utáni ablakkal..
Mától nem kávézom. Jó lesz nekem a menta tea.
Jövő héten meg folytatjuk a kardin.
Bár most is simán koronária-őrzőben lenne a helyem..
És tudni akarom, miért döglött meg a szinuszcsomóm.
PS:
Elnézést, ha nagyon-off topik, ha nagyon nem ide illik, ha nem érdekel senkit. De most ez fejbevágott.
Egyébként nézte valaki a Canyon jövő évi kínálatában az "endurance al" gépeket? Nagyon jónak tűnnek, könnyű, 1350 grammos aluváz, fullkarbon 350 grammos villa, "komfortgeó", és nagyon jó szettek kedvező áron. Velocéval kár, hogy nem adják, bár a vázszett külön is kapható.