Normális láncokhoz mind jár új (shimanoék a hülye rivetingpinjükre esküsznek btw ezt hogy hívjuk magyarul?). Korábban volt sram powerlinkem, ami kiszolgált három láncot és nem esett szét. Most kmc-m van a sajátjával, de ha cserélek shimi hg93 megy majd fel ugyanezzel a szemmel. Nekem nem volt gondom velük. Igaz nem vagyok egy ogre, meg nem is rugdosom a hajtást.
Nagyon kicsi nyolcassal ne foglalkozz , mert 100%-osan kb sosem lehet kicentírozni, bár a campa centír robotja biztos tud 99,99%_ot. Ha úgy érzed, hogy neked ez már sok, elviszed és megmutatod a szervízben aztán mondanak rá valamit ami az alábbi lehet:
Kicentírozzuk, hagyd itt, elteszik a pénzt és nem csinálnak vele semmit, majd azt mondják ,hogy javítottunk rajta de ez a max.
Ennek van egy alváltozata, hogy megcsinálják.
Vagy elhajtanak. Mivel abból hogy nem ér bele a fékbe nem mondtál el semmit, ezért konkrét tanácsot ebben a kérdésben nem tudok megfogalmazni (plö ha rosszul van beállítva a féked és fél centit legyez a felni az már egy fasza nyolcas, de 1-1 mm nem a világ vége)
Inkább ez az 1-1 mm kategória, szóval nem olyan vészes, épp ezért kérdeztem, hozzányúljak-e. Az utóbbi időben már magamnak centrírozok. Csak tudom, hogy ha belekezdek, több óráig eltart... (Ütést nem tudok helyrehozni, de egyelőre nem is kellett, csak nyolcasokkal bíbelődtem.) Nem vagyok egy őstehetség szerelő.
Meg a lapított küllők főleg nem könnyítik meg a dolgom, csípőfogóval próbálok ellentartani, hogy ne tekeredjenek el közben, de néha nehezen mozognak a küllők, és miután elengedem a csípőfogóval, mégiscsak elfordulnak valamennyire... Kéne olajat csepegtetni mindig centrírozás előtt a küllőanyákhoz?
Amúgy nincs centrírozó állványom, az ujjamat szoktam odarakni a felnihez, az a mérőműszerem 
Egyébként a fékbetétek elég közel vannak a felnihez, mert szeretem, ha keveset kell húzni a fékkaron, és már fékez. Szóval ez alapján is szerintem nem nagy az a nyolcas.
A patentszemet nem emlékszem mióta használom, szerintem jó régen, úgy rémlik, a lánc amit most lecseréltem, nem az első volt már ezzel a patentszemmel, hanem minimum a második. Majd ha ez a lánc is nyúlik 0,75%-ot, akkor utána jönnek a régebbi láncaim vissza, van elrakva 3 db enyhén nyúlt, várva arra, hogy az egész hajtóművem már kopott legyen annyira, hogy nyugodt szívvel visszarakjam a régi láncokat, mielőtt új tányérokat veszek. Akkor viszont az lesz a kérdés, meddig fogja bírni ez a szem... De ez nem mostanában lesz.